All my children

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
SallyFan

Post autor: SallyFan »

26/06
Ocena odcinka: 4/10

Strasznie nudny odcinek. Dosłownie przysypiałem na niektórych akcjach...
Ciekawe były nawet sceny Amanda&Aidan (jee! wreszcie był Aidan xDDD), Ava&Lily :serce: (fajna ta scena z rękami, zwłaszcza że to ta sama aktorka xD) i konwersacja Greenlee i Annie. Słowna walka dwóch pięknych kobiet :twisted: ::chytry::

Pojawił się Jack, i był też Sean :) Widać było dystans między Jackiem a Seanem :twisted:
I była Krystal xD Adama wzięła skrucha i poprosił Krystal żeby przeprosiła za niego Stuarta. ;p Bobbie :serce: Zatrudniła Ave (Ive ? tak to chyba czytają) w tej jej knajpie.

Ale numer! Dziś Amanda gadała z jakimś facetem w tym samym miejscu w którym kilka lat temu Bobby Warner przytulił sfrustrowaną Anite :D Widziałem to na takim fajnym klipie o AMC.

JR wreszcie sie dowiedział, że Adam współpracował z Zachem przeciwko niemu. Ha!
Amanda lata przez cały odcinek od JRa do Aidana, od Aidana do gościa z FBI, od FBI do JRa xD Fajne było to jak facet ją spytał co ją łączy z JRem ::jezyk::

Bohaterowie tutaj przynajmniej normalnie się ubierają. Co prawda Ryan miał tą koszule taką... :mrgreen: ale dobra, nie czepiam się. xD

W bumperze był Zach, a w s/p Jack i.. czyżby Livia?! :D Tad&Erica, Colby(Lily?)&Sean, Greenlee&Ryan.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

I jak Sallyfanie zostajesz przy All my children?
A czemu dajesz takie niskie noty odcinków. ::chytry:: U mnie noty AMc wachałyby się między 8 a 9.

Odcinek z 26.06 podobał mi się .
Najważniejsze , że cała sprawa z milionem zaczyna się rozwiązywać .Adam przyznał się Jr-owi , że współpracował z Zachem , a JR domyślił się, ze za tym całym przekrętem stoi Slater czyli Zach i milion jest właśnie u niego, a Zach żyje sobie beztrosko.
Adam moim zdaniem tak naprawdę chciał przeprosić również Krystal , bo wtedy nakrzyczał równiez na nią , więc w podtekście przepraszal Stuarta.Coś mi się wydaje , ze ponownie będzie związek Krystal&Adam
Lily ma jakieś uprzedzenie do ludzi ,boi się byc dotykana nawet przez własną siostrę.Niewiecie czasem dlaczego?Johnatan ją chyba skrzywdził i to dlatego.
Juz pisałem , że watek około Spike'owyczyli Greenlee /Ryan/Annie/Kendal mnie strasznie nudzi i potycznka Greenlee i Annie nie zrobiła na mnie wrażenia.Chociaż miło popatrzeć na piękną Greenlee :serce:

W zapowiedziach tak to Livia.poprzednio Livia pojawiła się aż 3 tygodnie temu kiedy to Greenlee chciała odebrać Spike'a przez sąd.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Tkk_Bolly pisze:I jak Sallyfanie zostajesz przy All my children?
A czemu dajesz takie niskie noty odcinków. ::chytry:: U mnie noty AMc wachałyby się między 8 a 9.

Odcinek z 26.06 podobał mi się .
Najważniejsze , że cała sprawa z milionem zaczyna się rozwiązywać .Adam przyznał się Jr-owi , że współpracował z Zachem , a JR domyślił się, ze za tym całym przekrętem stoi Slater czyli Zach i milion jest właśnie u niego, a Zach żyje sobie beztrosko.
Adam moim zdaniem tak naprawdę chciał przeprosić również Krystal , bo wtedy nakrzyczał równiez na nią , więc w podtekście przepraszal Stuarta.Coś mi się wydaje , ze ponownie będzie związek Krystal&Adam
Lily ma jakieś uprzedzenie do ludzi ,boi się byc dotykana nawet przez własną siostrę.Niewiecie czasem dlaczego?Johnatan ją chyba skrzywdził i to dlatego.
Juz pisałem , że watek około Spike'owyczyli Greenlee /Ryan/Annie/Kendal mnie strasznie nudzi i potycznka Greenlee i Annie nie zrobiła na mnie wrażenia.Chociaż miło popatrzeć na piękną Greenlee :serce:

