Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

No chyba ,że tak się sytuacja przedstawia, ja też lubie emocje Eurowizji.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Dawidek pisze: Ja będę oglądać transmisje na antenie SLO TV2 (nr 331 na dekoderach Cyfry+). Transmisje przeprowadzą też inne kanały jak: BVN TV (Holandia i Belgia - niewykluczone, że z lekkim poślizgiem - najwyżej kilka minut - nr 210 na dekoderach Cyfry+), ERT World (Grecja - 323 na dekoderach Cyfry+). Więcej nie będę podawać, bo ta trójka może wystarczyć. :wink:
Poza tymi jeszcze:

ARMENIA 1 - średnia jakość odbioru - komentarz ormiański
RTBF Sat - b. dobra jakość odbioru - komentarz francuski
RTCG Sat - średnia jakość odbioru - komentarz czarnogórski
RTS Sat - dobra jakość odbioru - komentarz serbski
TRT TÜRK - b. dobra jakość odbioru - komentarz turecki
TVRi - średnia jakość odbioru - komentarz rumuński
RTP Int - b. dobra jakość odbioru - komentarz portugalski
Pierwyj Kanał Europa (Channel One of Russia) b. dobra jakość odbioru - komentarz rosyjski :zeby:
RIK Sat - słaba jakość odbioru - komentarz grecki
MKTV Sat - słaba jakość odbioru - komentarz macedoński
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Oleg pisze: TRT TÜRK - b. dobra jakość odbioru - komentarz turecki
To ja w tym roku wybieram kanał z Turcji zwlaszcza, ze Hadise to jedna z moich faworytek
Mozna go ogladac tu :wink:
http://pl.delicast.com/tv/Turcja/TRT_Turk
Rok temu ogladalem z tego kanalu z Portugali, ale z tego co patrze jest on tymczasowo offline

Najgorsze, że jutro mam maturę z matematyki.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Goku

Post autor: Goku »

Tomala - Wybierz September. Byłem w zeszłym roku na jej koncercie i mam całkiem pozytywne wspomnienia, mimo że nie przepadam za jej muzyką :). Zresztą dziewczyna nie ma raczej bogatego repertuaru, pośpiewa pół godziny i pójdzie, a ty jeszcze zdążysz na Eurowizję wrócić ;).
Tomala

Post autor: Tomala »

Wszyscy mi doradzają iść na koncert September i tak zrobię. Pewnie będzie tak jak Goku napisał :)
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Idź na koncert,a o ESC opowiemy Ci my :mrgreen:
Nie mogę uwierzyć, że to już w tym tygodniu! Czas leci tak szybko :roll: Nie czuję tego klimatu, który dawniej towarzyszył temu konkursowi :( A piosenki I Don't Wanna Leave nigdy nie słyszałam w radiu, nawet słów nie znam :< Ale życzę jej szczęścia :) Jednak uważam, że nie ma zbytnich szans z taką piosenką :P
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Gabra, w Radiu Zet niemal codziennie puszczają te piosenke. No i ostatnio przed MNS ją ciągle słyszymy.
A co do tego całego September, byłem na nich w wakacje dwa razy i dwa razy była kompletna porażka. Uśmiechnięty chłopak, dwie machające rękoma dziewczyny krzyczące cały czas "rączki do góry", piosenki, które pierwszy raz słyszę itd. Byłem tam praktycznie "z przymusu", cud, że wytrzymałem.
Tkk_Bolly

Niski poziom pierwszego półfinału :(
Podzieliłem kraje na 3 grupy.
I grupa -bardzo dobre piosenki, którym kibicuje
Islandia(cudowna, mam nadzieję, że wygra)
Turcja
Armenia
II grupa -dobre piosenki zasługujące na przejście
Montenegro
Białoruś
Izrael
III grupa nic soba nie reprezentująca
cała reszta!

Oby ta szóstka przeszła, zwłaszcza Islandia! Zakochałem się!
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Islandia i Turcja to moi faworyci, półfinał mnie usypiał, nie podobało mi się, coraz wiecej eurocyrku...
Nobody does it better
Tkk_Bolly

Islandia, Turcja , Armenia w finale. Super! :: bow :: Wszysycy moi faworyci. Do tego jeszcze Izrael fajnie. Jestem zadowolony z wyników.
Czyżby Islandia pierwszy raz zwycięzyła? Oby. Ta piosenka jest przecudowna, wzruszająca, romantyczna, chwytliwa. Jednym słowem piękna jak i sama wokalistka.
Dawno nie miałem tak murowanego faworyta, wogóle to jedna z najlepszych ballad jakie słyszałem. Nie mogę się nachwalic.
Tylko położenie Islandii hmm wiadomo, ale mam nadzieję, że tym razem wygra piosenka i Jóhanna Gu.rún Jónsdóttir zrobi europejską karierę.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Chyba też się praktycznie zgadzamy, bo Islandia i Turcja to również moi faworyci. :D Liczyłem na wejście Czarnogóry (Montenegro), piosenka od razu mi się spodobała i liczyłem, że wejdzie do finału. Wielka szkoda...Dobrze wg mnie wypadły też: Andora i Bośnia.
Armenia mnie nie zachwyciła, jak dla mnie ta piosenka jest całkiem średnia, podobnie wykonanie Rumunii. I jestem zawiedziony, że te dwie piosenki są w finale.
Nie lekceważyłbym w tym roku Malty - piosenka nie jest moim faworytem, ale czuję, że Chiara zajdzie bardzo wysoko. Wysoko widzę również Izrael - też w gronie moich faworytów.
Największymi porażkami tego półfinału są są Belgia i Czechy. Cieszę się, że ich piosenek nie usłyszę w sobotę.

Wizualnie - świetnie organizatorzy to zrobili. Scenografia robi wrażenie, prowadzący są w miarę (tylko mogliby się nie przebierać co chwilę ::plask wczolo: ::plask wczolo: .

Chór Aleksandrowa wraz z T.A.T.U. - rewelacja. :serce: :serce: :serce: (Słoweńcy tego nie widzieli, bo nadawca uraczył widzów...reklamami ::plask wczolo: )
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Moim zdaniem Lidia bardzo fajnie się zaprezentował. Ładny głos, ładna piosenka i ładnie wyglądała.
Ale a początku było widać strach w jej oczach :P No i na końcu trochę zafałszowała, ale ogólnie efekt bardzo i powinna przejść.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Bardzo podobała mi się Norwegia :D
Uważam że powinni przejść :P
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Arash najlepszy! Trzymam kciuki za zwycięstwo i Lidia bardzo pięknie, najładniejsza ballada wieczoru (zaraz po tej nastolatce).
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Dla mnie zdecydowanie najlepsze są te dziewczyny z Irlandii. :) Potem może być ten koleś z Norwegii. Ta nasza Lidia nic specjalnego nie zaprezentowała , ale ma szanse na awans bo poziom konkursu nie jest najwyższy. Ciekawe czy zabawni Serbowie awansują .
ODPOWIEDZ