Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Tyle się ostatnio dzieje, a w temacie panuje cisza?

Wróciła Taylor. I to z przytupem. Dobrze zagrała dramatyczne sceny, kiedy oskarżała Billa o nieszczęścia, które spotkały jej córkę oraz kiedy mierzyła do niego ze złotego pistoletu. Lepiej jednak byłoby, gdyby Taylor od razu pojawiła się w Los Angeles, po tym jak Ridge jej powiedział o problemach Steffy. Nie doszłoby do tragedii (jeśli to faktycznie ona strzelała) oraz nie byłoby pola do spekulacji, czemu jej tak długo nie było. Teraz jest i jedno i drugie.

Po przyznaniu się Taylor, to ja już nie wiem kto tak naprawdę strzelał do Spencera. Czy to był Liam, który sobie odtworzył w pamięci całe zdarzenie, czy Hayes, która wzięła winę na siebie.

Zastanawiałem się, czemu w salonie Billa jest złoty pistolet, z którego strzelano do Spencera i jest narzędziem zbrodni? Kluczem jest tutaj Alex Sanchez, który po ponownym przesłuchaniu Spencera, zapomniał zabrać ze sobą kluczowy przedmiot w sprawie. Część dowodów zapakował do pudełka i zabrał ze sobą, ale najważniejszego - nie. Za takie coś, to powinien z hukiem wylecieć z pracy w policji. :roll:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Tak jak komentowałem to 3 lata temu w temacie Co nowego w USA - Taylor zeszła już na totalne dno :lol: Bill ją trafnie wypunktował ze spokojem.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Wracam do pisania tutaj po dłuższej nieobecności. W zeszłym roku obejrzałem odcinki na YouTubie do ok 7900 i nie chciałem przypadkiem spoilerować :wink: Dzisiaj obejrzałem jedynie dwa ostatnie na Playerze, żeby sobie przypomnieć co się działo.

Trafiłem na odpowiedni moment. Sytuacja po postrzeleniu Billa powoli zaczyna się klarować. Widać, że u Taylor wychodzi niezrównoważenie, które od lat podejrzewałem. Bill dobrze to określił. Nie było jej przez lata przy córce, a teraz ma czelność umoralniać. Mam nadzieję, że dosięgnie ją ręka sprawiedliwości.
Ostatnio zmieniony 2021-06-26, 07:02 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dziś Bill pięknie zaorał Taylor :lol: :mrgreen: Nie dość, że wytknął jej, że jej praca to farsa i jest wariatką to jeszcze przypomniał, że spała ze wszystkimi Forresterami a zazwyczaj wszyscy to tuszują :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Taylor zachowała się nieracjonalnie, bo strzeliła do Billa znając relacje tylko byłego męża i nie rozmawiając wcześniej ze Steffy. Nie powinna działać pod takim wpływem emocji, to już ciężej bronić niż potrącenie Darli. Tam był splot nieszczęśliwych wypadków, tu jednak podjęła decyzję o strzale zupełnie świadomie.
Dawidek
Administrator

Do wczoraj kwestia kto postrzelił Billa - przynajmniej u mnie - była nierozstrzygnięta. Bo tak naprawdę oboje - i Liam i Taylor - mogli dokonać tego czynu. Dzisiejsza rozmowa Steffy z Liamem i jego późniejsza z ojcem sugeruje, że Liam nie mógł tego zrobić. To co się zdarzyło w jego mniemaniu, mogło powstać w jego głowie. Prawda jest taka, że młody Spencer powinien pójść do specjalisty - byle nie do Taylor! W obecnej sytuacji, Taylor powinna stracić prawo do wykonywania zawodu.
cmk

Post autor: cmk »

Szkoda, że Taylor zniknęła i nie spotkała się z Ridgem. Ale miejmy nadzieję, że mama Steffy wróci :)

Można by rzec, że świetny 30-sty sezon Mody miał dość mocne zakończenie kryminalnym wątkiem z jeszcze mocniejszym twistem.

Czy zauważył ktoś poza mną nagłą zmianę dynamiki i stylu w ostatnich dwóch dniach?
Nowe fryzurki (Ridge, Brooke), "nowa" scenografia domku gościnnego (czy była ona już kiedyś?), jacyś nowi stażyści no i przede wszystkim... cała obsada rozmawia o Steffy, Liamie i Hope.

Przypomina Wam to coś? :mrgreen: :wink: :oops: :lol:
Ostatnio zmieniony 2021-07-01, 23:30 przez cmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcus

No tak, wracają stare czasy i trójkącik Hope-Liam-Steffy. Miejmy jednak nadzieję, że nie tylko wokół tego będzie skupiać się serial. Puki co widać, że wraca również stary utarty schemat, czyli Brooke jest za swoją córką, a Ridge za swoją, co skądinąd jest całkiem zrozumiałe.

