Idź na całość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
paw
x 1

Idź na całość

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: paw »

Mam dla was ciekawą i hitową informację -wraca Idż na całość z Chajzerem , ale w TV4.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

Dla mnie niestety ten teleturniej nie ma już racji bytu. Zygmunt Chajzer mówił, że nowa edycja ma być zbliżona do tej obecnie emitowanej w Ameryce, ale tam ludzie głównie chodzą żeby sobie jaja porobić i zaprezentować ciekawe przebranie - http://www.fakt.pl/plotki/idz-na-calosc ... 22546.html

Jak byłem w CBS to widziałem, że ludzie od 6 rano stoją w kolejce by zostać zaproszonym do studia, bo kolejność w kolejce decyduje o wpusczeniu. U nas niedługo mają za to ruszyć castingi. W tym programie zawsze emocje wywoływały nagrody, ale dziś przecież umówmy się, że kto będzie się podniecał kompletem sztućców czy filiżankami? W latach 90 to robiło wrażenie, a dzisiaj obawiam się, że może to trochę wyglądać jak parodia jak ludzie się o to "biją". Tylko chyba samochód czy jakaś wycieczka są nadal atrakcyjne. Przynajmniej mówię tu o perspektywie oglądania tego jako widz.

Czasy się zmieniły i takie przywracanie wszystkich programów to też nie za dobre posunięcie. Jakiś raz na jakiś czas ok jeśli się nie zdezaktualizował, ale wysyp na raz prowadzi bardziej do odczucia, że telewizje zamiast iść do przodu to się cofają.

Warto zaznaczyć, że początkowo teleturniej ten potrafił osiągnąć nawet 10 milionów widzów u nas. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Pamiętam program emitowany w Polsacie. Fajnie to wyglądało. Pamiętam także niemiecką wersję z SAT1. Było bardzo dużo podobieństw, ze scenografią włącznie. Trudno mi sobie wyobrazić nową wersję. Myślę, że - nie licząc tego, o czym pisze B@r - będzie bardzo podobnie, jak kiedyś. Jakieś unowocześnienia, dostosowania do współczesnych realiów są dość trudne do wprowadzenia. Z ciekawości obejrzę lub nagram, ale to już nie będzie to, co kiedyś. Stacja chce przywrócić program tylko dlatego, że kiedyś był popularny.

Czy przypadkiem tego odmienionego "Idź na całość" nie pokazano jakiś czas temu w "MnS", gdzie w studiu byli Pam z Nickiem? :D
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Może nagrody też będą lepsze np jakies konsole do gier, smartfony, tablety przecież nie muszą być filiżanki :lol:
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

Żeby to miało ręce i nogi to muszą być unowocześnione nagrody. Ja bardzo chętnie wrócę do tego programu, to jeden z symboli mojego dzieciństwa! :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Filiżanki mogą być małą nagrodą :lol: lepsze coś niż zonk :P ale mogą być lepsze jak wycieczki, telewizory wielkie czy laptopy. Na pewno nie będzie to popularne jak dawniej, ale może być zbliżone do wersji USA. Ogólnie to taki głupawy program, że patrzy się po prostu czy ktoś ma szczęście/czy jest zachłanny. Współcześnie jest w tv jeszcze więcej prymitywnych ludzi niż dawniej a więc program śmiało może królować jako największa żenada i wiocha :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Program niestety nie wraca. Zabrakło sponsorów - http://www.fakt.pl/kobieta/plotki/idz-n ... ji/brfdgel
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Temat wraca. Jak poinformował licencjonodawca - format wraca do kilku krajów świata, w tym do Polski. Nad reaktywacją formatu pracuje FremantleMedia Polska:

https://variety.com/2022/tv/news/lets-m ... 235321503/

Ciekawe co tym razem z tego wyniknie… ::chytry::
Dawidek
Administrator
x 83

To był hit Pilsatu, więc teraz ciekawe, gdzie miałby pojawić się program. W którymś kanale z grupy Solorza? Sam jestem ciekawy nowej wersji, jeśli faktycznie ją pokażą.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Ten teleturniej to jedno z moich najwcześniejszych telewizyjnych wspomnień. Był rzeczywiście hitem Polsatu. Szkoda, że ta stacja telewizyjna już nie jest zainteresowana teleturniejami.
Ostatnio zmieniony 2022-08-10, 23:13 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Re: Idź na całość

Według Wirtualnych Mediów, prawa do formatu kupił właśnie TVN Warner Bros. Discovery i program ma być w TTV - https://www.wirtualnemedia.pl/m/artykul ... -nasz-news

Jak tam będzie to dobre posunięcie. Na pewno pierwszy odcinek z sentymentu zobaczy jakaś część fanów z lat 90. A co potem? Zależy od nagród i realizacji.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Na szczęście program będzie prowadził znowu Zygmunt Chajzer. Z tym, że w duecie z drugim gospodarzem - Robertem Motyką.
Niedawno kamera "DDTVN" gościła na planie. Widać, że studio będzie pstrokate, ale to pasuje do tej konwencji. Tu można zobaczyć rozmowę z prowadzącymi, w tle widownia - niektórzy poprzebierani, a w pewnym momencie nawet pojawia się nowy Zonk - https://dziendobry.tvn.pl/gwiazdy/idz-n ... -st8573596

Pierwszy odcinek na pewno zobaczę by ocenić ten powrót i przekonać się, czy mnie to wkręci tak jak w latach 90. Jak tak, zamierzam dalej śledzić w wolnej chwili.
Dawidek
Administrator
x 83

Ja tez jestem ciekawy nowej odsłony tego teleturnieju. Pamiętam go z Polsatu, oglądałem go w dzieciństwie. Nie wyobrażam sobie innego prowadzącego, niż Z. Chajzer, ale ciekawi mnie rola drugiego prowadzącego. Nie widziałem jeszcze tego linkowanego materiału, ale muszę na niego zerknąć.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

W jakie dni i godziny będzie?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Mateusz s 19.01.97
x 6

Post autor: Mateusz s 19.01.97 »

Adex-fan Brooke pisze: 2025-08-02, 20:47 W jakie dni i godziny będzie?
Szczerze, obstawiam te same dni co za czasów Polsatu z teleturniejem "Idź na całość", czyli sobota i niedziela.
Idź na całość a tu zonk
ODPOWIEDZ