Czołówki seriali

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ktos jeszcze wyrazi swoje zdanie?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Ja :D :

Bold and Beautiful - mimo, że stara czołówka już mi się przejadła, lubię sam motyw muzyczny i ładne zdjęcia.
Sunset Beach - opening #1 był świetny! Często wracam do początkowych odcinków i uwielbiam tę czołówkę.
Young and Restless - openingów jest kilka w tej chwili, ale są przyjemne dla oka i ucha.
EastEnders-najlepsza czołówka jaką widziałem. Krótka, trwa może z 15 sekund, bez zbędnej obsady. Szybko przechodzi się do serialu :D
Smallville - coś im kadry postaci nie wychodzą, ale piosenka jest genialna...
Roswell - oj, nie.... Ta czołówka w ogóle mi się nie podoba
telenowele:
Tajemnicza kobieta (TVP1) - genialny motyw muzyczny, piękne zdjęcia gwiazd
Tak jak w kinie (Romantica) -wszystko byłoby pięknie gdyby Romka nie katowała nas jedną czołówką przez 218 odcinków a wpuściła też inne oryginalne :mrgreen: [/b]
Remek

Post autor: Remek »

Teraz ja:

POKOLENIA-swietna czolowka,ktora zreszta otrzymala wiele nagrod,ukazuje w skrocie historie USA zwiazana z murzynami

B&B-tylko stara czolowka mi sie podoba

Y&R-zawsze mieli po kilka czolowek,juz od lat 80 tych i te byly najladniejsze

Sunset Beach-tylko 1.czolowka byla fajna
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Bold and Beautfiul - czołówka pierwsza ciekawa, muzyka fajna, wpada w ucho, natomiast druga świetna muzyka na czasie i postacie pieknie zaprezentowane na idealnie dobranym tle!
Young and Restless - muzyka najlepsza, nie powtarzalna, gorzej z obrazem wyglądają ci ludzie jakby poumierali ...
Klan - Fajna czołówka, muzyka OKI, ale postacie już nieaktualne, czas na zmianę!!!!!!
Magda M. - moim zdaniem najfajniejsza czołówka, fajnie zgrana z postaciami, kolorowa, nowoczesna, muzyka perfekcyjna :)
Guiding Light - jednym słowem: NUDA
Dynastia - muzyka w tym najlepsza co do obrazu jak na tamte czasy nawet ujdzie
Dallas - skoczna, świetna muzyka, obraz obleci, jak w Dynastii przeciętnie
LOST - czy tutaj jest jakaś czołówka!? :shock:
Awatar użytkownika
emeralda

Post autor: emeralda »

Wg mnie fajne czolowki:

Roswell - piosenka ladna , zdjecia, podpisy aktorow w pisowni kosmicznej i angielskiej;)

Dynastia - fajne zdjecia, od razu widac, ze wyzsze sfery, uczylo sie na pamiec nazwisk aktorow i denerwowalo mame mowieniem kto teraz bedzie w czolowce

Z archiwum X - podobala mi sie, mam slabosc do seriali kosmicznych

Szkola zlamanych serc - dynamiczna,

Sunset Beach - ladne zdjecia, muzyka

Twin Peaks - muzyka niesamowita, ujecia tartaku super, ta pila z odpryskami iskier, tylko troche za bardzo rzucajaca sie w oczy zielona czcionka

Czolowki takie sobie

Gotowe na wszystko - jak dla mnie za bardzo rysunkowe,

Zar mlodosci - serialu nie ogladalam, widzialam czolowke, nie wiem jak to wyrazic, ale wydawala mi sie "taka stara"

Klan - nieaktualna, Monika juz dawno mi sie zdazyla obrzydzic w tym kapuluszu
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Emeraldo, podzielam w 99% Twoje opinie. Co do "Klanu" to nadal na czołówce widzimy małą Olkę i bardzo młodą Agnieszkę, co jest denerwujące..... Tak samo Maria Lubicz, przecież aktorka nie żyje! Jeśli zdjęcie aktorki w czołówce ma być hołdem dla niej samej, to nie tędy droga...
Awatar użytkownika
Kingsajz

Post autor: Kingsajz »

Martin pisze:Emeraldo, podzielam w 99% Twoje opinie. Co do "Klanu" to nadal na czołówce widzimy małą Olkę i bardzo młodą Agnieszkę, co jest denerwujące..... Tak samo Maria Lubicz, przecież aktorka nie żyje! Jeśli zdjęcie aktorki w czołówce ma być hołdem dla niej samej, to nie tędy droga...
Zgadzm się z tobą w 100%!!! W Klanie mogli by coś zmienić w tej czołówce.
http://www.bb-magazinie.webpark.pl/
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Gdyby "Klan" pozmieniał wszystkim bohaterom zdjęcia na aktualne(nawet gdyby zmiany były niewielkie), to całość by dużo na tym zyskała, nie sądzicie??

Emeraldo - czołówka "Gotowych na wszystko" jest bombowa!!!
Nowatorskie wykonanie, umieszczenie w niej nawiązań do historii architektury czy malarstwa(motyw ze sprzątającą panią pochodzi z jakiegoś obrazu znanego) i muzyka jest bardzo sympatyczna. A te jabłuszka :serce: - tylko do schrupania.
:D
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bartex pisze:Gdyby "Klan" pozmieniał wszystkim bohaterom zdjęcia na aktualne(nawet gdyby zmiany były niewielkie), to całość by dużo na tym zyskała, nie sądzicie??

Emeraldo - czołówka "Gotowych na wszystko" jest bombowa!!!
Nowatorskie wykonanie, umieszczenie w niej nawiązań do historii architektury czy malarstwa(motyw ze sprzątającą panią pochodzi z jakiegoś obrazu znanego) i muzyka jest bardzo sympatyczna. A te jabłuszka :serce: - tylko do schrupania.
:D
Fajne, ale brakuje mi aktorów.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
emeralda

Czolowka Gotowych moze i jest ciekawa, moze i fajnei, ze sie odnosi do sztuki - sama lubie lazic po muzeach, ogladac rzezby i obrazy, uwielbiam Van Gogha - no ale nic nie zmienia faktu, ze czolowka mi sie po prostu nei podoba, ;) moze mam spaczony gust ;)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

W "Gotowych na wszystko" powinny być dwie czołówki 8)
Jedna taka jak jest, a druga z aktorami.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kingsajz

NIe przejmuj sie Emeralda. W drugim sezonie czołówka jest skrócona tylko do tytułu, bardzo rzadko jest cała. No chyba, ze Polsat cos zmieni.
B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!! B&B Magazinie Nr 4 jest gotowy do ściągnięcia!!
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Naprawdę king??
Czy ja dobrze rozumiem - czołówka w drugim sezonie ogranicza się do spadającego jabłuszka "Desperate Housewives"??
Jeżeli tak, to okropne :shock: :cry:
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
emeralda

czyzby czolowka byla taka krotka - to chyby niemozliwe? serial mi sie podoba, a kiedy 2 serie obejrze nei wiem, podobno ma byc na kodowanym niemeickim kanale,
Awatar użytkownika
Kingsajz

Durga seria od 2 marca, premierowo 2 odcinki. Nie wiem jak pokaże to Polsat, ale ABC przez większosć drugiego sezonu to tylko "spadające jabuszko".
ODPOWIEDZ