Post autor: Goku »

Nie słuchałem reszty piosenek, ale jeśli wśród nich jest jakaś smętna ballada wykonywana przez babkę stojącą nieruchomo na środku sceny i ryczącą do mikrofonu - już wiadomo kto przejdzie do półfinału :lol:.

Post autor: Tkk_Bolly »

Ludowe wstawki mi się podobają, to brzmi jak tak doceniana Kapela ze Wsi Warszawa i też to może byc bodziec aby widz Eurowizji zwrócił uwagę na piosenkę już od poczatkowych jej sekund :!:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie

Post autor: Damians »

Ale z drugiej strony po zastanowieniu, to ta piosenka ma coś w stylu zeszłorocznego zwycięzcy Rybaka, nie wiem, czy widzowie znowu będą chcieli podobną piosenkę.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Piosenka fajna, w folkowym rytmie. :D Zobaczymy, jeśli pojedzie do Oslo, fajnie będzie, ale na razie moją faworytką nadal jest Iwona Węgrowska. Piosenka Marcina zaskoczyła mnie pozytywnie i wyróżnia się spośród w większości przeciętnych utworów ubiegających się o wyjazd do Oslo. Czekam na 14 lutego. :D
Administrator
Administrator

Tegoroczna ESC odbędzie się w następujących terminach: półfinały 25 i 27 maja, finał - 29 maja. Dosyć późno. Gospodarzem będzie, jak wiemy stolica Norwegii.
W tym roku weźmie udział 39 państw. W porównaniu z ubiegłym rokiem, w tym roku udziału nie biorą Czechy, Czarnogóra i Andora. Po rocznej przerwie wraca Gruzja.
Pełna lista uczestniczących państw: http://www.eurovision.tv/page/news?id=7923
Kalendarium tegorocznej edycji uwzględniające krajowe preselekcje: http://www.eurovision.tv/page/oslo2010/ ... e/calendar
Administrator
Administrator

Nie wierzę, że nikt nie oglądał polskich eliminacji do ESC.

Zmienili zasady głosowania. Można było głosować w trakcie prezentacji piosenki oraz 10 minut po zakończeniu wszystkich występów. Wolę rozwiązanie, kiedy głosuje się dopiero po zakończeniu wszystkich prezentacji.
Wyniki - wiedziałem, że Marcin Mroziński będzie w czołówce, miałem jednak cichą nadzieję, że wygra Iwona Węgrowska. Szkoda, że ona zajęła trzecie miejsce. Największym zaskoczeniem dla mnie było drugie miejsce dla Anny Cyzon. ::plask wczolo:
Edyta Górniak brzydko wyglądała, zepsuła "To nie ja" - inaczej to wykonała, a nie tak jak na Eurowizji w 1994 roku. O dziwo bardzo fajnie wypadł Mietek Szcześniak. :lol:
Te piski wśród publiczności, ludzie bili brawa w trakcie kiedy A. Orzeł gadał. ::plask wczolo:
Ogólnie mówiąc - mogło być lepiej.

Dobrze, że mam inne gusta muzyczne od Ciebie Dawidku :lol:

Edyta wyglądała cudownie, a w tej drugiej kreacji wprost niesamowicie. I bardzo fajnie kamera od tyłu ją pokazywała :serce:
Wykonania również genialnie, "To nie ja" w tej aranżacji ona śpiewa już od Top Trendów 2007, "Jestem kobietą", podobnie jak w Opolu, a dzisiejsza wersja "To nie tak jak myślisz" to najlepsza wersja "na żywo" tego utworu, jaką Edyta wykonała, genialnie ::rad:: :serce:
Mam nadzieję, że zaowocuje to jakąś współpraca z TVP i Edyta będzie występowała, jako "Największa DIVA polskiej muzyki" jeszcze częściej :D

A Mietek wypadł tragicznie, ale co innego można się po nim spodziewać, gdyby nie "Dumka..." w ogóle by dzisiaj nie istniał :lol: I z tego co zrozumiałem, to wydaje nową płytę, czyli już wiemy, dlaczego wystąpi w nowej porażce Polsatu.

