Administrator
Administrator
Tegoroczna ESC odbędzie się w następujących terminach: półfinały 25 i 27 maja, finał - 29 maja. Dosyć późno. Gospodarzem będzie, jak wiemy stolica Norwegii.
W tym roku weźmie udział 39 państw. W porównaniu z ubiegłym rokiem, w tym roku udziału nie biorą Czechy, Czarnogóra i Andora. Po rocznej przerwie wraca Gruzja.
Pełna lista uczestniczących państw: http://www.eurovision.tv/page/news?id=7923
Kalendarium tegorocznej edycji uwzględniające krajowe preselekcje: http://www.eurovision.tv/page/oslo2010/ ... e/calendar
W tym roku weźmie udział 39 państw. W porównaniu z ubiegłym rokiem, w tym roku udziału nie biorą Czechy, Czarnogóra i Andora. Po rocznej przerwie wraca Gruzja.
Pełna lista uczestniczących państw: http://www.eurovision.tv/page/news?id=7923
Kalendarium tegorocznej edycji uwzględniające krajowe preselekcje: http://www.eurovision.tv/page/oslo2010/ ... e/calendar
Administrator
Nie wierzę, że nikt nie oglądał polskich eliminacji do ESC.
Zmienili zasady głosowania. Można było głosować w trakcie prezentacji piosenki oraz 10 minut po zakończeniu wszystkich występów. Wolę rozwiązanie, kiedy głosuje się dopiero po zakończeniu wszystkich prezentacji.
Wyniki - wiedziałem, że Marcin Mroziński będzie w czołówce, miałem jednak cichą nadzieję, że wygra Iwona Węgrowska. Szkoda, że ona zajęła trzecie miejsce. Największym zaskoczeniem dla mnie było drugie miejsce dla Anny Cyzon.
Edyta Górniak brzydko wyglądała, zepsuła "To nie ja" - inaczej to wykonała, a nie tak jak na Eurowizji w 1994 roku. O dziwo bardzo fajnie wypadł Mietek Szcześniak.
Te piski wśród publiczności, ludzie bili brawa w trakcie kiedy A. Orzeł gadał.
Ogólnie mówiąc - mogło być lepiej.
Zmienili zasady głosowania. Można było głosować w trakcie prezentacji piosenki oraz 10 minut po zakończeniu wszystkich występów. Wolę rozwiązanie, kiedy głosuje się dopiero po zakończeniu wszystkich prezentacji.
Wyniki - wiedziałem, że Marcin Mroziński będzie w czołówce, miałem jednak cichą nadzieję, że wygra Iwona Węgrowska. Szkoda, że ona zajęła trzecie miejsce. Największym zaskoczeniem dla mnie było drugie miejsce dla Anny Cyzon.
Edyta Górniak brzydko wyglądała, zepsuła "To nie ja" - inaczej to wykonała, a nie tak jak na Eurowizji w 1994 roku. O dziwo bardzo fajnie wypadł Mietek Szcześniak.
Te piski wśród publiczności, ludzie bili brawa w trakcie kiedy A. Orzeł gadał.
Ogólnie mówiąc - mogło być lepiej.
Dobrze, że mam inne gusta muzyczne od Ciebie Dawidku
Edyta wyglądała cudownie, a w tej drugiej kreacji wprost niesamowicie. I bardzo fajnie kamera od tyłu ją pokazywała
Wykonania również genialnie, "To nie ja" w tej aranżacji ona śpiewa już od Top Trendów 2007, "Jestem kobietą", podobnie jak w Opolu, a dzisiejsza wersja "To nie tak jak myślisz" to najlepsza wersja "na żywo" tego utworu, jaką Edyta wykonała, genialnie
Mam nadzieję, że zaowocuje to jakąś współpraca z TVP i Edyta będzie występowała, jako "Największa DIVA polskiej muzyki" jeszcze częściej
A Mietek wypadł tragicznie, ale co innego można się po nim spodziewać, gdyby nie "Dumka..." w ogóle by dzisiaj nie istniał
I z tego co zrozumiałem, to wydaje nową płytę, czyli już wiemy, dlaczego wystąpi w nowej porażce Polsatu.
Gdyby nie Edyta oglądałbym Sikorę na TVP2, ale poniósł on porażkę, to nie ma czego żałować.
Co do uczestników, to wielki kicz pomieszany z żenadą, a w pewnych chwilach i z niesmakiem. Węgrowska jakby w tej stylizacji (??) wyszła 10 lat temu, to może wyglądałaby ładnie, ale nie dzisiaj
Kiedy ona wyszła na scenę, kicz sięgnął komina
Ta blondyna miała chyba być kolejną podróbką Dody, ale jakoś jej nie wyszło: Urodziłam się w Krakowie, jestem Polka! Głosujecie na mnie!
A Leszcze cieszyli się z tego piątego, czy tam czwartego miejsca
Wygrał najlepszy z możliwych kandydatów, ale jego piosenka zbyt przypomina utwór Rybaka. W pewnych momentach nawet miałem wrażenie, że słyszę właśnie jego piosenkę
Ogólnie mi się nawet podoba i pasuje na Eurowizję, tylko drugi rok z rzędu, coś prawie takiego samego sukcesu nie odniesie.
