Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Primok pisze:
Misia pisze:Dziś na jedynce znów horror! :zeby:
Misia pisze:Obejrzałam wczoraj Smakosza :wink: Niezły filmik ::krzyw:: Bałam się i oglądałam przy włączonym świetle :P Dziwne zakończenie było ::kwasny:: no i scena w której ten stwór czy co to było porwał tego chłopaka i leciał z nim w kierunku księżyca byla ::cojest:: Bardzo podobał mi się początek ::ok:: Dobrze,ze nie było zbyt wiele obrzydliwości
Misiu 23 czerwca na TVP2 o 21.00 będzie Smakosz 2 :zeby: .
Dzięki Primok za wiadomość :zeby: Właśnie kilka dni temu oglądałam go :zeby: Zakończenie sugeruje,że możemy się spodziewać 3 części :zeby: :wink:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Thorne pisze:wiwi,a zauważyłaś,że w naszych "Piratach z Karaibów" pojawił się [shadow=black]Bill Kim [/shadow]z Prison Break? :mrgreen:
Nie :nie: :( Pewnie skupiłam się za bardzo na Orlando Bloomie ;) Jak następnym razem będę oglądać na kompie to postaram się go wypatrzyć ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Wczoraj byłam na najnowszych "Piratach z karaibów" :wink: Świetny film! :: bow :: :mrgreen: Johnny Deep jak zwykle klasa (i jeszcze bardziej sexy niż wykle, Orlando zresztą też :serce: ) :: bow :: :serce: Keira również bardzo mi się podobała :wink: Zresztą panna Swann grała dość znaczący epizod w tej części "Piratów..." ::ok:: Jedyne co mnie nie satysfakcjonuje to zakończenie ::jezyk:: A konkretniej wątek miłosny Elisabeth i Will'a, bo nie skończyło się to zbyt szczęśliwie :cry: Popłakałam się jak głupek na zakończeniu ::jezyk:: Nie miałabym nawet nic przeciwko, gdyby nakręcili kolejną cześć "Piratów...", bo to sie nie moze tak skonczyc! :evil: Poza tym zakonczenie 3 filmu mogloby nawet wskazywac na kontynuacje przygod Sparrow'a i spółki :zeby: Ogólnie film warto obejrzeć ::ok:: ::krzyw::
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

Zaintrygowałaś mnie kimberly;).Powiedz jakie jest zakończenie-oczywiście zacieniuj żeby nikt nie krzyczał :lol:
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Ja gdzieś czytałam,że planowane jest nakręcenie 6 czy 7 części Piratów :wink:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
wiwi

To by już była przesada ;) Niepotrzebnie zrypali końcówkę ::kwasny:: Ogólnie trzecia część była w moim odczuciu najsłabsza. Depp oczywiście rewelacyjny, ale jak już wcześniej pisałam w shoutboxie były momenty, które się dłużyły :(
- dobrze
Goku

Post autor: Goku »

Mogliście poczekać na koniec napisów końcowych xD...

[shadow=black]Will wrócił po 10 latach, w epilogu po napisach końcowych ::jezyk:: [/shadow]
Awatar użytkownika
kimberly1990

Niestety epilogu juz nie widziałam ::kwasny::
Goku, [shadow=black]a on wrócił po 10 latach na zawsze (tzn. zeby na zawsze zostac juz z Elisabeth) czy wrocil na jeden dzien? (bo tam bylo, ze raz na 10 lat on moze zejsc na ląd)??? ::chytry:: [/shadow]
Goku

kimberly1990 pisze:Goku, [shadow=black]a on wrócił po 10 latach na zawsze (tzn. zeby na zawsze zostac juz z Elisabeth) czy wrocil na jeden dzien? (bo tam bylo, ze raz na 10 lat on moze zejsc na ląd)??? ::chytry:: [/shadow]
[shadow=black]To niestety nie zostało wyjaśnione... Kiedy wyjdzie wydanie DVD z wyciętymi scenami to się dowiemy... ;)[/shadow]
Awatar użytkownika
kimberly1990

