Life Unexpected

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Goku

Life Unexpected

Post autor: Goku »

Obrazek

Zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=Np_h7RW6lzc

Lux (Brittany Robertson), przez 15 lat trafiała z jednej rodziny zastępczej do drugiej. Ponieważ niedługo przypadają jej 16 urodziny, postanawia się usamodzielnić, ale potrzebuje na to pisemnej zgody swoich biologicznych rodziców. Pokonując biurokratyczny labirynt, odnajduje swoich biologicznych rodziców, którymi są 30 - kilkuletni Nate Bazile (Kristoffer Polaha), wieczny chłopiec, mieszkający waz z dwoma kolegami w prowadzonej przez siebie restauracji oraz Cate Cassidy (Shiri Appleby) znana speakerka radiowa,. "Baze" i Cate postanawiają dać Lux dom, którego nigdy nie miała. Ale czy ludzie, którzy nie widzieli się od szkoły średniej, unikający zobowiązań za wszelką cenę, potrafią stworzyć rodzinę dla "doświadczonej" przez życie nastolatki? (filmweb.pl)

Właśnie jestem po pilocie i właściwie już kocham ten serial! :D Wcześniej obawiałem się, że będzie przesłodzony i mdły, no i w pewnym sensie jest słodki, ale w taki kompletnie niewymuszony, przyjemny sposób. Przede wszystkim to taki ciepły serial, którego brakowało od jakiegoś czasu - przesadziłbym gdybym napisał, że od zakończenia "Gilmore Girls", ale prawdopodobnie od anulowania "October Road". Pilot jest naprawdę równocześnie zabawny i wzruszający, ogólnie świetny! No i ta obsada - jest tu Shiri Appleby("Roswell"), Kristoffer Polaha("Gorące Hawaje") i Kerr Smith("Jezioro Marzeń") :). Naprawdę polecam! :)
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Jestem po 10 odcinkach i serial bardzo mi się podoba :) Wciągnąłem się, ale i tak wolę OTH.

Co tu jeszcze napisać. Lubię Cate i Baze'a, Lux mnie wkurza :P
Poza tym, doskonale wybrana obsada :) Tylko Kerr Smith (Ryan) jakoś mi nie pasuje...
Goku

Ja lubię prawie wszystkich poza Bugiem, który strasznie mnie wkurza i mam nadzieję, że w końcu Lux z nim zerwie i będzie z Jones'em. I mam też nadzieję, że Cate i Baze nie będą razem, bo to by było zbyt przewidywalne, a na dodatek Cate i Ryan bardziej do siebie pasują :).

A sam serial jest rewelacyjny i mam nadzieję, że przedłużą go na 2 sezon :). Najlepszym wyjściem(poza zakończeniem OTH, co jednak jest mało prawdopodobne) byłoby 13 finałowych odcinków OTH i 13 odcinków LUX w przyszłym sezonie.
Tomala

Post autor: Tomala »

"Life Unexpected" już w polskiej telewizji! Od 5 czerwca serial będzie emitowany w AXN w soboty o 20.
Zastanawiam się jeszcze czy oglądać. Mam małą ochotę, ale tyle mam tych serialowych planów ostatnio, że nie wiem czy mi starczy czasu na wszystko.

EDIT:
Tak na marginesie, to nie wiem jak świeży jest ten news, ale ja dowiedziałem się dopiero wczoraj jak przeczytałem o tym w ŚS, a nikt wcześniej tu o tym nie pisał :wink:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja bym zdecydowanie polecala Life Unexpected! Serialik calkiem przyjemny z fajnymi i interesujacymi bohaterami :) Nie jakies wielkie arcydzielo i hit, ale milo sie oglada :)

Moja ulubiona postacia jest Baze, mam do niego jakas slabosc :D Sama nie wiem dlaczego, ale ta postac mnie po prostu zabija :) Zeby bylo smieszniej to on z wygladu specjalnie mi sie nawet nie podoba, ale kurcze ma w sobie cos :D
Goku

Nowy zwiastun "Life Unexpected" - http://www.youtube.com/watch?v=qrbrYD9EwjA :shock:. Obawiałem się, że twórcom skończą się pomysły po 1 sezonie, ale chyba jednak się na to nie zanosi :).
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Ach, drama, drama, drama... :D Life Unexpected to jeden z seriali, na ktore naprawde czekam tej jesieni!
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Goku pisze:Obawiałem się, że twórcom skończą się pomysły po 1 sezonie, ale chyba jednak się na to nie zanosi :).
Zdecydowanie się na to nie zanosi! :zeby:
Jesteś świeżo po 2x01 :wink:
Odcinek nie był może powalający, ale końcówka jest bardzo fajna, bo pokazuje, że zawiązały się ciekawe wątki: Lux i jej nowy znajomy, który nie jest tym, za kogo go brała ::krzyw:: , Ryan i tajemnicza Julia, Paige siostrą Ryana... ::chytry::

Pierwszy sezon "Lif Unexpected" obejrzałam w wakacje i na pewno będę oglądać drugą serię :wink: To jeden z tych seriali, które mnie nie męczą - jest bardzo lekki, fajne wątki, humor, aktorzy, bohaterowie itd. :wink:
Goku

Według mnie nudny odcinek, ale reszta sezonu zapowiada się lepiej ;).

Wydaje mi się, że Ryan przespał się z tą Julią, wtedy gdy on i Cate na jakiś czas zerwali w 1 sezonie(po tym jak dowiedział się, że Cate przespała się z Bazem).

