Archiwalne odcinki serialu

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Dream

Archiwalne odcinki serialu

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dream »

Witam wszystkich fanów serialu bardzo serdecznie,

Niedawno wpadłem na pomysł obejrzenia serialu od samego początku sukcesywnie aż do czasów bieżących, jednak w internecie (np youtube, dailymotion) nie ma zbyt wielu starych odcinków (albo nie miałem farta, aby na nie natrafić - chodzi mi wyłącznie o odcinki w języku angielskim, bądź z polskim lektorem).

Coprawda natrafiłem na niektóre z roku 1987 w oryginale (niestety w fatalnej jakości, wiem, że mogłaby być lepsza, ale lepsze to niż nic) jak również po niemiecku z polskimi napisami (jakość również fatalna) i w ten sposób dobrnąłem póki co do odcinka #55.

Zorientowałem się, że do odcinka bodajże #104 jest jako taka ciągłość, następnie można znaleźć losowe odcinki w oryginale do mniej więcej listopada 1987, natomiast z tego co wiem potem jest spora wyrwa aż do odcinka +/- #285, dalej znowu w miarę zachowana ciągłość do odcinka +/- #1000, jednak nie mam pojęcia jak dotrzeć do odcinków z przedziału #1000-#6047 (rzecz jasna w oryginale bądź w wersji z polskim lektorem - wersje w innych językach nie wchodzą w grę, chyba, że miałyby polskie napisy, choć słuchanie dubbingu w obcym języku zabija oryginalne wypowiedzi bohaterów, a więc tez raczej odpada).

Jak wiemy emisja w naszym kraju zaczęła się od odcinka #216 (odcinek ze stycznia 1988 w USA) i trwała aż to wspomnianego odcinka #6047, kiedy to po kilkumiesięcznej przerwie została przeniesiona do player.pl, gdzie zamieszczona jest nieskasowana (póki co) baza od odcinka #6048.

Ponadto na stronie tvp.pl zamieszczano równolegle odcinki w ostatnich latach emisji w TVP1 (bodajże od roku 2005 lub 2006 - operuję chronologią oryginalną), jednak baza ta została usunięta już wiele miesięcy temu.

I tu pojawia się moje zasadnicze pytanie, a zarazem gorąca prośba do was drodzy współfani "Mody na sukces".

Czy ktokolwiek dysponuje pokaźną bazą odcinków (lub wie gdzie w internecie sa one udostępnione) z przedziału od początku nadawania do momentu rozpoczęcia ich udostępniania w player.pl i chciałby się nimi ze mną podzielić? Byłbym szalenie wdzięczny.

Każda ilość na początek będzie dobra, a może uda się w końcu skompletować całość.

Chodzi rzecz jasna o odcinki nagrywane z TVP1 (względnie dobra jakość), bądź oryginalnych (w języku angielskim bez dubbingu / lektora w innym obcym języku - w ostateczności mógłby być dubbing, ale tak, by dało się zrozumieć po angielsku).

Serial oglądam dość regularnie od roku bodajże 1998 lub 1999 (emisja USA - w Polsce odcinki te były w TVP1 w 2005 roku), ale chciałem przeżyć to wszystko jeszcze raz. :)

Pozdrawiam i liczę na każdą pomoc w tej sprawie.

Marcin
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

Witamy na forum. :D

Mogę się domyślać, że znasz już takie kanały na Youtube, jak Deqor (do odcinka 104 z tych nieemitowanych w Polsce, są luki) oraz Marek Logan (do odcinka 1003 w polskiej numeracji, też są luki, ale archiwum jest pokaźne, lektorem jest oczywiście S. Olejniczak). Warto zajrzeć jeszcze do kanału Adam84, tam są pojedyncze sceny, a nie całe odcinki, za to są perełki.

Także na forum jest trochę miejsc wartych obejrzenia, ale raczej będą to konkretne sceny (wszystkie wątki z działu Multimedia):
Spoilerowe videa: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=20
Niespoilerowe videa: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=39
Odcinki z USA: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=64
Teledyski: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=460

Jakiejś pomocy może też udzielić użytkowniczka Cynthia.

Zapraszamy do udzielania się na naszym forum. :wink: Jak będziesz miał jakieś materiały, czy z YT czy z Dailymorion (język jest obojętny) to podziel się nimi z nami. :)
Dream

Witaj, dzięki za odpowiedź.

Znam kanał Deqora, jednak niektóre odcinki są tam ucięte, no i jakość fatalna, ale zawsze to coś (nie to, żebym narzekał).

Marek Logan ma świetny kanał, też natrafiłem (o czym wspomniałem w swoim poście, bez podawania nazwy kanału).

Jeśli samemu natrafię na jakieś odcinki to również dam znać rzecz jasna.

