Dzięki! 2014?B@r pisze:Tu link – https://nawspolnej.tvn.pl/aktualnosci,4 ... YxN17_fzV0
Co ciekawe, pani producentka serialu G.Kozłowska kilka miesięcy po starcie nowej czołówki mówiła: "Jeśli chodzi o czołówkę serialu to stanowi ona układankę elementów ruchomych – aktualnych w kontekście fabuły. Kto wie, być może za jakiś czas znowu zaskoczymy Państwa nową czołówką z innymi bohaterami, którzy w danym momencie będą właśnie na wspomnianym pierwszym planie."
Na Wspólnej
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
sharkinator
Dawidku jest literówka w Twoim poście, zedytuj 
Co do znikania to Monika nadal występuje, może chodziło Ci o Gabrysię? A Leszek pojawia się okazjonalnie, jakiś czas temu pomagał Igorowi rozwiązać aferę, gdy jedna z korporacji taksówkarskich napadała i okradała Azjatów przylatujących do Polski.
A jak już jesteśmy przy czołówkach to wspomnijmy też o tyłówce. W 2000. odcinku zmieniono piosenkę na tę śpiewaną przez Bogdana, a w 3000. na bardzo słabą grupówkę. W ogóle ten odcinek 3000 był cały muzyczny i zebrał bardzo złe opinie wśród widzów. Czekam na odcinek 4000 i kolejną zmianę, ale to pewnie w 2025:)
Co do znikania to Monika nadal występuje, może chodziło Ci o Gabrysię? A Leszek pojawia się okazjonalnie, jakiś czas temu pomagał Igorowi rozwiązać aferę, gdy jedna z korporacji taksówkarskich napadała i okradała Azjatów przylatujących do Polski.
A jak już jesteśmy przy czołówkach to wspomnijmy też o tyłówce. W 2000. odcinku zmieniono piosenkę na tę śpiewaną przez Bogdana, a w 3000. na bardzo słabą grupówkę. W ogóle ten odcinek 3000 był cały muzyczny i zebrał bardzo złe opinie wśród widzów. Czekam na odcinek 4000 i kolejną zmianę, ale to pewnie w 2025:)
To były jednak postaci drugoplanowe, jak nie trzecioplanowe, jeśli chodzi o tego Bartka ochroniarza, który nie miał w tym serialu rodziny.DeaconFan pisze:No to chyba jest kilka takich postaci np. Konrad (Marcin Władyniak), Bartek (Michał Gadomski) też.Dawidek pisze:Jest jeszcze ktoś z pierwotnej obsady, której w serialu już nie ma?
Jednak w „Na Wspólnej" do dziś możemy oglądać prawie całą pierwotną obsadę.
Są dalej Ziębowie (Maria, Włodek) i ich córka Monika (wbrew opiniom Dawidka
Pierwsza czołówka - https://www.youtube.com/watch?v=hj5-N2pd4Xs
Z tych osób, które też tam są to rzadko, ale jednak można czasem zobaczyć Andrzeja i Leszka. Na własną chęć aktorki to odeszła tylko Gabrysia, która była ważna i to było już baaardzo dawno temu.
Czyli tak naprawdę po x lat od niedawna nie ma Kingi, czyli Ilony Wrońskiej, która dwa lata temu odeszła z serialu i takich postaci jak Konrad (narzeczony Moniki) czy mało ważna postać Bartek ochroniarz (Michał Gadomski), których z kolei nie ma od prawie początku.
„Pierwsza miłość" do której można porównać „Na Wspólnej", to może marzyć, by mieć tyle dalej osób z pierwotnego szkieletu serialu. Oczywiście w międzyczasie doszło wiele innych ważnych bohaterów do „Na Wspólnej", ale ci co są od początku, to dalej co jakiś czas mają duże wątki.
Ostatnio zmieniony 2021-02-22, 19:50 przez B@r, łącznie zmieniany 4 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Ale były wymienione na końcu pierwszej czołówki, dlatego je tu wspomniałem. Nie śledziłem zbytnio tych odcinków. Myślałem, że skoro byli w czołówce, to mieli większe wątki. Konrad to pamiętam, że z Moniką był.To były jednak postaci drugoplanowe, jak nie trzecioplanowe, jeśli chodzi o tego Bartka ochroniarza, który nie miał w tym serialu rodziny.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
-
Dawidek
- Administrator
- x 85
Jak już pisałem, nie oglądam serialu od lat i sugeruje się tylko opisami w gazecie. I rzadko - albo i wcale - nie wspomina się niektórych postaci, dlatego zastanawiałem się, czy dane postacie występują jeszcze w serialu. Więc mogłem się mylić i jak widać, myliłem się.
