Programy rozrywkowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Fortuna

Post autor: Fortuna »

Damians, szokuje mnie po prostu Twoja postawa. Co Ty, do walki się szykujesz? Spokojnie, weź coś na uspokojenie.
Wypowiedzi na poziomie dziecka z piaskownicy są tutaj kogoś innego... ;)
Proszę nie tylko Ciebie, ale też innych o uważne czytanie moich postów, bo później przeinaczane zostają i wychodzi wielki bałagan, z którego prawdziwe jest tylko jedno słowo. Może to być również moja wina, może nie napisałam do końca tego, co chciałam powiedzieć :)
Po pierwsze zgadzam się, piosenki, które śpiewała Agnieszka, takie jak np. Aleja Gwiazd są wartościowe i piękne, rzeczywiście to klasyki. Jednak każdy kto ma choć trochę styczności z muzyką może je spokojnie zaśpiewać. Nie wymagają one wybitnych uzdolnień muzycznych do ich poprawnego wykonania.
To, że nazywasz 'zagranicznym badziewiem', np. piosenki Santany pozostawię bez komenatarza.
Co do disco-polo, nie chodzi mi już nawet o czyste dźwięki, poruszając ten temat. Pragnę tylko zwrócić uwagę, iż Agnieszka śpiewa wszystkie piosenki praktycznie na jednych i tych samych tonach. Nie chodzi mi też o wysokość owych dźwięków. Jej głos jest niezmienny. Mogłaby dostać piosenki o odrębej tematyce, innych dźwiękach, tonach, a Jej głos cały czas brzmi tak samo! Efekt jest po prostu jednakowy. Wtedy ma się wrażenie, iż dziewczyna nie może dostosować się do piosenki, jaką dostaje. Wykonania niczym się nie różnią. Właśnie dlatego, nie chciałam bezpośrednio, zważając na możliwośc niezrozumienia, porównałam do disco-polo. Właśnie to jest powód porównania.
Kto tu się wyżywa? Wyrażam tylko swoją opinię :)
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Muszę się zgodzić z Damiansem. Trochę przesadziłaś mówiąc, że ludzie słuchający disco-polo są mało inteligentni. Każdy ma swój gust, a "o gustach się nie dyskutuje".
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Program jest reklamowany jako show, a nie konkurs muzyczny, więc śpiew jest ważny, ale na pewno nie mniej niż kreacja własnej osoby. Włodarczyk udało się chwycić za serca osób wysyłających smsy i wygrała. Zawsze tak jest, gdy zwycięzcę wybiera publiczność, że wygrywa ktoś kto niekoniecznie ma wielki talent (którego oczywiście Agnieszce nie brakuje). Wsytarczy spojrzeć na Herbuś, którą bardzo lubię, ale dostała się za daleko niż powinna. A z resztą spójrzcie na Eurowizję - tam dopiero wygrywają "najlepsi".
Tak w ogóle to cieszę się z wygranej Agnieszki, bo za nią trzymałem kciuki. Natasza i tak nagra płytę, bez różnicy czy wygrałaby czy też nie. Tak na marginesie, to Urbańska nie powinna brać udziału w konkursie, skoro śpiewa już zawodowo. To tak jakby Mandaryna poszła walczyć o Kulę w Tańcu z (roz)Gwiazdami ;)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

