X - Factor

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adex-fan Brooke »

Namyśliłem się komu szczególnie będę kibicować aby wygrał - Adzie Szulc a to dlatego że jest urocza i ma świetny głos, aczkolwiek nadal nie bawi się nim tak spektakularnie jak podczas castingu gdzie śpiewała kawałek piosenki Rihanny Only Girl i to było super. Poza tym dobrze że Czesław wybrał Matsa bo on jest dość fajny i ciekawszy od tych nieco nudnych Sweet Rebels, poza tym bardzo trafne komentarze miał Kuba Wojewódzki, normalnie wypowiadał moje słowa :) Ta pani Małgosia już przegięła po raz trzeci śpiewając takim łamanym angielskim, ja ją chętnie posłucham w polskiej piosence a jak nie to niech już spada otworzyć jakąś potańcówkę w klubie seniora gdzie mogłaby śpiewać z powodzeniem a nie do robienia kariery. Szpak i Loska są dobrzy, ale jednak chyba zbyt zapatrzeni w siebie, Dziewczyny są natomiast jedynie sympatyczne a w ogóle nic w nich ciekawego, jedynie ruda się wyróżnia podobieństwem do Reni Jusis, ale czy potrzeba drugiej Reni na rynku muzycznym? Loska i Szpak chyba mają potencjał poradzić sobie i tak nawet jeśli nie wygrają, Mats mógłby być ciekawym wokalistą na polskiej lub zagranicznej scenie muzycznej, Ada powinna wygrać bo inaczej potem o niej zapomną a szkoda aby taki talent się zmarnował a więc zachęcam do głosowania na nią! Braki sceniczne jakie ma z pewnością nadrobi z czasem.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja musze powiedzieć, że jestem strasznie zawiedziony tym programem, głównie przez jurorów. Ich decyzje na castingach były bez sensu np. "Jesteś zbyt profesjonalny" ::plask wczolo: No i strasznie mnie irytuje cała ich trójka. Czesław nie umie mówić, w ogóle go nie rozumiem, on sam chyba też nie wie o co mu chodzi, jego komentarze są głupawe. Wojewódzkiego lubię w jego programie, ale tu jest strasznym gburem i chamem, wydaje mu się, że jest taki świetny. W ogóle bez sensu, że został jurorem w kolejnym już programie i oczywiście jest też szefem jury, nie wiem z jakiej racji. Maja też jest wkurzająca, irytuje mnie to, że menadżerka staje się "gwiazdą" :?
Większość uczestników, którzy podobali mi się na castingach nie przeszła do odcinków na żywo. Właściwie jedynie tak naprawdę lubię Adę Szulc i Matsa. Zespół Dziewczyny też może być. Gienka nie lubię, irytuje mnie to jak wszyscy się na niego jarają, wygląda jak kloszard. Michał Szpak to już w ogóle tragedia, mógłby się zdecydować, bo wygląda jak laska, a śpiewa jak facet, co jest dla mnie niesmaczne...
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Lubię ten program. Do tego stopnia, że to 4. edycja, którą oglądam (po WB, Ukrainie i Rosji).

Mnie się akurat podoba bardzo wiele rzeczy. Jest świetny prowadzący i świetne jury. Na początku koncertów wydawało mi się, że Kuba trochę spotulniał, ale ostatnio pokazuje pazur i dobrze, bo bardzo podobają mi się jego poglądy i bardzo się cieszy jak powie od czasu do czasu parę słów prawdy polskiemu społeczeństwu prosto z mostu :: bow ::

Czesław wiele lat mieszkał za granicą. Jak ktoś uważa, że nie umie mówić, to niech sam po takim pobycie pójdzie do programu na żywo do TV. Chociaż może lepiej nie, bo jak nie potrafisz... Ja Czesława rozumiem, a jak ktoś ma problemy z tym, to może nad swoją znajomością się powinien zastanowić :roll: .