Pozdrawiam i czekam na kolejne wskazówki :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

https://www.youtube.com/user/Adamek834/videos Ciekawe sceny B&B z mojego archiwum, zachęcam do oglądania i komentowania
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
DeaconFan
Moderator
x 27

Post autor: DeaconFan »

Wow, muszę powiedzieć, Dream, że marzenie o skompletowaniu wszystkich odcinków MnS od początku emisji w USA aż do teraz jest dość... szalone. :D Ale oczywiście trzymam kciuki, aby Ci się to kiedyś udało. Ja sam nie dysponuję niestety żadną bazą odcinków. Dawidek napisał chyba wszystko, co wiadomo nam na ten temat. Ogólnie jest problem ze znalezieniem choćby streszczeń do wszystkich odcinków (co kiedyś było moim marzeniem, o zebraniu wszystkich odcinków marzyć nawet nie śmiałem). Obawiam się, że dostęp do wszystkich odcinków mogą mieć tylko osoby, które zajmują się ich dystrybucją do różnych krajów świata. Istnieje też ryzyko, że mogło dojść do utraty kaset/płyt z częścią odcinków na zawsze (tak się niekiedy dzieje w przypadku niektórych seriali), np. w wyniku jakiegoś pożaru (ale oby tak nie było). Być może jest też gdzieś na świecie jakiś fan/jacyś fani, którzy sukcesywnie nagrywają serial od początku jego emisji. Myślę, że warto popytać ludzi na zagranicznych forach poświęconych B&B.
Ostatnio zmieniony 2016-08-28, 14:47 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 3 razy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dream

Wiem, że pomysł dość szalony, ale może się uda.

Znalazłem też kilka kanałów z odcinkami po niemiecku, jednak bez tłumaczenia byłoby ciężko, ale odcinków jest naprawdę sporo, głównie przedział lat 1997-1998 i 2002-2010.

Jeśli chodzi o streszczenia, też szukałem i znalazłem naprawdę spore bazy:

http://pl.modanasukces.wikia.com/wiki/L ... _na_sukces

http://swiatseriali.interia.pl/odcinki/ ... sukces-432

To jeśli chodzi o język polski.

Oraz po angielsku z wartościowszych stron:

https://www.fan.tv/shows/7039-the-bold- ... ul/seasons

http://www.boldbeautifulfan.com/bnbupdid.htm (od roku 1996 wzwyż)

http://soapcentral.com/bb/archives.php (od roku 1997 wzwyż)

Nie tracę nadziei, jestem dobrej myśli i może trafi się ktoś kto dysponuje jakimiś odcinkami :)
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

Dream, przyłączam się do pochwał DeaconFana, i życzę powodzenia Twojej misji w skompletowaniu wszystkich odcinków.

Co do kanału Adam84, o którym napisałem we wczorajszym poście, to adres strony jest właśnie taki, jaki podał Adex-fan Brooke. Ja zapisałem go kiedyś jako kanał "Adam84", chyba doszło do zmiany nazwy. :wink: Nieważne, najważniejsze że link jest nadal aktualny.

Skoro już piszecie o streszczeniach odcinków, to dodam jeszcze jeden link z forum: http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=848 ("Opisy odcinków"). W wątku są streszczenia od 2007 roku do dziś.
Awatar użytkownika
mailo
x 26

Post autor: mailo »

Wiem, że wiwi miała sproą kolekcję odcinków chyba od momentu jak pojawił się Nick. Spróbuję się dowiedzieć. Dream a ty oglądasz te stare bo wcześniej ich nie widziałeś, czy oglądałeś wszystkie i chcesz przypomnieć sobie?
Dream

Mailo oglądałem od mniej więcej odcinka 3000 (rok 1999 emisji w USA - u nas był to 2005), starych nie widziałem wcale (pierwsze 3000 odcinków), a poza tym chciałem sobie przypomnieć wszystko tak czy siak :) Teraz oglądam na bieżąco nieprzerwanie od tego czasu (jestem na bieżąco tak jak w player.pl).
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

Ja z kolei pamiętam, że oglądałem jeszcze nieco odcinków z 1997, jakąś końcówkę. Od tego momentu zacząłem oglądać na bieżąco odcinki, wcześniej to tylko przypadkowe odcinki jak byłem u dziadków. 1997 rok to u nas który rok emisji był, ktoś wie? :)
Awatar użytkownika
BeLieF
x 64

Post autor: BeLieF »

PetroPython pisze:1997 rok to u nas który rok emisji był, ktoś wie
Chyba 2004. :)
mefifeniks

Post autor: mefifeniks »

Ja trochę mam odcinków. Także próbuje kompletować z większym lub mniejszym powodzeniem kompletować odcinki . Niestety nie wszystkie osoby chcą się dzielić odcinkami. Kilka osób na popularnym portalu hostingowym ma starsze odcinki ale są one pod kłódką .Co ciekawe są oni zarejestrowani na tym forum :D.
Ta zabawa trochę kosztuje kolego ale jak masz determinacje to jest to w miarę realny cel do zrealizowania. Podstawa to trzeba byłoby porozmawiać z dystrybutorem na temat zakupienia odcinków bo on na pewno je posiadają .
Można byłoby stworzyć platformę vod ze starszymi odcinkami dla użytkowników forum :))
Ktoś może ma jakieś namiary? , ciekawe jaki koszt może mógłby się ktoś zapytać i obadać ten temat?
Ze starszymi odcinkami jest taki problem że nawet jak się pojawiają są natychmiast usuwane z youtube i innych serwisów.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Jeden odcinek to kilkanaście tysięcy złotych. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Wystawiłem na sprzedaż całą swoją kolekcję archiwalnych odcinków serialu. Większość to prawdziwe perełki. Cudo i aż żal się z nim rozstawać, ale cóż... Mam nadzieję, że najdzie nowego właściciela - prawdziwego fana(tyka) :P. Jeśli jest ktoś chętny, to zapraszam .TUTAJ
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Oprócz tych z listy dorzucam jeszcze odcinek 152 :shock: Tam jest Rocco, Donna i boję się oglądać dalej ::loll:: , odcinek 589 i 1081 :D .
ODPOWIEDZ