Wyniki oglądalności
Biorąc pod uwagę ze wszystkie główne stacje transmitowały uroczystosci pogrzebowe to jakos wcale ten wynik nie zadziwia, ludzie innego wyjsca raczej nie mieli wiec oglądali co leci...Damians pisze:Jak wynika z badań AGB Nielsen Media Research łącznie niedzielny pogrzeb oglądało 13 mln osób, czyli prawie 90% osób zasiadających wtedy przed TV!
To chyba rekord, nie przypominam sobie wydarzenia, żeby 90% ludzi zasiadających przez TV oglądało to samo...
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
-
Dawidek
- Administrator
Pamiętam, że pogrzeb Jana Pawła II obejrzało chyba ok 22 mln widzów. Wtedy też, tak jak ostatnio, wszystkie ogólnopolskie stacje emitowały tę samą transmisję, do tego część kanałów tematycznych w ogóle na ten czas zawiesiła emisję programu. Nie podeprę się źródłami, choć czytałem kilkakrotnie tę informację w różnych serwisach.
- fandantego
Masz rację Dawidek, pogrzeb JPII oglądało 22 mln widzów 
tutaj link do informacji http://www.fakt.pl/Pogrzeb-prezydenta-o ... 785,1.html
BTW. Wszyscy teraz mówią, że to był Prezydent wszystkich Polaków. A ja dobrze pamiętam, kiedy żył Lech Kaczyński to mówiono, że jest to prezydent, ale tylko swoich zwolenników (czytaj lektoratu PiS)... 13 mln to nie jest zły wynik, ale rewelacji też nie ma, jak na takie wydarzenie. Pewnie gdyby Barack przyleciał na pogrzeb (zamiast grać w tym czasie w golfa) i reszta znanych polityków i władców itd (Książe Karol, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy itd) to by oglądalność wynosiła jakieś 2-3 mln więcej. Ogólnie to też spora część się zbuntowała, że Kaczyński zostanie pochowany na Wawelu. Nie jest chyba tajemnicą, że wyszło to z inicjatywy Dziwisza
tutaj link do informacji http://www.fakt.pl/Pogrzeb-prezydenta-o ... 785,1.html
BTW. Wszyscy teraz mówią, że to był Prezydent wszystkich Polaków. A ja dobrze pamiętam, kiedy żył Lech Kaczyński to mówiono, że jest to prezydent, ale tylko swoich zwolenników (czytaj lektoratu PiS)... 13 mln to nie jest zły wynik, ale rewelacji też nie ma, jak na takie wydarzenie. Pewnie gdyby Barack przyleciał na pogrzeb (zamiast grać w tym czasie w golfa) i reszta znanych polityków i władców itd (Książe Karol, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy itd) to by oglądalność wynosiła jakieś 2-3 mln więcej. Ogólnie to też spora część się zbuntowała, że Kaczyński zostanie pochowany na Wawelu. Nie jest chyba tajemnicą, że wyszło to z inicjatywy Dziwisza
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Hej to ważne czy wiecie jakie są notowania oglądalności Soapek
Z roku na rok coraz gorsze....
Taki fakt
na pierwszym miejscu jest Żar młodości(Y&R) ogólnie oglądany z powodu dobrej pory pory na lunch w USA nikt wtedy nie pracuje i ogląda do obiadu telewizję. Około 3,6 mln
Na drugim miejscu Moda która jest niezwykle cudna obecne odcinki są śmieszne przedstawiają prawdziwe cechy obyczaju tego czego brakuje w serialach w USA .Sądzę ze moda niebawem wejdzie na pozycję lidera z około 3 mln widownią na razie 2,4 mln
DOOL Dni naszego życia bardzo trudny serial i sztuczny ale sztandar daytime na NBC puszczany w godzinach drugiej połowy Y&R a Mody na sukces i All my children ostatnio widzą znudziły się chyba te wątki bo oglądalność spada i to po za 2 mln ale w sezonie jest 2.2 mln . General Hospital ulubiona opera mydlana nastolatków i młodych którzy widzą w niej wątki kryminałem a romansem mało w nich obyczaju . Jednak wyniki są na 2,1 mln widzów
All my children to całkiem normalna opera od pru lat tyle samo wodzów jednak lody bohaterów są ciekawe . W rankingu 2,0 mln .One live to Life całkiem nudne do niczego tasiemiec żadnej akcji tylko jakieś durne koncert małolatów i ich wycie do księżyca nic dziwnego bo stacja ABC chce zaprzestać tej produkcji z przyczyn iż do wyrównywała ocenom GL (1.6 mln) ale w sezonie 1,9 mln . AS the World turns serial bardzo dobry posiadający wile wątków na dużym poziomie ale godziny niezbyt dobre na emisję a czasami leciały lepsze rzeczy jak na NBC took show , czy ABC One live to life . Ostatecznie w sezonie 1,8 mln to doskonały wynik jak na zakończenie sezonu bo GL miał 1.6 a Pasions 1.5 . Od lat nie było takiego wyniku gratulację jak myślicie jak teraz będzie czy któraś nie daj BOŻE SOAP OPERA odejdzie do lamusa ... ??? narażone OLTL
Z roku na rok coraz gorsze....
