Post autor: Tkk_Bolly »

A na którym jesteście odcinku ,bo jak narazie nie czytam postów aby nie psuć sobie oglądania.Wciągne w ten serial tatę , on lubi seriale tego typu,więc pewnie będziemy oglądac 1 odc dziennie.
Odcinek pierwszy ściągnięty :D
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Jestem już po 12 odcinku. Niestety, nie mogłem dzisiaj więcej obejrzeć bo byłem strasznie zajęty... Ale obejrzałem 12 i piszę moje spostrzeżenia:

Z początku miałem nerwy, że LJ pojechał na grób matki. Wiedziałem, że będzie tam ogniwo "warzywnej" i się nie myliłem.... Miałem już czarne myśli, a tu przełom nastąpił... 8) Ogniwo poszło po rozum do głowy... :shock: :D Oby jednak się nie wycofało... Mam nadzieję, że powie on wszystko Veronice... I pomyśleć, że widok LJ-a nad grobem matki go zmiękczył....
Veronica dzisiaj bardzo odważnie wyjęła Nickowi kulę... 8) Ale jak dla mnie było jej trochę za mało...
Kolejna szokująca scena to nawrócenie Johna, wybaczenie T-bagowi... T-bag się jednak szują okazał... Myślę jednak, że John przeżyje, bo to jeden z głównych bohaterów....
Nie podoba mi się komitywa Bellicka z tym młodym chłopaszkiem... Będą kłopoty znowu...
I, że też Lincoln musiał się wpakować w tą bójkę... Teraz wszystko się opóźni :|
FanStefci pisze:Jeśli chodzi o aktorkę grającą Veronicę, to uważam, że jest ładna, ale ta gra mnie jednak nie przekonuje.
Ty masz Sarę, ja Veronicę... :serce: Przynajmniej nie wchodzimy sobie w paradę... Zobacz jak się dobraliśmy... 8)
FanStefci pisze:Nie mów hop....
O nie........ ::bojesie::

Kiedy mam się spodziewać "warzywnej". Wolę być psychicznie przygotowany ::plask wczolo:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: FanStefci »

B@r pisze: Ogniwo poszło po rozum do głowy... :shock: :D Oby jednak się nie wycofało... Mam nadzieję, że powie on wszystko Veronice... I pomyśleć, że widok LJ-a nad grobem matki go zmiękczył....
To od samego początku było najsłabsze ogniwo. :P Już wtedy nie miał odwagi zastrzelić tej murzynki Leticii, teraz tylko to potwierdził. Ale jak się "Warzywna" dowie... :evil: ::bojesie::
B@r pisze: Kolejna szokująca scena to nawrócenie Johna, wybaczenie T-bagowi... T-bag się jednak szują okazał... Myślę jednak, że John przeżyje, bo to jeden z głównych bohaterów....
T-Bag jest straszny, aż ciarki przechodzą jak się go ogląda. Johna nie będzie przez kilka następnych odcinków.
B@r pisze: Nie podoba mi się komitywa Bellicka z tym młodym chłopaszkiem... Będą kłopoty znowu...
Ten Tweener to największa szuja. Jeszcze będą z nim kłopoty... ::kwasny::
B@r pisze:
FanStefci pisze:Jeśli chodzi o aktorkę grającą Veronicę, to uważam, że jest ładna, ale ta gra mnie jednak nie przekonuje.
Ty masz Sarę, ja Veronicę... :serce: Przynajmniej nie wchodzimy sobie w paradę... Zobacz jak się dobraliśmy... 8)
Hehehe, good point. 8)
B@r pisze: Kiedy mam się spodziewać "warzywnej". Wolę być psychicznie przygotowany ::plask wczolo:
"Warzywna" będzie w 13 odcinku, ale tylko przez parę sekund. :P

