Ogólnie o filmach
- kimberly1990
Wczoraj na TVNie oglądałam "Koszmar z ulicy wiązów"
Sama nie wiem, co mam powiedzieć o tym filmie, którego reklame wielokrotnie słyszałam od mojego kuzyna, który uwielbia filmy z Freddie'm xD W sumie to średnio mi się ten film podobał
No i nie miałam po nim koszmarów, ogólnie spałam spokojnie w nocy
Sama postać Freddiego w niektórych ujęciach wydawała mi się bardziej komiczna niż straszna
Taki sobie horror

Ja aktualnie musze sobie zostawić trochę kasy, bo do kin wchodzą 2 podobno genialne filmy:
-Szklana pułapka 4.0(nie oglądałem poprzednich części więc nie wiem czy by mi się spodobało
)
-Transformers(na to muszę iść!!! Nie daruję sobie jak nie zobaczę tego filmu na wielkim ekranie. Tylko muszę się dowiedzieć ile będą kosztowały bilety na ten film w IMAX'ie, bo z tego co widziałem na reklamie ma zarąbiste efekty specjalne, a kino w moim mieście ma mały ekran. No mógłbym iść do Łodzi do Bałtyku lub Silver Screen'a, ale po co mam iść na to samo i oglądać to na takim małym ekranie jak w IMAX'ie jest kilka razy większy
)
-Szklana pułapka 4.0(nie oglądałem poprzednich części więc nie wiem czy by mi się spodobało
-Transformers(na to muszę iść!!! Nie daruję sobie jak nie zobaczę tego filmu na wielkim ekranie. Tylko muszę się dowiedzieć ile będą kosztowały bilety na ten film w IMAX'ie, bo z tego co widziałem na reklamie ma zarąbiste efekty specjalne, a kino w moim mieście ma mały ekran. No mógłbym iść do Łodzi do Bałtyku lub Silver Screen'a, ale po co mam iść na to samo i oglądać to na takim małym ekranie jak w IMAX'ie jest kilka razy większy
-
Gabra-Sheila
Teraz wchodzi Szklana Pułapka 4?
Super
Ciekawe jak zagrał Bruce Willis po raz 4 w Szklanej Pułapce
Goku-poprzednie części były świetne!
Najbardziej podobała mi się pierwsza
A dziś na polsacie Speed:Niebezpieczna prędkość po raz dwudziesty chyba
Ale i tak obejżę
A jutro Młodzi Gniewni z M.Pheiffer (chyba dobrze napisalam ;P) też po raz enty ... Polsat lubi powtórki xP Ale daje przynajmniej fajne filmy 
A dziś na polsacie Speed:Niebezpieczna prędkość po raz dwudziesty chyba
Pamiętaj, że ten film ma 23 lata, i wtedy całkiem inaczej kręcono filmy, inna była ludzka mentalność i co innego było straszne. Tak samo np z "Ptakami" - film ma kilkadziesiąt lat, uważany jest za megastraszny, a dla mnie taki nie był, bo zostałam na czym innym wychowana i inne rzeczy widziałam wcześniej.kimberly1990 pisze:Wczoraj na TVNie oglądałam "Koszmar z ulicy wiązów"Sama nie wiem, co mam powiedzieć o tym filmie, którego reklame wielokrotnie słyszałam od mojego kuzyna, który uwielbia filmy z Freddie'm xD W sumie to średnio mi się ten film podobał
No i nie miałam po nim koszmarów, ogólnie spałam spokojnie w nocy
Sama postać Freddiego w niektórych ujęciach wydawała mi się bardziej komiczna niż straszna
![]()
Taki sobie horror
![]()
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Ja zawsze bałam się Freddiego
...Szczególnie tej części, kiedy akcja dzieje się w domu psychiatrycznym...Gra tam aktorka P. Arquette (Stygmaty
) Nie pamiętam zbyt pierwszej (to ta gdzie zgwłacono zakonnicę??) ale wiem że jak byłam w podstawówce to był dla mnie straszny horror , który naprawdę robił wrażenie
Rozczarowała mnie za to ostatnia część-"Powrót Freddieigo" czy jakoś tak-nie pamietam
jak kręcą film o Freddim Jak dla mnie, totalna klapa 
Rozczarowała mnie za to ostatnia część-"Powrót Freddieigo" czy jakoś tak-nie pamietam
Najlepszy jest oczywiście Pulp Fiction, ale skoro widziałeś to polecam Dom woskowych ciał, bo jest to bardzo dobry horror, mimo nie najlepszych opiniiGoku pisze:-Daredevil(już raz oglądałem ten film, ale dopiero od jakiejś połowy albo dalej)
-Jarhead(a to za to oglądałem do połowy xD)
-Dreamgirls
-Dom woskowych ciał
-GhostRider
-7 mieczy
-Korpus Weteranów
-Spiderman(oglądałem dwójkę, a jedynki jeszcze nie xD)
-Pulp Fiction(oglądałem to wieeeleee razy, ale nigdy nie widziałem końcówki xDD)
Może mi ktoś z was polecić któryś z tych filmów?? Bo nie mogę się zdecydować w jakiej kolejności je oglądać xDD
Oj obejrzyj lepiej najpierw wcześniejsze częściGoku pisze:Ja aktualnie musze sobie zostawić trochę kasy, bo do kin wchodzą 2 podobno genialne filmy:
-Szklana pułapka 4.0(nie oglądałem poprzednich części więc nie wiem czy by mi się spodobało)
-Transformers(na to muszę iść!!! Nie daruję sobie jak nie zobaczę tego filmu na wielkim ekranie. Tylko muszę się dowiedzieć ile będą kosztowały bilety na ten film w IMAX'ie, bo z tego co widziałem na reklamie ma zarąbiste efekty specjalne, a kino w moim mieście ma mały ekran. No mógłbym iść do Łodzi do Bałtyku lub Silver Screen'a, ale po co mam iść na to samo i oglądać to na takim małym ekranie jak w IMAX'ie jest kilka razy większy)
Czekam także bardzo na "I Am Legend"
Jeszcze większe wrażenie robi trailer Johnego Rambo
-
GL Forever
-
SallyFan
W to lato Polsat (TVN?) ma puścić znów Stalowe Magnolie
Kocham ten film całym sercem, super że znów puszczą!!!

Bruce Willis ma 52 lata. Sylvester Stallone ma 60 i dalej gra w Rocky'ch. Nie wiem czego się czepiasz.. To że dla ciebie starzy są ludzie po 40 to żalGL forever pisze:Willis znowu w Szklanej Pułapce. Czy on nie jest już za stary na granie herosów w filmach sensacyjnych ?
-
Melhir