Więc plus dla MjMFanStefci pisze: Nie, nie o to mi chodzi. Uważam, że pora emisji MjM jest nieadekwatna do gatunku jaki ten serial reprezentuje. W żadnym kraju Europy Zachodniej (nie wspominając już o USA) soapy nie są emitowane w primetimie.
Wyniki oglądalności
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
W tym coś jest, bo MJM na początku swojej emisji było emitowane o 17:00 czy o 17:30.
Miało wtedy około 3-4 mln oglądalności.
Dopiero po jakimś czasie przeniesiono na 20:00 i wtedy popularność zaczęła rosnąć.
Kiedyś ten serial był naprawdę dobry.
Szczególnie wątek nieustraszonej sędzi M. Mostowiak.
Teraz bywa raz żle, raz lepiej, ale nadal jest średnio.
Oglądam od czasu do czasu, ot tak dla rozrywki.
Dopiero po jakimś czasie przeniesiono na 20:00 i wtedy popularność zaczęła rosnąć.
Jeśli nie rozumiesz woni, esencja Cię nie zadowoli...
- Marek Forrester
-
Dawidek
- Administrator
Niedziela jest rzeczywiście dniem specyficznym, ale zasada prime time nadal obowiązuje. I nadal najwięcej osób siada ok 20, mimo, że większą oglądalność uzyskują także programy emitowane w ciągu dnia, a to dlatego, że w tym dniu tygodnia więcej osób ma czas oglądać telewizję.
Co do fenomenu popularności serialu "M jak miłość". Serial jest po prostu lubiany i dlatego ma dużą oglądalność. Ja nie oceniam jego zawartości, ponieważ go nie oglądam, ale muszę docenić fakt, że scenarzystom udało się dokonać czegoś niebywałego, to znaczy przyciągnąć tak dużą widownię do tego serialu. Jeżeli chodzi o gatunek to jest to po prostu serial obyczajowy.
Co do fenomenu popularności serialu "M jak miłość". Serial jest po prostu lubiany i dlatego ma dużą oglądalność. Ja nie oceniam jego zawartości, ponieważ go nie oglądam, ale muszę docenić fakt, że scenarzystom udało się dokonać czegoś niebywałego, to znaczy przyciągnąć tak dużą widownię do tego serialu. Jeżeli chodzi o gatunek to jest to po prostu serial obyczajowy.
Haha, dlaczego ta pizza jest zimna? Bo wystygła.Dawidek pisze:Serial jest po prostu lubiany i dlatego ma dużą oglądalność.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Trudno żeby od pierwszego odcinka serial miał 10 milionów widzów. Na początku o 20 miał tylko 6 mln widzów. Dopiero z czasem oglądalność rosła tak, że w marcu 2004 serial miał juz 12,5 mln widzów. Serial zaczął sie ludziom podobac i dlatego oglądalność tak rosła. Wątpie zeby godzina miała az taki wpływ. A nawet jeśli to co z tego? Jak ktoś da jakiś debilny serial o 20 to nawet ta pora mu nie pomoze.Kokoszka pisze:W tym coś jest, bo MJM na początku swojej emisji było emitowane o 17:00 czy o 17:30.
Wyobraź sobie. Jakiś człowiek nie ma w domu komputera, ma mało kanałów. O 20. zasiada przed telewizorem i ogląda "M jak...". Nie podoba mu się, ale ogląda, bo nie ma nic lepszego do roboty i mimo że mu się nie podoba myśli, że to nie może być takie złe, skoro leci o 20. Później ma komputer, więcej kanałów. Powód do oglądania, że nie ma nic lepszego do roboty znika, ale drugi pozostaje.Ipo pisze:Jak ktoś da jakiś debilny serial o 20 to nawet ta pora mu nie pomoze.
Nie no Brooklyn, podałeś bezsensowne uzasadnienie swojego stanowiska. Każdy ma conajmniej 3 kanały. Na jedynce zawsze leci jakiś ciekawy film, a Polsat oferuje jeszcze większe atrakcje. Poza tym nie trzeba ogladac TV. Ludzie oglądają MjM bo go lubią...
Zapraszam do czytania:
http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1195
http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1195
-
Ryan Lavery
- Marek Forrester
Poza fanami takimi, jak ty oglądają to też ludzie, którzy nasłuchają się o oglądalności 'MjM' i dobrych opinii o serialu. Nie twierdzę, że "M jak..." nie ma fanów. Piszę, że bardzo pomaga temu serialowi pora emisji itd.mucha331 pisze:Nie no Brooklyn, podałeś bezsensowne uzasadnienie swojego stanowiska. Każdy ma conajmniej 3 kanały. Na jedynce zawsze leci jakiś ciekawy film, a Polsat oferuje jeszcze większe atrakcje. Poza tym nie trzeba ogladac TV. Ludzie oglądają MjM bo go lubią...