Odcinki 13, 14 i 15 są bombowe! Nie będziesz mógł się oderwać, więc radzę ściągnąć je hurtem, ale oczywiście it's up to you. :wink:
Tkk_Sally pisze:A na którym jesteście odcinku ,bo jak narazie nie czytam postów aby nie psuć sobie oglądania.Wciągne w ten serial tatę , on lubi seriale tego typu,więc pewnie będziemy oglądac 1 odc dziennie.
Odcinek pierwszy ściągnięty
Ja już obejrzałem całą serię (w 3 albo 4 dni) ::jezyk:: A teraz oglądam drugi raz, bo wciągnąłem rodziców. Jesteśmy po 17 odcinku. :twisted:
A jak twoje pierwsze wrażenia? :)
Steph is da gangsta!! 8) Spoiler: http://www.youtube.com/watch?v=YdSNyGA2Gn8 8)
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Wielki powrót do gry Veronici. 8)
Brat "warzywnej" żyje? :shock: Mam nadzieję, że teraz Kellerman odjedzie i Veronica uratuje Danny'ego... Łudzę się, że jak Kellerman by odjechał to Danny powie Veronice najważniejsze fakty... Wtedy Veronica mogłaby opóźnić wszystko, bo zaczęłoby się śledztwo mające na celu uniewinnienie Lincolna...
Ech, wiem... trochę to pewnie za piękne... Ale zobaczę, może akurat coś się z tego sprawdzi...Chociaż PB zaskakuje jak żaden inny serial... 8)
Ciekawe co teraz zrobi Michael, skoro Lincoln się nie przedostanie z izby chorych... ::kwasny::
FanStefci pisze:"Warzywna" będzie w 13 odcinku, ale tylko przez parę sekund.
I coraz bardziej jest wystraszona... :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Twój następny odcinek, czyli 14 będzie pod wieloma względami przełomowy.. No i jak zwykle niesamowicie ciekawy, z oszałamiającym "cliffhangerem" na końcu. :mrgreen:

Będziesz jeszcze dzisiaj oglądał? ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Będę. ::jezyk::
A Veronica będzie miała dużo scen? ::chytry::

P.S. Jest wersja 15 odcinka od razu z napisami:

http://www.mininova.org/tor/264177

B@r pisze:Będę. ::jezyk::
A Veronica będzie miała dużo scen? ::chytry::

P.S. Jest wersja 15 odcinka od razu z napisami:

http://www.mininova.org/tor/264177
Veronici zawsze jest dużo. :P
Za to warzywnej będzie mało w 14, ale w 15 dużo. ::jezyk::
Wiem, że jest torrent do 15 z napisami od razu, ale jeśli go jeszcze nie ściągnąłeś, to lepiej ściągnij ten, do którego dawałem linka wyżej. Ten z napisami ma fatalnej jakości obraz i naprawdę źle się to ogląda. ::kwasny::

Post autor: Tkk_Bolly »

Obejżałem pierwszy odcinek 8) Serial nawet ciekawy ,najlepsza scena to zabicie biskupa
i ta muzyka z przejściem do następnej sceny,naprawde świetna
Ale 22 odcinki więzienia to troche zadługo ,akcja pewnie bedzie się wlokła
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie

Tkk_Sally pisze: Ale 22 odcinki więzienia to troche zadługo ,akcja pewnie bedzie się wlokła
Oj tu się mylisz. :twisted: 8) Sam zobaczysz, że ani chwili nie będzie ci się nic wlokło. ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Tkk_Sally, FanStefci ma 100% racji! 8) Przy PB nie da się nudzić!
14 odcinek obfitował w wiele smutnych, melancholijnych scen... Ostatnie godziny życie Lincolna, ostatnia droga... To się tak nie może skończyć! Czekam na przełom w następnym odcinku... Może gubernator się wyłamie? Swoją drogą gubernator siedzi w kieszeni "warzywnej"... :shock: Ta kobieta pół świata skorumpowała... ::kwasny:: Dzisiaj to mi humor zepsuła jak nigdy... ::plask wczolo: Aż się boję co ona jeszcze zrobi... :|
Wielkie brawa dla Sary! To co zrobiła, było piękne... Uległa prośbie Michaela, mimo zimnych stosunków z ojcem postanowiła iść do niego, przedstawiając materiały zdobyte przez Veronicę i Nicka... Veronica też dzisiaj była wielka... 8)
FanieStefci, zdradź mi jakąś milą nowinę z kolejnych odcinków :P Muszę sobie humor poprawić, bo się aż wzruszyłem.... Pamiętasz jeszcze dokładnie w którym odcinku wróci John?
Pozdrawiam :)