Dzięki za odpowiedź Goku :* :wink:

Kurcze, ale ja sobie nie wyborażam, [shadow=black]żeby oni nie byli razem! To niemożliwe, zeby wudywali sie raz na 10 lat ::jezyk:: :( [/shadow]
Aż się chyba pokuszę i kupię to DVD :twisted: :mrgreen:
Dla Johnnego Deppa wszystko! :serce: :: bow ::
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Kurcze musicie pisac!Teraz z ciekawości wszystko przeczytałam ::jezyk:: !!A w nd do kina!!Musze zobaczyc ten film!Ja dla Johnnego a mój brat dla Keiry :D
Awatar użytkownika
wiwi

Kurczę a tak się zastanawiałam czy znowu po napisach będzie jakaś scena :zmiesz:: Może będzie na youtube, scenę z drugiej części ktoś kiedyś umieścił ;)

Znalazłam ;) http://youtube.com/watch?v=jHj3rg7rO-A
- dobrze
Awatar użytkownika
kimberly1990

Wielkie dzięki wiwi :: bow :: :: bow :: :: bow :: :*

Aczkolwiek ta scena i tak za wiele nie wyjaśnia ::jezyk:: Tzn. nie daje mi odpowiedzi na moje pytanie... ::jezyk:: :wink:
Goku

kimberly1990 pisze:Aczkolwiek ta scena i tak za wiele nie wyjaśnia ::jezyk:: Tzn. nie daje mi odpowiedzi na moje pytanie... ::jezyk:: :wink:
No bo tak jak mówiłem trzeba poczekać na DVD ;) Tam w wyciętych scenach prawdopodobnie(nie wiem czy polski dystrybutor to doda do dodatków) będzie scena z dialogiem Tia Dalmy i Davy'ego Jones'a wyjaśniającym to :). Miała być ona na koniec filmu, ale została wycięta :). Pewnie jak wyjdzie DVD ktoś wgra to na YT :D

Znalazłem coś ciekawego:

"W jednym z amerykańskich czasopism scenarzysta Terry Rossio zapytany o tragiczną śmierć James'a Norrington'a odpowiedział:
"On umarł ponieważ pocałował Elizabeth.Każdy kto całuje Elizabeth umiera."
Po czym dodał:
"Nad Elizabeth ciąży klątwa "The Kiss of Death" ("Pocałunek Śmierci").
Oto ofiary Elizabeth:
1.Jack Sparrow-w "Skrzyni Umarlaka" Elizabeth namiętnie całuje Jack'a po czym przypina go kajdankami do Czarnej Perły, po czym odpływa.
Po chwili Kraken znowu atakuje i pożera Jack'a wraz ze statkiem.
Możemy się domyślać, że JACK WIEDZIAŁ O KLĄTWIE ciążącej na Elizabeth.
Dowodem na to jest scena w "Na Krańcu Świata", kiedy to Elizabeth opuszcza Czarną Perłę i żegna się ze wszystkimi.Wkońcu podchodzi do Jack'a i ma zamiar go pocałować, ale Jack oddal się i mówi:
"Myślę, że jeden raz wystarczy".
2.Sao Feng-kapitan myślał, że Elizabeth jest Kalipso.Pocałował ją na siłę.Kilka chwil później zostaje przygnieciony kawałkami statku (po ataku Latającego Holendra) i umiera.
3.James Norrington-Podczas ucieczki z Latającego Holendra, Elizabeth żegna się z Norrington'em, a on ją całuje.Po chwili zjawia się Bill Turner i przebija ciało admirała palem.Norrington umiera.
4.Will Turner-podczas walki na Czarnej Perle Will i Elizabeth biorą ślub.Will całuje Elizabeth.Wkrótce potem Davy Jones wbija mu szpadę w serce.Gdyby nie Lizzie, Will nie byłby skazany na kapitanowanie Latającego Holendra."
Awatar użytkownika
kimberly1990

Hehe nieźle :mrgreen: Ciekawe czy to prawda ::jezyk:: ::chytry:: ::krzyw::
ODPOWIEDZ