Oprawa muzyczna serialu

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dawidek pisze:Dziękuję Mareczku, Twój pierwszy link, to faktycznie cała melodia, bez skrótów.
Proszę bardzo :) Szkoda, tylko, że jakość pozostawia wiele do życzenia :?
Dawidek pisze:zauważyliście, że w w tym dłuższym filmie jest dosyć nietypowe logo serialu?
To logo ze zwiastunów z 1987 roku, jeszcze przed premierą pierwszego odcinka :D
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Zawsze jak słucham tej starek tyłówki, to kręci mi się łezka w oku
A jak jeszcze z tłem LA, to już w ogóle... Przypomina mi się mały telewizorek mojej babci, u której zawsze to oglądałem, a miałem wtedy jakieś 7 latek...
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Też mam ogromny sentyment do starej muzyczki z tyłówki. Dzięki za te linki. :: bow ::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

Przy tyłówce mi często towarzyszył smutek, że już odcinek się kończy. Mam też skojarzenie z moją dawną dentystką, bo kiedyś jak leciały odcinki z lat dziewięćdziesiątych chodziłem akurat do niej i zawsze oglądałem piękne Brooke i Taylor w tv w poczekalni. :wink:
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

Z tego co czytałem to np. w Australii tak oszczędzają czas antenowy, że pozbywają się i tyłówki, i dłuższej wersji czołówki (wstawiają tą krótką wersję), a nawet ucinają niektóre ujęcia (np. przydługie ujęcia lokacji). Wg mnie to błąd, czołówka to wizytówka serialu i trzeba przyznać, B&B ma dobrą czołówkę.
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Awatar użytkownika
Mareczek

Ktoś chyba czytał nasze forum czy coś, bo na YT pojawiała się właśnie najdłuższa wersja tyłówki w bardzo dobrej jakości! Jak ktoś chce pobrać to polecam, bo może wkrótce usuną :D https://www.youtube.com/watch?v=2uPmQIkD5A8
Awatar użytkownika
pixiequeen

Post autor: pixiequeen »

Uwielbiam tę muzykę z lat 90-tych! Przypomina mi to jak babcia uciszała wszystkich bo leci "Moda..." :) Też uważam ,że czołówka to ważna część serialu a coraz częściej widać ,że jest ona krótka a w niektórych serialach to zaledwie kilkusekundowe logo serialu.
ZAPRASZAM na fan page serialu KLAN: https://www.facebook.com/lubiczowie
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dziękuję Mareczku. Jakość jest bardzo dobra. Również mam do tej melodii sentyment i chciałbym by wróciła na stałe do serialu. :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Ja jeszcze mam ogromny sentyment do utworu "High Upon This Love" w wykonaniu Dionne Warwick. :D Uwielbiałem jak leciał przez pewien czas w napisach końcowych. Wie ktoś może, czemu go potem wycofano z tyłówki? :?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ktoś wie kto śpiewa tę piosenkę do kolekcji Tabu co Thomas puszczał? Może jest gdzieś na youtube w całości?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Przeszukałem różne strony, ale niestety jest dostępna tylko na iTunes :? https://itunes.apple.com/us/album/taboo ... d409172804
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Fajnie jakby ktoś zakupił i zamieścił na youtube :P
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Chciałem zakupić, ale niestety w polskim iTunes nie można jej kupić... :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
bukiet

Post autor: bukiet »

ma coś w sobie ta muzyka, jest bardzo charakterystyczna
Awatar użytkownika
Mareczek

Ostatnio podkład muzyczny w MNS niestety bardzo nam zubożał, soundtrack nie buduje już napięcia, a to przecież połowa sukcesu każdego serialu czy filmu. Ktoś powie, że to wina scenariusza i tego, że jest zwyczajnie nudny, ale przecież muzyka ma właśnie sprawiać wrażenie, że coś się dzieje - nawet jeśli jest inaczej. Te nowe podkłady są jakieś nijakie, mało wyraziste, nie zapadają w pamięć :|
ODPOWIEDZ