Bieżące odcinki (RED GO/Red Carpet/Vidoc TV)

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Z kim powinien mieszkać Douglas?

Czas głosowania minął 2025-05-15, 22:00

Z Hope i Liamem
2
33%
z Thomasem
2
33%
opieka naprzemienna (raz Hope z mężem, raz Thomas)
2
33%
z kimś innym
0
Brak głosów

Liczba głosów: 6
Dawidek
Administrator
x 78

Re: Bieżące odcinki (RED GO/Red Carpet/Vidoc TV)

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dawidek »

Taylor jest postacią bardzo złożoną, ma zarówno chwalebne momenty jak i te wstydliwe. Tak samo jest z Brooke. Czasami takie wyliczenia, która bardziej, więcej nie mają sensu. Prawda jest taka, że o obu paniach można napisać opasłe tomiska i jest ryzyko, że temat nie zostanie wyczerpany. ::rad:: W serialu czasem problemem jest wybiórcza pamięć - domyślam się, że jest to celowy zabieg scenarzystów - ale braki (nie dotyczą tylko obu pań) zbytnio rzucają się w oczy. Co do Taylor - wydaje mi się, że może teraz jest taki "miesiąc miodowy" spowodowany powrotem postaci, a potem nie będzie już tak różowo.

Drażni trochę niekonsekwencja Deacona. Z jednej strony chce się trzymać z daleka od Sheili, a z drugiej umawia się z nią, by przekazać jej najnowsze nowinki. Facet zdaje sobie sprawę, że dużo ryzykuje kontaktami z psychopatką.
nołbady
x 12

Post autor: nołbady »

B@r pisze: 2024-08-12, 18:50 Mnie się miło tego słucha, co teraz związane z Taylor, więc proszę nie generalizować. Serial ma być dla wszystkich.
Lubisz cały czas słuchać, jaka ona jest perfekcyjna, idealna? Jaka jest cudowną, wspaniała, fantastyczną matką? Wcześniej wszyscy słodzili Paris, teraz kanonizują Taylor. Nie przeginajmy. W każdym odcinku wszyscy wychwalają Taylor pod niebiosa. Po prostu za dużo już tego.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

nołbady pisze: 2024-08-12, 22:16
B@r pisze: 2024-08-12, 18:50 Mnie się miło tego słucha, co teraz związane z Taylor, więc proszę nie generalizować. Serial ma być dla wszystkich.
Lubisz cały czas słuchać, jaka ona jest perfekcyjna, idealna? Jaka jest cudowną, wspaniała, fantastyczną matką? Wcześniej wszyscy słodzili Paris, teraz kanonizują Taylor. Nie przeginajmy. W każdym odcinku wszyscy wychwalają Taylor pod niebiosa. Po prostu za dużo już tego.
Nie podoba Ci się to nie oglądaj, boże wielki mi problem... Jak kanonizują Brooke to pewnie piejesz z zachwytu
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Post autor: Adex-fan Brooke »

To jak z oglądaniem tv republika a kiedyś Tvp Info, ludzie lubią słuchać miłe dla nich kłamstwa a potem nawet w nie wierzą.
Dlatego Taylor i Paris są blisko od kanonizowania obecnie ::loll::
A już szczytem głupoty jest, że Taylor ma pretensje do Brooke, że ta tuliła więcej jej wnuka tak jak dawniej jej dzieci... No to może mogła siedzieć i zająć się rodziną a nie omijać wszystkie problemy, scenarzyści mogli to nawet udawać poza ekranem, ale niestety fakty są takie, że Taylor wolała być na drugim końcu świata bo jej obsesje są ważniejsze, zupełnie jak gdy porzuciła małe bliźniaczki aby polecieć intrygować przeciwko Brooke do Wenecji na przełomie 1999/2000. :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
nołbady
x 12

PetroPython pisze: 2024-08-12, 22:48
Nie podoba Ci się to nie oglądaj, boże wielki mi problem... Jak kanonizują Brooke to pewnie piejesz z zachwytu
Wyluzuj. To, że męczy mnie wychwalanie Taylor w każdym odcinku, nie oznacza, że nie przeszkadzałoby mi wychwalanie Brook. Ona przynajmniej nie udaje świętej. Taylor miała wywalone na problemy dzieci, nie było jej, kiedy Steffy i Thomas mieli problemy. Mówienie w kółko, jaka to Taylor jest fantastyczna nic nie wnosi do serialu. Tak samo denerwujące było słodzenie Paris. Chodzi mi o to, że za dużo tego.
Awatar użytkownika
Marcus
x 12

Post autor: Marcus »

Bardzo spodobała mi się dzisiejsza postawa Taylor w kwestii Sheili. Cieszę się, że zaprosili ją na Wigilię, bo może szykuje się prawdziwy przełom w ich relacjach. :)
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education, Królowa
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

nołbady pisze: 2024-08-13, 01:10
PetroPython pisze: 2024-08-12, 22:48
Wyluzuj. To, że męczy mnie wychwalanie Taylor w każdym odcinku, nie oznacza, że nie przeszkadzałoby mi wychwalanie Brook. Ona przynajmniej nie udaje świętej. Taylor miała wywalone na problemy dzieci, nie było jej, kiedy Steffy i Thomas mieli problemy. Mówienie w kółko, jaka to Taylor jest fantastyczna nic nie wnosi do serialu. Tak samo denerwujące było słodzenie Paris. Chodzi mi o to, że za dużo tego.
Nie udaje świętej ale udaje że jest jej przykro że kogoś skrzywdziła, te jej krokodyle łzy są dla mnie bardziej wkurzające...
Dawidek
Administrator
x 78