W TzG brali udział już zawodowcy - np Robert Rozmus (który oczywiście nie wygrał)
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Fortuna pisze: Może to być również moja wina, może nie napisałam do końca tego, co chciałam powiedzieć :)
Wybacz, ale nikt nie jest tutaj wróżką, aby rozszyfrowywać Twoje skróty myślowe ::plask wczolo:
Fortuna pisze:
Jednak każdy kto ma choć trochę styczności z muzyką może je spokojnie zaśpiewać. Nie wymagają one wybitnych uzdolnień muzycznych do ich poprawnego wykonania.
I tu się z Tobą nie zgodzę. Te piosenki wymagają wielkich umiejętności, często dojrzałości i odpowiedniego charakteru. Aga to wszystko nam pokazała i efekt zawsze był rewelacyjny.
Co do disco-polo, nie chodzi mi już nawet o czyste dźwięki, poruszając ten temat. Pragnę tylko zwrócić uwagę, iż Agnieszka śpiewa wszystkie piosenki praktycznie na jednych i tych samych tonach. Nie chodzi mi też o wysokość owych dźwięków. Jej głos jest niezmienny. Mogłaby dostać piosenki o odrębej tematyce, innych dźwiękach, tonach, a Jej głos cały czas brzmi tak samo! Efekt jest po prostu jednakowy.
To chyba oglądaliśmy dwa różne programy i słuchaliśmy dwóch różnych wokalistek :lol:
Ta Agnieszka, którą ja słuchałem zawsze miała inny głos, potrafiła go dostosować do piosenki, śpiewała zarówno na wysokich jak i na niskich dźwiękach.
Kto tu się wyżywa? Wyrażam tylko swoją opinię :)
Oczywiście, że Ty :lol: Jesteś zła, z powodu tego, że Twoja kandydatka poniosła klęskę i chcesz się na niej wyżyć, atakując i wyzywając innych...
A nie lepiej tak jak Natasza, obrazić się na cały świat i uciec ze studia? Natasza tym uczynkiem pokazała tylko swój brak kultury, pokazała tak na prawdę gdzie ma ten cały program, wielka wokalistka ::cojest::
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

dominik pisze:Muszę się zgodzić z Damiansem. Trochę przesadziłaś mówiąc, że ludzie słuchający disco-polo są mało inteligentni. Każdy ma swój gust, a "o gustach się nie dyskutuje".
Zgadzam się ::ok:: Myśle Fortuno,że nie powinnaś tak się wyrażać o ludziach ,którzy lubią disco polo ::kwasny:: Ciekawe przy czy m się bawisz jak jesteś np na weselu.Nie powiesz mi chyba ,że np. przy technie.

Wracając do JOŚ.Kibicowałam Nataszy ::ok:: :serce: i żałuje,że nie wygrała ona.Choć miałam jakieś przeczucie,że wygra właśnie Aga.Co by nie mówić to w końcu nie ma żadnej tragedii bo Natasza i tak nagra płytę,szkoda tylko,że nie będzie miała w swojej kolekcji diamentowego mikrofonu :|Uważam że Agnieszka ma głos i wstydu nie przyniesie ::krzyw:: Ale wydaje mi się ,że Aga śpiewając te swoje piosenki miała zawsze taką samą minę no i nie umie tak się ruszać i zrobić show jak Natka.Przyznam szczerze,że jak Natasza śpiewa to ja nie odchodzę od ekranu bo mogę coś przegapić.Świetnie się na nią patrzy!Skandal byłby jakby program wygrała np Edyta Herbuś.Myśle,że zakończenie było trochę głupie bo Natasza stała tak z boku i nikt jej nie dał nic powiedzieć :zmiesz:: Na pewno chciała podziekować swoim fanom,rodzinie itd ale nikt o tym nie pomyślał :evil:

Edyta Górniak pokazała jaki ma wspaniały głos!Pięknie zaśpiewała ::ok::

No to na razie tyle ::rad:: Jak coś mi się jeszcze przypomni to napisze :mrgreen: ::jezyk::
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
dominik

Ale i tak obie są wygrane, bo jedna i druga nagra płytę, tyle, że płyta Agi będzie ze znaczkiem Polsatu i logo JOŚ.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Byłam za Nataszą Urbańską :serce: :: bow :: i ogólnie uważam, że Natasza wypadła lepiej niż Agnieszka ::jezyk:: ::ok:: Jest, jak to moja mama określiła, kreatywniejsza :wink: Ale trzeba wziąć małą poprawke na to wszystko, bo to nie jest konkurs pt. "kto ładnie śpiewa" (tak jak taniec z gwiazdami nie jest czymś w rodzaju "kto umie tańczyć"), lecz konkurs popularności ::kwasny:: ::jezyk::
Zresztą... właściwie wszystko mi jedno, kto wygrał ::jezyk:: I tak nie kupie płyty Agi ::cojest:: ::jezyk::
Awatar użytkownika
dominik

A ja kupie płyty obu wspaniale śpiewających uczestniczek. Teraz przyjdzie nam czekać na druga edycje która będzie we wrześniu(?).
Awatar użytkownika
Cosmo

Post autor: Cosmo »