B@r pisze:14 odcinek obfitował w wiele smutnych, melancholijnych scen...
To prawda, gdy Linc i LJ rozmawiali przez telefon bardzo się wzruszyłem. ::ysz::
B@r pisze:Może gubernator się wyłamie? Swoją drogą gubernator siedzi w kieszeni "warzywnej"... :shock: Ta kobieta pół świata skorumpowała... ::kwasny:: Dzisiaj to mi humor zepsuła jak nigdy... ::plask wczolo: Aż się boję co ona jeszcze zrobi... :|
"Warzywna" ma w kieszeni prawie każdego. Ale z tym gubernatorem to już było przegięcie. Przygotuj się, bo w 15 odcinku będzie jej bardzo dużo. ::chytry:: Spotka się oko w oko z Veronicą. ::jezyk:: Tyle zdradzę. ::chytry::
B@r pisze:Wielkie brawa dla Sary! To co zrobiła, było piękne... Uległa prośbie Michaela, mimo zimnych stosunków z ojcem postanowiła iść do niego.
Chyba nie ma rzeczy, której Sara by dla Michaela nie zrobiła. :mrgreen:
B@r pisze:Veronica też dzisiaj była wielka...
Fakt, wykazała się ogromną odwagą występując przed kamerą i wiedząc, że Ci którzy czyhają na jej życie będą to oglądać. 8)
B@r pisze:FanieStefci, zdradź mi jakąś milą nowinę z kolejnych odcinków :P Muszę sobie humor poprawić, bo się aż wzruszyłem.... Pamiętasz jeszcze dokładnie w którym odcinku wróci John? Pozdrawiam :)
Hmmm co by Ci tu jeszcze zdradzić. :P Pojawi się nowa osoba, spokrewniona z Michaelem i Lincolnem, która odegra kluczową rolę w wydarzeniach z odcinka 15. ::jezyk:: Poza tym, jak zwykle coś pójdzie niezgodnie z planem i Michael wpadnie w tarapaty. :) John wróci w 19 odcinku.
Tradycyjnie życzę miłego oglądania i wielu emocji. :) Pozdrowienia.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Ufff.... Jak dobrze, że egzekucja została o 2 tygodnie przesunięta...Dla Lincolna to musiało być wręcz traumatyczne przeżycie jak już siedział na krześle... Jak dobrze, że jego ojciec czuwa... ::chytry:: 8)
Świetne było spotkanie oko w oko Veronici i "warzywnej" 8) Założę się, że ten lekarz co badał te zwłoki też jest przekupiony... Z "warzywnej" jest niezła aktorka... Udała przed Veronicą niezłą rozpacz... Nie zdziwiłbym się, jakby teraz ktoś z gangu "warzywnej" zabił sędziego...
Michael znowu w kłopotach... Brakowało mi tylko dzisiaj LJ-a... :zeby:
Znalazłem reklamę 1 odcinka z 2 sezonu... Zobacz kto trafi do szpitala... :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=lxgEmOM5kDI
Zaraz biorę się za 16 odcinek. Ciekawe co się dalej wydarzy w nim... ::chytry::