Jest różnica między Taylor a Paris. Ta pierwsza ma o wiele dłuższą historię w serialu, wokół niej jest sporo kontrowersji. Wcale mnie nie dziwi, że dzieci wychwalają matkę - to jest naturalne i zrozumiałe. Paris jest w serialu krócej, nie znamy jej przeszłych działań, nie zdążyła jeszcze namieszać. Po za tym, są ludzie, którzy nie mają bujnego życia, są przeciętni, nie wyróżniają się i - moim zdaniem - Paris taka jest.
nołbady
x 12

Dawidek pisze: 2024-08-13, 21:40Wcale mnie nie dziwi, że dzieci wychwalają matkę - to jest naturalne i zrozumiałe.
Naturalne i zrozumiałe by było, gdyby byli na nią źli, że tyle czasu jej nie było, i że miała wywalone na ich sprawy. Zdecydowanie byłoby to ciekawsze niż nieustanne słodzenie. Zresztą, nie tyle przeszkadza mi wychwalanie Taylor, co CZĘSTOTLIWOŚĆ tego wychwalania. Ledwo skończyło się wychwalanie Paris, a zaczęło się nieustanne wychwalanie Taylor.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Do tego chwalenie, że jako taki super psychiatra leczyła kogoś z rodziny brzmi żenująco.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Adex-fan Brooke pisze: 2024-08-14, 12:31 Do tego chwalenie, że jako taki super psychiatra leczyła kogoś z rodziny brzmi żenująco.
Śmieszą mnie takie komentarze skoro wszyscy dobrze wiedzą że w tego typu serialach jest zazwyczaj od jednego do góra dwóch psychiatrów do którego wszyscy się schodzą po porady ::cojest:: :lol: To już trzeba naprawdę brać bardzo na serio, albo z zawiści i zazdrości bazgrać takie pierdolety :D Też ze ślepej nienawiści ::plask wczolo: :lol:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 68

Widocznie nie wiesz, że to po prostu nie jest etyczne i dozwolone aby lekarz leczył kogoś z rodziny. Może się zajmować innymi postaciami, ale w przypadku najbliższej rodziny to stwarza ryzyko niepowodzenia terapii, poczytaj sobie o tym zamiast pisać jakieś głupie oskarżenia o nienawidzeniu fikcyjnej postaci :D Owszem nie mam za co lubić Taylor, ale zapewniam, że nie jest to na ślepo, ale z masy powodów.
Swoją drogą szok, że przez Taylor dożyliśmy odcinków, że faktycznie morderczyni i psychopatka spędza święta z postaciami :lol: Taylor niby taka mądra, ale dała palec łudząc się, że Sheila nie będzie chciała więcej. Chciała dobrze i poobserwować ją jak pacjentkę, ale zaryzykowała dobro rodziny.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Ale ja wiem o tym, że nie powinno się leczyć kogoś z rodziny, człowieku!!! :lol: :lol: ::loll:: ::loll:: ::cojest:: Ty mnie nie musisz uczyć, a teraz przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem post napisany przeze mnie powyżej. Zrozum, nieważne, rodzina, nie rodzina, psychiatra obsługuje połowę obsady kiedy postać potrzebuje tego, czy to wykracza poza możliwości pojmowania? To jest właśnie ta ślepa nienawiść, uprzedzenie, ujadanie, ile tu osób na tym forum musiało się wynieść bo nie zniosły jadu Adexa, ktoś podpowie może? ::rad:: :twisted:
Awatar użytkownika
BeLieF
x 68

Post autor: BeLieF »

Serial jest dla wszystkich, zarówno dla fanów nudnej Brooke jak i dla fanów Taylor. Podobnie jest z forum. Niestety Adex z biegiem lat coraz bardziej tego nie rozumie i napada na wszystkich którzy śmią lubić za coś Taylor i dziwnym trafem ataki jadu i próby zmiany forum w kościół Brooke zaczynają się gdy Taylor pojawia się w serialu. To nie jest zdrowe podejście do serialu i nie jest przyjemnie kiedy mając inną wizję serialu, nie można jej swobodnie wypowiadać, bo to co pisze Adex to już nie są żadne argumenty, to wszystko momentami jest hejt wywołany obecnością tej jednej postaci w serialu.
Dawidek
Administrator
x 78

@nołbady , zgadzam się z tym też, ale tutaj wydaje mi się, że Steffy i Thomas za bardzo stęsknili się za matką, że postanowili puścić w niepamięć fakt, że ich olewała przez lata. Nie mogą się nacieszyć obecnością Taylor, mimo że są dorośli i mają własne rodziny. Dlatego ja tutaj rozumiem ich. Ale gdyby ją krytykowali, też by to było zrozumiałe.

Do Taylor od dłuższego czasu mam zarzut, który poruszaliście - że leczyła członka swojej rodziny. Tak się Steffy i Taylor cieszą, że Thomas został wyleczony z obsesji. Hayes nawet nie zająknęła się, że naruszyła etykę zawodową. Nie było mowy o tym, że zaproponowała synowi innego lekarza - co powinno być jej obowiązkiem. Nie kwestionuje sukcesów zawodowych Taylor na wolontariacie, ale w przypadku spraw rodzinnych doszło do naruszenia zasad.

@PetroPython , wiem, że "MnS" jest serialową fikcją, ale w jakiś tam sposób odzwierciedla rzeczywistość. To nie jest serial fantasy czy baśń. Więc jeśli się porusza poważne tematy np. ze zdrowiem, to jednak warto byłoby, żeby scenariusz nie powielał niesprawdzonych informacji. I kwestia "dwóch psychiatrów w mieście" jest też tego przykładem. Los Angeles to duże miasto, więc takich specjalistów pewnie jest więcej niż w np. w Warszawie. :lol:
ODPOWIEDZ