Dynastia (Dynasty)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Elmoo
x 6

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Elmoo »

Obejrzałem wszystkie dotychczasowe odcinki w niecały tydzień, bardzo mnie wciągnął ten remake Dynastii. Pierwszy sezon genialny, aktorstwo na najwyższym poziomie i świetnie rozpisane dialogi, cięte riposty Fallon oraz dialogi Sama z Andersem sprawiają, że jeszcze bardziej chce się pochłaniać ten serial. Fabularnie cały czas coś się dzieje, chociaż trochę za bardzo przekombinowane to wszystko, zaczynam się gubić w tych zawiłościach rodzinnych. Pierwszy sezon - w szybkim streszczeniu, szkoda Cristal, dziwnie zakończył się jej wątek, aczkolwiek bijatyka jej z Alexis, a potem wpadnięcie Claudii i ostateczne zabicie jej to był sztos. :) Dobrze też, że zdecydowano się wprowadzić Sama, dzięki temu Steven ma swojego partnera z którym tworzy jedną z głównych par serialu, bo w oryginalnej Dynastii chyba jego homoseksualne związki to były jakieś epizody (cóż, pewnie w tamtych czasach sam fakt wprowadzenia homoseksualnego wątku było jakimś przełamaniem). Moje ulubione postacie to 1. Sam 2. Anders 3. Fallon. Alexis przypomina mi w tym serialu Pamelę Anderson. :lol:
Drugi sezon jest trochę nudniejszy, brak Stevena boli, a Crystal2 nie przekonuje mnie, jednak od tego piątku co tydzień będę włączać netflix. :)
PS. Miło jakby stali widzowie też tutaj się udzielali, bo moi znajomi nie oglądają tego serialu, a w internecie nie znalazłem żadnego tematycznego forum. ;)
Robert

Post autor: Robert »

Elmoo pisze:Obejrzałem wszystkie dotychczasowe odcinki w niecały tydzień, bardzo mnie wciągnął ten remake Dynastii. Pierwszy sezon genialny, aktorstwo na najwyższym poziomie i świetnie rozpisane dialogi, cięte riposty Fallon oraz dialogi Sama z Andersem sprawiają, że jeszcze bardziej chce się pochłaniać ten serial. Fabularnie cały czas coś się dzieje, chociaż trochę za bardzo przekombinowane to wszystko, zaczynam się gubić w tych zawiłościach rodzinnych. Pierwszy sezon - w szybkim streszczeniu, szkoda Cristal, dziwnie zakończył się jej wątek, aczkolwiek bijatyka jej z Alexis, a potem wpadnięcie Claudii i ostateczne zabicie jej to był sztos. :) Dobrze też, że zdecydowano się wprowadzić Sama, dzięki temu Steven ma swojego partnera z którym tworzy jedną z głównych par serialu, bo w oryginalnej Dynastii chyba jego homoseksualne związki to były jakieś epizody (cóż, pewnie w tamtych czasach sam fakt wprowadzenia homoseksualnego wątku było jakimś przełamaniem). Moje ulubione postacie to 1. Sam 2. Anders 3. Fallon. Alexis przypomina mi w tym serialu Pamelę Anderson. :lol:
Drugi sezon jest trochę nudniejszy, brak Stevena boli, a Crystal2 nie przekonuje mnie, jednak od tego piątku co tydzień będę włączać netflix. :)
PS. Miło jakby stali widzowie też tutaj się udzielali, bo moi znajomi nie oglądają tego serialu, a w internecie nie znalazłem żadnego tematycznego forum. ;)

http://www.soapchat.net/forums/dynasty-2017.2/ jak znasz angielski, to proszę. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2018-11-30, 23:19 przez Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
Elmoo
x 6

Post autor: Elmoo »

https://www.youtube.com/watch?v=fEYNlDFtVI0 Porównanie sceny Claudii i dziecka na dachu w nowej i starej "Dynastii". Zachowano świetny motyw dziecka podmienionego na lalkę. :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