Mam nadzieję, że Bug się już nie pojawi. I że z odkryciem prawdy o Ericu, wiąże się jakiś fajny wątek ;). Byle nie romans, bo Lux ma być z Jones'em! :P

Paige chyba będzie ciekawą postacią :). I w końcu Arielle Kebbel ma jakąś rolę, która trwa więcej niż 1 odcinek :P.

Ta ruda z radia już mi działa na nerwy...

Można się już powoli żegnać z tym serialem, bo oglądalność odcinka była beznadziejna(1,72 mln), więc szans na przedłużenie raczej nie ma...
Goku

2x02 dużo lepszy! Lżejszy i zabawny :).

Jedynie wątek Lux i nauczyciela nie za bardzo mi tu pasuje. W dodatku jak na razie jest nudny.

Zalety tego, że twój ojciec przyjaźni się i mieszka z twoim nauczycielem? Możesz poznać odpowiedzi do testu :twisted:. Ale znając ten serial to prawda wyjdzie na jaw i Lux będzie miała przez to jakieś problemy ;).

A oglądalność wciąż spada(1,51 mln), więc zostało już tylko 11 odcinków do końca serialu :roll:.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Zgadzam się - 2x02 znacznie lepszy :wink:

Mnie właśnie najbardziej ciekawi wątek z nauczycielem, mam nadzieję, że jakoś fajnie go rozwiną :wink:

No i chciałabym, żeby w końcu pokazała się ta kobieta, z którą Ryan rozmawiał przez telefon ::chytry:: Ale pewnie przyjdzie na to czas :wink:

Co do oglądalności: praktycznie wszystkie seriale CW mają słabą oglądalność, więc wydaje mi się, że los Life Unexpected nie jest wcale przesądzony :wink:
Z life Unexpected można jeszcze dużo wycisnąć, bo pomysł na serial jest fajny :wink:
A pierwsze do kasacji pójdzie pewnie One Tree Hill ::jezyk::
Goku

kimberly1990 pisze:Co do oglądalności: praktycznie wszystkie seriale CW mają słabą oglądalność, więc wydaje mi się, że los Life Unexpected nie jest wcale przesądzony :wink:
Z life Unexpected można jeszcze dużo wycisnąć, bo pomysł na serial jest fajny :wink:
A pierwsze do kasacji pójdzie pewnie One Tree Hill ::jezyk::
Ale inne seriale CW ze słabą oglądalnością, wciąż krążą wokół 2 mln(oglądalność "90210" ostatnio nawet zanotowała dość spory wzrost :lol:), a LUX już spadło do 1,5. Jeszcze ważniejsza jest oglądalność w grupie 18-49, a w tej LUX zdecydowanie przegrywa z pozostałymi serialami CW. Najprawdopodobniej LUX zostanie skasowane po tych 13 odcinkach 2 sezonu. OTH jest w zdecydowanie bezpieczniejszej sytuacji i najprawdopodobniej dostanie pełny sezon. Niestety, w dzisiejszych czasach jakość serialu jest najmniej ważna, gdy w grę wchodzi oglądalność :/.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

kimberly1990 pisze:A pierwsze do kasacji pójdzie pewnie One Tree Hill ::jezyk::
No oby, bo ile mozna to ciagnac... LOL

A co do Life Unexpected to mi sie podobaly dwa pierwsze odcinki. Fajnie, ze Baze sie sprawdzil w nowej pracy, ale kurcze wybitnie mi chlopak do garnituru nie pasuje, hehe :D
Awatar użytkownika
kimberly1990

Tak, pierwsze dwa odcinku były fajne, ale najbardziej na razie podobał mi się 2x03, który obejrzałam wczoraj :wink:

Po pierwsze pojawił się znów Jones :zeby: Lubię tego bohatera i wszystkie odcinki w pierwszej serii z jego udziałem były bardzo fajne :wink: Do tego chciałabym go zobaczyć w parze z Lux ::ok:: Dużo bardziej by mi odpowiadał niż np. Bug ::jezyk::

Po drugie: nauczyciel Lux teraz będzie jej korepetytorem ^^ Także nawet jeśli próbowali się unikać, to teraz nie będą mieli wyjścia - będą musieli regularnie się widywać ::jezyk:: Może być ciekawie ::chytry::

Co do Baze'a to też mi nie pasuje do niego garnitur, ale jego pierwszy dzień w pracy wypadł fajnie, więc może i dobrze, że próbuje czegoś nowego ::jezyk:: Chociaż mam nadzieję, że uda mu się odbudować bar :wink:

Cate mnie strasznie irytuje ::kwasny:: Tzn. praktycznie przez cały pierwszy sezon mnie irytowała; miałam nadzieję, że to się zmieni, ale niestety... ::jezyk::
Choć przyznam, że akcja z chlebem nadzianym narkotykami mi się podobała ::loll::
Goku

Świetny odcinek! :D

Chleb z trawką ::loll::. Rozwaliło mnie to, gdy Cate zaczęła wrzucać na Kelly przy włączonym mikrofonie ::loll::.

W końcu pojawił się Jones! I fajnie, że od razu sprawy między nim, a Lux posunęły się o trochę do przodu :).

Paige mnie trochę wkurza, ale pasowałaby do Baze'a :P.

I fajnie, że Ryan i Baze w końcu się zaczęli dogadywać :).
ODPOWIEDZ