W zapowiedziach tak to Livia.poprzednio Livia pojawiła się aż 3 tygodnie temu kiedy to Greenlee chciała odebrać Spike'a przez sąd.
Jak to???? :shock: Adam współpracował z Zach'iem,ale po to by wydobyć JR'a!! :D Więc dlaczego tak o tym piszecie,jakby to była zbrodnia Adama wobec syna? Ehh,skomplikowany ten wątek,a przede mną wciąż odcinek z 22 czerwca i wciąż nie mogę się przekonać i zmotywować,by go obejrzeć. :zeby:

Czyli rozumiem,że...Zach nic nie zapłacił porywaczom? Tzn. Adam nie zapłacił tego miliona porywaczom,który pożyczył mu Zach? Zresztą,jeszcze przede mną 3 odcinki,więc... ::jezyk::
If you can't beat them, join them...
Tkk_Bolly

Thorne pisze: Jak to???? :shock: Adam współpracował z Zach'iem,ale po to by wydobyć JR'a!! :D Więc dlaczego tak o tym piszecie,jakby to była zbrodnia Adama wobec syna? Ehh,skomplikowany ten wątek,a przede mną wciąż odcinek z 22 czerwca i wciąż nie mogę się przekonać i zmotywować,by go obejrzeć. :zeby:

Czyli rozumiem,że...Zach nic nie zapłacił porywaczom? Tzn. Adam nie zapłacił tego miliona porywaczom,który pożyczył mu Zach? Zresztą,jeszcze przede mną 3 odcinki,więc... ::jezyk::
Tak wątek bardzo skomplikowany.A ja rozumiem tak, że Adam zapłacił porywaczom milion za odzyskanie JR, ale ten milion przeszedł do Zacha i Adam o tym nie wie.I dlatego Zach nadal chce firmę , dom , choć nic nie stracił...(znaczy pewnie przekupił porywaczy ).Adam,JR próbują odzyskać milion i pod koniec ostatniego odcinka JR przypominając sobie poszczególne wypowiedzi Zacha , Adama orientuje się , że za tym wszystkim stoi Zach i że to on ma ten milion .A Adam i Zach dużo wcześniej przed całym porwaniem mieli układ przeciwko JR-owi(wtedy zaczynałem oglądać AMC, więc za bardzo nie orientuje się na czym miał polegac , ale na pewno chcieli zdetronizować JR-a jako szefa w firmie ) i właśnie dlatego , ze mają układ Zach porzyczył Adamowi milion.

[ Dodano: 2007-06-28, 22:29 ]
Recast w roli Spike'a
Odchodzą Ava and Julia Farrar(2006-2007) Zastąpią ich Alexander, Benjamin, & Caleb Eckstein.(2007-)Zmiana nastąpi pod koniec lata

Swoją drogą nawet nie zorientowałem się , ze Spike grały dziewczyny.Teraz nareszcie bedą chłopcy w końcu grać Spike'a, bo przecież Spike'owi już idzie 2 rok .
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Tkk_Bolly,dzięki za wyjaśnienia! :: bow :: Rzeczywiście,jak pisałem w tym temacie powyżej,Zach powiedział temu jednemu porywaczowi,że 1 milion dolarów zrobi sobie wycieczkę i do niego wróci! :mrgreen: No i to pasuje do historyjki,którą właśnie odtworzyłeś. ::jezyk:: Ale ten wątek i tak wydaje mi się taki,no bez sensu. Bo przecież tu dużą rolę musiała grać spontaniczność Zacha,a nie perfidny,wcześniej skonstruowany plan! To JR wpadł na pomysł sfingowania porwania własnej osoby,więc nie ma tu mowy o jakimś 'maczaniu palców' przez Zacha. ::jezyk::
If you can't beat them, join them...
SallyFan

27/06 - środa
Ocena odcinka:9/10
No no, takie odcinki moge oglądać!