A dziś 38 lat od premiery pierwszego odcinka Dynastii, który miał miejsce 12 stycznia 1981 roku.
Ktoś może ogląda lub zamierza ponownie zobaczyć oryginalną Dynastię? :) Cały czas żałuję, że nie chce nikt nakręcić jeszcze jednego współczesnego i sensownego epilogu z nadal żyjącymi Joan Collins i Lindą Evans.
Nową wersję dobrze się ogląda, ale to w sumie dno dla młodzieży i taka parodia bezsensowna. Na plus nowa Cristal, bardziej w niej widzę oryginalną Krystle niż ten wieszak czyli Cristal nr 1, która szokująco zginęła... Bez sensu to jest...powinien być po prostu recast a nie jakaś nowa. Nie wiem dokąd zmierza ta nowa Dynastia, ale jest coraz gorzej i coraz dalej od oryginału mimo kopiowania niektórych scen.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Annie Douglas

Post autor: Annie Douglas »

Trzeba przyznać, że cliffhanger w ostatnim odcinku przed przerwą zrobił wrażenie. Dużo bardziej szokująca scena z Crystal na koniu niż jej pierwowzór w oryginale. A już myślałam, że nie uda im się zaskoczyć niczym na poważnie a Alexis będzie dostawać same żenujące wątki. Jutro nowy odcinek po 5 tygodniach i mam nadzieję, że rozwiążą to lepiej niż po wakacjach wątek z pożarem.
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Nicollette Sheridan odchodzi z "Dynastii" by skupić się chorej smiertelnie matce: https://www.serialowa.pl/203010/dynasti ... -sheridan/
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Mam nadzieję, że nowa Dynastia wkrótce przestanie być kręcona, może łaskawiej bym na nią patrzył gdyby była serialem z innymi imionami postaci i gdyby tytuł był inny... Niestety ten serial jest zły... Nawet gdyby Heather Locklear zagrała kolejną nową Alexis to by nie był ratunek. Mimo, że są co jakiś czas fajne sceny jak np. kopia upadku Krystle z konia to jednak za mało... ale i tak lepsza ta Cristal niż tamta beznadziejna...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Artur
x 21

Amy Sutherland nową Alexis: https://www.instagram.com/p/BvhKgKPHici ... um=loading

Ja po prostu tego nie komentuję...
Artur
x 21

Jak się okazało Amy Sutherland grała jedynie Alexis w trakcie rekonstrukcji twarzy, gdy ta miała bandażem zawiniętą twarz. Teraz w panią Carrington wciela się... Elizabeth Gillies! Tak, ta sama co gra Fallon.

Wygląda to koszmarnie: https://www.youtube.com/watch?v=eZ0qDjvUUtM
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Totalnie bzdurny zabieg z tym, żeby Alexis miała taką samą twarz jak jej córka. Powinni już zakończyć tę parodię "Dynastii".
Ostatnio zmieniony 2019-05-12, 21:37 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Onyks

Post autor: Onyks »

Artur pisze:Jak się okazało Amy Sutherland grała jedynie Alexis w trakcie rekonstrukcji twarzy, gdy ta miała bandażem zawiniętą twarz. Teraz w panią Carrington wciela się... Elizabeth Gillies! Tak, ta sama co gra Fallon.

Wygląda to koszmarnie: https://www.youtube.com/watch?v=eZ0qDjvUUtM
Czytałem, że to zabieg tymczasowy, żeby produkcja miała czas na znalezienie nowej odtwórczyni roli Alexis.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

To już jest dno...a pomyśleć, że mogli zrobić kilka odcinków kontynuacji prawdziwej Dynastii póki jeszcze Joan Collins w dobrej formie, ale niestety...
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Będzie kolejna aktorka w roli Cristal:

Źródło: https://deadline.com/2019/07/dynasty-re ... 202656740/

Może za czwartym (formalnie trzecim, bo ta pierwsza okazała się ostatecznie inną osobą) razem dadzą wreszcie blondynkę. :lol:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Nowa Dynastia to już jest dno dna, oglądam nadal z ciekawości, ale mam nadzieję, że ten 3 sezon będzie ostatnim bo już bardziej złego remake'u zrobić nie mogli.
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Smutna wiadomość. W wieku 84 lat na raka zmarła Diahann Caroll, odtwórczyni roli Dominique, przyrodnią siostrę Blake'a Carringtona w "Dynastii": https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci ... ta/8e3drtz .
ODPOWIEDZ