Dr House (House M. D.)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

Gabra-Sheila pisze:[glow=black]Już nie moge się doczekać nowych lekarzy, ale to chyba w 4 serii? [/glow]
[shadow=black]A ja właśnie mogę. Bardzo się przyzwyczaiłem do tych co są. Bardzo lubię Cameron i Chase'a i będzie mi ich brakować. Bo oni chyba nie będą występować w serialu, ale nie jestem pewien.[/shadow]
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Coś mi podpada ta nowa seria House'a... :? Jakoś żaden z dotychczasowych odcinków nie przypadł mi specjalnie do gustu. Nie podobał mi się zbytnio nie-kulejący House, dziwne i mało wiarygodne przypadki i chyba trochę nudy były. Humoru też jakoś jakby mniej.
Czekam na kolejne - ciekawsze - odcinki. :mrgreen:
Tomala

Beja pisze:Nie podobał mi się zbytnio nie-kulejący House,
Mi też to nie pasowało. Ale House'a znów boli i kuleje, więc wszystko wróciło do normy. To jest jego znak rozpoznawczy.
Przypadki faktycznie są dość mało wiarygodne. Szczególnie tydzień temu z tym dzieckiem "2 w 1". Ale ogólnie to i tak serial mnie ciekawi. Wogóle ja bardzo lubię seriale medyczne.
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Ta seria jest dziwna... Dużo rzeczy mnie drażni, np. Cudie x/ Przypadki są rzeczywiście takie...inne, zgadzam się Beja. Mój nauczyciel powiedział ([glow=black]gdy dowiedział się, że serii House'a jest 6 [/glow] - nie wiem czy to spoiler, ale na wszelki wypadek cieniuję:), że chcą z House'a zrobić tasiemieć... I jest w tym trochę racji. Po pierwsza seria była rewelacyjna, druga zreszą też :) Ale napewno jeszcze nie raz będzie ciekawie ...::chytry:: Zapewniam Was 8)
Obrazek
:wink:
Tomala

Gabra-Sheila pisze:gdy dowiedział się, że serii House'a jest 6
W USA leci dopiero 5. sezon :wink: Moim zdaniem to wcale nie oznacza, że z serialu zrobi się tasiemiec, bo każdy sezon ma przecież po 20 kilka odcinków. Dla porównania w USA leci 15. sezon "Ostrego dyżuru" i ne uważam go za tasiemiec.
Awatar użytkownika
Beja

Od czwartku będą po dwa odcinki House'a. Pierwszy o 20.45, a drugi o 21.40, bezpośrednio po pierwszym. :D
Tomala

Ale niespodzianka! Nie wiedziałem o tym. Super! Podgonimy trochę z odcinkami bo mamy dopiero początek 3. sezonu a w USA leci już 5. Nie będę narzekał, ale jeszcze lepiej byłoby gdyby emitowali 2 razy w tygodniu po 1 odcinku :wink:
Goku

Post autor: Goku »

Tomala pisze:
Gabra-Sheila pisze:[glow=black]Już nie moge się doczekać nowych lekarzy, ale to chyba w 4 serii? [/glow]
[shadow=black]A ja właśnie mogę. Bardzo się przyzwyczaiłem do tych co są. Bardzo lubię Cameron i Chase'a i będzie mi ich brakować. Bo oni chyba nie będą występować w serialu, ale nie jestem pewien.[/shadow]
[shadow=black]Będą ;).[/shadow]
Ostatnio zmieniony 2008-12-08, 22:06 przez Goku, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomala

Już dzisiaj 2 odcinki House od 20.40. Już nie mogę się doczekać. Tydzień temu nie było wcale i już się stęskniłem za tym serialem.
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Super były te ostatnie odcinki :) Wie ktoś po co Cuddy robi sobie test ciążowy? Ona przecież z nikim nie śpi... sama stara się o dziecko?
Awatar użytkownika
Beja

