24 godziny (24)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

Odcinki 3 i 4:
:arrow: Kyle wpadł w poważne kłopoty. Dobrze, że jego rodzice nie zarazili się tym niby wirusem, który miał przemycić. Ale on mógł się nim zarazić. ::bojesie:: Teraz ze swoją dziewczyną (Bridget nr 1 z MNS) wpadł w ręce ludzi Salazarów. Ale trochę nieuważnie oglądałem ten odcinek i niewiem, czy to co przemycał Kyle to był ten groźny wirus, czy nie. Może mi to ktoś wyjaśnić ?
:arrow: Jack - wkurza mnie jego zachowanie w stosunku do Chase'a - chłopaka Kim. Odsuwa go od wielu ważnych spraw. Powinien potrafić oddzielać życie zawodowe od prywatnego. I jeszcze to jego uzależnienie od narkotyków... Kolejna osoba już o tym wie.
:arrow: bracia Salazarowie bardzo mi się podobają jako czarne charaktery. Hector uczy dziecko posługiwania się bronią, Ramon sypie fajnymi tekstami w tym więzieniu... Dla nich nie ma niemożliwego. Fajna była ta scena w 1 odcinku jak Ramon zabił swojego adwokata długopisem. Mam nadzieję, że na dłużej zagoszczą oni w serialu. :wink:
:arrow: Tony został postrzelony w szyję podczas rozmowy z Kyle'm, którego ścigają nie tylko terroryści, ale i CTU. Teraz leży w szpitalu. Mam nadzieję, że wyjdzie jakoś z tego.
:arrow: Wayne jest zbyt nieufny w stosunku do nowej kobiety Davida - Anne. Ale może ma rację. Przez nią David może przegrać kolejne wybory prezydenckie.
:arrow: No i mamy kolejną wtyczkę w CTU, niejakiego Gaela. Współpracuje on z Salazarami. Mam nadzieję, że ktoś szybko go przyłapie na tym szpiegowaniu.
:arrow: Końcówka odcinka czwartego świetna. :D Jack pomógł Ramonowi uciec z więzienia. Teraz pewnie wszyscy będą myśleli, że Jack zdradził i współpracuje z terrorystami. A tak nie jest. To wszystko to taki poufny, tajny plan Jacka i Palmera. David nie negocjuje z terrorystami, więc trzeba było wymyśleć inny sposób na wyciągnięcie Ramona z więzienia, niż oficjalne ułaskawienie go. Ale teraz Jack przez to, że pomógł Salazarowi w ucieczce z więzienia, może sam pójść siedzieć. ::ysz::

Strasznie to wszystko zamotane. Mam nadzieję, że nic tu nie pokręciłem i niczego ważnego nie pominąłem. :wink:

[ Dodano: 2008-03-27, 13:40 ]
Wczoraj niestety był tylko jeden odcinek (Big Brother trochę się przedłużył).
Moje wrażenia po obejrzeniu go:

:arrow: Jack jest już skończony. Ściga go policja, agenci federalni i niewiadomo co jeszcze. Głupio postąpił wyciągając Ramona z więzienia na własną rekę. Nie obchodzi go co poczują jego najbliżsi, gdy ten będzie przez to siedział w więzieniu ? Na dodatek jeszcze Michelle, Kim i Chloe wiedzą już o jego uzależnieniu od narkotyków. Niewiem jak on z tego wyjdzie. Ciekawe i emocjonujące były też sceny buntu więźniów w więzieniu, z którego Jack wyciągnął Ramona. Chłopcy pograli sobie w rosyjską ruletkę... :)
:arrow: Kyle i Lynda zostali odnalezieni przez agentów CTU. Mam nadzieję, że tak naprawdę Singerowi nic nie jest.
:arrow: jakoś najmniej z tego odcinka ciekawiła mnie ta debata Palmer vs Keeler. Oby David wygrał te wybory, bo ten Keeler nie widzi mi się jako prezydent.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Post autor: Abec »

Pewnie Jack zakłada, że po całej akcji będzie ukrywającym się zbiegiem i jakoś powiadomi rodzinę o swojej motywacji. No, a jeśli będzie więźniem, to tym bardziej im to powie. Zresztą no ciągle ma kompleksy o których rozmawiał z Masonem w helikopterze w drugim sezonie (był złym mężem i ojcem itd.), więc zawsze można psychologicznie uzasadnić, że chce karać sam siebie itd.