Bardzo lubię całą grupę Kuby, lubiłem Williama i solidaryzowałem się z nim jako moim równieśnikiem (lol byłbym już w grupie starych dziadów :lol: ). Lubię też panią Małgosię, ale szczerze to w którymś z najbliższych programów powinna się jednak pożegnać z tym programem, ale na pewno nie ze względu na jej kiepski angielski. Jak czytam takie komentarze to dźwiga mi się ciśnienie, i tak się też zastanawiam czy jakby te mądrale, co to wypisują miałby się nauczyć w tydzień piosenki po hebrajsku czy norwesku miałby taki wspaniały akcent, że wszyscy padliby na kolana. Teraz formuła programu wymaga tego, żeby śpiewali różne piosenki, a po programie hulaj dusza, można tylko po polsku śpewać. Co pani Malgosi to jest jeszcze druga sprawa, że mimo tej całej mojej sympatii to zdaję sobię sprawę, że jeśli widzowie jej nie uratują to przy najbliższej okazji jury powie jej do widzenia. Ale na razie Małgosia to sumienie narodu, misja Polaków, żeby ją chronić. Stylistyka Gienka mi nie odpowiada, choć przyznaję, że jego występ w 1. odcinku podobał mi się najbardziej. Zastanawia mnie jeszcze jedno - wszystkich tak pięknie ubierają i czeszą, a Genek chodzi wciąż z tym sianem na głowie, nic sie nie da z tym zrobić czy jak :roll: Loska i tak jest specyficzny, wygląda dużo starzej niż ma lat, za dwa lata będzie starszy niż Małgosia :wink: a może na takiego pozuje ::chytry:: Od trzech odcinków czekam na odpadnięcie Dziewczyn i nic ::kwasny::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jeszcze co do jurorki Sablewkskiej dodam, że do tej pory mi się podobała, ale w tym odcinku jakoś nie, zwłaszcza że gadałą jakieś farmazony, ciekawe jak to faktycznie jest z tym jej konfliktem z Dodą,Edytą i Mariną. :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Dopiero teraz obejrzałem odcinek z niedzieli.

Najlepszym występem był moim zdaniem... występ Matsa z dogrywki! Naprawdę dał czadu! :: bow ::

Świetny(jak zawsze) był także występ Gienka. Już nawet przestał mi przeszkadzać jego menelowaty wygląd i teraz naprawdę mu kibicuję :).

Choć moimi faworytkami wciąż są Dziewczyny. To był zdecydowanie ich najgorszy występ, chociaż moim zdaniem wcale nie był taki zły ;).

Zazwyczaj bardziej od udziwnionych stylizacji Michała Szpaka irytuje mnie jego osobowość. Tym razem jego stylizacja nawet nie była udziwniona. Tym razem wyglądał jakby naprawdę pożyczył ubrania od siostry. To było tak okropne, że nie mogłem skupić się na jego wykonaniu :P.

Ada Szulc - ile jeszcze piosenek musi zepsuć ta dziewczyna, zanim wyleci z programu? :roll: Z tym głosikiem to sobie może co najwyżej dubbingować kreskówki!

Dobrze, że Sweet Rebels odpadły, bo nigdy za nimi nie przepadałem. Co nie zmienia faktu, że wcale nie były najgorsze.

Najgorsza była znów pani Małgosia. Ona naprawdę nie śpiewa zbyt dobrze. Poza tym, sorry Oleg, ale jej kiepski angielski także jest powodem do wyrzucenia jej z tego programu. Jak masz śpiewać piosenkę po angielsku, to śpiewasz po angielsku, a nie w jakimś dziwnym, łamanym języku...

