Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

No faktycznie, genialne. :D I to po raz kolejny. Tylko PM ma takie proma wśród polskich "soapek".
Najlepszy Henryk/Kaśka oraz scena poronienia Anki.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Nowe promo, tym razem w smutnym klimacie :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=O-UZg18e ... ture=g-all
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Nowe promo, tym razem w smutnym klimacie
No niestety. :(

Beznadzieja, że uśmiercą Patryka po prostu...

Swoją drogą, ciekawe czy teraz w końcu zaktualizują czołówkę jakoś?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Promo na kolejny tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=ayTKgoRU ... ature=plcp

Już nieco mniej ciekawe niż ostatnie, ale też w niektórych momentach zaskakujące np. Sabina i Radek. :P
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

A ja rozważam obejrzenie na razie najstarszych odcinków serialu na Ipli. Jak się spodobają, to może zacznę w swoim tempie oglądać "Pierwszą Miłość". Jeśli to jest takie dobre, jak "Linia życia", którą jeszcze oglądam, to myślę, że może będzie warto.

Na Ipli są wszystkie odcinki serialu. Jeśli ktoś ma dostęp do Polsat Film, to tam też może śledzić odcinki. Przeglądając ramówkę stacji zauważyłem, że w godzinach porannych emitowane są polsatowskie seriale, w tym i "PM".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zachęcam Dawidku, warto oglądać PM, a jeszcze jakbyś zaczął od najstarszych odcinków to w ogóle super. Bardzo dużo do nadrobienia heh, no ale warto. :P Ja oglądam od pierwszego odcinka bez przerwy. Wiele się wydarzyło przez te 7 lat.

Jakby ktoś nie widział a chciał zobaczyć to tutaj są najlepsze sceny z lat 2004-2009, cała PM w takim jakby podsumowaniu z okazji 1000 odcinka (no, ale Tobie Dawidku jednak nie radzę oglądać, bo wiele ważnych scen tam jest zawartych): http://www.youtube.com/watch?v=FHf3f6rKcSc
No i ogólnie pierwsze odcinki miały jednak trochę inny klimat, bohaterowie dopiero wkraczali w dorosłość, zaczynali studia. Obecnie już są dojrzali i zostało wprowadzone kolejne młode pokolenie (Ola, Błażej, Sabina, Mikser i Radek).
No i co najlepsze PM chyba najbardziej z polskich "soapek" przypomina MnS (naprawdę można dostrzec trochę podobieństw szczególnie w późniejszych odcinkach). :P
Awatar użytkownika
Mareczek

Ja również zachęcam do oglądania - chociaż nie wyobrażam sobie jak teraz będziesz przy odcinkach z 2004 roku :lol: Jeśli jednak się zdecydujesz to zapewniam, że nic nie stracisz, bo to świetny serial tak jak DeaconFan mówił - bardzo przypominający prawdziwą operę mydlaną :mrgreen:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:chociaż nie wyobrażam sobie jak teraz będziesz przy odcinkach z 2004 roku
A jak dla mnie fajnie gdyby od tego zaczął, czyli od początku i fajnie byłoby tutaj czytać komentarze dotyczące pierwszych odcinków. :P
Warto odnotować, że serial właśnie przekroczył liczbę 1400 odcinków. :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Tak, tak bo dobrze znać serial od podstaw, ale jak pomyślę ile już się wydarzyło ile przeszli bohaterowie to, aż sam mam ochotę jeszcze raz przypomnieć sobie niektóre wątki :D Teraz głupio będzie pisać tutaj, by nie psuć Dawidkowi niespodzianki :)
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Ja również mam zamiar zacząć śledzić losy bohaterów PM od pierwszego odcinka. Czasem spąglądałem na aktualne odcinki. Podobały mi się postaci Stephanie i Kaśki. A ten cały Kaśka to jest gejem? Bo takie odniosłem wrażenie. Ale też widziałem, jak wspominał romans z kimś z czasów studiów. W każdym bądź razie zaczynam oglądać od pierwszego odcinka. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. A Ty Dawidku kiedy zaczynasz?
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

No mnie ostatnio także przyszedł do głowy pomysł żeby oglądać PM od początku :wink: Ale jak się zorientowałem ile musiałbym nadrabiać to zrezygnowałem jednak. :lol: Ale skoro zachęcacie to spróbuje, może mi się spodoba 8)
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Nawet przy oglądaniu dwoch odcinków dziennie, to około 4 lata zajmie nam zrównanie się z obesnymi odcinkami. A te też przecież pojdą do przodu. Ale damy radę. Skoro warto;-)
Awatar użytkownika
Mareczek

Warto, warto! Oglądajcie i dzielcie się opinią - ja z Deaconem chętnie poczytamy sobie wasze komentarze :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Ja też sądzie że warto. nawet bardzo. Serial najbardziej zbliżony do MNS, w obecnych odcinkach szybka i wartka akcja(nie to co Klan czy MjM, choć pierwsze odcinki są chyba zbliżone do Mjm bardziej), plejada gwiazd :wink: Żeby to wszystko w miarę szybko nadrobić to trzebaby chyba oglądać po 10 - 15 odcinków dziennie :mrgreen: . Ja będę w miarę starał się obejrzeć 2 - 3 odcinki dziennie. Od jutra zaczynam :wink:
ODPOWIEDZ