Pojawił się wreszcie Del w rozmowie z Amandą i pojawiła się Livia :serce: w rozmowie z Jacksonem. Pojawiła się też przyjaciółka Erici - Pam. Była super :wink:
Ku mojemu zaskoczeniu przez przypadek ukryłem że Joshua Madden jest lekarzem xD Fajnie wiedzieć! :mrgreen: Tylko dziwne, że synek mówi do matki po imieniu;p "Erica". Chociaż niektórzy tak robią ;)
Nie wiem kogo popieram w Annie vs. Greenlee. Jak to przedtem określiłem: walka dwóch pięknych kobiet. xD
W AMC wszyscy są wyluzowani. To robi super efekt.
Wizyta Livii u Jacksona była wspaniała :mrgreen: I to spojrzenie Livii kiedy Jack gadał z Tadem... ;p
Jack przyszedł do Ericii, to było super!
Buahahhaa xD
Colby się bała że śledzi ją porywacz JR'a a to był ochroniarz wynajęty przez Adama ;d Ale się Sean na bronienie napalił xD
Cała Amanda nudna, fajna była nawet rozmowa z Delem, ale z tym JRem wieczne przekomarzanie się... ;]
Sen Erici był zawalisty xDDD Jak ona to powiedziała to Jack strzelał takie miny że hej xD
Myslałem że Colby jest gruba ;p
Matko ale w tej restauracji było - cały czas łaziło dwóch facetów i cały czas ci sami xDDD
A scenki Ryan&Greenlee śliczne :serce:

I na końcu:
Bumper: Kendall
Sneak Peek: Zach&Amanda, jakaś babka z facetem, facet to chyba Josh, ale nie widze twarzy, babki nie poznaje i kłótnia Annie z Ryanem xD
Tkk_Bolly

Sallyafanie mam nadzieje , że się wciągłeś w AMC i ogladasz także kolejne odcinki .

Środowy odcinek bardzo mi się podobał bo pokazywane były postacie , które możemy zobaczyć bardzo rzadko , aszkoda Livia, Derek ,Reache czy Del.

Wogóle strasznie mnie zaczął denerwować wątek Greenlee/Ryan/Annie.Greenlee zagroziła Annie , że ją zwolni ta zaraz pobiegła do Ryana.Ale wcześniej tam byla już Greenlee i naprawde ma fajnie , przyjacielskie stosunku z Ryanem i miło się ogląda ich przyjaźń.
A Annie robiła później wyrzuty Ryanowi , że spedza czas z Greenlee .I Ryan musiał wybierać pomiędzy przyjaźnia z Greenlee, a rodziną . Oczywiście wybral rodzinę , ale nie może nawet rozmawić nawet z Greenlee ::plask wczolo: Wogóle podła Annie powinna się pogodzić , że Ryana i Greenlee łączy jakaś więź przecież byli kiedyś małżeństwem
Zwiodłem się na Annie :nie: I na Ryanie , który żyje pod pantoflem :nie:

Pozostałe wątki nie wzbudzają u mnie emocji . Podobała mi się Erica w szpitalu .A koszule nocne to miała troszkę wyzywające ::rad:: Jake i Erica są znowu razem.Wogóle pięlegniarka zrobiła im zdjęcie, pewnie da je do tv i wreszcie będzie koniec wątku new devorce.

Jamie i Babe są coraz bliżej . Babe zdała egzaminy.Jamie dał Bebe pierścionek .Chociaż nie chce aby byli razem , bo wszystko na to wskazuje , że ożenia się i razem wyjadą .

Krystal przyjęła do baru Colby jako kelnerkę .Mozemy teraz obserwować walkę Avy i Colby w barze .Przynajmniej jest ciekawie. A Colby to tez dziewczyny z pazurkiem.
Dziwie się , że Colby wybaczyła w sumie Seanowi zdradę a Ave nie.A to przecież bardziej wina Sean'a Ava była wtedy samotna.

Minałczas kiedy Adam, JR mogli oddać Zachowi pieniądze i dom Chandlerów stał się Zacha

Ruth Martin wraca na chrzest Jenny .Więc licze na takie postacie na chcie jak Marian , Joe , Palmer, Myrtle , Stuart i Opal.Czyli starsze pokolenie, który pojawia się bardzo rzadko.
Juz się nie mogę doczekać Ruth, ostatni jej wystep byl w roku 2003

Bianca Mongomery(ta o której dyskutowaliśmy w temacie o Passions wroci do serialu 14 sierpnia.Narazie tylko na jeden odcinek (zatelefonuje do Kendal)Ale jest mozliwe aby Bianca wróciła na stałe.

