BrzydUla

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

1. Najładniejszą z wszystkich aktorek występujących serialu jest chyba Małgorzata Socha ( Viola) chociaż Julia Kamińska (Ula) też nie jest brzydka.
2. Marek to picuś glancuś i Paulina z Ulą powinny się dogadać i rzucić tak żeby ten został na lodzie. Chociaż ten mógłby już wybrać Ulkę.
3. Końcówka tego filmiku od Beji naprawdę mnie rozśmieszyła.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Thorne pisze:Nie wiesz, jak wygląda Paula tak naprawdę, ponieważ jest sztuczna, doklejana, zretuszowana, whatever. Ale ja sobie potrafię wyobrazić, jak naprawdę wygląda i uważam, że jest brzydka.
Tak, aktorka nosi peruki. Nie łap mnie za słowa. ::jezyk::
Więc widzisz, że to różnica. Paulina którą stworzyli styliści jest ładna, ale aktorka ją grająca już niekoniecznie. Diabeł tkwi w szczegółach. ::jezyk::
Thorne pisze: Masz rację - Marek jest beznadziejny i pocieszające, że nie jestem jedyny, który nie może się połapać w jego zachowaniu, skoro, wg Ciebie, on sam też nie może. Jestem ciekaw, jak długo jeszcze będzie trwała ta szopka z udawaniem , albo i nie. Ale mam swoją teorię na jego temat. Wydaje mi się, że Marek podkochuje się w Uli a Sebie specjalnie mówi, że ją wykorzystuje i nią manipuluje, gdyż wstydzi się przed najlepszym kumplem przyznać, że może się zakochać w tak niby - brzydkiej dziewczynie. Ten by go wtedy wyśmiał.
Wydaje mi się, że gdyby Marek kochał już Ulę, to gdy niedawno była okazja żeby wyznać Paulinie prawdę, zrobiłby to.
Beja pisze: Ja osobiście mam wątpliwości, czy Paula naprawdę kocha Marka. Choćby wczoraj - w scenie w domu Marka i Pauli ona mówi "będzie to najpiękniejszy ślub na świecie" - to brzmi trochę tak, jakby uroczystość była najważniejsza.
Kocha, gdy to mówiła miała łzy w oczach.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

W sumie teraz się zgadzam z Tiril. Są ludzie, którzy, cokolwiek by się nie zdarzyło, kochają i zawsze kochali tylko siebie. I do takich ludzi niewątpliwie należy Marek. Nawet jeśli będzie kiedyś jego happy end z Ulą, to i tak wcześniej czy później - ich potencjalnym związku - będzie ją zdradzał z pierwszą lepszą. Skoro zdradzał od początku, kreowaną w serialu na o wiele ładniejszą Paulinę, to dlaczego miałby nie zdradzać kreowanej na brzydką - Uli ? To nie miałoby żadnego sensu.
Matka Marka wspominała swemu mężowi - Krzysztofowi, że on w młodości był taki, jak ich syn. No pięknie. Jaki ojciec, taki syn. ::ysz:: Nie znoszę tej postaci. Jest bardzo niejednoznaczna, miota się i tak naprawdę Marek jest głupi do szpiku kości. I głupi w każdym calu. Nie tylko w życiu. Przecież on nie wie, jak prowadzić interesy, jak zarządzać firmą, wszystko za niego robi Ula i ratuje mu zawsze skórę ! On się po prostu do niczego nie nadaje.

Ale wydaje mi się, że jeśli idzie o ranienie kobiet, to Seba jeszcze gorszy. Choć mam wrażenie, że on coś czuje do Violi, jak sądzicie ? Jak tak jej pokazuje zazdrość, wścieka, jak ją widzi z innym... Marek nigdy nie był o żadną zazdrosny.

Paula, już pomijając Marka, jest denna. To zwykła snobka. Może i kocha Marka, ale brak w niej romantyzmu i nie mówcie mi, że wyrazem romantycznośći jest to, że chce piękny ślub. Nie na tym polega bycie romantycznym. Bycie romantycznym polega na stworzeniu magicznej atmosfery, wykreowaniu chwili czegoś... innego. A Paula nigdy tego nie potrafiła. Nigdy nie widziałem, by garnęła się do spędzania z Markiem czasu gdzieś nad Wisłą w blasku Księżyca...
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
B@r

Thorne, nie każdy musi być romantyczny. ::jezyk::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Thorne

Nie zgadzam się. Bycie romantycznym to element zwiążku, bardzo ważny. Bo inaczej związek staje się rutyną. ::jezyk::
Awatar użytkownika
B@r

Wysuwasz w takim razie hipotezę, że wszyscy ludzie będący szczęśliwi w związku są romantykami? Nie sądzę, byłoby za pięknie... i romantycznie. ::jezyk::

Tymczasem zaraz obejrzę jutrzejszy odcinek Uli. :twisted:
Awatar użytkownika
Thorne

No i o to chodzi, nie ? :zeby:

Ja ostatnio nie oglądam regularnie BrzydUli. Obecne odcinki nudne. I smutne. ::kwasny::
Awatar użytkownika
B@r

