Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Ja nie oglądałam żadnego z nich :P kiedyś prawie obejrzałam "Dom woskowych ciał", ale na szczęście w porę się opamiętałam :P
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Marisa

Post autor: Marisa »

Jeśli jesteś fanem Paris H. to zacznij od domu woskowych ciał ::jezyk::
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Wczoraj na TVNie oglądałam "Koszmar z ulicy wiązów" ::jezyk:: Sama nie wiem, co mam powiedzieć o tym filmie, którego reklame wielokrotnie słyszałam od mojego kuzyna, który uwielbia filmy z Freddie'm xD W sumie to średnio mi się ten film podobał ::jezyk:: No i nie miałam po nim koszmarów, ogólnie spałam spokojnie w nocy :P Sama postać Freddiego w niektórych ujęciach wydawała mi się bardziej komiczna niż straszna ::jezyk:: :roll: Taki sobie horror ::jezyk:: :wink:
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Chciałem to oglądać, ale jak usłyszałem głos lektora - zrezygnowałem ::cojest::
paula ;]

Post autor: paula ;] »

Nie wiem, czy posiadacie taką wiedzę, ale w "Koszmarze..." grał Johnny Deep :serce: Tyle, że wtedy nie był jeszcze taki słodki ::jezyk:: Z tych filmów co z nim widziałam, najlepiej podobał mi się w "Desperado 2" :D Oglądał ktoś może?
Goku

Post autor: Goku »

Ja aktualnie musze sobie zostawić trochę kasy, bo do kin wchodzą 2 podobno genialne filmy:

-Szklana pułapka 4.0(nie oglądałem poprzednich części więc nie wiem czy by mi się spodobało :P)
-Transformers(na to muszę iść!!! Nie daruję sobie jak nie zobaczę tego filmu na wielkim ekranie. Tylko muszę się dowiedzieć ile będą kosztowały bilety na ten film w IMAX'ie, bo z tego co widziałem na reklamie ma zarąbiste efekty specjalne, a kino w moim mieście ma mały ekran. No mógłbym iść do Łodzi do Bałtyku lub Silver Screen'a, ale po co mam iść na to samo i oglądać to na takim małym ekranie jak w IMAX'ie jest kilka razy większy ;))
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Teraz wchodzi Szklana Pułapka 4? :D Super :zeby: Ciekawe jak zagrał Bruce Willis po raz 4 w Szklanej Pułapce :wink: Goku-poprzednie części były świetne! ::krzyw:: Najbardziej podobała mi się pierwsza :)
A dziś na polsacie Speed:Niebezpieczna prędkość po raz dwudziesty chyba :P Ale i tak obejżę ::jezyk:: A jutro Młodzi Gniewni z M.Pheiffer (chyba dobrze napisalam ;P) też po raz enty ... Polsat lubi powtórki xP Ale daje przynajmniej fajne filmy ::chytry::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

kimberly1990 pisze:Wczoraj na TVNie oglądałam "Koszmar z ulicy wiązów" ::jezyk:: Sama nie wiem, co mam powiedzieć o tym filmie, którego reklame wielokrotnie słyszałam od mojego kuzyna, który uwielbia filmy z Freddie'm xD W sumie to średnio mi się ten film podobał ::jezyk:: No i nie miałam po nim koszmarów, ogólnie spałam spokojnie w nocy :P Sama postać Freddiego w niektórych ujęciach wydawała mi się bardziej komiczna niż straszna ::jezyk:: :roll: Taki sobie horror ::jezyk:: :wink:
Pamiętaj, że ten film ma 23 lata, i wtedy całkiem inaczej kręcono filmy, inna była ludzka mentalność i co innego było straszne. Tak samo np z "Ptakami" - film ma kilkadziesiąt lat, uważany jest za megastraszny, a dla mnie taki nie był, bo zostałam na czym innym wychowana i inne rzeczy widziałam wcześniej.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Ja zawsze bałam się Freddiego ::bojesie:: ...Szczególnie tej części, kiedy akcja dzieje się w domu psychiatrycznym...Gra tam aktorka P. Arquette (Stygmaty :wink: ) Nie pamiętam zbyt pierwszej (to ta gdzie zgwłacono zakonnicę??) ale wiem że jak byłam w podstawówce to był dla mnie straszny horror , który naprawdę robił wrażenie ::jezyk::
Rozczarowała mnie za to ostatnia część-"Powrót Freddieigo" czy jakoś tak-nie pamietam :oops: jak kręcą film o Freddim Jak dla mnie, totalna klapa ::kwasny::
Primok

