Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

gregi pisze:
black_dragon pisze:A pamiętacie "Rajską plażę" [Paradise Beach]?
Oglądał ktoś??

Obrazek

Grała tam też dziewczyna, która w LOST była najpierw stewardessą, a potem mieszkała z Tamtymi.

P.S. Dziś mi się śniło, że o tym pisałam. ::loll:: ::loll::
Mi też się dziś śniło że pisałem coś na forum, ale nie pamiętam co ::ysz:: :)
To musiał być sen proroczy ::bojesie:: ::loll::

[ Dodano: 2007-08-04, 20:36 ]
A tak przy okazji jutro film "Przyrodnia siostra" z Lindą Evans (Krystle z Dynastii) na Tv4 i Rene Sofer (Eve z Melrose Place) z 1997 roku!
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
LoLex

Post autor: LoLex »

Ktoś wybiera się na "Twardą sztukę" z Felicity Huffman, Jane Fondą i Lohanówną?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

LoLex pisze:Ktoś wybiera się na "Twardą sztukę" z Felicity Huffman, Jane Fondą i Lohanówną?
A co? Zapraszasz? ::jezyk:: O czym to?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
LoLex

Adex-fan Brooke pisze:
LoLex pisze:Ktoś wybiera się na "Twardą sztukę" z Felicity Huffman, Jane Fondą i Lohanówną?
A co? Zapraszasz? ::jezyk:: O czym to?
A jeszcze nie wiem dokładnie o czym, ale wiem, że na to idę. 8) Możesz dołączyć Adex, będziemy mieć zniżkę. 8)
Awatar użytkownika
gregi

Post autor: gregi »

Przyznacie, że ten wekeend obfitował w filmy z aktorami z soapek.
W piątek, na polsacie, w nocy leciał horror "Inny wymiar" (z Barbara Crampton - Maggie z Mody), w sobotę na tv puls w "Diagnosis Muder" gościnnie wystąpiła Emma Samms (Fallon z "Dynasty"), a w niedzielę Kristoff St. John (Adam z "Generations"). Nagrałem wszystko! :)
"...such a lonley little girl in a cold, cold world, there's someone who needs you" Jeanny/Mandaryna
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

"Przyrodnia siostra" z Lindą Evans było całkiem fajne, oglądał ktoś?
Awatar użytkownika
gregi

Post autor: gregi »

Adex-fan Brooke pisze:"Przyrodnia siostra" z Lindą Evans było całkiem fajne, oglądał ktoś?
Kiedys to ogladałem. Jutro sobie włączę na dvd.
"...such a lonley little girl in a cold, cold world, there's someone who needs you" Jeanny/Mandaryna
Awatar użytkownika
LoLex

Wczoraj leciał w nocy na Polsacie Kres\Terminal z Dougiem Savantem w roli głównej. Był też m.in. Michael Ironside. Film kiepski, ale obejrzałem trochę, żeby zobaczyć młodego Savanta i odniosłem wrażenie, że grał swoją postać prawie identycznie jak w Desperatkach - tzn. nadał postaci te same charakterysytczne cechy. Trochę zmieniłem zdanie o jego aktorstwie. :roll:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A ja jestem od rana namawiana na wyjście do kina dziś wieczorem, na "Zew krwi". Oglądał to ktoś?warto?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Goku pisze:A ja zaraz będę oglądał film "Wieczny Student 2". Pierwsza część to jeden z moich ulubionych filmów i mam nadzieję, że dwójka jest chociaż trochę tak fajna jak jedynka... :)
Pierwsza część bardzo mi się podobała :D , ale drugą uważam za słabą. Taka naciągana kontynuacja. A jak tobie się podobała :?:
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
GL Forever

Post autor: GL Forever »

A ja wczoraj dokończyłem oglądac film "The burning moon". Było to całkowicie po niemiecku, a ja nie miałem napisów, więc właściwie ledwo co rozumiałem, choc uczę się niemieckiego w gimnazjum :mrgreen: No, ale ja w drugiej i pierwszej klasie miałem dwójkę z niemca ::jezyk:: Zresztą przejdę do filmu :mrgreen:

Jeśli jesteś wrażliwy, lepiej nie czytaj :P

Jakiś narkoman z dośc dużym kolczykiem przyczepionym do ucha, w pewnym momencie wraz z grupą jakiś ludzi atakuje inną grupę ludzi. Pewnie jakieś gangi :roll: Potem wraca do domu, jest mała awanturka, wstrzykuje sobie narkotyk, widzi płonący księżyc i idzie do swojej małej siostrzyczki. Zaczyna czytac jej pierwszą z serii dosyc masakrystycznych "bajek na dobranoc" :roll:

W pierwszej historii z psychiatryka ucieka jakiś psychol. Upatrza sobie pewną kobitkę i po pewnym czasie jest z nią w samochodzie, ale ona słyszy jakiś komunikat w radiu, który skłania ją do wyjścia z wozu ::chytry:: Wtedy tego psychola nie ma w aucie, bo gdzieś na chwilę poszedł. Gdy przychodzi, Julii. bo tak nazywa się główna bohaterka pierwszej opowieści, nie ma w samochodzie, ale przypadkowo zostawiła swój portfel, gdzie jest wszystko o jej miejscu zamieszkania, itp. itd. Psychol wybiera się do jej domu, zabija matkę, ojca i siostrę Julii, a potem także jej brata, czy jakiegoś gościa, nie wiem kim on dla Julii był :roll: Julia trochę rani tego psychola, ale ostatecznie to ona jest bliżej śmierci niż on. Jednak zjawia się jakiś policjant i dosłownie rozwala głowę psychola strzałem z gnata. Julia trafia do karetki i przez chwilę wydaje jej się, że widzi psychola, ale to tylko przywidzenie ::jezyk::

Narkoman kończy czytac pierwszą "bajkę na dobranoc" i lekko się wkurza, podduszając swoją młodszą siostrę. Potem zaczyna czytac jej drugą i ostatnią "bajkę".

Druga mi się nie spodobała :roll: Na początku spotyka szok. Jakaś dziewucha jedzie wieczorem rowerem i nagle zrzuca ją z niego jakiś gośc, gwałci, a potem ją zastrzela. No, a potem szok ::ysz:: Pogrzeb zamordowanej dziewczyny, który odprawia ksiądz. A to on ją zgwałcił i zabił ::ysz:: Druga historia jest jakaś dziwna i bardziej skomplikowana. Nie wiedziałem np. dlaczego jacyś farmerzy chcieli zabic miłego i niewinnego gościa :roll: Za pierwszym razem przeszkadza im ksiądz gwałciciel, ale potem ten miły gośc zostaje zabity :P Jeszcze trochę historii księdza. Zabija on jeszcze jakiegoś faceta, a potem składa w ofierze jego żonę :roll: Po jakimś czasie ksiądz się zabija. Teraz znowu o tym niewinnym gościu. No, więc on zginął, ale potem stanął na równe nogi jako zombie. Krążą mi po głowie myśli, że ten ksiądz odprawił jakiś rytuał, zabijając się, żeby ten niewinny gościu był... hmmm... nieśmiertelny :roll: No więc niewinny gościu "zombie" maluje na prawdopodobnie ścianie domu, człowieka który go zabił, cyfry - 666. Jego zabójcę nawiedza jakby koszmarny ból brzucha i ma on nieprzyjemną wizję, na której końcu ginie. Potem wracamy do rzeczywistości, no i on chyba w rzeczywistości też ginie :P

Narkoman kończy czytac drugą "bajkę". Jego siostra z nożem w serce, szok, a on idzie na dwór i patrzy znowu na księżyc. Już nie płonie. Narkoman podcina sobie żyły i umiera :P

W tym filmie jedynym takim pozytywem była chyba pierwsza historyjka, bo jej bohaterka Julia, przeżyła :P Akcja pierwszej historyjki dzieje się chyba w czasach współczesnych (w czasach współczesnych do daty kręcenia filmu, czyli w latach 80); akcja drugiej historyjki dzieje się w 1957 roku na wsi :P Akcja pierwszej dzieje się w mieście.

Wszystko.

P.S. Aha, zapomniałbym ::jezyk:: Najlepsze było, jak psychol z pierwszej historyjki wyobrażał sobie, że bierze ślub z Julią ::loll:: On w ogóle miał jakieś traumatyczne dzieciństwo ::chytry:: Widział jak jego dziadek rąbie kogoś siekierą.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Wczoraj oglądałam (po raz 2-gi zresztą) "Dziennik Bridget Jones" ::jezyk:: Nie wiem, dlaczego wiele osób tak się zachwyca tym filmem ::jezyk:: Owszem, jest kilka zabawnych momentów, ale ogólnie jak dla mnie film jest bardzo przewidywalny ::ok:: Wiadomo, jak się zakończy itd. ::jezyk:: No ale przynajmniej trochę się pośmiałam :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Milosnikom dobrego kina polecam film '9 kompania'.
Ogladalem wczoraj i wrazenie wywarl na mnie ogromne! :: bow ::

Wstrząsająca, zrealizowana z ogromnym rozmachem, ekranizacja rosyjskiej kampanii wojennej w Afganistanie. Wielki hit w Rosji - w ciągu dwóch pierwszych tygodni wyświetlania film obejrzało 3,8 mln widzów! Rok 1988. Młodzi żołnierze sowieckiej armii przeniesieni zostają z obozu szkoleniowego w samo centrum wojennej zawieruchy w Afganistanie. Tam otrzymują zadanie utrzymania wzgórza 3234, jednak wyniszczające ataki partyzantów afgańskich dziesiątkują oddział. Zdesperowani żołnierze błagają dowództwo o pomoc. Odsiecz jednak nie nadchodzi. Skazani są tylko na siebie.... Film oparty na prawdziwej historii.
Naprawde warto obejrzec! 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie zaszkodzi przypomniec o nim i zachecic nowe osoby do obejrzenia tego filmu. 8) :: bow ::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