Tak, o to niby chodzi, ale tak nie jest... :(
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A mam takie pytanie, bo tak przeżywacie ten serial ( ja chyba ze dwa razy widziałem jakieś fragmenty, nic więcej ), czy on jest całkowicie inny od oryginalnej wersji? Bo ja cały czas myślałem, że to jak Niania i Pomoc domowa - tylko przeniesiony scenariusz w polskie realia, nic poza tym.
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Thorne pisze:Skoro zdradzał od początku, kreowaną w serialu na o wiele ładniejszą Paulinę, to dlaczego miałby nie zdradzać kreowanej na brzydką - Uli ?
Nie wiem, co ma wspólnego wierność z urodą partnerki?... Marek nie kochał Pauli, więc ją zdradzał. Jeśli będzie kochał Ulę, to nie będzie jej zdradzał. Właściwie to już nie ma żadnej modelki na boku odkąd zaczął się spotykać z Ulą, ona go odmieniła.
Thorne pisze:Ale wydaje mi się, że jeśli idzie o ranienie kobiet, to Seba jeszcze gorszy. Choć mam wrażenie, że on coś czuje do Violi, jak sądzicie ? Jak tak jej pokazuje zazdrość, wścieka, jak ją widzi z innym... Marek nigdy nie był o żadną zazdrosny.
Też myślę, że Seba jest zazdrosny o Violę i to jest słodkie. :mrgreen: Świetne były sceny ze striptizerem - "Przecież nie kupię kota w mroku".
Co do Marka, to on był przecież zazdrosny o Ulę i to niejeden raz - z powodu Bartka i Maćka. :mrgreen:
Thorne pisze:Nigdy nie widziałem, by garnęła się do spędzania z Markiem czasu gdzieś nad Wisłą w blasku Księżyca...
Ona nigdy by się na to nie zgodziła, bo to niestosowne. ::jezyk::
Damians pisze:A mam takie pytanie, bo tak przeżywacie ten serial ( ja chyba ze dwa razy widziałem jakieś fragmenty, nic więcej ), czy on jest całkowicie inny od oryginalnej wersji? Bo ja cały czas myślałem, że to jak Niania i Pomoc domowa - tylko przeniesiony scenariusz w polskie realia, nic poza tym.
Nie jest całkowicie inny, ale nie jest też zupełnie taki, jak jego kolumbijski pierwowzór. Niektóre postacie nie występują, inne są dodane, a jeszcze inne mają odmienny charakter, żeby dopasować je do polskiej mentalności. Na przykład Marek nie musi się upijać, żeby całować się z Ulą. ::jezyk::
Główny wątek jest taki sam, niektóre wydarzenia mają swoje odpowiedniki, ale jest też wiele "niuansów", które odróżniają od siebie te seriale.

Jeśli chodzi o perukę Violi, to przypomniałam sobie, że rzeczywiście ją nosiła przez bodajże jeden dzień serialowy i były to krótkie blond włosy. :wink:
Awatar użytkownika
Thorne

Beja pisze:Nie wiem, co ma wspólnego wierność z urodą partnerki?... Marek nie kochał Pauli, więc ją zdradzał. Jeśli będzie kochał Ulę, to nie będzie jej zdradzał. Właściwie to już nie ma żadnej modelki na boku odkąd zaczął się spotykać z Ulą, ona go odmieniła.
Wierzysz w to, że będzie kochał Ulę ? Ten facet tylko kocha samego siebie, a kobiety to dla niego wyłącznie źródło sexu.
Awatar użytkownika
Beja

Thorne, wierzę. A ty chyba trochę zbyt ostro go oceniasz. Z resztą taki jest zamysł tego serialu, że Marek zakochuje się w Uli. :wink:
Niedowiarkom (i nie tylko) polecam dzisiejszy odcinek. :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Jutro fajny odcinek BrzydUli!

Paulina dowiedziała się prawdy o romansie z Ulą i to prosto od Marka! Zanim jednak do tego doszło, to po znalezieniu w rzeczach Uli książki z dedykacją od Marka, wypłakała się Wiolce, że Marek ma romans z Brzydulą. Potem Wioletta sprzedała tego newsa Sebastianowi, który powiedział Wioli, że Marek udawał, itp. Wioletta długo nie czekała i podzieliła się tą informacją z Pauliną. I tu mnie Paula zaskoczyła- zrobiła Markowi karczemną awanturę jak on mógł tak wykorzystać Cieplak! Powiedziała też, że mimo tego, że jej nie lubi to jej szkoda tej dziewczyny i Marek musi ją przeprosić i zapytała jak Marek mógł tak bezczelnie udawać. Marek powiedział, że nie udawał, bo ma romans z Ulą. Paulina go spoliczkowała i wyszła z jego gabinetu. :D
Awatar użytkownika
Beja

Ja już oglądałam i potwierdzam. :D
Najlepsza była Viola i jej teksty - "Jeżu malusieńki, jak oni to robią przez ten aparat" ::jezyk:: Violka mnie kiedyś zabije. :mrgreen:
Paula już przechodzi samą siebie. Oskarżała Ulę o brak klasy, bo pisze do Marka łzawe listy, a tak naprawdę to ona jej nie ma, co udowodniła rozkazując przeszukać rzeczy Uli.

Ciekawostka: w poniedziałek i we wtorek były kręcone zdjęcia do ostatniego (235.) odcinka BrzydUli. :wink: Jednak to nie koniec zdjęć, bo jeszcze zostały do nakręcenia sceny z wcześniejszych odcinków.
Awatar użytkownika
Thorne

Beja pisze:Ciekawostka: w poniedziałek i we wtorek były kręcone zdjęcia do ostatniego (235.) odcinka BrzydUli. Jednak to nie koniec zdjęć, bo jeszcze zostały do nakręcenia sceny z wcześniejszych odcinków.
Dziwne. To czemu kręcą najpierw ostatni, a potem przedostatnie ? To nielogiczne.
ODPOWIEDZ