Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Fortuna

Post autor: Fortuna »

Przed chwilą wpadłam na pomysł, żeby oglądać dzisiejszy półfinał na ich stronie głównej. Wszystko działa, jak należy :) propozycje tragiczne.
Co do wczorajszego, to oglądałam tylko fragmentami, gdyż byłam zajęta :) Ale z tych niektórych propozycji, które miałam okazję obejrzeć, spodobała mi się propozycja Izraela. Poruszająca piosenka po kilku przesłuchaniach...
Ogólnie poziom Eurowizji jest coraz gorszy. W tym roku już przechodzą samych siebie, tak jest źle. Niektóre występy były po prostu żenujące, ludzie wyglądali, jakby byli w cyrku. Tragedia.
Co do Isis, powiem, że nie jestem jej fanką, ale porównując ten występ do innych wypadła naprawdę dobrze. Weszliśmy do finału.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Oglądam na ESC TV, nie zacina się, jest ładnie, drugi półfinał zdecydowanie widzę tutaj więcej faworytów, zwłaszcza pierwsza czwórka. Dziękuje TVP1 za olanie fanów konkursu Eurowizji.
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

A w Portugali chyba wybiera jury, bo nie podawali numerów sms-ów tylko puste okienka.Poziom tego półfinału jest o wiele wyższy . Moim faworytwem stała się Szwecja . Świetne występy także Turcji, Ukrainy , Danii i Białorusii. Mam nadzieję, że przejdą te kraje do finału.
Ten wokalista z Turcji miał bardzo podobny głos do wokalisty Placebo.
Bardzo zabawny występ Łotwy.Chociaż wiało kiczem ta piosenka mnie rozbawiła i bardzo łatwo wpada w ucha.
A ta wokalistka z Gruzji to nie widzi :shock: ?

[ Dodano: 2008-05-22, 23:03 ]
Szwecja, Turcja, Ukraina, Dania, Łotwa w finale ::rad:: ::krzyw:: :D :wink: :zeby:
Zapowiada się ciekawie sobotni konkurs
Portugalia weszła ostatnia, myślałem , że komentatorka zaraz wyskoczy z siebie z radości ::jezyk::
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Fortuna

Post autor: Fortuna »

Tak jak wcześniej wspominałam, nie oglądałam od początku. Jestem zadowolona, że Dania się załapała :) a piosenkę Turcji widziałam tylko podczas pokazywania skrótów, też nawet przypadła mi do gustu. Przynajmniej podczas tych 20 sekund :P
Ciekawa jestem sobotniego finału :)
------
Właśnie przesłuchałam piosenkę Turcji w całości. Spodobała mi się, naprawdę :)
Kibicuję Turcji i Izraelowi w tym roku, mają najlepsze propozycje :)
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Mój wymarzony ranking na jutro ::krzyw:: Polski nie brałem pod uwagę. Mimo, że rosyjskiej piosenki nie uważam na najlepszą, to chciałbym, by za rok ESC był w Moskwie ::rad:: Jestem niezadowolony, że jutro nie zobaczę Macedonii, Białorusi i Słowenii.

1. Rosja
2. Izrael
3. Serbia
4. Ukraina
5. Szwecja
6. Armenia
7. Islandia
8. Grecja
9. Norwegia
10. Rumunia
11. Albania
12. Azerbejdżan
13. Dania
14. Portugalia
15. Turcja
16. Francja
17. Niemcy
18. Gruzja
19. Chorwacja
20. Bośnia i Hercegowina
21. Wielka Brytania
22. Finlandia
23. Hiszpania
24. Łotwa
+ Polska

Kolejnośc występów jutro:
1. Rumunia
2. Wielka Brytania
3. Albania
4. Niemcy
5. Armenia
6. Bośnia i Hercegowina
7. Izrael
8. Finlandia
9. Chorwacja
10. Polska
11. Islandia
12. Turcja
13. Portugalia
14. Łotwa
15. Szwecja
16. Dania
17. Gruzja
18. Ukraina
19. Francja
20. Azerbejdżan
21. Grecja
22. Hiszpania
23. Serbia
24. Rosja
25. Norwegia
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Natomiast po pierwszej próbie fani i dziennikarze ustalili ,że wygra Portugalia, Polske uplasowali na 16 miejscu.. Trochę dołująco ale wszystko zależy od widzów europy!
Nobody does it better
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Z początku oglądałem na RTR Planeta (pełna nazwa kanału dla Robiego). Jednak komentatorzy mnie nieco denerwowali i przeszedłem na spokojny głos komentatora ze Słowenii. On też zgadł, że ostatnia do finału dostanie się Portugalia. :D

