Felietony Tomasza Olbratowskiego codziennie w tygodniu o 7.50 - słucham zawsze jak jadę do pracy akurat .
Klara Weritas codziennie w tygodniu o 8.50 - radio mam włączone w pracy cały dzień .
"Między Bugiem a prawdą" - wtorki i czwartki ok. 13.30, (powtórki środy i czwartki o 6.50) lub tu możesz sobie odsłuchać i ściągnąć:
Radio i tv HHe. Słucha ktoś Matysiaków ja nie. W Wielkiej Brytani jest radiowy serial The Archers który jest nadawany do 1951 i ma ponad 15 tys. odcinków
Tak, znam "Matysiaków". Podobają mi się nawet.
Jest nawet temat w "Innych serialach i filmach", poświęcony radiowym powieściom, można poszukać, jerst tam kilkanaście postów chyba. Nie wiem dokładnie gdzie się temat znajduje, ale chyba już na drugiej stronie tego działu.
Dawidek pisze:Tak, znam "Matysiaków". Podobają mi się nawet.
Jest nawet temat w "Innych serialach i filmach", poświęcony radiowym powieściom, można poszukać, jerst tam kilkanaście postów chyba. Nie wiem dokładnie gdzie się temat znajduje, ale chyba już na drugiej stronie tego działu.
I zastapił go A. Urbański, były szef Kancelarii Prezydenta. To polityk, mimo, że miał bodajże jakieś doświadczenia w mediach. To człowiek prezydenta, więc można się spodziewać, że TVP będzie bardziej upolityczniona niż jest obecnie.
Wildstein nie był w 100% niezależny, on raczej trzymał z prawicą, choć starał się zachować systans. I to chyba się nie podobało kolalicji. Chyba nie doczekam się szefa TVP, który doprowadzi do tego, że TVP będzie nizależna i obiektywna. Zawsze będą w niej macać politycy chyba.
Ja niemam takiej jednej ulubionej stacji telewizyjnej,chociaż bardzo mało oglądam tvn-u.Najwięcej to chyba jednak polsat oglądam.Zawsze wydarzenia na nim oglądam Lubie jak prowadzą je Kwiatkowski albo ten starszy pan Uważam,ze całkiem niezłe filmy lecą na polsacie ale niestety późno albo nawet bardzo póżno Troche mnie denerwują reklamy Zwłaszcza jak są 3 minuty przed zakończeniem filmu A co do radia lubie słuchać radia Bielsko Zna ktoś
Ja oglądam praktycznie tylko TVN i wszystkie jego pochodne Pomijając GnW Nie lubię Polsatu, bo za często coś tam wysiada, i umyka mi kawałek, filmu, programu a na TVP1 to skoki narciarskie oglądam ( ) i czasami z klan
Hehe i zapomniałabym, że na Jedynce jeszcze Mode, oczywiście, oglądam
ITI jesienią planuje strat kolejnego kanału tematycznego. Do TVN24, TVN Style i TVN Meteo dołączy stacja o tematyce religijnej. Już dziś zaś, niejako na próbę, firma kupiła 49% w Tygodniku Powszechnym.
Co myślicie na ten temat? Da się w Polsce zarobić na mediach religijnych?
Aha, i bardzo proszę o nie rozpoczynanie w tym wątku kolejnej wojny o ojca Rydzyka...
Czy kiedyś zrobią wreszcie kanał o soap operach lub muzyką samych wielkich wykonawców jak Mad. No chociaż jeśli powstanie dobry, mądry, ciekawy religijny kanał jako odpowiedź na to zakłamane polityczne dziadostwo Trwam to może być ok. Może będzie o różnych religiach?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Na mnie kanały tematyczne robą dobre wrażenie, bo zawsze mogę wybrać które mnie interesują. Kiedy chcę pooglądać zwierzaki - włączam na Animal Planet, kiedy chcę się trochę zrelaksować włączam Cartoon Network albo Comedy Central, a kiedy mam ochotę na telenovele - zapuszczam Zone Romantica. Myślę, że i religijne kanały tematyczne mają spore grono zwolenników i widzów - dlatego z myślą o nich, myślę, ze to dobry pomysł..