SPOILERY:
[shadow=black]
W najnowszej reklamówce wyborczej Johna McCaina narratorem jest Powers Boothe, aktor grający pozytywnego vice-prezydenta w ostatniej jak dotąd, szóstej, serii 24 ;) Wcześniej zaś sam senator zagrał gościnnie w serii piątej ;)
[/shadow]
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

W świecie Seriali jest artykuł o Jacku Bauerze z 24h :D Są fajne fotki :: bow :: Dwie z nich już były, kiedy emitowany był sezon 2 na polsacie :) W artykule są kobiety z życia Jacka ... ;) Jeszcze jak Teri była, jest zdjęcie :cry:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ostatnie odcinki III serii kręciły się głównie wokół postaci Jacka i Ramona. I dobrze. To chyba najciekawszy obecnie wątek. Zdziwiłem się bardzo jak Hector tak ładnie powitał Jacka na tym lotnisku. Chyba jest pozytywnie nastawiony do Bauera. Ciekawe czemu? Za to Ramon: "Każdy oddech Bauera mnie obraża", czy jakoś tak. :lol: Ciekawi mnie bardzo dalszy ciąg relacji Jacka z Salazarami.
Dużo działo się też w CTU. Kim odkryła, że Gael jest szpiegiem Hectora, ale ten zdążył ją uciszyć. Później jednak pojawił się Adam. Uwolnił Kim i odkrył czym zajmuje się Gael. Bardzo ciekawe też co łączy Gaela i Tony'ego, który bardzo szybko opuścił szpital po postrzale w szyję. Coś czuję, że chyba jednak Gael działa po właściwej, jasnej stronie mocy. :wink:
Palmer wpadł w kolejne tarapaty. Musiał nagle wyjść w trakcie trwania debaty z Keelerem. Teraz musi to nagłe wyjście jakoś wytłumaczyć na konfrencji prasowej. To co zrobił niestety trochę obniżyło jego notowania w wyborach. :|
Zdziwiło mnie też to, że Kyle nie jest jednak zarażony wirusem. Lubię chłopaka i cieszę się, że jest zdrowy. :)
Ogólnie rzecz biorąc, odcinki świetne, szczególnie drugi. Dużo zaskoczeń, nieprzewidywalnych zdarzeń... Ocena: 8/10. :D
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Abec

Jednakże gdyby Kyle był chory, to miałby szansę trochę dłużej pobyć w serialu, a tak z dużą dozą prawdopodobieństwa zniknął zeń raz na zawsze :]
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ostatnie odcinki jakoś nie były tak ciekawe jak te z ubiegłego tygodnia. Plusem było na pewno ponowne pojawienie się Niny :) , którą teraz Jack musi odnaleźć, bo inaczej zginie. Dowiedzieliśmy się też, że Jacka i Claudię - dziewczynę Hectora łączył kiedyś romans. :zeby: Teraz Claudia pomaga mu i musi uwolnić schwytanego przez ludzi Salazarów - Chase'a.
Palmer wyszedł na prostą. Anne jest niewinna. Za to teraz David musi uporać się z nowym problemem. Jego przyjaciel - Milliken żąda zwolnienia Wayne'a z jego stanowiska, ponieważ ten miał romans z jego żoną - Julie. :roll: Ciekawe jak Palmer rozwiąże ten problem.
Tony ma nadal jakieś problemy ze zdrowiem. Powinien zrezygnować narazie z pracy i odpocząć.
Powinni więcej pokazywać nam Chloe. Podoba mi się ta postać. :)
Abec

Możliwe, że źle pamiętam, ale chyba nie było powiedziane, że między Claudią i Jackiem był romans. Wiemy tylko, że ona znała jego tajemnicę, gdy poprzednio mieszkał w obozie ;)

Rzeczywiście super, że Nina wróciła - taka nieco młodsza wersja naszej modowej Sheili ::loll::
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Co do Claudii i Jacka, to było jeszcze pokazane jak się całowali, a poza tym Jack zapytał Claudię czy powiedziała Hectorowi o nich (ich związku). Ona odpowiedziała, że gdyby Hector o tym wiedział, ona już by nie żyła, czy jakoś tak. Z tego właśnie wnioskuję, że Bauer i Claudia mieli romans.
Ciekawe czy Nina wróciła na stałe, czy tylko na kilka odcinków, tak jak w sezonie II. :roll:
Abec

Pocałunku nie widziałem (bo oglądając serial z reguły siedzę w Necie ;)) a co do mówienia o nich, to uznałem, że chodzi o jej wiedzy o prawdziwych celach misji Jacka.
Gabra-Sheila

Pocałunek? O Wow!Kiedy ja ostatnio widziałam, żeby Jack kogoś calował :) Zaraz znajdę to na YT ::chytry:: I dzięki za streszczenia DeaconFanie, czytam je na bieżąco i jestem Ci za nie wdzięcza, niestety nie zawsze mam czas je skomentować ;-)