Drugi półfinał o wiele lepszy od pierwszego. :mrgreen:
Islandia od razu wprowadziła mnie w dobry nastrój i od początku była jedną z moich faworytek. Świetnie widzieć ten duet w finale. :wink:
Szwecja nie będzie moim faworytem. Charlotte nie można lekceważyć. Ona chyba już wygrała ESC, bodajże w 1996 roku.
Turcja, Albania, Chorwacja, Macedonia, Cypr, Białoruś, Litwa, Ukraina - bez większych rewelacji.
Największym dla mnie zaskoczeniem jest brak Szwajcarii w finale. Był to jeden z oich faworytów. Szkoda. :cry:
Malta - od razu mi się skojarzyła z "Prawy do lewego" Kayah - też w gronie moich faworytów.
Bardzo fajnie wypadła Gruzja - też w gronie moich typów.
Przesympatycznie wypadły też Dania i Łotwa. Cieszę się, że oba kraje są w finale.
Największą porażką w trakcie wczorajszego wieczoru była moim zdaniem Bułgaria.
Bardzo miłą odmianą była Portugalia. Utwór w stylu fado - opłaciło się. Będę się cieszyć, jeśli ten kraj wygra.
Węgry - zdecydowanie lepiej niż rok temu. Podobnie oceniam Czechy.

Czekam na finał. Najciekawsze będzie głosowanie. Sąsiad zagłosuje na sąsiada?
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Pan Orzech i jego komentarze wymiatają. Chyba nawet Doda nie potrafi tak "zgrabnie" pojechać po człowieku, jak on ::loll:: To, jak wyzwał reprezentanta Hiszpanii było zabójcze ::loll::

Mówiłem, że Isis nie odniesie żadnego sukcesu. Ostatnie miejsce ::loll:: ::plask wczolo: Boże, jaki wstyd, jaka kompromitacja. Lepiej byłoby, jakby w ogóle nie dostała się do finału. Ale nie ma co się dziwić: zero wyglądu, zero wokalu, zero jakiegoś wrodzonego wdzięku, czegoś co przyciągnęłoby wzrok. I przede wszystkim zero prawdy, szczerości, ona cała jest sztuczna, wyreżyserowana, kiczowata i komercyjna. Mam nadzieję, że już na dobre się skończy, i już nigdy więcej nie będziemy musieli jej oglądać.

Mnie spodobał się zespół z Łotwy ::rad::
Bardzo fajny utwór, rytmiczny, melodyjny i do tego fajna scenografia ::rad::
Mam tylko pytanie, jak nazywał się ten zespół??
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Damians pisze: Mówiłem, że Isis nie odniesie żadnego sukcesu. Ostatnie miejsce ::loll:: ::plask wczolo: Boże, jaki wstyd, jaka kompromitacja. Lepiej byłoby, jakby w ogóle nie dostała się do finału. Ale nie ma co się dziwić: zero wyglądu, zero wokalu, zero jakiegoś wrodzonego wdzięku, czegoś co przyciągnęłoby wzrok. I przede wszystkim zero prawdy, szczerości, ona cała jest sztuczna, wyreżyserowana, kiczowata i komercyjna. Mam nadzieję, że już na dobre się skończy, i już nigdy więcej nie będziemy musieli jej oglądać.
Głupoty wypisujesz, nie jestem jej fanem, ale piosenke miała w miare ok, w miare ok wyglądała i zaśpiewała dobrze, jedynie nudny miała ten występ bo tylko wyszła, w tej Eurowizji liczy się wcale nie tyle piosenka i występ co sympatia krajów! I widac było że na Polske głosowali...Polacy z Anglii i Irlandii ::loll::
Mi się podobała piosenka Islandii, ale fajnie że wygrała Rosja a nie Grecja, mieli lepszą piosenkę poza tym Timbaland im sprzedał jakieś dźwięki :zeby: (niesamowite że gdzie on ma wkład tam zawsze sukces jakiś)

[ Dodano: 2008-05-25, 00:34 ]
Może mi ktoś dać link na teledysk tego rosyjskiego wykonawcy?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tkk_Bolly

Cieszę się, że wygrała Rosja . Piosenka była naprawdę niezła i w sumie jedna z najlepszych . Cieszę się też z dobrego wyniku Armenii, a trzecia moja faworytka Szwecja poradziła sobie słabo, zupełnie niewiem czemu ::kwasny:: Ukraina, Grecja , Turcja , Dania i Izrael mi się także podobały ci dość dobrze sobie poradziły.