Taki fakt
na pierwszym miejscu jest Żar młodości(Y&R) ogólnie oglądany z powodu dobrej pory pory na lunch w USA nikt wtedy nie pracuje i ogląda do obiadu telewizję. Około 3,6 mln
Na drugim miejscu Moda która jest niezwykle cudna obecne odcinki są śmieszne przedstawiają prawdziwe cechy obyczaju tego czego brakuje w serialach w USA .Sądzę ze moda niebawem wejdzie na pozycję lidera z około 3 mln widownią na razie 2,4 mln
DOOL Dni naszego życia bardzo trudny serial i sztuczny ale sztandar daytime na NBC puszczany w godzinach drugiej połowy Y&R a Mody na sukces i All my children ostatnio widzą znudziły się chyba te wątki bo oglądalność spada i to po za 2 mln ale w sezonie jest 2.2 mln . General Hospital ulubiona opera mydlana nastolatków i młodych którzy widzą w niej wątki kryminałem a romansem mało w nich obyczaju . Jednak wyniki są na 2,1 mln widzów
All my children to całkiem normalna opera od pru lat tyle samo wodzów jednak lody bohaterów są ciekawe . W rankingu 2,0 mln .One live to Life całkiem nudne do niczego tasiemiec żadnej akcji tylko jakieś durne koncert małolatów i ich wycie do księżyca nic dziwnego bo stacja ABC chce zaprzestać tej produkcji z przyczyn iż do wyrównywała ocenom GL (1.6 mln) ale w sezonie 1,9 mln . AS the World turns serial bardzo dobry posiadający wile wątków na dużym poziomie ale godziny niezbyt dobre na emisję a czasami leciały lepsze rzeczy jak na NBC took show , czy ABC One live to life . Ostatecznie w sezonie 1,8 mln to doskonały wynik jak na zakończenie sezonu bo GL miał 1.6 a Pasions 1.5 . Od lat nie było takiego wyniku gratulację jak myślicie jak teraz będzie czy któraś nie daj BOŻE SOAP OPERA odejdzie do lamusa ... ??? narażone OLTL
Grisza 
-
Dawidek
- Administrator
Dzięki Grisza.
Czy te powyższe dane, które podajesz, to rzeczywiście widownia w milionach? Bo te informacje rozmijają się z tymi, które podaje www.soapoperanetwork.com . Chyba, że korzystasz z zupełnie innych wyników oglądalności. Zgadzam się z tym, że widownia soapek w USA się zmniejsza.
Czy te powyższe dane, które podajesz, to rzeczywiście widownia w milionach? Bo te informacje rozmijają się z tymi, które podaje www.soapoperanetwork.com . Chyba, że korzystasz z zupełnie innych wyników oglądalności. Zgadzam się z tym, że widownia soapek w USA się zmniejsza.
No oczywiscie ze w milionach ??? korzystam właśnie z tych źródeł i ona co tydzień publikują wyniki wszędzie są właśnie z www.soapoperanetwork.com to jedyne źródło
I w jakim sensie rozmijają się w sezonie podane są właśnie takie informację
I w jakim sensie rozmijają się w sezonie podane są właśnie takie informację
Grisza 
-
Dawidek
- Administrator
Bo są miliony i ratingi. Te 3,6 mln, jak podajesz, to chyba jest rating 3,6, bo widownia "Żaru..." wynosi w granicach 5 mln widzów. Analogicznie jest w przypadku "B&B", podajesz, że widownia wynosi 2,4 mln, tymczasem wg soapoperanetwork.com widownia przekracza 3 mln (2 lata temu było niewiele do 4 mln - można to sprawdzić). Przyjrzyj się dokładnie działowi "Ratings". Nie pamiętam teraz, jak się wylicza te ratingi, ktoś na forum kiedyś podał metodę wyliczania.
Tak wiem o tym wynikach które są w milionach a ratingi to wyniki w sezonach wejdź na wikipedie wpisz list of soap opera US ratings tam jest cała historia oper mydlanych od lat 50 do współczesnych wiem właśnie i dziwie się zawsze o co właśnie chodzi które z tych liczb są prawdziwe te 3,6 mln czy 5 mln Jak by ktoś mógł to wytłumaczyć to było by super
Grisza 
-
Dawidek
- Administrator
Wikipedia jest mało wiarygodnym źródłem informacji.
To co przeczytałem na wikipedii, to na 99% ratingi, ktoś na forum pisał kiedyś, że w USA, ratingi są ważniejszą informacją, niż wyniki w milionach. Obie wartości są w takim samym stopniu prawdziwe.
Tak na marginesie, już wiem dlaczego zdjęto z anteny "Sunset Beach" i "Pokolenia" (abstrahując od wiarygodności strony).
To co przeczytałem na wikipedii, to na 99% ratingi, ktoś na forum pisał kiedyś, że w USA, ratingi są ważniejszą informacją, niż wyniki w milionach. Obie wartości są w takim samym stopniu prawdziwe.
Tak na marginesie, już wiem dlaczego zdjęto z anteny "Sunset Beach" i "Pokolenia" (abstrahując od wiarygodności strony).
No właśnie ja czytałem ze te seriale miały małe przebicie w USA były skrajnie nie popularne z jednej przyczyny zauważ ze były emitowane w godzinach hitu Żaru młodości który zdobywał wtedy po 7 czy 8 mln widzów Pokolenia miały słabą widownie nawet informacja że ostatni odcinek nadadzą w USa nie wzruszyło to wielu bo miał 2,1 mln a Sunset Betach został wycofany z powodu iż kanał NBC chce jak naj mniej mieć oper mydlanych i zostały tam tylko słabe Passions i mocno ustawione w hierarhi Dni naszych żyć
Grisza