Co do drugiego, to dla mnie niestety ludzie, którzy zachwycają się disco-polo są... mało inteligentni
W tym momencie obraziłaś wiele osób w tym kogoś z mojego otoczenia który bardzo lubi Disco-polo. ::kwasny::
Nie jestem zadowolony z tego że wygrała Agnieszka. ::kwasny:: Natasza bardziej zasłużyła na diamentowy mikrofon. ::kwasny:: Nie będę już przytaczał za i przeciw, inni fani Nataszy który wypowiedzięli się wyżej wyręczyli mnie (poza przesadzoną opinią Fortuny).
Górniaczka ma świetny głos. :serce: Tylko jak ona się ubrała!? ::ke::
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Oj, Fortuno, to, że Tobie się nie podoba nie uprawnia Cię do wypisywania takich rzeczy pod adresem fanow Agnieszki :? Bardzo nieładnie, ale jak widać obróciło się to przeciwko Tobie. Ja już tego komentwać nie będę, bo reszta to zrobiła. Każdy ma prawo do własnego zadnia i zaprezentowania swojej opinii, ale nie musi przy tym wymyślać innym :P ::ysz:: A argumenty były i tak słabe, np. ten z piosenkami Agi. Chyba zapomniałaś, że przez praktycznie cały program to telewidzowie wybierali jej piosenki do zaśpiewania. Chyba, że oglądałaś tylko wczoraj i o tym nie wiesz. Jeśli tak to przepraszam. Tyle na ten temat.

Kamil - jeśli chodzi o zwycięzców ESC to oni akurat głosy mają (choć zdarzają się rzecz jasna wyjątki).

Obawiałem się wczoraj, że Agnieszka moze nie wygrać (znając polskie społeczeństwo ::jezyk:: ), ale fajnie się stało. Aaa i widzisz Fortuno - Eli się ona podobała - a to już jakiś autorytet jest. Co więcej, jako pierwsza w programie zdobyła średnią 6.0. Szkoda mi było Nataszy, nawet bardzo, ale takie są reguły, że zwycięzca jest tylko jeden :D No, i racja - Edyta świetnie zaśpiewała, ale z drugiej strony to już stary wyjadacz :mrgreen:

Na koniec info dla Damiansa: debiutancki album aktorki ma być wydany jeszcze w tym roku, natomiast w środę w kioskach i sklepach muzycznych pojawi się singiel wydany przez telewizję Polsat - na krążku znajdą się utwory śpiewane przez Agnieszkę w programie.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Dzięki Oleg za wyjaśnienie, a więc dobrze myślałem ::jezyk::
Już nie mogę doczekać się środy, całe popołudnie będę sobie słuchał Agi ::jezyk:: ::rad::

I oczywiście pamiętajmy, aby za tydzień oglądać Top Trendy, ciekawo jaką piosenkę zaśpiewa Aga :?: :D :P
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

Moja faworytka wygrała! :serce: :mrgreen:

Ale powiem, że jestem zawiedziona jeżeli chodzi o 'płytę'... Myślałam, że POLSAT bardziej się postara i nie będzie to robione na szybkiego... Z drugiej strony, jeżeli płyta będzie w kioskach dotrze do większej liczy fanów Agnieszki - i kto wie - może w przyszłości Aga nagra w 100% profesjonalną płytę :mrgreen:

A Natasza miała skrzywioną minę jak ogłosili wyniki :P
Co złego, to nie ja ;)
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

Cieszę się, że wygrała Agnieszka. Podobał mi się komentarz Roberta Kozyry, co do osoby Nataszy. :roll: 8)
Abec

Post autor: Abec »

anka_ pisze:Moja faworytka wygrała! :serce: :mrgreen:

Ale powiem, że jestem zawiedziona jeżeli chodzi o 'płytę'... Myślałam, że POLSAT bardziej się postara i nie będzie to robione na szybkiego... Z drugiej strony, jeżeli płyta będzie w kioskach dotrze do większej liczy fanów Agnieszki - i kto wie - może w przyszłości Aga nagra w 100% profesjonalną płytę :mrgreen:

A Natasza miała skrzywioną minę jak ogłosili wyniki :P
Ona na 100% nagra własną płytę, to od początku była nagroda w programie. A ta płyta zapowiedziana na środę, to właśnie taki bonus, coś dodatkowego ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
ODPOWIEDZ