Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Najnowszy zwiastun :!: :
http://www.youtube.com/watch?v=5fWqKz0x ... ature=plcp

I co powiecie na temat końcowej sceny przede wszystkim?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Nie tylko ostatnia scena jest godna uwagii, lecz wszystkie :D
Dzisiaj zrobiło mi się strasznie żal Florkowej, nie wiem czemu, ale jakoś tak :(
Dodam, że bardzo podoba mi się gra Pawła Okońskiego, czyli Śmiałka - moim zdaniem to obecnie najlepsza postać, może się równiać z Sall Spectrą :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Mareczek

Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Beata Kawka dołączyła do obsady? :shock:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Tak, jest przyjaciółką Grażyny Weksler :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Gra Martę - przyjaciółkę Grażyny, która chciała jej poderwać Błażeja. Ogólnie myślałem, że to tylko kilkuodcinkowy epizod, ale ponownie pojawiła się po jakimś czasie. :wink:

Z nowych spoilerów oprócz tego, że ma być ślub Huberta i Marysia (nie wiadomo czy dojdzie do skutku, pewnie nie) i porwanie Julki to szykuje nam się nowa zaskakująca para...
Bartek wyzna Emilce miłość!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mocne sceny z Olą i Nożownikiem w dzisiejszym odcinku, polecam zobaczyć kto nie widział!
Tylko rozwiązanie akcji mnie lekko zawiodło...
No, ale ta postać Nożownika dosyć obleśna. Załamują mnie lekko niektórzy fani PM na oficjalnej stronie serialu, którym wizualnie i nie tylko podoba się postać Florczaka. ::ke::

Tymczasem jest nowe znakomite promo na przyszły tydzień:
Paweł wraca do picia alkoholu co równa się jego kolejnym szaleńczym wybrykom, natomiast w Wadlewie zacznie "świrować" Kamil: http://www.youtube.com/watch?v=YGlmPepP ... ature=plcp
Awatar użytkownika
DeaconFan

Nareszcie Paweł się dowiedział o dziecku. :) :) Czekam na dalsze sceny w tym wątku.
Powróciła Jowita. :) Również fajnie. Uważam, że to ciekawa postać. Może jeszcze mocno zamieszać w życiu studentów i wygląda na to, że będzie mieszać dalej. Oprócz niej z czarnych charakterów mamy jeszcze Czarka no i damskiego boksera - adwokata Igora. :P
Ogólnie teraz w PM jest nawał ciekawych wątków. Jest w czym wybierać, naprawdę. :) W Wadlewie zarysowuje nam się miłosny trójkąt Kamil/Emilka/Bartek. :P Poza tym za dobre posunięcie uważam spiknięcie Anety z Markiem. Tylko teraz ciekawe czy nie wplącze się do tego Turczyk, który już wcześniej zarywał do Anety i prawie by mu się udało... No, a jak ktoś chce trochę elementów komediowych to można się pośmiać z zachowań Kaśki. Teraz szykują się mocne odcinki, bo ma on zamieszkać z Arturem. :zeby:

Generalnie dużo mógłbym jeszcze skomentować. Dodam jeszcze tylko, że do obsady serialu dołącza Monika Dryl w roli Sandry Malickiej... byłej żony Huberta. Ma ona wprowadzić trochę zamieszania rzecz jasna w wątku Huberta i Marysi. :wink:

A, jeszcze jedno - informacja niepotwierdzona! Słyszałem pogłoski o zmianie czołówki serialu... :P :P
Awatar użytkownika
Mareczek

Obecne odcinki obfitują w ciekawe wątki :wink: Też cieszę się, że Paweł wreszcie zna prawdę o Julce, bo to już dość długo trwało. Na dodatek Anka obudziła się ze śpiączki, więc akcja znów się skomplikuję :P
Cieszy mnie, że scenarzyści powiększyli rolę Marii Pakulnis, czyli Anety. Może jeszcze Andrzej wróci :twisted:
W Wadlewie jak zwykle bardzo fajnie, lubię ten wątek - przydaje się taki element "Rancza" ::jezyk::

Tymczasem promo na kolejny tydzień :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=0MW2BSNF ... AAAAAAAAAA
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Myślałam, że wątek rodzinny Mariana i Malwiny będzie bardziej rozbudowany.

No i kiedy usłyszałam, że odnalazł się Andrzej to bardzo się ucieszyłam - to moja ulubiona postać z tego serialu!:D A on się w kostnicy odnalazł ::kwasny::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
DeaconFan

No jeszcze nic nie jest pewne co do Andrzeja, bo Aneta ma dopiero iść zindentyfikować ciało...
No ja Andrzeja też bardzo lubiłem. Niby czarny charakter, ale wprowadzał przy tym masę elementów komediowych...
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

DeaconFan pisze:wprowadzał przy tym masę elementów komediowych...
Za to ma własnie pierwsze miejsce u mnie:)
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

Nie pamiętam od kiedy oglądam "PM", ale nie pamiętam Andrzeja... Możecie coś więcej o nim napisać? : )
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
Awatar użytkownika
DeaconFan

No, Andrzej wystepował w PM już od pierwszego odcinka. Był synem Anety Pałkowskiej. Początkowo bezskutecznie zarywał do Marysi i nawet zaliczył parę bójek o nią z Pawłem i jedną nawet z Arturem. Od początku zaś do niego startowała Emilka, ale on tak naprawdę wcale jej nie kochał. W końcu jednak ożenił się z Emilką, ta go przez pewien czas oszukiwała, że jest z nim w ciąży by tylko utrzymać go przy sobie. Generalnie z Andrzeja nie był żaden amant, pozował na takiego wadlewskiego gangsta, lubił sobie wypić, był negatywną postacią, ale wprowadzającą do serialu sporo humoru. Później się okazało, że to on potrącił po pijaku matkę Marysi za co pozniej na krotko poszedl siedzieć. Bił ponadto Emilkę, a nawet podniósł rękę na Śmiałka. Po rozwodzie z Emilką nie chciał dopuścic do jej związku z Patrykiem i próbował w bójce udusić Patryka kablem telefonicznym, ale to Patryk tak go czymś rąbnął, że on i Emilka myśleli, że Andrzej nie żyje... Ale później okazało się, że przeżył. Jeszcze w pewnym momencie całkiem mu odbiło i porwał Emilkę i ją więził gdzieś w jakimś budynku... Pod koniec swojej bytności w serialu już sie zdawalo, że sie zmienil na lepsze, bo szukał pracy we Wrocławiu i pracował z Pawłem przez krótki czas w straży pożarnej, ale w końcu go wywalili... W sumie już pod koniec nawet się pogodził z Emilką i wyjechał ostatecznie jakoś w 2008 roku do pracy chyba do Niemiec... I od tej pory ślad po Andrzeju zaginął, bo nie utrzymywał kontaktu z matką...
Ogólnie na YT są jeszcze chyba jakieś śmieszne filmiki z Andrzejem, np. jak był w "Grze w ciemno". :lol:
Awatar użytkownika
Mandy

Post autor: Mandy »

Dziękuję za streszczenie. Rzeczywiście, już mi coś w głowie świta. Szczególnie to jak bił Emilkę i jak pracował w straży pożarnej z Pawłem. Zapomniałam zupełnie o tym i mi Andrzej umknął dlatego ;) Fajnie nawet jakby wrócił... może znów trochę namiesza... i doda humorku ;)
Well, I die just a little bit...
My love for You is something I can't hide and I...
... cry just a little bit...
Cry...
ODPOWIEDZ