B@r pisze:Ufff.... Jak dobrze, że egzekucja została o 2 tygodnie przesunięta...Dla Lincolna to musiało być wręcz traumatyczne przeżycie jak już siedział na krześle... Jak dobrze, że jego ojciec czuwa... ::chytry:: 8)
Świetne było spotkanie oko w oko Veronici i "warzywnej" 8) Założę się, że ten lekarz co badał te zwłoki też jest przekupiony... Z "warzywnej" jest niezła aktorka... Udała przed Veronicą niezłą rozpacz... Nie zdziwiłbym się, jakby teraz ktoś z gangu "warzywnej" zabił sędziego...
Michael znowu w kłopotach... Brakowało mi tylko dzisiaj LJ-a... :zeby:
Znalazłem reklamę 1 odcinka z 2 sezonu... Zobacz kto trafi do szpitala... :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=lxgEmOM5kDI
Zaraz biorę się za 16 odcinek. Ciekawe co się dalej wydarzy w nim... ::chytry::
No "warzywna" niezłe pozory umie stwarzać. ::chytry:: Co do lekarza - mogę zdradzić, że był niezależny i ekspertyza była wiarygodna. Dlaczego - dowiesz się z 16 odcinka. ;)
Jeśli mogę coś poradzić, nie oglądaj jeszcze reklam 2 sezonu, jeśli nie chcesz sobie popsuć oglądania reszty pierwszego, bo wiele z tych trailerów zdradza zakończenie pierwszego. Np. ten do którego dałeś linka ma wiele scen z końcówki 1 sezonu... Tak, Sara trafi do szpitala, to i tak dobrze zważywszy na okoliczności... Zresztą zobaczysz sam w ostatnim odcinku sezonu.
Jeśli chodzi o 16 odcinek - nie wniesie żadnej nowej akcji, bo jest to flashback. Akcja cofa się o 3 lata. Ale zdecydowanie warto go obejrzeć, bo sporo ujawnia - m.in. dlaczego Michael czuje aż tak wielką obligację aby uwolnić brata i po co "warzywna" ciągle kroiła tyle warzyw. :lol: Dowiesz się też w jaki sposób i za co do więzienia trafili współwięźniowie Michaela - Abruzzi, C-Note, Sucre i T-Bag.
Pozdrawiam! 8)
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Flashback był bardzo potrzebny. 8) Wyjaśniło się wiele spraw z przeszłości przez co możemy lepiej zrozumieć zachowanie bohaterów.
Już sam nie wiem co większy szok u mnie wywołało... Sara narkomanka czy "warzywna" i jej brat... ::ke::
Co do Sary, to było to dla mnie wielkie zaskoczenie i szok... Scena gdy jest świadkiem wypadku i nie może pomóc(chociaż bardzo chce) temu małemu chłopcu była mocna.
Te narkotyki to pewnie przez to, że nigdy nie miała miłości i opieki od ojca. Zawsze musiała sama stawiać czoła problemom, aż w końcu ją to przerosło...
Podobała mi się bardzo scena, gdy "warzywna" mówi w swoim biurze, że nigdy wcześniej nie była chyba bardziej znerwicowana niż jest teraz. 8) Ale nie podejrzewałbym jej już o to, że trzyma brata w swoim domu... Jeszcze jak z zimną krwią powiedziała mu dobranoc... ::kwasny:: Taka spokojna i opanowana... Ona tą jego śmierć upozorowała dla kasy? Bo dostała po nim wielkie ubezpieczenia i spadek... I jeszcze te zęby... Dlatego "warzywna" kroi ciągle te warzywa... :mrgreen: No tak, a jego szczęka jest u tego denata co niby wszyscy myślą, że to Terrence... Po co to wszystko było "warzywnej"? ::kwasny:: I, że też on się na to zgodził? No w sumie to nie miał wyjścia...
Bardzo podobały mi się też sceny braci. Michael i Lincoln są świetni... Prawdziwi bracia... Zrobią dla siebie wszystko...
Veronici było mało, ale jak już była to miała super scenę z Michaelem :serce: Fernando trafił do więzienia w sumę przez głupotę i głupiego Hectora... ::kwasny::
Ciekawe co się wydarzy w odcinku 17 :P

B@r pisze:Flashback był bardzo potrzebny. 8) Wyjaśniło się wiele spraw z przeszłości przez co możemy lepiej zrozumieć zachowanie bohaterów.
Już sam nie wiem co większy szok u mnie wywołało... Sara narkomanka czy "warzywna" i jej brat... ::ke::
Co do Sary, to było to dla mnie wielkie zaskoczenie i szok... Scena gdy jest świadkiem wypadku i nie może pomóc(chociaż bardzo chce) temu małemu chłopcu była mocna.
Te narkotyki to pewnie przez to, że nigdy nie miała miłości i opieki od ojca. Zawsze musiała sama stawiać czoła problemom, aż w końcu ją to przerosło...
Chyba jednak scena z Sarą była większym szokiem. Kto by się tego spodziewał?! ::ke:: A to, że brat "warzywnej" żyje było już zasygnalizowane, więc tylko się potwierdziły przypuszczenia.
B@r pisze:Po co to wszystko było "warzywnej"? ::kwasny:: I, że też on się na to zgodził? No w sumie to nie miał wyjścia...
Warzywna potrzebowała kasę na kampanie wyborczą, bo jej najważniejszym celem jest zostanie prezydentem USA. Dlatego upozorowała śmierć brata - w końcu dzięki spadkowi będzie miała największą kampanię w historii USA.
B@r pisze:Ciekawe co się wydarzy w odcinku 17 :P
Mały spoiler: Michael wpadnie w tarapaty (a to niespodzianka) ale wymyśli diabelski plan, Sucre podejmie olbrzymie ryzyko, LJ zrobi coś baaaardzo głupiego, no i pojawi się nasze drogie warzywko. ::jezyk::
ODPOWIEDZ