"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja nie widzę większej róźnicy między MnS w TVP a na ZDF, czy na Canale 5. Zauważyłem tylko jedną widoczną róźnicę, w odcinkach, które pokazuje TVP jest większe nasycenie kolorów. To też zależy od odcinków. Bo jedne są bardziej nasycone, inne są bardziej blade. Nie wiem, od czego to zależy. Ale raczej to ze strony TVP.
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Dawidek pisze:Bo jedne są bardziej nasycone, inne są bardziej blade. Nie wiem, od czego to zależy. Ale raczej to ze strony TVP.
Też prawda, kiedyś to zauważyłem.
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Jeżeli oglądacie B&B na zagranicznych stacjach, takich jak: ZDF, czy Canale5, to oglądacie te programy z satelity. A jeżeli z satelity, to wiadomo, że jakość obrazu jest o wiele lepsza niż z anteny
Ja mam Cyfrowy Polsat i TVP mam z satelity. MNS mam taką jakby za mgłą. Na ZDF jest jakośc o wiele lepsza. Jest jakby jaśniej. Jak oglądam na TVP, to mam wrażenie jakbym oglądał kasetę VHS z Komunii Świętej :roll:
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Ja uważam,że kolory są takie dziwne troche.W żadnym innym serialu czy filmie nie spotkałam się jeszcze z takimi...
Team Hunter:)A jak!
Primok

Post autor: Primok »

Dawidek pisze:Ja nie widzę większej róźnicy między MnS w TVP a na ZDF, czy na Canale 5. Zauważyłem tylko jedną widoczną róźnicę, w odcinkach, które pokazuje TVP jest większe nasycenie kolorów.
Na TVP jest mniejsza szerokość pasma kolorów więc kolory powinny być lepsze np. na ZDFie. Różnica zależy także od tego w jakim formacie nadają sygnał dane stacje (MPEG2, MPEG4 itd.).
OK - jeszcze trochę szczegółów technicznych.
Cyfrowy Polsat - bierze sygnał z nadajnika naziemnego, poddaje go solidnej kompresji, rozdzielczość kanałów TVP1 i TVP2 to tylko 544x576, średni Bitrate Video odpowiednio 2 Mbps i 2,3 Mbps,
Cyfra - sygnał z Eutelsata W3A, rozdzielczość 704x576, średni Bitrate Video około 3 Mbps.
Lepsza jakość jest na niektórych kabłówkach - np. Vectra (704x576 i około 4 Mbps).
Niezła jakość jest też na platformie n.
A najlepsza ze zwykłej anteny + dobrej jakości np. plazma :mrgreen: .

Więc te sprawy techniczne (jakość) zależą od wielu parametrów i od tego skąd jest odbierane TVP1. Zagraniczne stacje nadają do tego sygnał w zupełnie innym standardzie :wink: .
Marisa

Post autor: Marisa »

Ja mam cyfrę +, ale czasami oglądam też na zwykłej antenie. Obraz z cyfry jest jednak ciut wyraźniejszy. Ale nie wiem, może to sprawa telewizora :P
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Ja mam nieszczęsne UPC i niestety jakość nie jest ulepszana.
Awatar użytkownika
Kaska

Post autor: Kaska »

Na ZDF rzeczywiście jest dużo lepsza jakość obrazu. Takie żywe kolory. U nas obraz jest taki blady. Na Canal 5 wydaje mi się, że też jest dość blady kolor.
No i wszystkie moje ulubione postacie się wykończyły: Sheila w więzieniu, Morgan w psychiatryku, a Tayor nie żyje...
Awatar użytkownika
Cosmo

Post autor: Cosmo »

Przecież można zmienić kontrast i jasność na samym telewizorze. Ja dopóki nie skorygowałem sobie TV w pokoju to MNS było takie ciemne że nic nie dało się dojrzeć.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Właśnie do Mody trzeba czasem regulować tv co do kolorów (zależy tez może od tv) ale postacie często wyglądają jakby z solarką przesadziły ::jezyk:: podczas kiedy przy tych samych ustawieniach postacie z polskiego serialu są blade, cóż zawsze można przymknąc oko na to e oglądam wydarzenia z Los Angeles ::kwasny:: ::rad::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
jahek

Post autor: jahek »

Warto odnotować pewien fakt. Wczoraj TVP nadała odcinek z 1 czerwca 2001 r. To oznacza, że jesteśmy opóźnieni dokładnie o 6 lat :) Od przyszłego tygodnia opóźnienie będzie wynosiło 5 lat z hakiem :)
STREFKA czyli Stephanie, Thorne, Ridge, Eric, Felicia, Kristen i Angela
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Pamiętacie, że w zeszłoroczne wakacje "MNS" była emitowana w sobotę :?: Był jeden odcinek. Otóż, wyobraźcie sobie, że w tym roku będą aż 2 :!: :!: :!: ::rad:: 12 odcinków na tydzień :P 8) Pierwsze sobotnie spotkanie z "MNS" 30 czerwca :zeby: Brawo TVP :mrgreen:

Ach, i jeszcze jedna, gorsza wiadomość - powtórki wracają na godzinę 5.15 ::kwasny:: :ziewam:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ooo :shock: to ciekawe, no to szybko nam teraz będzie akcja lecieć a że w ogóle powtórki pozostaną tu wielki sukces, tyle się mówi złego o Tvp1, ale co do Mody to nas teraz rozpieszczą, czyżby to nasz tajny szpieg z forum załatwił? ::jezyk::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Marisa

Post autor: Marisa »

Jupi :!: :D Oleg, nie gorsza tylko równie wspaniała! :D O 12 nigdy nie mogę oglądać, a o 5 zawsze ::jezyk:: No chyba, że nie będzie mi się chciało wstać :P Super, że będą 2 odcinki (wybacze im nawet, że dzisiaj leci tylko jeden :P )
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Ralphie

Post autor: Ralphie »

Ogólnie skoro rządzą nami mochery to MnS powinno lecieć jeszcze więcej.
Bez obrazy serialu ale wielki procent ludzi w podeszłym wieku to fani MnS.
Chociaż jedna rzecz która nam może wyjść z PiSem na dobre- więcej Mody na Sukces :zeby:
ODPOWIEDZ