-
Ryan Lavery
Ale zawsze ma do wyboru naziemne stacje tzn. TVP 1, 3, Polsat i TVN. Na tych stacjach o 20 również cała masa mało ambitnych programów dla widzów którzy lubią rozrywke. Na Jedynce lecą filmy, na Polsacie jakies seriale, a na TVN W11 i Na Wspólnej. Juz nie przesadzaj, ze człowiek jest zmuszony oglądać TVP 2. Ja na przykład nie oglądam Na Wspólnej mimo, ze nic ciekawego nie leci w tv o 21. Zawsze sobie coś tam znajdę na innym kanale mimo, że mam ich tylko 7.Brooklyn pisze:Wyobraź sobie. Jakiś człowiek nie ma w domu komputera, ma mało kanałów. O 20. zasiada przed telewizorem i ogląda "M jak...". Nie podoba mu się, ale ogląda, bo nie ma nic lepszego do roboty i mimo że mu się nie podoba myśli, że to nie może być takie złe, skoro leci o 20. Później ma komputer, więcej kanałów. Powód do oglądania, że nie ma nic lepszego do roboty znika, ale drugi pozostaje.Ipo pisze:Jak ktoś da jakiś debilny serial o 20 to nawet ta pora mu nie pomoze.
Po pierwsze niektórzy, np. mój dziadek, mają tylko 3-4 kanały. Po drugie na TVP nie ma bloków reklamowych w czasie emisji danego programu. W takiej sytuacji bardzo prawdopodobne jest, że widz wybierze Dwójkę.Ipo pisze:Ale zawsze ma do wyboru naziemne stacje tzn. TVP 1, 3, Polsat i TVN. Na tych stacjach o 20 również cała masa mało ambitnych programów dla widzów którzy lubią rozrywke. Na Jedynce lecą filmy, na Polsacie jakies seriale, a na TVN W11 i Na Wspólnej. Juz nie przesadzaj, ze człowiek jest zmuszony oglądać TVP 2. Ja na przykład nie oglądam Na Wspólnej mimo, ze nic ciekawego nie leci w tv o 21. Zawsze sobie coś tam znajdę na innym kanale mimo, że mam ich tylko 7.
Poza tym, jak już napisałem wcześniej, ktoś kto ma komputer, dostęp do internetu, mase kanałów i co robić poza domem w czasie, kiedy leci "M jak..." kiedyś to obejrzy i nie będzie przełączać na inny kanał. Po prostu widzowie, którym się nie podoba ten serial, pomyślą, że nie jest taki zły, skoro ma dużą oglądalność, dobry czas emisji, na telewizyjnej gali ogłaszają go najlepszym...
Nie chcę się kłócić. Rozumiem, że komuś "M jak..." może się naprawdę podobać. Ja sam lubiłem ten serial na początku. Nie można jednak pomniejszać roli godziny emisji itd.
Oglądalnośc seriali w okresie 04-10.12.2006
TVP 1
Klan 5 625 199
Plebania 4 471 476
TVP 2
M jak miłość 10 602 586
Na dobre i na złe 8 443 733
Złotopolscy 4 734 649
Kopciuszek 3 704 538
Egzamin z życia 3 387 184
Oficerowie 3 336 339
Polsat
Rodzina zastępcza plus 3 881 272
Świat według Kiepskich 3 693 803
Pierwsza miłość 3 352 302
Samo Życie 3 328 882
TVN
Na Wspólnej 4 473 413
Magda M. 4 295 445
Niania 3 662 155
Kryminalni 3 466 043
Hela w opałach 2 641 668
Wielu z pewnością ucieszy bardzo duży wzrost oglądalności "M jak miłość".
To prawie 700 tysięcy wicej niż przed tygodniem. Zaskakująca jest widownia serialu "Rodzina zastępcza plus" który nagle znalazł się na bardzo wysokiej pozycji z widownią prawie 4 mln. Nie mam pojęcia skąd ten nagły awans. Wciąz zdobywa widzów "Magda M.", ale jest to spowodowane jak sie okazuje wielką ściemą o zakończeniu emisji serialu. Kolejne odcinki na wiosne.
TVP 1
Klan 5 625 199
Plebania 4 471 476
TVP 2
M jak miłość 10 602 586
Na dobre i na złe 8 443 733
Złotopolscy 4 734 649
Kopciuszek 3 704 538
Egzamin z życia 3 387 184
Oficerowie 3 336 339
Polsat
Rodzina zastępcza plus 3 881 272
Świat według Kiepskich 3 693 803
Pierwsza miłość 3 352 302
Samo Życie 3 328 882
TVN
Na Wspólnej 4 473 413
Magda M. 4 295 445
Niania 3 662 155
Kryminalni 3 466 043
Hela w opałach 2 641 668
Wielu z pewnością ucieszy bardzo duży wzrost oglądalności "M jak miłość".