Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Masa newsów na temat PM, oczywiście uwaga! Zawierają SPOILERY! :D

-----------------------------------------------------------------------

Pod Wrocławiem ruszyły zdjęcia do kolejnej serii polsatowskiej- "Pierwszej miłości".
Po półtoramiesięcznej przerwie aktorzy "Pierwszej miłości" wrócili na plan. Odcinki, które właśnie powstają w podwrocławskiej Ślęży, trafią do jesiennej ramówki Polsatu. Na ekranie zobaczmy nowych aktorów, m.in. Michała Koterskiego i Artura Chamskiego. Ale to niejedyne zmiany. Sporo będzie się działo w życiu serialowej Kingi. -Moja bohaterka zmieni zawód i zajmie się fitness clubem- zdradza aktorka Aleksandra Zienkiewicz. Również jej rodzice, czyli Marek (Maciej Tomaszewski) i Teresa (Ewa Skibińska), staną przed poważnym dylematem. -Grozi nam, że stracimy mieszkanie, bo będą je chcieli odebrać niemieccy spadkobiercy- zdradza Tomaszewski.

----------------------------------------------------------------------

Zwycięzca czwartej edycji "Jak Oni śpiewają" zazwyczaj uchodził za spokojnego aktora. A tymczasem Artur Chamski (30 l.) jest niestabilny emocjonalnie i ma psychopatyczne zapędy.

Miewa także myśli samobójcze. To wszystko bardzo groźnie brzmi, ale na szczęście takie problemy ma tylko Gabriel Kuleszak, którego aktor zagra w "Pierwszej miłości".

Nowe odcinki zapowiadają się ciekawie, a zarazem dramatycznie. Czy Gabrielowi uda się odzyskać spokój ducha? O tym będziemy mogli przekonać się już we wrześniu, oglądając Polsat.

------------------------------------------------------------------------

Ponadto, Marysia Góralczyk, która już pojawiła się w serialu jako była dziewczyna Wojtka - Magda, okaże się być dawną miłością Pawła z domu dziecka. Teraz wkroczy w życie Majki i Pawła i przypmni Pawłowi o dawnych obietnicach.

-------------------------------------------------------------------------

Laura Samojłowicz
wcieli się w rolę Olgi Kotyń - przedszkolanki Tomka i żony dr Michała Stasiaka!

---------------------------------------------------------------------------

Już od września nowa czołówka
Już od września "Pierwszą Miłość" rozpocznie nowa czołówka. Zupełnie odmieniony design, intensywna kolorystycznie szata graficzna z pojawiającymi się kolejno sylwetkami głównych bohaterów. Bez zmian pozostanie jedynie piosenka, którą zapewne wszyscy znamy już na pamięć.

Więcej na oficjalnej stronie internetowej PM: http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/index.html

---------------------------------------------------------------------------

I to dowodzi, że PM to jedyna polska prawdziwa opera mydlana (na wzór tych amerykańskich)! :D :: bow ::
Ostatnio zmieniony 2009-08-15, 20:50 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Wszystko super, bohaterowie, czołówka, wątki itd. itp. Ale Samojłowicz :evil: :evil: :evil: ::kwasny::
Tomala

Post autor: Tomala »

O, fajnie, że będzie nowa czołówka. Mimo, że nie oglądam serialu, to z chęcią ją sobie zobaczę, bo kiedyś uwielbiałem PM. Teraz też zerkam, ale z upływem czasu coraz rzadziej.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mikiks pisze:Wszystko super, bohaterowie, czołówka, wątki itd. itp. Ale Samojłowicz
Zgadzam się, ja też za nią nie przepadam. ::kwasny::

Jeszcze co do czołówki to jeszcze chyba ma być to wszystko na tle Wrocławia. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Na stronie PM jest kilka fot z kręcenia nowej czołówki: http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/Pie ... index.html Czuje ,że będzie mega fajna czołówka, zresztą mnie się ich opening podobał od początku tylko troche długi, mam nadzieje ,że teraz będą częściej aktualizować i nie będą mieli takich wpadek jak to ,że Bartek miał mnóstwo wątków a nawet nie było go w czołówce.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
DeaconFan

Też mam nadzieję na częste aktualizacje (co zresztą w polskich seriala jest rzadkością). :) No i koniecznie muszą dodać Patryka i Emilkę!
Awatar użytkownika
DeaconFan

Kolejny news odnośnie nowych odcinków PM:

"Kaśka" - 23 lata, tak naprawdę nazywa się Henryk Saniewski, ale właściwie wszyscy znają go tylko z jego ksywki. Studiuje Stosunki Międzynarodowe na Uniwersytecie Wrocławskim. Jest na II roku studiów, choć wciąż ma zaległe zaliczenia z I roku. Na studia poszedł później, niż jego rówieśnicy. Słowem Misiek Koterski...w serialu „Pierwsza miłość”. Widzowie zobaczą go na ekranie dopiero na przełomie października i listopada. Ale już dziś mogą obejrzeć zdjęcia z planu!

