Alf

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Re: Alf

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bardzo to smutne :( To był cudowny serial, który tak na prawdę tworzyli właśnie aktorzy, Alf w Alfie był dla mnie tylko dodatkiem, to interakcje postaci z nim były najzabawniejsze. Poza serialową Lynn może żyje jeszcze Jake siostrzeniec Ochmanków?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Smutna informacja. :(

Ogglądałem ten serial w dzieciństwie. Leciał on w Jedynce najpierw w wersji angielskiej (bez lektora), a później z lektorem - był nim chyba Maciej Gudowski. Powtórek w innych stacjach nie śledziłem.

A czy wiadomo, kto wcielał się w rolę samego Afla? Mam głównie na myśl, czy wiadomo było, kto podkładał głos bohaterowi.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dawidek pisze: 2026-06-16, 22:14
Oglądałem ten serial w dzieciństwie. Leciał on w Jedynce najpierw w wersji angielskiej (bez lektora), a później z lektorem - był nim chyba Maciej Gudowski.
Jakim cudem w Telewizji Polskiej serial leciał po angielsku? Pierwsze słyszę. Pamiętam go z pierwszej emisji i był lektor. :roll:
Dawidek pisze: 2026-06-16, 22:14
A czy wiadomo, kto wcielał się w rolę samego Afla? Mam głównie na myśl, czy wiadomo było, kto podkładał głos bohaterowi.
Oczywiście. W tych czasach, gdy mamy internet, takie rzeczy nie są tajemnicą. :wink: W postać Alfa (w pełnometrażowych scenach i ujęciach całych postaci) wcielał się węgierski aktor cyrkowy i kaskader Michaly "Michu" Meszaros, który też już nie żyje. Mierzył on zaledwie 83 cm wzrostu i zakładał specjalny, włochaty kostium.W wielu scenach (zwłaszcza gdy postać była pokazywana od pasa w górę) Alfa animowano za pomocą lalki, a głosu użyczył mu współtwórca serialu, Paul Fusco (on żyje, ma obecnie 73 lata).
Adex-fan Brooke pisze: 2026-06-15, 23:17 Poza serialową Lynn może żyje jeszcze Jake siostrzeniec Ochmanków?
Tak, on akurat żyje.

Co ciekawe, wszyscy Tannerowie, którzy umarli + Michaly Meszaros, odeszli w czerwcu. :shock:

Brakuje teraz takich seriali familijnych...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Brakuje takich sitcomów... Pamiętam taki okres krótki, że Alfa oraz amerykańską Ulicę Sezamkową emitowali faktycznie także w wersji bez tłumacza, chyba mieli jakąś misję nauki angielskiego, uważam, że to było coś dobrego.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