W TT wyczytałam, że 24 godzinki ogląda... 120 tyś osób!!! Szok, że tak mało :shock: :x :cry:
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

No, też czytałem o tej niskiej oglądalności. Pora emisji chyba jest odpowiednia, często reklamują serial... Więc niewiem dlaczego takie niskie te wyniki oglądalności. :roll: Ciekawe, czy po sezonie III wyemitują dalsze.
W ŚS jest teraz jakiś cykl o "24 godzinach" (coś jak "W świecie Forresterów"). Ale nie czytam go, bo są tam spoilery, a ja jestem niespoilerowcem (no może nie całkiem, znam kilka faktów z przyszłych sezonów).

[ Dodano: 2008-04-19, 23:29 ]
Moje wrażenia po obejrzeniu odcinków 3x10 i 3x11:
:arrow: świetnie pokazano nam tę ucieczkę Chase'a, Claudii i jej rodziny z domu Salazarów. :) Szkoda tylko, że Claudia została zastrzelona. :cry: Była bardzo fajną postacią.
:arrow: Jack, Ramon i Nina wspólnie starają się odzyskać wirus, który jest teraz w posiadaniu Michaela Amadora. Byłem w wielkim szoku, jak pod koniec odcinka 3x11 Ramon strzelił w plecy Hectora, który kazał mu wycofać się z tego interesu z wirusem. :shock: Ten facet nie ma żadnych skrupułów. Ciekawie się też oglądało ten wymuszony pocałunek Jacka i Niny w końcówce odcinka 3x10. :shock: Dobrze, że to nie było coś więcej, tylko gra Jacka i panny Myers. Ciekawa była też reakcja Kim na to, że jej ojciec musi teraz współpracować z Niną, aby przechwycić tego wirusa. Ta dziewczyna nadal nienawidzi Ninę. I nie ma się co dziwić. Ona zabiła jej matkę.
:arrow: Stosunki pomiędzy Tony'm a Michelle trochę się pogorszyły. Mam nadzieję, że szybko dojdą do zgody. Lubię tę parę.
:wink: :arrow: Pokazywano nam częściej w tych odcinkach Chloe, która jak się okazuje jest samotną matką. Przyprowadziła nawet do CTU swoje dziecko, bo nie miała je komu zostawić. Ciekawe czy ten wątek odegra w tym sezonie jakąś ważną rolę.
:arrow: Znów zobaczyliśmy Sherry Palmer, którą pod koniec sezonu II polubiłem. :) David Palmer poprosił ją o znalezienie jakiegoś "haka" na Millikena, czegoś czym mógłby go szantażować. Mam nadzieję, że bracia Palmerowie uporają się jakoś z tym problemem z Millikenem i jego ultimatum.
Ogólnie rzecz biorąc, odcinki świetne. :D Było dużo zaskakujących elementów, dużo akcji, kolejny ciekawy powrót (Sherry)... Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki. :D
Abec

Co do śmierci Hectora, to spodziewałem się jej. Ramon po prostu zauważył, że władza w gangu wymyka mu się z rąk. W końcu Hector dowodził przez ostatnie miesiące i wygląało na to, że dobrze mu idzie. A w strukturach takich jak ta wódz może być tylko jeden.
Zresztą ten problem był poruszony w którymś z wczesnych odcinków, w rozmowie Claudii i Ramona. Trochę mi się to kojarzy z sytuacją Bena pod koniec trzeciego sezonu Lost - też starał się utrzymać władzę, która mu się wymykała i też robił to w "ostry" sposób (kazał Lockowi zabić ojca itd.) Choć na aż taki gest się nie zdobył - być może to był jego błąd.

Sherry :serce: Dziwne, że są z Wayne jest z nią w tak dobrych stosunkach. Przecież na logikę powinni w przeszłości rywalizować o miejsce "osoby od brudnej roboty" u boku Dawida. Sherry wspomniała oczywiście, że teraz nie może z oczywistych względów pełnić tej funkcji, ale chyba nie powinni się specjalnie lubić.
Gabra-Sheila

Więc mówicie, że dużo się działo? :) Jestem bardzo ciekawaco takiego zrobiła krwiożercza bestia Sherry :P Pocałunku niestety na youtube nigdzie nie znalazłam :( W moim programie jest artykuł o Kieferze Sutherlandzie :zeby: Jest napisane, że spotyka się z dziennikarką Siobhan Bonnouvier. Jest wspomniane o jego byłej żonie Camelii Kath oraz o romansie z głupią Julią Roberts (jak mogła zostawić go 3 dni przed ślubem :x ).
Abec

