Telenowele latynoamerykańskie
-
Dawidek
- Administrator
"Pustynna Miłość" ("El clon"), to amerykańska wersja (bo Telemundo jest z USA) brazylijskiego "O clone", którą parę miesięcy temu skończyła powtarzać Zone Romantica. Widziałem ostatnie około 50 odcinków "Klonu" - pisałem chyba o tym w tym temacie. Szkoda, że go nie oglądałem od początku, a zrezygnowałem już ze śledzenia powtórnej emisji, czego teraz trochę żałuję.
Widziałem pierwszy odcinek "Pustynnej miłości", ale serial nie miał w ogóle klimatu "Klonu".
Widziałem pierwszy odcinek "Pustynnej miłości", ale serial nie miał w ogóle klimatu "Klonu".
Przeglądałem pierwsze strony tego tematu i widziałem, że robiliście listę telenowel, które ogladaliście - oto moja
1. Angela - podobało mi się
2. W niewoli uczuć - bardzo mi się podobało
3. Virginia - nawet nie wiem o co tam chodziło
4. Porywy serca - średnio, ale obejrzałem
5. Jesteś moim życiem - podobało mi się
7. Duch Eleny - bardzo mi się podobało
Możliwe, że jeszcze jakieś ogladałem w latach 1996-1998 na TVN, ale nie pamiętam kompletnie jakie i o czym
1. Angela - podobało mi się
2. W niewoli uczuć - bardzo mi się podobało
3. Virginia - nawet nie wiem o co tam chodziło
4. Porywy serca - średnio, ale obejrzałem
5. Jesteś moim życiem - podobało mi się
7. Duch Eleny - bardzo mi się podobało
Możliwe, że jeszcze jakieś ogladałem w latach 1996-1998 na TVN, ale nie pamiętam kompletnie jakie i o czym
Moja jest nader skromna:
1. Meandry Miłości - Proci bardzo fajni, Sonya Smith jako antagonistka
, Oryginalne zakończenie
2. Twarz Analiji - Świetna telcia z kryminalnym wątkiem na pierwszym planie, Elizabeth i Martin świetnie grali
3. Bezwstydnice/Cena Marzeń - fajna telcia,
4. Miłość jak czekolada - fajna ale z czasem coraz nudniejsza
5. Kobieta ze stali - średnia ale miło było popatrzeć na Ivanę, która udawała miłą kuzynkę Valentiny a w rzeczywistości mieszała między nią a Jose Miguelem,
6. Kraina Namiętności - tylko ze względu na Gaby Spanic
1. Meandry Miłości - Proci bardzo fajni, Sonya Smith jako antagonistka
2. Twarz Analiji - Świetna telcia z kryminalnym wątkiem na pierwszym planie, Elizabeth i Martin świetnie grali
3. Bezwstydnice/Cena Marzeń - fajna telcia,
4. Miłość jak czekolada - fajna ale z czasem coraz nudniejsza
5. Kobieta ze stali - średnia ale miło było popatrzeć na Ivanę, która udawała miłą kuzynkę Valentiny a w rzeczywistości mieszała między nią a Jose Miguelem,
6. Kraina Namiętności - tylko ze względu na Gaby Spanic
Tak to pewne. Osoba zajmująca się portalem novela.pl zawsze ma sprawdzone informacje. Puls już nie po raz pierwszy sięga po produkcje Televisy.Dawidek pisze:Nick, to pewne? Bo nie podałeś źródła. Jakoś mi się nie chcę wierzyć, że Puls wzięła się za Televisę.![]()
Patrzę na obsadę i widzę jeszcze jedną znajomą osobę. Leticię Calderon (słynna Esmeralda). Ciekawe, jak ona się zaprezentuje w tej telenoweli. Może zerknę by zobaczyć, ale wątpię, że będę regularnie śledzić.
Leticia Calderon zagra jedynie gościnnie w pierwszych odcinkach.
Pustynia to tylko mały epizod, mimo, że pojawia się na platach promocyjnych. Telenowela ma "małomiasteczkowy" klimat, a akcja rozgrywa się w przepięknym meksykańskim stanie SonoraMareczek pisze:Szkoda, że znów będzie coś z motywem pustyni![]()
A co do innych premier ze świata latino w polskiej telewizji niespodziankę przygotowała także TV Silesia. Prawdodpodobnie jesienią rozpocznie emisję brazylijskiej telenoweli Viver a vida. Polski tytuł: Chwytaj dzień.
Więcej o serialu
Jesienią 2009 roku rozpoczeli emisję komediowej telenoweli "Un Gancho al Corazon" ("Miłosny nokaut"), a zimą 2010 roku kostiumową "Pasion" ("Sidła namiętności").
Nie wiadomo jeszcze czy "La Fuerza del Destino" jest jedyną premierą TV Puls. Być może będzie coś też z Telemundo skoro na ogół emitowali jesienią po 2, a nawet 3 nowe telenowele.
Nie wiadomo jeszcze czy "La Fuerza del Destino" jest jedyną premierą TV Puls. Być może będzie coś też z Telemundo skoro na ogół emitowali jesienią po 2, a nawet 3 nowe telenowele.
FaktycznieNick pisze: Jesienią 2009 roku rozpoczeli emisję komediowej telenoweli "Un Gancho al Corazon" ("Miłosny nokaut"), a zimą 2010 roku kostiumową "Pasion" ("Sidła namiętności").
Z Televisy chciałbym żeby kupili(obojętnie czy TV4 czy Puls) "Fuego en la sangre"(remake "Gorzkiej zemsty"), "Mundo de fieras", "Manana es para siempre" lub "El nombre del amor"(ze względu na Leticie Calderon
Z Telemudo chciałbym zobaczyć "Victorię" ze względu na parę Ruffo&Ochman
Z Azteki to chyba tylko "Emperatiz" bo Gaby Spanic protką
Na tym kanale
http://www.youtube.com/user/24korek
We wrześniu na kanale Polonia 1 premiera produkcji Telemundo z 2010 roku - Alguien te mira z Danną Garcią, Christianem Meierem i Rafaelem Amaya w rolach głównych
Polski tytuł: Ktoś cię obserwuje Polecam wszystkim fanom telenowel z wątkami kryminalnymi. Nie jest to typowa klasyczna telenowela. Serial opowiada losy grupy przyjaciół na których drodze staje... seryjny morderca. Oczywiście nie wiadomo kto nim jest, a z odcinka na odcinek pojawiają się nowe ofiary psychopatycznego mordercy...

Czołówka
http://www.youtube.com/watch?v=b9Nw-gk1Y3o
Więcej o serialu
http://www.novela.pl/tel-alguientemira.php
Źródło informacji: oficjalny profil na Facebooku Polonii 1

Czołówka
Więcej o serialu
Źródło informacji: oficjalny profil na Facebooku Polonii 1