Rzeczywiście, pojawienie się nowych stażystów to powiew świeżości w serialu, chociaż ten chłopak (zapomniałem imienia ::jezyk::) wygląda mi na takiego klasowego kujona, który w szkole siedział w pierwszej ławce i cały czas zgłaszał chęć do odpowiedzi :lol:

Co do domku gościnnego Brooke to wydawało mi się, że wyglądał on zupełnie inaczej np. w czasie kiedy Liam przygotowywał się do jednego ze swoich ślubów z Hope i pojawiła się u niego Steffy, sprowadzona przez Quinn :wink:
Ostatnio zmieniony 2021-07-02, 19:32 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Hope powinna już teraz dostać na forum honorową nagrodę za całokształt, za wszystkie lata - "najbardziej irytująca postać ever". :lol: Nie wiem, czy scenarzyści celowo już tak ją piszą, czy o co chodzi. Jest na maksa przemądrzała, udaje świętoszkę, wpycha się z buciorami w życie Liama i Steffy...
Ostatnio zmieniony 2021-07-02, 20:02 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Marcus pisze:Rzeczywiście, pojawienie się nowych stażystów to powiew świeżości w serialu, chociaż ten chłopak (zapomniałem imienia ::jezyk::) wygląda mi na takiego klasowego kujona, który w szkole siedział w pierwszej ławce i cały czas zgłaszał chęć do odpowiedzi :lol:
Chyba chodzi o Simona, jakoś zapamiętałem to imię. Czy to nie jest ten sam chłopak, który oceniał, który pierścionek dla Brooke mu się bardziej podoba?

Jeśli chodzi o trójkąt Hope - Liam - Steffy, to w tej chwili bardziej irytuje mnie Steffy. Ona walczy o swoje małżeństwo - ok, ale krytykuje przy tym Hope, a sama robi to samo, co jej kuzynka. Nie jestem zwolennikiem takiego nachalnego narzucania się jak robi to Hope, ale dziewczyna próbuje jakby odegrać się na Steffy, chociażby za Aspen. Steffy wie, że popełniła błąd i teraz jest w gorszym położeniu - ale sama jest winna temu, że musi teraz walczyć. Paradoksalnie - gdyby ona potwierdziła słowa ojca, to jej położenie byłoby lepsze. A deklarowanie, że świadomie przespała się z Billem tylko komplikuje jej położenie.

Oglądałem dziś dwa odcinki, na Playerze i na TVC. I doszedłem do wniosku, że Ridge w skrajnych sytuacjach zachowuje się podobnie. Oskarża sprawcę, nawet jeśli druga strona temu zaprzecza. W nowszych odcinkach oskarża Billa o wykorzystanie jego córki - wbrew temu co mówi Steffy. W odcinkach z 2015 roku oskarża Thomasa o wykorzystanie Caroline - mimo, że jego żona mówi, że nie było do końca tak, jak on myśli.
Dawidek
Administrator

Zapraszam do udziału w tygodniowej ankiecie, w której główną bohaterką jest Steffy. Pytanie brzmi: "Czy Steffy jest współodpowiedzialna za to, co się działo po jej nocy spędzonej z Billem?" - chodzi o takie wydarzenia jak kryzys małżeński czy postrzelenie Billa. Do wyboru jest jedna opcja a głosowanie potrwa przez tydzień. Zapraszam do licznego udziału i do dyskusji na ten temat - i nie tylko.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Odcinki ogląda się ciężko. Hope i jej moralizatorstwo - tego wręcz się nie da oglądać. Największym problemem jest znów jednowątkowość. Jedyny plus tych odcinków to obecność Taylor.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marcus

Rzeczywiście, scenarzyści znów zaczęli skupiać się tylko na jednym wątku, czego się obawiałem ::kwasny:: Ponadto wciągane są w niego kolejne osoby (Rick i Maya). Zaiste ciężko się ogląda, ale do kilku rzeczy można się odnieść:
Można powiedzieć, że karma wraca do Steffy, bo tak jak kiedyś to ona intrygowała z Billem, żeby rozdzielić Hope i Liama to teraz sama pada ofiarą takich intryg.
Ogólnie rzecz biorąc to jest mi obojętne czy Liam będzie ze Steffy czy z Hope, byleby doszły jakieś inne wątki w serialu... Sheila czy gang Spectra II poszli na zmarnowanie. Szkoda :cry:
Dawidek
Administrator

Jeszcze dwa dni zostały do zakończenia ankiety na temat Steffy. Zachęcam do udziału w głosowaniu i odpowiadaniu na pytania o jej współudział w wydarzeniach następujących po tej feralnej nocy.

Co do ostatnich odcinków, rzeczywiście jednowątkowość przeszkadza, ale mimo tego nadal jest dość ciekawie, ale warto fabułę urozmaicić o co najmniej jeden wątek.
Trochę nie rozumiem Steffy. Wiem, że ona żałuje, kocha męża i chciałaby by wrócił do niej. Ale musi mierzyć, nie tylko z konsekwencjami tego, co stało się parę miesięcy temu, ale również z intrygą jej dotychczasowego teścia. Dzisiaj dziewczyna powiedziała dwie rzeczy, które są dla niej niekorzystne. Wydarzenia sprzed paru lat, kiedy odbiła Liama Hope w zasadzie zbagatelizowała, uważając, że wtedy byli dziećmi. Potem poprosiła Liama, by ożenił się z Hope po narodzinach córki. Nie jestem zwolennikiem szybkich ślubów (Liam lubi pośpiech, bo to nie jest pierwszy raz). Nie zauważyła jednak niestosowności tego, co powiedziała. Sama wcześniej zniszczyła zaufanie Liama do siebie, więc powinna bardziej poczuwać się do winy.
Na miejscu Hope nie śpieszyłbym się ze ślubem. Liam mocno się pośpieszył z oświadczynami. Brooke straciła okazję, by ugryźć się w język i zachować się bardziej dyplomatycznie w konflikcie między córką a jej rywalką.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Brooke trafnie powiedziała, że Steffy niestety podobna do Taylor, wykręca się na niewiniątko dopóki nie zostanie zdemaskowana. Żal mi jej, ale tak na prawdę powinna sobie też przypomnieć, że Liam zawsze bardziej chciał Hope.
ODPOWIEDZ