A Mai się najwyraźniej pomyliły formaty. To "X Factor", nie "Idol" tu naprawdę rywalizacja między jurorami powinna odgrywać kluczową rolę!
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Goku pisze:Najgorsza była znów pani Małgosia. Ona naprawdę nie śpiewa zbyt dobrze. Poza tym, sorry Oleg, ale jej kiepski angielski także jest powodem do wyrzucenia jej z tego programu. Jak masz śpiewać piosenkę po angielsku, to śpiewasz po angielsku, a nie w jakimś dziwnym, łamanym języku...
No, ale jak nie umiem tego języka :?: A w dalszej karierze nie muszę śpiewać po angielsku, tylko jestem nastawiony na rynek polski.. Czesław wybiera jej takie piosenki i już. To nie jest pokolenie, które miało angielski w szkole i to nie jej wina.
A jak masz śpiewać piosenkę po rosyjsku, to śpiewasz po rosyjsku, a nie w jakimś dziwnym, łamanym języku? W tydzień wypracujesz wymowę i akcent? Congats ::rad::
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Goku pisze:Choć moimi faworytkami wciąż są Dziewczyny. To był zdecydowanie ich najgorszy występ, chociaż moim zdaniem wcale nie był taki zły ;).

!
No właśnie podwinęła im się noga, mam nadzieję, ze następnym razem wrócą do profesjonalizmu.
Rozumiem, że ada Szulc jest jaka jest, ale po co oni podkreślają jeszcze ten jej wizerunek jakimiś sukienkami dla lalek i robia z niej - "starą maleńką"?
W pani Małgosi to nie przeszkadza mi nawet jej angielski, ale to, że fałszuje. Wojewódzki miał rację, że dobieraja jej zbyt trudne piosenki.
Oleg pisze:Czesław wiele lat mieszkał za granicą. Jak ktoś uważa, że nie umie mówić, to niech sam po takim pobycie pójdzie do programu na żywo do TV. Chociaż może lepiej nie, bo jak nie potrafisz... Ja Czesława rozumiem, a jak ktoś ma problemy z tym, to może nad swoją znajomością się powinien zastanowić :roll: .

::
Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś ma pewnego rodzaju "naleciałości" jak mieszkał w innym kraju jak np Joanna Krupa. Ale Czesława po prostu nie można centralnie zrozumieć ! Nie wiadomo po prostu co on mówi. Ja podobnie jak Tomala nie rozumiem sensu jego zdań. Tu już nawet nie chodzi o zagraniczne naleciałości ale o sens :lol: To jakiś bełkot.
Nie jest to w sumie dla mnie problem, tylko, że mi go szkoda, mo może i ma coś do przekazania, ale nie potrafi. Za bardzo się chyba stresuje przy tym.
Goku
x 2

Hę? Ja tam ze zrozumieniem tego co mówi Czesław problemów nie mam, dopóki nikt mu nie przerywa. Częściej nie rozumiem sensu w zdaniach Mai, która mówi normalnie po polsku, ale nie wiadomo o co tak naprawdę jej chodzi, sama się plącze w swoich wypowiedziach :lol:.

No i bez przesady - Czesław zdecydowanie lepiej mówi po polsku niż Dżoana ::jezyk:: .
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Jakby Wojewódzki go się nie pytał: "To w końcu jestes na "tak" czy na "nie"?" :lol: To bym na serio nie wiedział:)
Goku
x 2

Nie mogę uwierzyć w to, że pani Małgosia nie była nawet zagrożona! :shock: Nie dość, że zmiażdżyła jedną z moich ulubionych piosenek, to jeszcze ta perfidnie ukryta ściąga... :roll:

Nie wiem co więcej mogę napisać, bo odczucia mam właściwie takie same jak zwykle. Może poza tym, że Ada tym razem nie wkurzała mnie tak jak zwykle, nie była przebrana za pięciolatkę i po raz pierwszy nie piszczała, jej głos w tej piosence brzmiał jakoś inaczej, dojrzalej. Co nie zmienia faktu, iż mam nadzieję, że odpadnie za dwa odcinki(po pani Małgosi) :P.
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Byłam bardzo zaskoczona, że Dziewczyny były zagrożone :roll: pomimo mojej sympatii do Matsa cieszę się, że odpadł ;) trochę fałszował wczoraj, a Dziewczyny były super ;)
Jeeeny wyrzućcie tą panią Małgosię w końcu! Kto na nią głosuje tak w ogóle?
Wiem, że się powtarzam, ale: Michał masz super głos. Ale Twój wczorajszy image mnie tak zniechęcił do słuchania Ciebie, że po połowie piosenki odeszłam od telewizora.
Ada super. Bardzo mi się ona podoba, bo jest taka naturalna i ma fajny głos ;)
Gienek jak to Gienek :D klasa sama w sobie :P
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Goku pisze:Nie mogę uwierzyć w to, że pani Małgosia nie była nawet zagrożona! :shock: Nie dość, że zmiażdżyła jedną z moich ulubionych piosenek, to jeszcze ta perfidnie ukryta ściąga... :roll:

Nie wiem co więcej mogę napisać, bo odczucia mam właściwie takie same jak zwykle. Może poza tym, że Ada tym razem nie wkurzała mnie tak jak zwykle, nie była przebrana za pięciolatkę i po raz pierwszy nie piszczała, jej głos w tej piosence brzmiał jakoś inaczej, dojrzalej. Co nie zmienia faktu, iż mam nadzieję, że odpadnie za dwa odcinki(po pani Małgosi) :P.
Właśnie mialem to napisać o Adzie - w końcu zrezygnowano u niej z "loczków" i "różowych sukienek" i wyglądała jak współczesna kobieta a nie 5-latka. "Dziewczyny" zaryzykowały w piosence dogrywkowej ale opłacało się. Natomiast Szpak mógł pochwalić się najwyższymi obcasami wśród uczestniczek :lol:
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

mailo pisze: Natomiast Szpak mógł pochwalić się najwyższymi obcasami wśród uczestniczek :lol:
Właśnie miałam napisać, że jedyną rzeczą jaką mu zazdroszczę oprócz głosu to to, że umie na nich chodzić lepiej niż ja :D
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Oleg pisze:
Goku pisze:Najgorsza była znów pani Małgosia. Ona naprawdę nie śpiewa zbyt dobrze. Poza tym, sorry Oleg, ale jej kiepski angielski także jest powodem do wyrzucenia jej z tego programu. Jak masz śpiewać piosenkę po angielsku, to śpiewasz po angielsku, a nie w jakimś dziwnym, łamanym języku...
No, ale jak nie umiem tego języka :?: A w dalszej karierze nie muszę śpiewać po angielsku, tylko jestem nastawiony na rynek polski.. Czesław wybiera jej takie piosenki i już. To nie jest pokolenie, które miało angielski w szkole i to nie jej wina.
A jak masz śpiewać piosenkę po rosyjsku, to śpiewasz po rosyjsku, a nie w jakimś dziwnym, łamanym języku? W tydzień wypracujesz wymowę i akcent? Congats ::rad::
Zgadzam się całkowicie z Tobą Oleg. Osoby, które mają od niedawna znajomość języka nie muszą perfekcyjnie go znać i mieć akcent! Trzeba być geniuszem, żeby od razu opanować akcent i język.

Dopiero teraz oglądam wydanie z niedzieli 8 maja. Większość wykonań mi się podoba. M. Szpak znowu wyglądał dziwnie. Pani Małgosia jest ok, rockowa piosenka nie pasowała tym razem do Matsa. On jest dobry w bardziej spokojnych utworach. Właśnie słucham Dziewczyn - są bardzo dobre. :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Bardzo fajny był wczorajszy odcinek.
Najbardziej podobał mi się wczoraj Michał Szpak. Miał idealnie dobrany repertuar :) A tak swoją drogą to Madonna też nagrała w 1992 swoją wersję "Fever" ::jezyk::
Pani Małgosia wczoraj też mi się bardzo podobała ::rad::
Ada Szulc jak zawsze fajnie, ale ja ją najbardziej widzę z takich popowych piosenkach, jak w 1. odcinku na żywo kiedy zaśpiewała "Don't stop the music" Rihanny.
Szkoda, że odpadł Mats. Ja chyba teraz najmniej lubię Gienka Loskę, ale niestety on jest taki popularny...
ODPOWIEDZ