Właśnie o tej czołówce, do której dałeś linka B@r, myślałem niedawno. Ona jest najbardziej charakterystyczna i przypomina pierwsze lata soapki.
Właśnie o tej czołówce, do której dałeś linka B@r, myślałem niedawno. Ona jest najbardziej charakterystyczna i przypomina pierwsze lata soapki.
Jeśli chodzi o nowe odcinki, to cieszy mnie powrót Darka po roku nieobecności. Mniej cieszy, że jest on dalej z Emilią. Nie pasują mi oni do siebie. Poza tym ta kobieta jest bardzo specyficzna i raczej nie wzbudza żadnych ciekawych emocji. Darek zasługuje na kogoś lepszego, a przede wszystkim ciekawszego. Już ciekawsza była ta jej koleżaneczka od sponsoringu, którą grała Pani Gadżet, mimo że aktorka grała ją dość sztucznie.
Nie zdziwię się, jak za jakiś czas czeka nas powrót mecenasa Żbika do Kasi o gołębim sercu, skoro jej teraz pomaga...
Chcielibyście?
Nie zdziwię się, jak za jakiś czas czeka nas powrót mecenasa Żbika do Kasi o gołębim sercu, skoro jej teraz pomaga...
Chcielibyście?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
sharkinator
Wczoraj po 18 latach w końcu Izabela dowiedziała się że Kuba jest synem Basi i nieżyjącego od lat Wiktora. 
Ostatnio zmieniony 2021-05-26, 13:16 przez BeLieF, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sharkinator
Izabela w takiej wersji jest najlepsza. Super też dzisiaj wyzwała Kubę od bękarta i z całej siły spoliczkowała Baśkę. Na Instagramie tego serialu, pokazali to spoliczkowanie, polecam - https://www.instagram.com/p/CP3rlI9o5Hu ... =copy_link
-
sharkinator
Tekst "Nie jestem twoją ciocią bękarcie" był genialny. Później przeprosiła, ale dobre to było.
A co sądzicie o adopcji tych dzieciaków przez Jarka i Elizę. Ja rozumiem ich, choć wolałbym, żeby ich nie brali, cholernie ciężka decyzja. Ojciec Elizki oczywiście mąci i próbuje przekupić biologicznego ojca młodego, żeby go zabrał.
Pojawił się też wątek LGBT, dla mnie osobiście męczący w dodatku z Igorem i Elżbietą.
A co sądzicie o adopcji tych dzieciaków przez Jarka i Elizę. Ja rozumiem ich, choć wolałbym, żeby ich nie brali, cholernie ciężka decyzja. Ojciec Elizki oczywiście mąci i próbuje przekupić biologicznego ojca młodego, żeby go zabrał.
Pojawił się też wątek LGBT, dla mnie osobiście męczący w dodatku z Igorem i Elżbietą.
Ostatnio zmieniony 2021-06-10, 16:50 przez sharkinator, łącznie zmieniany 1 raz.
Rzeczywiście irytuje, a szkoda, bo temat nietolerancji i prześladowań ze względu na orientację to ważny temat i można by to lepiej pokazać.sharkinator pisze:Pojawił się też wątek LGBT, dla mnie osobiście męczący w dodatku z Igorem i Elżbietą.
Za szybko się to rozwiązało, wojna Izy z Baśką powinna trwać dłużej.sharkinator pisze:Tekst "Nie jestem twoją ciocią bękarcie" był genialny. Później przeprosiła, ale dobre to było.
Znając ten serial, to na chwilę ojciec zatriumfuje i ten szemrany ojciec Jarka namąci i odbierze syna, ale potem wyjdzie jego alkoholizm i że jest nieodpowiedzialny + intryga ojca i wróci do Jarka i Elizy. W ogóle plan Cieleckiego jest głupi, bo on nie chce, by oni adoptowali w ogóle te dzieci, ale przecież ten typ nie jest ojcem Hanusi i ona zostanie z Elizką i Jarkiem.sharkinator pisze:A co sądzicie o adopcji tych dzieciaków przez Jarka i Elizę. Ja rozumiem ich, choć wolałbym, żeby ich nie brali, cholernie ciężka decyzja. Ojciec Elizki oczywiście mąci i próbuje przekupić biologicznego ojca młodego, żeby go zabrał.
-
sharkinator