Post autor: Primok »

Goku pisze:-Daredevil(już raz oglądałem ten film, ale dopiero od jakiejś połowy albo dalej ;))
-Jarhead(a to za to oglądałem do połowy xD)
-Dreamgirls
-Dom woskowych ciał
-GhostRider
-7 mieczy
-Korpus Weteranów
-Spiderman(oglądałem dwójkę, a jedynki jeszcze nie xD)
-Pulp Fiction(oglądałem to wieeeleee razy, ale nigdy nie widziałem końcówki xDD)

Może mi ktoś z was polecić któryś z tych filmów?? Bo nie mogę się zdecydować w jakiej kolejności je oglądać xDD
Najlepszy jest oczywiście Pulp Fiction, ale skoro widziałeś to polecam Dom woskowych ciał, bo jest to bardzo dobry horror, mimo nie najlepszych opinii :wink: .
Goku pisze:Ja aktualnie musze sobie zostawić trochę kasy, bo do kin wchodzą 2 podobno genialne filmy:

-Szklana pułapka 4.0(nie oglądałem poprzednich części więc nie wiem czy by mi się spodobało :P)
-Transformers(na to muszę iść!!! Nie daruję sobie jak nie zobaczę tego filmu na wielkim ekranie. Tylko muszę się dowiedzieć ile będą kosztowały bilety na ten film w IMAX'ie, bo z tego co widziałem na reklamie ma zarąbiste efekty specjalne, a kino w moim mieście ma mały ekran. No mógłbym iść do Łodzi do Bałtyku lub Silver Screen'a, ale po co mam iść na to samo i oglądać to na takim małym ekranie jak w IMAX'ie jest kilka razy większy ;))
Oj obejrzyj lepiej najpierw wcześniejsze części :wink: . A na Transformers też czekam - efekty w trailerach powalają, poza tym jako dziecko byłem wielkim fanem Transformersów - jeszcze sporo ich gdzieś mam :P . Ale do kina raczej nie pójdę, bo niestety ma być ponoć z polskim dubbingiem, a tego bym nie zniósł ::kwasny:: .
Czekam także bardzo na "I Am Legend" :P .
Jeszcze większe wrażenie robi trailer Johnego Rambo ::chytry:: .
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Byłam na Szklanej Pułapce 4.0 . Fajny film ani chwili się nie nudziłam ;) .
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Willis znowu w Szklanej Pułapce. Czy on nie jest już za stary na granie herosów w filmach sensacyjnych ? :roll:
SallyFan

Post autor: SallyFan »

W to lato Polsat (TVN?) ma puścić znów Stalowe Magnolie :serce: :serce: :serce: Kocham ten film całym sercem, super że znów puszczą!!! :)
GL forever pisze:Willis znowu w Szklanej Pułapce. Czy on nie jest już za stary na granie herosów w filmach sensacyjnych ? :roll:
Bruce Willis ma 52 lata. Sylvester Stallone ma 60 i dalej gra w Rocky'ch. Nie wiem czego się czepiasz.. To że dla ciebie starzy są ludzie po 40 to żal ::loll::
Melhir

Post autor: Melhir »

W ogóle też czekam na transformersów ale najbardziej to na nowego gacka, no i na iron mana. Premiera tych filmów przewidziana na 2008 rok. A zapomniałbym o hobbicie, który jeszcze nie ma reżysera. :/
Awatar użytkownika
Leon

Post autor: Leon »

Hard Candy sobie pooglądajcie... Warto... :!:
ODPOWIEDZ