Jak już pisałem w sb, normalnie zapomniałem, że Sherry i Nina potrafią być takimi złymi kobietami :twisted: I pewnie o ten właśnie efekt chodziło scenarzystom, zwłaszcza w przypadku Niny. Ale o niej za chwilę ;) Najpierw:

- Sherry ::rad:: W skrócie – pojechała do domu Millikena, tego miliardera szantażującego Prezydenta. Chciała porozmawiać w tajemnicy z jego żoną, obie panie chyba znały się już od jakiegoś czasu, w każdym razie Sherry wiedziała, że kobieta od dawna już nie kocha męża, jest przy nim tylko ze względu na forsę i wygodne życie. Rozmawiając obudziły mężczyznę, ten wściekł się widząc Sherry w swym domu, doszło do kłótni w czasie której Milliken zaczął wyglądać wyraźnie gorzej... Krztusił się i ślinił, widać było, że potrzebuje pomocy. Wiadomo, jego lata ( aktor miał wtedy 67 lat) + stres + fakt, że zbliżała się druga w nocy) zrobiły swoje. Zaczął krzyczeć, że potrzebuje leków, Julia odruchowo chciała mu je podać – stały zresztą kilka centymetrów dalej – a Sherry jęła ją powstrzymywać :evil: Niezbyt mocno, raczej symbolicznie trzymała ją za rękę... Miliken padł martwy na podłogę... Sherry szybko stwierdziła, że przecież żadnej z nich nie ma teraz w tym pokoju, że Julia leży w swojej sypialni i znajdzie ciało męża za ok. godziny, po czym przerażona i smutna zadzwoni na policję. Ta broniła się przez chwilę („Nie będę w stanie”), w końcu jednak uległa.

Oczywiście jeżeli ktoś się o tym dowie, oznacza to proces, no i koniec szans Dawida na reelekcję. Jeżeli...

- Tymczasem Nina została aresztowana przez Jacka (nieźle jej przyłożył w mordę ). Zabrali ją na pokład samolotu (pomocnikiem Jacka był agent, któremu jakiś czas wcześniej Bauer przyłożył pistolet do skroni i pociągnął za spust, bo Hector wymyślił mu taki test lojalności, żaden z nich nie wiedział, że pistolet nie był naładowany, więc panowie odbyli rozmowę na temat ceny tej roboty :]). Nina po chwili stwierdziła, że nie ma czasu, by spisywać oficjalną umowę czy czekać na prezydenckie ułaskawienie (jak w poprzednim sezonie), stąd niech tylko Jack obieca, że wstawi się za nią, a będzie współpracować. Jack dał słowo honoru, następnie panna Mayers podała nazwisko aktualnego posiadacza wirusa i namiary nań. Podyktowała Jackowi jego numer telefonu, bardzo skomplikowany, przerywany kilkusekundowym czekanie itd. – widocznie gangsterzy z górnej półki tak się zabezpieczają... Jack czekał, by zacząć rozmawiać, aż tu nagle... bum, w siedzibie CTU aktywuje się iwrus komputerowy rozwalajacy sieć biurze. A Nina spokojnie swoje... jak teraz zawrócimy do Meksyku, to podam kod spowalniający wirusa, a gdy wypuscicie mnie tam na wolność, to całkiem go zadezktywuję. A jak nie, to najcenniejsze wiadomości wywiadu USA przenikną za chwilę do terrorystów z całego świata, nie wspominając już o tym, że sam wywiad stanie za kilka ładnych miesięcy... I to chwilę po tym, gdy uwierzyliśmy (my = większość widzów, ja na pewno ;)), że kobieta będzie współpracować, że zależy jej na tym, by tym razem wygrał Jack! Naprawdę :D

Jak już pisałem – obie Damy w najlepszej formie.

Na pewno DeaconFan wkrótce napisze o innych szczegółach i doda swoje przemyślenia ;)

Tak w ogóle to gdy oglądałem czołówki obu odcinków, to poczułem się jak w pierwszym sezonie ;) Jack, Sherry, Nina, Dawid, Tony, Kim – sporo starych, dobrych postaci :D W sumie z pierwszego sezonu nie ma tylko Teri, Masona, Mike’a i dzeciaków Palmerów, ale oni nie byli aż tacy ważni ;)
Gabra-Sheila

O wow! Jestem w szoku po przecyztaniu tego wszystkiego :D Dziękuję ślicznie Abec :D Sherry nigdy nie lubiłam, ale po tym co zrobiła... To było straszne, ale dobrze, że tak się stało ::krzyw:: A Nina jaka była, taka jest ::jezyk::
ODPOWIEDZ