Chirurdzy (Grey's Anatomy)/Prywatna praktyka (Private...)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Kolejna postać z głównej obsady rozstaje się z serialem...

Tym razem Jackson, który spróbuje żyć od nowa z April w Bostonie. Aktor pożegnał się już z fanami – https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,2 ... -fani.html

Myślę, że to ewidentnie znak, że kolejnego sezonu nie będzie i takie odejścia to zamykanie wątków... :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Artur
x 21

Post autor: Artur »

A jednak serial dostał zamówienie na 18 sezon. Informacja została podana poprzez oficjalne kanały społecznościowe.
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Dobrze, że jednak serial dostał zamówienie na kolejny sezon, bo nie widzę tego, jak by miał się skończyć w tym momencie. Mam nadzieję, że to już jednak będzie ostatni i twórcy od początku zaczną go planować jako zakończenie, a nie będą potem znów czekać, czy Ellen podpisze kontrakt, by potem wymyślać jakieś zakończenie na szybko, jeśli jednak tym razem go nie podpisze (a wątpię, by udało im się ją przekonać raz jeszcze).

Jacksona nie będzie mi brakować. To moim zdaniem jedna z nudniejszych postaci w serialu. Nie przeszkadzał mi, ale też nigdy nie ekscytowały mnie jego wątki. Ostatni odcinek o nim wynudził mnie strasznie (zresztą podobnie jak odcinek o Teddy wcześniej w sezonie, mogliby sobie takie odcinki skupiające się na pojedynczych postaciach jednak odpuścić).
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Rome Flynn (ex-Zende, B&B) pojawi się w GA w recurringowej roli.
Źródło: https://www.soapoperadigest.com/content ... s-anatomy/
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Artur
x 21

Obejrzałem wczoraj na Disney+ 2 ostatnie odcinki 18. sezonu "Chirurgów". Mimo słabej całej serii, to finał był bardzo dramatyczny.

Program rezydentów został zamknięty. Owen i Teddy uciekli z Seatle gdy na jaw wyszło że Hunt pomagał umierającym weteranom w bólu, nielegalnie podając im leki, które miały pomóc w ich śmierci. Miranda Bailey rzuciła rezygnację bez okresu wypowiedzenia, bo nie mogła wytrzymać, że szpital się sypie. Postanowiła się skupić na zdrowiu psychicznym i fizycznym.
Gościnnie się pojawili April i Jackson, którzy wspierali Catherine z powodu reemisji raka. Gdy się okazało, że z żoną Richarda wszystko jest w porządku, małżeństwo Webber i Avery postanowili przejść na emeryturę.
Meredith za namową Jacksona postanowiła ratować szpital i nie wyprowadzać się do Minnesoty.

Finał 18. sezonu był czterechsetnym odcinkiem "Chirurgów". Było sporo kilkusekundowych flashbacków historii serialu.
Jednak najważniejszy moment, który mi utkwił w pamięci to ten gdzie Meredith siedzi na krześle Mirandy jej gabinetu spogląda przez okno na korytarz szpitala, a tam komputerowo została wklejona postać młodej Meredith sprzed 18 lat (i to ważne) obserwującą dzisiejszą:

https://www.youtube.com/watch?v=W2FmsE9Ow18

Ellen Pompeo wielokrotnie zapowiadała odejście z "Grey's Anatomy" i gdyby do tego doszło, a producenci by chcieli kontynuować serial, to schedę po niej może bez problemu może przejąć Chandra Wilson, która powinna dostać za ten sezon nagrodę Primetime Emmy. Postać Mirandy była dobrze pokierowana, a sama Wilson pokazała swój wielki kunszt aktorski.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Szokujące informacje a propos Ellen Pompeo, czyli Meredith Grey…

Aktorka pojawi się w nowym 19 sezonie tylko w 8 odcinkach… :(

Więcej tu - https://naekranie.pl/aktualnosci/chirur ... 601369/amp
Ostatnio zmieniony 2022-08-06, 11:30 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Artur
x 21

Ja powtórzę. Pompeo nie jest już potrzebna w tym serialu. Scenarzyści i tak na postać Meredith nie mają już pomysłu.
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Moim zdaniem scenarzyści już na nic w tym serialu nie mają pomysłu. Ostatni sezon był okropny i od połowy oglądałem odcinki na przyspieszeniu 1.5x, byle wiedzieć co dalej :lol:. Informacja o ograniczonej roli Ellen dość szokująca, biorąc pod uwagę, jak się zakończył finał sezonu 18. Mogliby już skończyć, ale chyba tego nie planują, biorąc pod uwagę, że właśnie dodali piątkę nowych rezydentów do obsady.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Dla mnie to takie wypróbowanie reakcji widzów na jej dużo mniejszą obecność w serialu, by może gdyby miał być 20 sezon i aktorka nie chciała w nim grać już zupełnie, to po okejce 19 sezonu, go jednak kontynuować. Ciekawe. „Chirurgów” nie chcą kasować bo mają dobrą oglądalność, a to trudne w dobie streamingu. Ja się tam cieszę z ciągu dalszego i ciągle mam apetyt na więcej.
Ostatnio zmieniony 2022-08-06, 13:47 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Zaskakujące posunięcie…

Spłonął dom Meredith po Elis. Co o tym sądzicie? Dobrze to pokazane, przetrwała tylko karteczka w ramce od Derka ta ślubna.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Ciekawe czy będzie 20 sezon, po tym jak Ellen Pompeo właśnie ogłosiła to, czego się można było już spodziewać czyli, że 19 sezon jest jej ostatnim.

https://extratv.com/2022/11/17/ellen-po ... v35TODxPkA

Nie wiem czemu, ale z tej okazji przypomniała mi się ładna piosenka, która była w "Chirurgach" jak wyjeżdżała Cristina, czyli "Ruby Blue", polecam - https://www.youtube.com/watch?v=RW1iqs5loGo

:(
Ostatnio zmieniony 2022-11-18, 10:02 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

To powinni zmienić tytuł, ale chyba nie zmienią, bo zdaje się, jest w serialu przyrodnia siostra Meredith i choć nie nosi nazwiska Grey, to mogą ją podpiąć pod tytuł...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
x 60

DeaconFan pisze:To powinni zmienić tytuł, ale chyba nie zmienią, bo zdaje się, jest w serialu przyrodnia siostra Meredith i choć nie nosi nazwiska Grey, to mogą ją podpiąć pod tytuł...
Poza tym nazwisko Grey nosi szpital, w którym rozgrywa się akcja, więc Twój pomysł trochę chybiony. :P

https://greysanatomy.fandom.com/wiki/Gr ... l_Hospital
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Okej, nie wiedziałem o tym. Nie jestem jakimś wielkim fanem serialu. Dzięki za info.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Kolejna osoba żegna się z tym serialem.

Tym razem aktorka, która przez 200 odcinków grała Maggie Pierce.

Tu jej oświadczenie - https://ew.com/tv/kelly-mccreary-leaving-greys-anatomy/
Ostatni odcinek z jej udziałem w kwietniu.

:roll:

Tymczasem w Polsce na FOX można już oglądać najnowszy sezon.
Ostatnio zmieniony 2023-03-17, 19:52 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