Dzięki Primok za wiadomośćPrimok pisze:Misia pisze:Dziś na jedynce znów horror!Misiu 23 czerwca na TVP2 o 21.00 będzie Smakosz 2Misia pisze:Obejrzałam wczoraj SmakoszaNiezły filmik
Bałam się i oglądałam przy włączonym świetle
Dziwne zakończenie było
no i scena w której ten stwór czy co to było porwał tego chłopaka i leciał z nim w kierunku księżyca byla
Bardzo podobał mi się początek
Dobrze,ze nie było zbyt wiele obrzydliwości
.
Ogólnie o filmach
Team Hunter:)A jak!
NieThorne pisze:wiwi,a zauważyłaś,że w naszych "Piratach z Karaibów" pojawił się [shadow=black]Bill Kim [/shadow]z Prison Break?
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta
- dobrze
- celna riposta
- kimberly1990
Wczoraj byłam na najnowszych "Piratach z karaibów"
Świetny film!
Johnny Deep jak zwykle klasa (i jeszcze bardziej sexy niż wykle, Orlando zresztą też
)
Keira również bardzo mi się podobała
Zresztą panna Swann grała dość znaczący epizod w tej części "Piratów..."
Jedyne co mnie nie satysfakcjonuje to zakończenie
A konkretniej wątek miłosny Elisabeth i Will'a, bo nie skończyło się to zbyt szczęśliwie
Popłakałam się jak głupek na zakończeniu
Nie miałabym nawet nic przeciwko, gdyby nakręcili kolejną cześć "Piratów...", bo to sie nie moze tak skonczyc!
Poza tym zakonczenie 3 filmu mogloby nawet wskazywac na kontynuacje przygod Sparrow'a i spółki
Ogólnie film warto obejrzeć

To by już była przesada
Niepotrzebnie zrypali końcówkę
Ogólnie trzecia część była w moim odczuciu najsłabsza. Depp oczywiście rewelacyjny, ale jak już wcześniej pisałam w shoutboxie były momenty, które się dłużyły 
- dobrze
- celna riposta
- dobrze
- celna riposta
- kimberly1990
[shadow=black]To niestety nie zostało wyjaśnione... Kiedy wyjdzie wydanie DVD z wyciętymi scenami to się dowiemy...kimberly1990 pisze:Goku, [shadow=black]a on wrócił po 10 latach na zawsze (tzn. zeby na zawsze zostac juz z Elisabeth) czy wrocil na jeden dzien? (bo tam bylo, ze raz na 10 lat on moze zejsc na ląd)???[/shadow]
- kimberly1990
Kurczę a tak się zastanawiałam czy znowu po napisach będzie jakaś scena
Może będzie na youtube, scenę z drugiej części ktoś kiedyś umieścił 
Znalazłam
http://youtube.com/watch?v=jHj3rg7rO-A
Znalazłam
- dobrze
- celna riposta
- dobrze
- celna riposta
- kimberly1990
No bo tak jak mówiłem trzeba poczekać na DVDkimberly1990 pisze:Aczkolwiek ta scena i tak za wiele nie wyjaśniaTzn. nie daje mi odpowiedzi na moje pytanie...
![]()
Znalazłem coś ciekawego:
"W jednym z amerykańskich czasopism scenarzysta Terry Rossio zapytany o tragiczną śmierć James'a Norrington'a odpowiedział:
"On umarł ponieważ pocałował Elizabeth.Każdy kto całuje Elizabeth umiera."
Po czym dodał:
"Nad Elizabeth ciąży klątwa "The Kiss of Death" ("Pocałunek Śmierci").
Oto ofiary Elizabeth:
1.Jack Sparrow-w "Skrzyni Umarlaka" Elizabeth namiętnie całuje Jack'a po czym przypina go kajdankami do Czarnej Perły, po czym odpływa.
Po chwili Kraken znowu atakuje i pożera Jack'a wraz ze statkiem.
Możemy się domyślać, że JACK WIEDZIAŁ O KLĄTWIE ciążącej na Elizabeth.
Dowodem na to jest scena w "Na Krańcu Świata", kiedy to Elizabeth opuszcza Czarną Perłę i żegna się ze wszystkimi.Wkońcu podchodzi do Jack'a i ma zamiar go pocałować, ale Jack oddal się i mówi:
"Myślę, że jeden raz wystarczy".
2.Sao Feng-kapitan myślał, że Elizabeth jest Kalipso.Pocałował ją na siłę.Kilka chwil później zostaje przygnieciony kawałkami statku (po ataku Latającego Holendra) i umiera.
3.James Norrington-Podczas ucieczki z Latającego Holendra, Elizabeth żegna się z Norrington'em, a on ją całuje.Po chwili zjawia się Bill Turner i przebija ciało admirała palem.Norrington umiera.
4.Will Turner-podczas walki na Czarnej Perle Will i Elizabeth biorą ślub.Will całuje Elizabeth.Wkrótce potem Davy Jones wbija mu szpadę w serce.Gdyby nie Lizzie, Will nie byłby skazany na kapitanowanie Latającego Holendra."
- kimberly1990