Gdyby nie Edyta oglądałbym Sikorę na TVP2, ale poniósł on porażkę, to nie ma czego żałować.
Co do uczestników, to wielki kicz pomieszany z żenadą, a w pewnych chwilach i z niesmakiem. Węgrowska jakby w tej stylizacji (??) wyszła 10 lat temu, to może wyglądałaby ładnie, ale nie dzisiaj ::cojest:: Kiedy ona wyszła na scenę, kicz sięgnął komina ::cojest::
Ta blondyna miała chyba być kolejną podróbką Dody, ale jakoś jej nie wyszło: Urodziłam się w Krakowie, jestem Polka! Głosujecie na mnie! ::ysz:: ::loll::

A Leszcze cieszyli się z tego piątego, czy tam czwartego miejsca :lol:

Wygrał najlepszy z możliwych kandydatów, ale jego piosenka zbyt przypomina utwór Rybaka. W pewnych momentach nawet miałem wrażenie, że słyszę właśnie jego piosenkę :roll: Ogólnie mi się nawet podoba i pasuje na Eurowizję, tylko drugi rok z rzędu, coś prawie takiego samego sukcesu nie odniesie.

Post autor: Pottermaniack »

Wygrał najlepszy możliwy kandydat. :wink: Jego piosenka jest bardzo eurowizyjna i ma szansę przejść do finału.
Leszcze wypadli beznadziejnie, a dostali 5 miejsce. :roll:
Anna Cyzon bardzo dobra, świetna piosenka, może za rok uda jej się przejść. :wink:
Aneta Figiel też niezła, marnuje się w JTM.
VIR - porażka... Są z mojego województwa, tak ich u mnie reklamowali, ale do śpiewania to się oni nie nadają...
Podobnie Nefer, Zosia i Dziewczyny.
Iwonka w sumie dość dobrze zaśpiewała, ale strojem zaprzepaściła swoje szanse. :lol:

O dziwo Edyta nie kaprysiła, wyszła na scenę i złapała kontakt z publicznością, świetnie zaśpiewała swoje hity, i jeszcze pozdrowiła widzów Jedynki. :P

Post autor: Goku »

A ja zapomniałem oglądać ::plask wczolo:. Czy będzie jakaś powtórka?

Śmieszą mnie te porównania do Rybaka Podobieństwa nie ma żadnego.
Wokalnie momentami przypominał Dimę Bilana i gdyby to były preselekcje rok temu to porównywaliby Marcina do niego
Utwór przypomina mojego faworyta z 2005r. czyli Chorwacje http://www.youtube.com/watch?v=dpeHvRDZ ... re=related ale tez nie do końća, ale jest jemu najbliższy. Chorwacja zajęła 11 miejsca w finale i bez problemu przeszła przez półfinał

Bardzo się cieszę, fenomalną propozycję mamy :mrgreen:

Post autor: Pottermaniack »

Retransmisji raczej nie będzie, ale tu są poszczególne występy:

http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i- ... ki-legenda
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Ja wczoraj widziałem tylko występ Marcina Mrozińskiego, piosenka od razu mi się spodobała, potem trochę oglądałem biathlon na TVP2. No i teraz się dowiaduje, że to właśnie ten facet pojedzie od nas na Eurowizję. :D
Myślę, że dobry wybór, piosenka jest faktycznie taka eurowizyjna.

Wiecie, że on też jest aktorem i obecnie ma małą rolę w "Na dobre i na złe"?? :P Gra tam tego bratanka dr Pawicy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

A no właśnie, wiedziałem, że znam tego faceta, ale nie mogłem sobie przypomnieć skąd :P

Damians Ty to pewnie znasz go z Jak oni śpiewają, śpiewał w duecie z Laurą :wink:

Post autor: PetroPython »

Czyli jak się nazywa zwycięzca? ::jezyk::
ODPOWIEDZ