Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Oni naprawdę powinni ograniczyć telezakupy np. od 10 do 14 i dawać jakieś seriale może nawet jakąś soupkę, programy rozrywkowe itp 8)
Nick

Post autor: Nick »

Skisły pisze::shock: To duży szok że Polonia 1 bierze się za nowe telcie a że z Telemundo to już w ogóle szok :shock: Czyżby to jakiś krok w zmianie wizerunku tej stacji? :shock:
Tak, Polonia 1 zmienia wizerunek. Pojawi się nowa oprawa, logo i oczywiście nowości. Zmiany będą wprowadzane od 12 września. Na atenie stacji mają pojawić się nowe filmy, seriale i oczywiście telenowele. Zakupili jeszcze jedną telenowelę Telemundo z 2010 roku chociaż tytuł nie został na razie podany do wiadomości publicznej :wink:
Awatar użytkownika
BeLieF

WOW! :shock: Jestem pod dużym wrazeniem :D :wink: Mogliby się o jakąś soupkę postarać :P :wink:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

I pewnie z czasem telenowela emitowana na Polonii 1 będzie powtarzana na Tele5. Takie ruchy są dosyć częste. Ale to nie pierwsza telenowela Telemundo w tych stacjach. O ile dobrze pamiętam, z tej wytwórni jest "Anita". Po za tym na Polonii 1 były też telenowele z Venevision i RCTV. :wink:
Nick

Kolejna potwierdzona telenowelowa nowość :)

Od 2 września TV4 rozpocznie emisję meksykańskiej telenoweli "Cuando me enamoro" ("Kiedy się zakocham...") z przepiękną Silvią Navarro i Juanem Solerem w rolach głównych.

Obrazek

Opis telenoweli i potwierdzenie emisji można znaleźć min. tutaj
:arrow: http://media2.pl/media/82150-kiedy-sie- ... w-tv4.html

Czołówka ( piosenkę przewodnią zaśpiewał Enrique Iglesias)
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=LGAQheal0lw

Oficjalny trailer
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=6rUps21E ... re=related
Awatar użytkownika
BeLieF

Od 5 września na TVP Seriale agentyńska telcia "Zakład o miłość" :shock:
Telcia będzie emitowana od Poniedziałku do Piątku o 18:35(dobra pora) z powtórkami:
Soboty - 3 odcinki pod rząd o 7:05, 7:55 i 8:50
Niedziele - 2 odcinki pod rząd o 7:05 i 7:55

Źródło: program dla prasy TVP
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

TVP wraca do emisji latynoamerykańskich telenowel? :shock:

Jak ja z sentymentem wspominam te, które leciały na dawnej TVP3. :serce:, szczególnie fenomenalna jak dla mnie "Niezapomniana" ("La Inolvidable"). :: bow :: Inne też były bardzo dobre, jak np. "Maria z Przedmieścia". :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Dawidek pisze:TVP wraca do emisji latynoamerykańskich telenowel? :shock:
No jak widać wraca. :shock: To sensacyjna wiadomość. :shock: Jak dobrze że mam TVP Seriale :: bow :: Mam nadzieje że będą też emitować telecie z innych krajów np. z Wenezueli czy Kolumbii :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

A ja mam nadzieję, że doczekamy się w Polskiej TV "Mi corazon insiste", jak tylko przestaną to emitować w USA :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Ja chciałbym i to bardzo żeby wyemitowali kolumbijską wersję "Montechristo" z Paolą Rey i Juanem Carolsem Vargasem w rolach głównych :serce:
Nick

Dawidek pisze:TVP wraca do emisji latynoamerykańskich telenowel? :shock:

Jak ja z sentymentem wspominam te, które leciały na dawnej TVP3. :serce:, szczególnie fenomenalna jak dla mnie "Niezapomniana" ("La Inolvidable"). :: bow :: Inne też były bardzo dobre, jak np. "Maria z Przedmieścia". :D
Ja również :D Najmilej wspominam właśnie telenowele wyprodukowane przez wenezuelskie RCTV tj. "Niezapomniana", "Gorzkie dziedzictwo" czy "Kassandra". Posiadały niesamowity mroczny klimat, a na dodatek były u nas emitowane w okolicach 21:00-22:00 :D Mnóstwo niewyjaśnionych tajemnic z przeszłości, wiele brutalnych scen i zwrotów akcji... Z przyjemnością wróciłbym do tamtych czasów :mrgreen: Niestety z czasem telenowele te spadły na rano a następnie całkowicie z nich zrezygnowano. Dokładnie w 2002 roku :wink:
Mareczek pisze:A ja mam nadzieję, że doczekamy się w Polskiej TV "Mi corazon insiste", jak tylko przestaną to emitować w USA :D
Puls jesienią będzie emitował jedynie "La Fuerza del Destino" z Televisy i to o 13:30. Wiele osób odczytuje to jako pożegnanie nie tylko z Telemundo, ale i w ogóle z telenowelami na tym kanale. Jeśli chodzi o "Mi Corazon Insiste" to nadzieja chyba tylko w Polonii 1, ale na pewno nie w tym roku :wink:
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

Skisły pisze:Telcia będzie emitowana od Poniedziałku do Piątku o 18:35(dobra pora) z powtórkami: (...)
Czy o tej porze nie mogliby puścić B&B? Dla mnie telenowela to stracony gatunek...
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Awatar użytkownika
BeLieF

Nick pisze: Puls jesienią będzie emitował jedynie "La Fuerza del Destino" z Televisy i to o 13:30
No nie. :( Fatalna wiadomość, nie będe mógł oglądać. :cry: Mogli dać to o 15:30, przed MnS na TVP byłoby wręcz idealnie :roll:
Czy o tej porze nie mogliby puścić B&B?
Pewnie że by mogli, ale na to raczej szans teraz nie ma. Może w przyszłości dadzą powtórki :roll:
Nick

12 września Polonia1 rozpocznie emisję telenoweli Niños ricos, pobres padres produkcji Telemundo z 2009/2010 roku. Polski tytuł: Bananowa młodzież Serial ten jest latynoskim odpowiednikiem "Beverly Hills 90210".

Obrazek

Więcej o serialu:
:arrow: http://www.novela.pl/tel-ninosricospobrespadres.php
Awatar użytkownika
BeLieF

Z obsady znam tylko Aylin Munice i Juana Pablo Shuka. :P Ale telcia zapowiada się całkiem nieźle :wink:
ODPOWIEDZ