Szykuje się nowy storyline ( wszystkie wątki się pokączyły) Scenarzyści powiedzieli , że w nowym storyline nikt nie zginie! Nie będzie żadnych bomb , seryjnych zabójców itp.
Szkoda , bo ja bym wybił Annie , Kendal, Avę, Zacha i od dzisiaj Ryana :twisted:
SallyFan

Odcinek z 28/06 (czwartek) był super!

Muzyczka na końcu odcinka była łudząco podobna do tej co jest w M jak Miłość w podobnych sytuacjach :zeby:
Walka Avy i Colby w barze Krystal prześmieszna ::loll:: I jeszcze jak na siebie tym psikały, lol, wariatki xD

Znowu byli i Aidan i Del. Amanda teraz już mnie wkurza. Za dużo sobie wyobraża, przecież Aidan jej nie znajdzie stosu informacji przez 1 dzień ::plask wczolo:
Joshua wygląda tragicznie w tej fryzurze xD Za to zastanawia mnie, po co zadaje się z Greenlee skoro oczywiste jest że ona kocha Ryana ::jezyk::
Ryan jest strasznie niezdecydowany. Niby mówi Annie że dla niej i Emmy zrobi wszystko, a tu co? Jednak z Greenlee ::chytry::
Wow, nie wiedziałem że Kendall jest w ciąży :zeby:
Sceny kiedy Adam z JRem przedstawiali zarządowi firmy Chandlerów swój plan - zabawna xD Jak ten skończył gadać poruszającą (xD) gadkę, że on daje JRowi firme, JR da Adamowi Chandlerowi III i tak dalej, to wszyscy łącznie z tą babką rzucili się na niego że już po wszystkim, Zach przejmie itd. ::loll::
Kendall :serce: :serce: :serce: Fajną miała mine jak jej Zach spytał co zrobi z Chandler Mansion jak ją dostaną xDDD
Nadal się waham co myśleć i o Annie i o Zachu.
Jamie i Babe. Fajnie się Babe cieszyła na ten pierścionek :) Ja już myślałem że on się jej oświadczy, ale sobie przypomniałem że Babe jest żoną JRa ::loll::
To już 4 odcinek który oglądam i ani razu nie było Lily i Jonathana ::ysz::
Wolałem Bobbie Eakes w roli takiej jakby swojej - Macy, a nie matki polki Krystal xDDD
Super że będzie new storyline, może coś więcej z Aidanem :wink:

Przede mną jeszcze odcinek z piątku, ten pochłonąłem bez przerw :)

Tkk, gdzie był Derek?! Musiałem przegapić, nie widziałem... I kto to Reache?
Tkk_Bolly

Reachel to opiekunka małego Spike'a.Pojawia się dość rzadko i przeważnie tylko oddaje dziecko Ryanowi,Kendal lub Zachowi , rzadko ma jakąś kwestię .A nowy Spike podobno juz 16 lipca.MNie mogę się doczekać, może jakoś odświeży ten wątek.

Derek był z Colby i Sean'em.Swoją drogą to liczyłem na jego związek z Krystal , a jednak nic z tego
Kaj_1986

Post autor: Kaj_1986 »

uwielbiam "All My Children". na chwilę obecną, to chyba jedyna amerykańska opera mydlana, która pisze nowe wątki pod osobowość postaci,a nie pod jakieś sensacyjne wątki. jest kilka postaci, które są denerwujące lub nudne, ale jest też mnóstwo bardzo dobrych aktorów, którzy swoją grą są w stanie przykuć moją uwagę. nie wiem, czemu tak źle sobie ta soapka radzi w wynikach oglądalności, bo według mnie jest ciekawą alternatywą w stosunku do pozostałych seriali z daytime.
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Kaj_1986 pisze:uwielbiam "All My Children". na chwilę obecną, to chyba jedyna amerykańska opera mydlana, która pisze nowe wątki pod osobowość postaci,a nie pod jakieś sensacyjne wątki. jest kilka postaci, które są denerwujące lub nudne, ale jest też mnóstwo bardzo dobrych aktorów, którzy swoją grą są w stanie przykuć moją uwagę. nie wiem, czemu tak źle sobie ta soapka radzi w wynikach oglądalności, bo według mnie jest ciekawą alternatywą w stosunku do pozostałych seriali z daytime.
A według mnie jest nudnym daytime drama. Najlepsze jest ATWT, a AMC się chowa 8) AMC oglądalnośc jak na swoją nudnawośc to i tak ma wysoką, więc nie narzekaj. Taki nijakawy jest AMC. Taka soapka bez klimatu jakby :roll: a zresztą nie tylko AMC pisze wątki pod osobowośc postaci :roll: nawet AMC jest chyba jedną z najbardziej sensacyjnych oper mydlanych :roll:
Kaj_1986