Michał Koterski zagra znajomego Magdy (Maria Góralczyk). Nie od razu dostanie pracę w charakterze barmana w klubie Barbarian. Dłuższy czas zastanawiał się będzie, co zrobić ze swoim życiem. Jest bowiem trochę niezorganizowany, ale za to towarzyski. Łatwo nawiązuje kontakty, lubi imprezy, nie stroni od wszelkich używek. Jest jedynakiem. Wciąż utrzymują go rodzice, gdyż Kaśka na razie nie kwapi się do pracy. Czasem wchodzi w drobne konflikty z prawem - łamie przepisy, nie płaci mandatów. Nie lubi policjantów, czy urzędników stojących na straży publicznego porządku. Często wdaje się z nimi w dyskusję. Podoba się dziewczynom, choć jak dotąd nie ma na swoim koncie długoterminowych związków. Rodzice Kaśki mają w stosunku do niego wiele oczekiwań. Jak dotąd chłopak konsekwentnie ich zawodził. Na szczęście jego wrodzony urok sprawia, że mimo tych rozczarowań, w rodzinie panują w miarę ciepłe stosunki.

---------
Fajnie, że Misiek pojawi się w takiej roli. :) Tylko ksywkę ma trochę głupią. :roll:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Sorry za trzeci post pod rząd, ale nie mam wyjścia. :P

I co, widział już ktoś nową czołówkę i nowe odcinki (w tym tygodniu były tylko trzy przez siatkówkę w czw. i pt.)??

Co do czołówki - o wiele bardziej chyba wolę te nową z Samego Życia. Czołówka PM jest jakaś taka dla...nastolatek, "słitaśna" i kolorowa. :lol: Ale ogólnie nie jest taka zła. Muzyka pozostała ta sama, poza tym zawsze to jakaś nowość. Z czołówki wyrzucono w końcu Anetę oraz Mariusza i Mariolę (postaci rzadko się obecnie pojawiające). Dodano w końcu Patryka i Emilkę, mogli jeszcze ewentualnie dodać Królów. :wink:

Co do odcinków: na razie nie jest za ciekawie, czekam na rozkręcenie się akcji. Jedyne chyba co mnie interesuje/interesowało (bo chyba już się skończyło) to wątek Stasiaka. Niezły zaskok z tym Widłowskim. To już bardziej Walczaka bym podejrzewał o tę korupcję. :shock:
Poza tym inne wątki nieciekawe, szczególnie Jan i genialne pomysły Stefani (tym razem ady), Wojtek/Emilka, trochę lepiej u Artura/Kingi/Rafała, ale to jeszcze mnie aż tak bardzo nie intryguje.
Nowy wątek czyli Patryk/Renata powoli się rozkręca i dużo o nim jeszcze nie można powiedzieć, poza tym że fajna z wyglądu jest ta Renata. :P
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nowa czołówka nie przypadła mi do gustu :roll:
Wolałem starą wersję, w tej czołówce zmieściłoby się jeszcze spokojnie 8-9 osób :P Uważam że Stephanie powinna się tam znaleźć :twisted: I jeszcze nie wiem dlaczego Jan jest tak wysoko, przed Arturem i ekipą :P
Odcinki rzeczywiście nie ciekawe, ale kiedyś napewno się rozkręci :)
Mikiks

Post autor: Mikiks »

Własnie, w czołówce powinna być Stefani, i nie podoba mi się ta czołówka, mogła być taka jak wcześniej tylko z nowymi zdjęciami i byłoby lepiej. Emilka strasznie sztucznie gra, ale tak sztucznie, że aż śmiesznie :D

Najnudniejszy to jest chyba wątek Artura i jego relacji z ojcem ::kwasny::

Wie ktoś z czego Jan i Stefani się utrzymują? Tylko z jego posady pizzera? Zleksza to nie naturalne, nie stać byłoby ich nawet na czynsz i jedzenie :shock:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Jan ma jeszcze jakieś oszczędności podobno :P
Tomala

Post autor: Tomala »

Właśnie sobie obejrzałem nową czołówkę PM na yt :) Podoba mi się, ale poprzednia chyba była lepsza. Jakoś bardziej oddawała klimat serialu. Ta nowa graficznie, a właściwie kolorystycznie bardzo przypomina mi czołówkę "Teraz albo nigdy!".
Muszę przyznać, że z chęcią wróciłbym do oglądania tego serialu, ale niestety nie znajdę na to czasu. Kiedyś po prostu kochałem ten serial. Właściwie to już nawet nie pamiętam, dlaczego przestałem to oglądać.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A mnie się nie podoła. Zbyt przesłodzona i kiczowata, powinna być też bardziej dynamiczna, bo ciągnie si ona w nieskończoność
Awatar użytkownika
DeaconFan

Damians pisze:A mnie się nie podoła. Zbyt przesłodzona i kiczowata, powinna być też bardziej dynamiczna, bo ciągnie si ona w nieskończoność
Zgadzam się. Też twierdzę, że jest jakaś taka "słitaśna", że tak to ujmę. :P

Tomala, nowa czołówka właśnie dobrze pasuje do klimatu serialu, bo on ewoluował.

Kiedyś był bardziej zbliżony do takich seriali jak np. "M jak miłość", od jakiegoś czasu jednak przeważają tam elementy komediowe, serial pokazuje życie studentów, Wadlewo już się nie pojawia, coraz więcej jest też takich "nierealistycznych" wątków.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Ciekawe video w którym aktorzy zapowiadają nowy sezon (m.in. Mikołaj Krawczyk - Paweł wspomina o różnicach pomiędzy soap operą a telenowelą, może więc ogląda też MnS? :P )

http://www.plejada.pl/3,23199,wideo,,11 ... tykul.html
ODPOWIEDZ