Edyta wyglądała cudownie, a w tej drugiej kreacji wprost niesamowicie. I bardzo fajnie kamera od tyłu ją pokazywała
Wykonania również genialnie, "To nie ja" w tej aranżacji ona śpiewa już od Top Trendów 2007, "Jestem kobietą", podobnie jak w Opolu, a dzisiejsza wersja "To nie tak jak myślisz" to najlepsza wersja "na żywo" tego utworu, jaką Edyta wykonała, genialnie
Mam nadzieję, że zaowocuje to jakąś współpraca z TVP i Edyta będzie występowała, jako "Największa DIVA polskiej muzyki" jeszcze częściej
A Mietek wypadł tragicznie, ale co innego można się po nim spodziewać, gdyby nie "Dumka..." w ogóle by dzisiaj nie istniał
Gdyby nie Edyta oglądałbym Sikorę na TVP2, ale poniósł on porażkę, to nie ma czego żałować.
Co do uczestników, to wielki kicz pomieszany z żenadą, a w pewnych chwilach i z niesmakiem. Węgrowska jakby w tej stylizacji (??) wyszła 10 lat temu, to może wyglądałaby ładnie, ale nie dzisiaj
Ta blondyna miała chyba być kolejną podróbką Dody, ale jakoś jej nie wyszło: Urodziłam się w Krakowie, jestem Polka! Głosujecie na mnie!
A Leszcze cieszyli się z tego piątego, czy tam czwartego miejsca
Wygrał najlepszy z możliwych kandydatów, ale jego piosenka zbyt przypomina utwór Rybaka. W pewnych momentach nawet miałem wrażenie, że słyszę właśnie jego piosenkę
Wygrał najlepszy możliwy kandydat.
Jego piosenka jest bardzo eurowizyjna i ma szansę przejść do finału.
Leszcze wypadli beznadziejnie, a dostali 5 miejsce.
Anna Cyzon bardzo dobra, świetna piosenka, może za rok uda jej się przejść.
Aneta Figiel też niezła, marnuje się w JTM.
VIR - porażka... Są z mojego województwa, tak ich u mnie reklamowali, ale do śpiewania to się oni nie nadają...
Podobnie Nefer, Zosia i Dziewczyny.
Iwonka w sumie dość dobrze zaśpiewała, ale strojem zaprzepaściła swoje szanse.
O dziwo Edyta nie kaprysiła, wyszła na scenę i złapała kontakt z publicznością, świetnie zaśpiewała swoje hity, i jeszcze pozdrowiła widzów Jedynki.
Leszcze wypadli beznadziejnie, a dostali 5 miejsce.
Anna Cyzon bardzo dobra, świetna piosenka, może za rok uda jej się przejść.
Aneta Figiel też niezła, marnuje się w JTM.
VIR - porażka... Są z mojego województwa, tak ich u mnie reklamowali, ale do śpiewania to się oni nie nadają...
Podobnie Nefer, Zosia i Dziewczyny.
Iwonka w sumie dość dobrze zaśpiewała, ale strojem zaprzepaściła swoje szanse.
O dziwo Edyta nie kaprysiła, wyszła na scenę i złapała kontakt z publicznością, świetnie zaśpiewała swoje hity, i jeszcze pozdrowiła widzów Jedynki.
Śmieszą mnie te porównania do Rybaka Podobieństwa nie ma żadnego.
Wokalnie momentami przypominał Dimę Bilana i gdyby to były preselekcje rok temu to porównywaliby Marcina do niego
Utwór przypomina mojego faworyta z 2005r. czyli Chorwacje http://www.youtube.com/watch?v=dpeHvRDZ ... re=related ale tez nie do końća, ale jest jemu najbliższy. Chorwacja zajęła 11 miejsca w finale i bez problemu przeszła przez półfinał
Bardzo się cieszę, fenomalną propozycję mamy
Wokalnie momentami przypominał Dimę Bilana i gdyby to były preselekcje rok temu to porównywaliby Marcina do niego
Utwór przypomina mojego faworyta z 2005r. czyli Chorwacje http://www.youtube.com/watch?v=dpeHvRDZ ... re=related ale tez nie do końća, ale jest jemu najbliższy. Chorwacja zajęła 11 miejsca w finale i bez problemu przeszła przez półfinał
Bardzo się cieszę, fenomalną propozycję mamy
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Retransmisji raczej nie będzie, ale tu są poszczególne występy:
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i- ... ki-legenda
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i- ... ki-legenda
Ja wczoraj widziałem tylko występ Marcina Mrozińskiego, piosenka od razu mi się spodobała, potem trochę oglądałem biathlon na TVP2. No i teraz się dowiaduje, że to właśnie ten facet pojedzie od nas na Eurowizję.
Myślę, że dobry wybór, piosenka jest faktycznie taka eurowizyjna.
Wiecie, że on też jest aktorem i obecnie ma małą rolę w "Na dobre i na złe"??
Gra tam tego bratanka dr Pawicy.
Myślę, że dobry wybór, piosenka jest faktycznie taka eurowizyjna.
Wiecie, że on też jest aktorem i obecnie ma małą rolę w "Na dobre i na złe"??
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.