"Młodzieńcza miłość", "Kachorra to ja", "Grzesznica", "Zdradzona miłość", "Mała księżniczka", "Brzydula", "Serce z kamienia", "Virginia", "Paulina", "Rosalinda", "Maria z przedmieścia" oraz obowiązkowo - telenowela kostiumowa, bardzo fajna pt. "Prawdziwa miłość". Warto zwrócić uwagę, że tytuły często są źle tłumaczone w polskiej telewizji.. M.in. "Gitanas" czyli "Cyganki" przetłumaczono na "Wieczny płomień miłości"
Telenowele latynoamerykańskie
-
Ryan Lavery
Właśnie! Te co podał SallyFan są bardzo znane!
Ja podałem Ci większość z kanału Zone Romantica. A z poza niego dość znane były jeszcze:
"Młodzieńcza miłość", "Kachorra to ja", "Grzesznica", "Zdradzona miłość", "Mała księżniczka", "Brzydula", "Serce z kamienia", "Virginia", "Paulina", "Rosalinda", "Maria z przedmieścia" oraz obowiązkowo - telenowela kostiumowa, bardzo fajna pt. "Prawdziwa miłość". Warto zwrócić uwagę, że tytuły często są źle tłumaczone w polskiej telewizji.. M.in. "Gitanas" czyli "Cyganki" przetłumaczono na "Wieczny płomień miłości"
a "Enamoradę"" czyli "Zakochaną" przetłumaczono na "W poszukiwaniu miłości"
. A totalnym szczytem była nasza "Virginia" czyli "La Intrusa (dosłownie: Intruzka)" oraz "Paulina" - "La Usurpadora (dosł. Uzurpatorka)".
Strach pomyśleć co wymyślą przy okazji emisji serialu "Amantes" (dosł. "Kochankowie").

-
GL Forever
Tu masz tytuły telenowel, które oglądałam
Jak się powtarzają to sorry
1. Esmeralda
2. Maria Isabela
3. Paulina
4. Cristina
5. Rosalinda
6. Labirynt namiętności
7. Camila
8. Angela
9. Przeklęta miłość
10. Nigdy Cię nie zapomnę
11. W niewoli uczuć
12. Prawdziwa miłość
13. Brzydula
14. Wiosenna Namiętność
15. Ścieżki Miłości
16. Dziki Księżyc
17. Miłość i przeznaczenie
18. Tajemnice pocałunku
19. Przyjaciółki i rywalki
20. Córka przeznaczenia
21. Virginia
22. Porywy serca
23. Biały Welon
24. Mała księżniczka
25. Miłość i nienawiść
26. Zaklęte serce
26. Grzesznica
27. Cana miłości
28. Serce z Kamienia
29. Gorzka zemsta
30. Cena marzeń
31.Kobieta w lustrze
32. Valeria
33. Cud miłości
34. Jesteś moim życiem
35. Zdradzona miłość
36. Barwy Grzechu
To tyle, o ile pamięć mnie nie myli
1. Esmeralda
2. Maria Isabela
3. Paulina
4. Cristina
5. Rosalinda
6. Labirynt namiętności
7. Camila
8. Angela
9. Przeklęta miłość
10. Nigdy Cię nie zapomnę
11. W niewoli uczuć
12. Prawdziwa miłość
13. Brzydula
14. Wiosenna Namiętność
15. Ścieżki Miłości
16. Dziki Księżyc
17. Miłość i przeznaczenie
18. Tajemnice pocałunku
19. Przyjaciółki i rywalki
20. Córka przeznaczenia
21. Virginia
22. Porywy serca
23. Biały Welon
24. Mała księżniczka
25. Miłość i nienawiść
26. Zaklęte serce
26. Grzesznica
27. Cana miłości
28. Serce z Kamienia
29. Gorzka zemsta
30. Cena marzeń
31.Kobieta w lustrze
32. Valeria
33. Cud miłości
34. Jesteś moim życiem
35. Zdradzona miłość
36. Barwy Grzechu
To tyle, o ile pamięć mnie nie myli
-
Ryan Lavery
-
GL Forever
-
Ryan Lavery
Ubolewam strasznie nad losem RCTV, jej pracowników oraz telenovel "Mi prima Ciela" i "Camaleona".. Już za kilka godzin, wojsko przejmie wenezuelską stację RCTV po 53 latach istnienia. Stacja znika. Zastąpi ją inna stacja - polityczna.. Właśnie w pośpiechu zapisuję sobie na dysk fotki z tych dwóch premierowych telenowel, żeby zdążyć..Marisa pisze:Telenowele kocham nawet bardziej od Mody
A tak wygląda rozpiska programowa na najbliższy tydzień... W dwóch wersjach.

Ostatnio zmieniony 2009-07-06, 22:05 przez Ryan Lavery, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GL Forever
Ja niestety nie mogę ocenić na żadną ocenę, ani w ogóle nijak, bo nie mam z czym porównywać:) w życiu nie oglądałam innej telenoweli:)Dawidek pisze:"Luz Claritę" oglądałem kiedyś. Nie była to moja ulubiona telenowela, ale miała swój urok. Dziewczynka, grająca gówną rolę, świetnie odgrywała swoją rolę. I to był największy plus tego serialu. Także piosenka mi się podobała. W sumie oceniam ten serial na czwórkę.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
-
Ryan Lavery
- Marek Forrester
-
Ryan Lavery