Występ Isis Gee był bardzo dobry i wkońcu dostaliśmy się do finału. Europa to doceniła.
24 miejsce na 43 kraje to bardzo dobry wynik jak na Polskę, która nie ma zadnego sąsiada z którym wymienia sobie głosy. Prędko tego sukcesu Polska nie osiągnie

Adex nie trzeba mówić Damiansowi , że wypisuje głupoty wystarczy spojrzeć komu kibicował :wink:
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Tkk_Bolly pisze:Adex nie trzeba mówić Damiansowi , że wypisuje głupoty wystarczy spojrzeć komu kibicował :wink:
Świetna pointa ! A jaka trafna !!! :lol:
Mój wymarzony ranking na jutro ::krzyw:: Polski nie brałem pod uwagę. Mimo, że rosyjskiej piosenki nie uważam na najlepszą, to chciałbym, by za rok ESC był w Moskwie ::rad::
1. Rosja

Jak przedwczoraj napisałem tak jest ::krzyw:: Szkoda tylko, że radość bardzo psuje ostatnie miejsce Polski :( No, ale już sam finał to sukces..
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Aha a w półfnale Polska była dziesiąta (12 punktów od Irlandii i 10 od San Marino; w sumie 42 punkty - dla porównania Grecja 156, a ostatnie San Marino 19), więc oficnajnie była państwem wytypowanym przez jury, z tym, że gdyby nie było jury też by weszła.
1. Grecja
2. Armenia
3. Rosja
4. Norwegia
5. Izrael
6. Azerbejdżan
7. Rumunia
8. Finlanidia
9. BiH

W drugim półfinale dzięki jury weszła Szwecja, tak to byłaby to BJR Macedonii - jak zwykle 10 miejsce ::jezyk::
Tkk_Bolly

Oleg pisze:Aha a w półfnale Polska była dziesiąta (12 punktów od Irlandii i 10 od San Marino; w sumie 42 punkty - dla porównania Grecja 156, a ostatnie San Marino 19), więc oficnajnie była państwem wytypowanym przez jury, z tym, że gdyby nie było jury też by weszła.
No właśnie chyba nie bardzo, bo gdyby jury wytypowało państwo, które uplasowało się za Polską to byśmy chyba nie weszli ::chytry:: Ale jak dobrze słyszeć, że z 10-tego, zawsze byliśmy tuż za 10-tką .

Oleg pisze:

W drugim półfinale dzięki jury weszła Szwecja, tak to byłaby to BJR Macedonii - jak zwykle 10 miejsce ::jezyk::
I bardzo dobrze. Chociaż nie rozumiem dlaczego Szwecja tak słabo , gdybym miał wysłać sms to poszedł, by pewnie właśnie na nią
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Szkoda ,że Isis tak delekie miejsce zajęła . Miała dość dobrą piosenkę , ale moim zdaniem głowna wina jest w tym ,że Isis na własną ręke promowała swoją piosenkę i nikt jej nie pomagał . ::kwasny:: Ale to i tak duży sukces ,że w końcu jesteśmy finalę .

Wygrana Rosji jakoś mnie nie cieszy , piosenka kipska moim zdaniem , kibicowałem Grecji i Armenii, a także Rumunii , Izraelowi i Norwegii .
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jeżeli mówimy o sukcesie na Eurowizji, to mamy prawo wymienić tylko jedno nazwisko - Górniak. Na upartego możemy jeszcze dodać Wiśniewski.

Ostatnie miejsce to jest wstyd, a nie sukces. Ale nie można było spodziewać się niczego innego wysyłając na ten konkurs osobę, wokół której toczą się cały czas dyskusje, czy to jest mężczyzna, czy kobieta...
A piosenka była bardzo słaba, jedynie refren był jakiś w miarę rytmiczny, a reszta okropna. Ona nie śpiewała, tylko piała jak kogut. A najgorsze w tym jest to, że ona myśli, że umie śpiewać ::loll:: ::plask wczolo: Identycznie, jak w przypadku Zającowej ::loll::
ODPOWIEDZ