Post autor: Kingsajz »

Aha, to sie nie spodziewalem tego. Polski charakter w sopa operze.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!

Post autor: Boldfanka »

Tak, oglądałam te odcinki i wątek z Małgorzatą Zajączkowską.
Grała kobietę prowadzącą dom bogatego faceta arystokraty pochodzenia węgierskiego, który był b. mężem Erici Kane. Bardzo nadal kochał Ericę , walczył o nią i akcja była bardzo dramatyczna ponieważ Erica miała ogromne problemy zdrowotne (wypadek na planie filmowym gdy występowała jako modelka), psychiczne, uzależnienie od leków przez podobnego oszołoma jak nasz Pierce. Poza tym odnalazła się córka porzucona przez Ericę w młodości i mnóstwo innych dramatów.
Ten Arystokrata zajety był tylko Ericą i nie zwracał uwagi na miłość i oddanie naszej Małgorzaty, która też była Węgierką i kiedyś we wczesnej młodości służyła na dworze jego ojca na Węgrzech. Nasz Arystokrata (zupełnie nie pamiętam imienia) miał wtedy z Małgorzatą romans i spłodzili jako nastolatki syna. Małgorzata to ukryła i służyła w Amerce jako soba samotna z młodziutkim synem.
Po jakimś czasie wydało się, ze to syn tego Arystokraty i zaczęły się następne dramaty.
Ojciec zaakceptował syna, ale nie miał ochoty na związanie się z Małgorzata i Ona w wielkim bólu i rozpaczy zostawiła syna w Ameryce i wróciła na Węgry.
Grała wspaniale, odróżniała się wyraźnie od tych serialowych aktoreczek amerykańskich i stworzyła wielką dramatyczną, tragiczną postać.
Był to jeden z ciekawszych wątków tego okresu i ciągnął się bardzo długo.
Małgorzata Zajączkowska to bardzo dobra i znana polska aktorka . Wróciła do Polski i jakieś 2 lata temu grała w interesującym serialu kryminalnym z Lindą, Kolbergerem, Warchulską .... znowu nie pamiętam tytułu.... widzowie zgadywali co będzie dalej.
Może ktoś pamięta ten serial - tylko kilkanascie odcinków, ale bardzo interesujący i dość ambitnie reżyserowany.
Kurcze, za dużo tych filmów, seriali, książek , przepisów i aktów prawnych w robocie, polityki itp. Za mała głowa, dużo rzeczy wlatuje mi i wylatuje i nie obciąża pamięci w sposób niezależny ode mnie. :cry:
Może umysł sam selekcjonuje co warto pamiętać :idea:

Post autor: Remek »

Boldfanko,dziekuje bardzo!Buziak wielki:-* A co Ty robilas tyle lat w Stanach?Moglabys opisac mi watek Angie Hubbard?Thx.

Masz jakies materialy o POKOLENIACH?Co jeszcze ogladalas w USA?

W USA w zamierzchłej przeszłości oglądałam tylko "Who is the Boss" "Moonlightning" (czy jakos tak) i namiętnie AMC.
Wtedy pamiętam leciał wątek śmierci żony Stuarta Chandlera (chyba na aids), kolejne problemy z kolejnym mężem Erici (chyba drugim) i przypadkowe morderstwo i ukrywanie w tapczanie trupa jakiegoś detektywa lub policjanta dokonane chyba przez siostrę lub przyjaciółkę Erici.
Wątek z Małgorzatą Zajączkowską oglądałam w Polsce na kablu (PTK).
W USA byłam pół roku i przymierzałam się czyby tam nie zostać, ale zrezygnowałam i nie żałuję.
Nie mam żadnych materiałów dot. Pokoleń. Angie Hubbard nie kojarzę niestety.
Bye , pozdrawiam 8)

Post autor: plaska »

O! Moonlighting to na wariackich papierach przeciez jest! boski serial byl, genialna jak dla mnie rola mlodego Willisa. mmm : ) ogladal ktos jeszcze ?
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl

Boldfanko to ty wiekowa jestes,skoro ogladalas te seriale w USA w latach osiemdziesiatych:) Trzeba bylo tam zostac!A nie do tej Polski beznadziejnej wracac!

Plaska,ja ogladalem Moonlighting podczas pierwszej emisji w polsce-na TVP1.

Post autor: gregi »

co do "Na wariackich..." to szkoda ze polsat powtorzyl tylko pierwszą serię.

Gegi!Mamy taki zalew innych produkcji,ze i tak nikt by tego nie ogladal :roll:

ja bym ogladala...!!! wogole jestem zagorzaa fanka Bruca Willisa : ) od jakichs 5 lat nie moge sie mu oprzec : P boski jest i to jedyny serial w jakim gral no pojawil sie jeszcze w Przyjaciolach.
ech sam sex.. : )

Remek, do Polski wróciłam z radością i nie żałuję, a poza tym decyzję podjęła za mnie Rodzina.
Oglądałam AMC w USA dokładnie w 1988r. i już dużo kojarzyłam, bo byłam równie genialnym dzieckiem jak Wy byliście i jesteście.
Czy wiesz jaka jest możliwość oglądania tego serialu teraz w Polsce?
Nie mam czasu latania i szukania po internecie, bo ciężko pracuję, a wiem, że Ty wszystko wiesz. Już nałóg przebywania na naszym Forum pozbawia mnie często snu :cry:
Pozdrawiam 8)

Boldfanko starowieczna:) Jestem wszystkowiedzacy i niestety przynosze zla wiadomosc - w Polsce nie mozna ogladac AMC:( A angie hubbard to ta murzynka grana przez debbi morgan...

Dzięki, ale :cry: ::kwasny:: :?

Post autor: wiwi »

plaska pisze:ja bym ogladala...!!! wogole jestem zagorzaa fanka Bruca Willisa : ) od jakichs 5 lat nie moge sie mu oprzec : P boski jest i to jedyny serial w jakim gral no pojawil sie jeszcze w Przyjaciolach.
ech sam sex.. : )
Nie tylko! Pojawił się też w That '70s Show (pol. tłum. Różowe Lata 70-te). Grał Vic'a - szefa ochrony siedziby Playboya w Chicago. Nosił tupecik i mówił o sobie w trzeciej osobie :) Wiem, że aktor zgodził się tam zagrać za namową Ashtona Kutchera, który regularnie występował w tym serialu aż do obecnej 8 serii, a dochód przeznaczył na cele charytatywne :) Wiem, że to nie soap opera, ale gorąco polecam serial tym, którzy go jeszcze nie znają :mrgreen:

Post autor: Kingsajz »

Boldfanko ten serial z Lindą nazywał się "Tak czy Nie". Jestem pod wrażeniem. Nasza Małgosia będąc w USA zagrała u boku znanzych i podziwanych aktorów. A zna ktoś jakieś czeskie seriale, pelno ich na Novej. Czasem jeden to nie kolejna kopia "Na Wspólnej" - u nich to chyba "Ulice".
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!

masz racje wiwi : ) a serial widzialam, moze nie wszystkie odcinki ale widzialam .. ; )
pozdrawiam
ODPOWIEDZ