Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Primok

Post autor: Primok »

Felietony Tomasza Olbratowskiego codziennie w tygodniu o 7.50 - słucham zawsze jak jadę do pracy akurat :wink: .
Klara Weritas codziennie w tygodniu o 8.50 - radio mam włączone w pracy cały dzień :wink: .
"Między Bugiem a prawdą" - wtorki i czwartki ok. 13.30, (powtórki środy i czwartki o 6.50) lub tu możesz sobie odsłuchać i ściągnąć:

http://www.rmf.fm/akcje/?akcja=wyrwigrosz
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dzięki za info. :D :: bow ::
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Radio i tv :zeby: HHe. Słucha ktoś Matysiaków ::jezyk:: ja nie. W Wielkiej Brytani jest radiowy serial The Archers który jest nadawany do 1951 i ma ponad 15 tys. odcinków ::krzyw::
Dawidek
Administrator

Tak, znam "Matysiaków". Podobają mi się nawet.
Jest nawet temat w "Innych serialach i filmach", poświęcony radiowym powieściom, można poszukać, jerst tam kilkanaście postów chyba. Nie wiem dokładnie gdzie się temat znajduje, ale chyba już na drugiej stronie tego działu.
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Dawidek pisze:Tak, znam "Matysiaków". Podobają mi się nawet.
Jest nawet temat w "Innych serialach i filmach", poświęcony radiowym powieściom, można poszukać, jerst tam kilkanaście postów chyba. Nie wiem dokładnie gdzie się temat znajduje, ale chyba już na drugiej stronie tego działu.
Acha... oki. Dzięki za info :)
Abec

Post autor: Abec »

Według TVN24 B.Wildstein zostałwłaśnie odwołany z funkcji prezesa TVP SA. Zakładając, że to prawda, jak myślicie: odczujemy jakoś tą zmianę.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Zależy kto zajmię jego miejsce .
A jeżeli to prawda ,że został odwołany to napewno maczały w tym LPR i Samoobrona , które go nie znosiły .
Dawidek
Administrator

I zastapił go A. Urbański, były szef Kancelarii Prezydenta. To polityk, mimo, że miał bodajże jakieś doświadczenia w mediach. To człowiek prezydenta, więc można się spodziewać, że TVP będzie bardziej upolityczniona niż jest obecnie.
Wildstein nie był w 100% niezależny, on raczej trzymał z prawicą, choć starał się zachować systans. I to chyba się nie podobało kolalicji. Chyba nie doczekam się szefa TVP, który doprowadzi do tego, że TVP będzie nizależna i obiektywna. Zawsze będą w niej macać politycy chyba.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Ja niemam takiej jednej ulubionej stacji telewizyjnej,chociaż bardzo mało oglądam tvn-u.Najwięcej to chyba jednak polsat oglądam.Zawsze wydarzenia na nim oglądam ::ok:: Lubie jak prowadzą je Kwiatkowski albo ten starszy pan ::cojest:: Uważam,ze całkiem niezłe filmy lecą na polsacie ale niestety późno albo nawet bardzo póżno ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny:: Troche mnie denerwują reklamy :| Zwłaszcza jak są 3 minuty przed zakończeniem filmu ::ysz:: A co do radia lubie słuchać radia Bielsko :mrgreen: Zna ktoś :?: ::chytry::
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

Ja oglądam praktycznie tylko TVN i wszystkie jego pochodne :P Pomijając GnW :P Nie lubię Polsatu, bo za często coś tam wysiada, i umyka mi kawałek, filmu, programu ;) a na TVP1 to skoki narciarskie oglądam ( :D ) i czasami z klan ;-)

Hehe i zapomniałabym, że na Jedynce jeszcze Mode, oczywiście, oglądam :D
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Ja nie mam swojego ulubionego kanału , mam swoje ulubione programy , seriale itp .

Co do stacji radiowych to oczywiście Radio Eska :serce:
Abec

Post autor: Abec »

ITI jesienią planuje strat kolejnego kanału tematycznego. Do TVN24, TVN Style i TVN Meteo dołączy stacja o tematyce religijnej. Już dziś zaś, niejako na próbę, firma kupiła 49% w Tygodniku Powszechnym.

Co myślicie na ten temat? Da się w Polsce zarobić na mediach religijnych?

Aha, i bardzo proszę o nie rozpoczynanie w tym wątku kolejnej wojny o ojca Rydzyka... ;)
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Czy kiedyś zrobią wreszcie kanał o soap operach lub muzyką samych wielkich wykonawców jak Mad. ::jezyk:: :roll: No chociaż jeśli powstanie dobry, mądry, ciekawy religijny kanał jako odpowiedź na to zakłamane polityczne dziadostwo Trwam to może być ok. Może będzie o różnych religiach? ::chytry::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Na mnie kanały tematyczne robą dobre wrażenie, bo zawsze mogę wybrać które mnie interesują. Kiedy chcę pooglądać zwierzaki - włączam na Animal Planet, kiedy chcę się trochę zrelaksować włączam Cartoon Network albo Comedy Central, a kiedy mam ochotę na telenovele - zapuszczam Zone Romantica. Myślę, że i religijne kanały tematyczne mają spore grono zwolenników i widzów - dlatego z myślą o nich, myślę, ze to dobry pomysł.. :)
Awatar użytkownika
anka_

Post autor: anka_ »

Adex-fan Brooke pisze: Może będzie o różnych religiach? ::chytry::
To by nie było takie głupie... ::chytry:: Mogłoby być ciekawie... Ale nie wyobrażam sobie jakoś TVN jako stacji o tematyce religijnej 8)

Szczerze mówiąc i tak pewnie czegoś takiego nie będę oglądać (jeżeli chodzi o naszą religię, bo na program o innej pewnie się bym zdecydowała) ::rad::

Wolę TVN24 :mrgreen:
Co złego, to nie ja ;)
ODPOWIEDZ