Niedawno wpadłem na pomysł obejrzenia serialu od samego początku sukcesywnie aż do czasów bieżących, jednak w internecie (np youtube, dailymotion) nie ma zbyt wielu starych odcinków (albo nie miałem farta, aby na nie natrafić - chodzi mi wyłącznie o odcinki w języku angielskim, bądź z polskim lektorem).
Coprawda natrafiłem na niektóre z roku 1987 w oryginale (niestety w fatalnej jakości, wiem, że mogłaby być lepsza, ale lepsze to niż nic) jak również po niemiecku z polskimi napisami (jakość również fatalna) i w ten sposób dobrnąłem póki co do odcinka #55.
Zorientowałem się, że do odcinka bodajże #104 jest jako taka ciągłość, następnie można znaleźć losowe odcinki w oryginale do mniej więcej listopada 1987, natomiast z tego co wiem potem jest spora wyrwa aż do odcinka +/- #285, dalej znowu w miarę zachowana ciągłość do odcinka +/- #1000, jednak nie mam pojęcia jak dotrzeć do odcinków z przedziału #1000-#6047 (rzecz jasna w oryginale bądź w wersji z polskim lektorem - wersje w innych językach nie wchodzą w grę, chyba, że miałyby polskie napisy, choć słuchanie dubbingu w obcym języku zabija oryginalne wypowiedzi bohaterów, a więc tez raczej odpada).
Jak wiemy emisja w naszym kraju zaczęła się od odcinka #216 (odcinek ze stycznia 1988 w USA) i trwała aż to wspomnianego odcinka #6047, kiedy to po kilkumiesięcznej przerwie została przeniesiona do player.pl, gdzie zamieszczona jest nieskasowana (póki co) baza od odcinka #6048.
Ponadto na stronie tvp.pl zamieszczano równolegle odcinki w ostatnich latach emisji w TVP1 (bodajże od roku 2005 lub 2006 - operuję chronologią oryginalną), jednak baza ta została usunięta już wiele miesięcy temu.
I tu pojawia się moje zasadnicze pytanie, a zarazem gorąca prośba do was drodzy współfani "Mody na sukces".
Czy ktokolwiek dysponuje pokaźną bazą odcinków (lub wie gdzie w internecie sa one udostępnione) z przedziału od początku nadawania do momentu rozpoczęcia ich udostępniania w player.pl i chciałby się nimi ze mną podzielić? Byłbym szalenie wdzięczny.
Każda ilość na początek będzie dobra, a może uda się w końcu skompletować całość.
Chodzi rzecz jasna o odcinki nagrywane z TVP1 (względnie dobra jakość), bądź oryginalnych (w języku angielskim bez dubbingu / lektora w innym obcym języku - w ostateczności mógłby być dubbing, ale tak, by dało się zrozumieć po angielsku).
Serial oglądam dość regularnie od roku bodajże 1998 lub 1999 (emisja USA - w Polsce odcinki te były w TVP1 w 2005 roku), ale chciałem przeżyć to wszystko jeszcze raz.

Pozdrawiam i liczę na każdą pomoc w tej sprawie.
Marcin