Mikiks, coś kiedyś było w którymś odcinku, że będzie chciała poddać się sztucznemu zapłodnieniu, bo szukała kandydata na ojca dziecka w jakimś katalogu (House też się wtedy zaangażował w poszukiwania :mrgreen: ). I teraz prawie co odcinek Greg ją pyta, czy jest w ciąży...
Wczorajsze odcinki były już fajniejsze niż wcześniejsze z trzeciej serii, przede wszystkim dlatego, że było ich podwójnie dużo. :mrgreen: House mnie jednak trochę denerwuje i myślę, że przesadzał. Dziwię się, jak człowiek tak nienawidzący ludzi mógł został lekarzem.

Czy myślicie, że to wyjaśnienie House'a przyczyny napalenia tej nastolatki było prawdziwe? (trzęsienie ziemi i latające robaki) Mój znajomy jest zdania, że House ją wkręcił... :idea:
Tomala

Beja pisze:House mnie jednak trochę denerwuje i myślę, że przesadzał. Dziwię się, jak człowiek tak nienawidzący ludzi mógł został lekarzem.
Mnie też denerwuje. Nawet za cenę cierpienia, a może nawet i śmierci nie chciałbym żeby leczył mnie taki lekarz ::bojesie:: W dodatku jako człowiek (a nie tylko lekarz) jest strasznie rozkapryszony i na wszystko sobie pozwala. Nie znoszę czegoś takiego u ludzi. Mam nadzieję, że to aresztowanie na końcu czegoś go nauczy, że nie można tak poniżać ludzi i będzie to dla niego kubeł zimnej wody.
A mój kolega, wierny fan serialu, to jest już tak zapatrzony w Grega, że zaczyna coraz bardziej jego przypominać. Też jest taki rozkapryszony a za życiowe zasady bierze sobie te różne powiedzonka House, typu "wszyscy kłamią" (tyle że to akurat jest prawda) i wiele innych.
Mikiks

Post autor: Mikiks »

A mój kolega, wierny fan serialu, to jest już tak zapatrzony w Grega, że zaczyna coraz bardziej jego przypominać. Też jest taki rozkapryszony a za życiowe zasady bierze sobie te różne powiedzonka House, typu "wszyscy kłamią" (tyle że to akurat jest prawda) i wiele innych.
Też mam takiego kumpla. Na siłe stara sie być super chamski. Śmieszne to w sumie :D
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Ostatnie odcinki (szególnie ten o 21:35) fantastyczne!!! :D Nie mogłam po prostu oderwać wzroku od House'a (nie jestem w nim zakochana:P), po prostu genialnie było ^^ Ten pacjent, ktory ważył ponad 300 kg :shock: Szok. A w drugim super sceny rozgrywane poza szpitalem- w samochodzie i w hotelu :serce: Cameron okłamała tego glinę :twisted: A Wilson wstawił się za przyjacielem. To się nazywa przyjaźń-co on z niej ma? :roll: Jeszcze tylko kłopoty. Na początku myślałam, że powie coś na Grega, ale nic. Oby ten wstrętny facet się odczepił, choć to raczej nieprawdopodobne :nie: Były emocje i nerwy w tych dwóch odcinkach, taki dreszczyk emocji jak najbardziej potrzebny :D

[glow=black]Powie mi ktoś wszechwiedzący (spoilerowiec;p), czy przyjaźń Wilsona się skończy kiedyś , w którejś serii? I czy Cameron, Foreman i Wilson odejdą , czy zostaną zwolnieni?[/glow]
Tomala

Tak, wczorajsze odcinki były świetne. Ten policjant co się mści na Housie, jest jeszcze gorszy od tego dawnego dyrektora szpitala - Voglera, czy jakoś tak.
To samo pomyślałem co Gabra na temat przyjaźni Wilsona z Hosem. Wilson jest naprawdę wspaniałym przyjacielem.
ODPOWIEDZ