Post autor: Kaj_1986 »

no cóż pozwole sobie się nie zgodzic o ile 3 miesiące temu było to prawdą (seryjny morderca, przeszczepiony poaborcyjnie płód, lesbijka uwięziona w ciele mężczyzny) to teraz się to zmienia na lepsze, m.in. nadchodzący wątek z głuchoniemym dzieckiem, coś co mało innych soap oper odważyłoby się zrobić, za bardzo zaplątane w wątki amnezyjno-rozwodowe i podwyższaniem wyników oglądalności. ATWT z tego co czytałem i trochę oglądałem nie jest najgorsze, ale trochę mało pomysłowe jak na mój gust. nie ma jaj. postać homoseksualna jest właściwie aseksualna, twórcy od roku nie dali jej żadnego wątku romansowego i to jest właśnie trochę taka podszyta nietolerancją podwójna moralność (postacie heteroseksualne skacża z łóżka do łózka, krewnym swoich partnerów, ale postać homoseksualna nie może być nawet w związku bo fuj). trzeba za to przyznać że w atwt jest kilkoro dobrych aktorów, między innymi jennifer landon/gwen/cleo - jest świetna.
GL Forever

Post autor: GL Forever »

W ATWT są świetne intrygi ::jezyk:: odcinek z 6 lipca był genialny ::jezyk:: moim zdaniem AMC nie dorasta ATWT do pięt. ATWT stara się, żeby podwyższyc swoją oglądalnośc (są sceny w plenerze, super intrygi), a oglądając AMC nuda może spokojnie dorwac człowieka. Jedyną porządną operą mydlaną ABC jest General Hospital, a AMC i OLTL są nudnawe (OLTL to już w ogóle porażka). Czołówka AMC jest niezgorsza :wink:

P.S. Luke z ATWT (ten gej) już interesował się osobą tej samej płci, ale była hetero :P teraz znowu lekko zakochał się w innej osobie... no, ale ta osoba przespała się z kobietą... no, ale już nie oftopuję. Jest odpowiedni temat do ATWT.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Wiecie co, z racji tego, ze mam teraz bardzo malo pracy (cos ludzie nie chca sie angielskiego uczyc w wakacje :D) postanowilam ze sprobuje jednak kontynuowac ogladanie AMC :D Nie pamietam dokladnie kiedy z tym utknelam, ale mam zamiar sobie sciagnac kilkanascie ostatnich odcinkow i nadrobic zaleglosci :) Zobaczymy co z tego wyniknie, hehe :D
SallyFan

Oglądacie dalej? ::chytry:: Bo coś tu mało komentarzy

Jest już nowa fenomenalna czołówka!
http://www.youtube.com/watch?v=sqDTV5j0KBg

Zaskoczyło mnie najbardziej to, że Aidan jest po Annie :shock: :shock: :shock: A po nim nowa Greenlee! :serce: :serce: :serce:
Nikogo więcej nie dodano, tylko Greenlee, wyrzucono zaś Jeffa (recurring), Sydney (zniknęła), Biance i Zarfa (oboje wyjechali).
Update: Zamiast Aidana na końcu pierwszej sekwencji jest Jonathan, Amanda przez kilka openingów utrzymywała się tam, ale w końcu wyleciała ponownie do drugiej (ale ma ulepszenie, obraca się xD) i jest za Jamie'm. Julia ma zoom in dodany (dziwne że ją tu trzymają jeszcze). I Lily ma troszke zmienione (zapewnie przez Ave).
O ile się nie myle dodano zdjęcie na początku Krystal i Tada. :wink:
ODPOWIEDZ