Herosi (Heroes)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

Post autor: Goku »

Adex-fan Brooke pisze:Jaką właściwie rolę odgrywa tam Jack Coleman? Czy jest w każdym odcinku?
Gra największego debila w tym serialu - ojca Claire(to znaczy adoptowanego ojca xD No że Claire jest adoptowana przez niego :P), który cholera wie czemu utrudnia wszystkim życie i niestety jest w każdym odcinku ::kwasny::
Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil »

Goku pisze:to znaczy adoptowanego ojca xD
8)

Tutaj krótka notka o granym przez niego bohaterze:
Bennet jest przybranym ojcem Claire Bennet. Jest członkiem tajnej organizacji działającej pod przykrywką wytwórni papieru "Primatech Paper Company" zajmującej się namierzaniem i ingerowaniem w życie ludzi obdarzonych nadnaturalnymi zdolnościami.

Z pozoru Bennet to zwykły, nudny, do granic możliwości mieszczański typowy ojciec rodziny. Przywiązanie do rodziny i obowiązki zawodowe często stają w opozycji do siebie. Nie ma wątpliwości co do tego, że kocha swoją przybraną córkę Claire, i chce ją chronić za wszelką cenę, ale sposoby jakich się ima są wyjątkowo okrutne i rażąco sprzeczne z jego opiekuńczą naturą. Przykładem na to jest zmuszanie Eden, by używała swych zdolności perswazji przeciwko uzależnionemu od heroiny Isaacowi, aby ten, będąc na odwyku, ponownie zażył narkotyk w celu wywołania wizji przyszłości.

Polubiłem Jessicę ^^ Lubię takie ostre dziewczyny :twisted: ::krzyw::
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Goku właśnie mi uświadomiłeś kwestię "wujka" - bleee, też chciałam żeby Claire i Peter stworzyli parę a tu bzińco ::kwasny::

Podoba mi się jak nakręcona jest Nikki w lustrze i innych powierzchniach odbijających :D
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Zgadzam się z Black_Dragon co do mamy Claire. Jest "sukowata" - i jakoś nie ma ochoty zostć dłużej w Kermit by nadrobić stracony czs tylko od razu wypad do Meksyku :roll: .
Hej, zwolennicy pary Claire - Peter, z dużo Mody żeście się naoglądali :wink: . On jest dwa razy starszy od niej :wink: . No co, on szesnastka, on pod trzydziestkę!
Goku, dr Suresh by już nie żył, gdyby zajrzał do kuchni.
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
Dragon_Scale

Post autor: Dragon_Scale »

A co do matki Claire to czy ta aktorka nie grała juz w kilku serialach - ja ją jakoś kojarze z czegoś.

Trochę dziwne te czwartkowe odcinki były , bo jednak trochę głupawo wszystko wyszło.Ten Saylar czy jak mu tam mnei tak wkurza ,że szok...No i coś wątki się gmatwają.
Awatar użytkownika
katarzynka

Ooo właśnie, z Boston Public ją znam :lol:

Wydawała się dosyć ucieszona że córka żyje, ale nie chce jej poznać tylko myk z kasą za granicę, o co tu chodzi? ::ysz:: A szanowny Pan Kandydat myśli że wszyscy chcą jego kasy, nie żeby jakieś zainteresowanie własnym dzieckiem, nieładnie :evil:

Szogunko-> nastolatki w USA to takie dojrzałe są, z kolei Peter też nie taki znów stary, jakbyśmy się uparli to 25 lat by miał, a 9 lat różnicy to nie tak znowu dużo :roll: :wink: Przeszkodą tylko to pokrewieństwo, ale możemy udać że o tym nie wiemy ::jezyk::
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

katarzynka pisze:Przeszkodą tylko to pokrewieństwo, ale możemy udać że o tym nie wiemy ::jezyk::
A może Peter nie jest bratem Nathana ::jezyk:: wtedy nie byłoby pokrewieństwa :zeby:
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

W sumie wszystko możliwe, ale hola hola, to nie love story :wink: . Tu nie o historie miłosne idzie, ale o istnienie świata!
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
katarzynka

Historia coraz bardziej się gmatwa i komplikuje.
W sumie chyba już mnie nic nie zdziwi, nawet jeśli się okaże że cały świat to herosi :twisted:
Goku

Post autor: Goku »

To miało być zakończenie sezonu?? ::ke:: Beznadziejne. Wyszło na to, że cały sezon - wszystko co oni robili przez cały sezon poszło na marne, bo wystarczyło by Nathan odleciał z Peter'em, a Peter się zregenerował i tylko Nathan umarł - i jakoś mi go nie szkoda :P... A ten wstęp do drugiego sezonu z Hiro w Japoni w przeszłości już w ogóle beznadziejny...

P.S. Dobrze, że ta baba od Linderman'a co udawała Jessicę umarła... I potem przez takich ludzi inni myślą, że Jessica jest zła :twisted: :twisted: :twisted: ...

P.S.2. No ale ogólnie to jest ok - Niki i Claire żyją :)...
Awatar użytkownika
katarzynka

Zgadzam się z Goku, że jakaś rozczarowana jestem zakończeniem.
Te pięć kul po których Policjant dalej żył ::krzyw::
Ojciec Claire który miał tylko rękę na temblaku ::kwasny::
DL ze śmiertelną raną się NIE wykrwawił ::kwasny::
Wszystko to jakieś naciągane było... No i to że Sylar przeżył i doczłapał do kanałów, ekhm no jakieś jaja z widzów ::krzyw::

Ta Japonia z przeszłości i zaćmienie słońca, hmm, nie zaciekawiło mnie jak na razie ::kwasny::

Natomiast baaaaardzo ciekawi mnie fakt, że Dziewczynka powiedziała o kimś, o kim nawet myśleć nie może, bo ten Ktoś o tym wie i nie mówiła o Sylarze...

Ogólne podsumowanie I serii: fajny serial, dobrze budowane napięcie, po to tylko żeby je bezładnie na końcu rozładować, nie tak być powinno :nie:
Abec

Post autor: Abec »

Dobra wiadomość dla wszystkich obecnych na forum fanów Heroes i Veronici Mars ;) Otóż tytułowa bohaterka tego drugiego serialu - Kristien Bell - pojawi się w drugim sezonie Herosów. Elle będzie tajemnicza, piękna i związana z Clarie oraz Peterem ::rad:: Co ciekawe, wcześniej mówiono o jej występie w Lost. Szczegóły na scifi.com.

Z kolei według Trektoday w serialu wystąpi Nichelle Nichols legendarna (głównie ze względu na czarny kolor skóry, który w latach szescisiątych wywoływał burze, zwłaszcza gdy jej postać wydawała rozkazy białym facetom) Uhura z oryginalnego Star Treka ;)
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

[shadow=black]Coś cicho w tym temacie a nowe odcinki lecą ;) Mi się bardzo podoba wątek Claire i tego nowego gościa co potrafi latać :) O ile na zakończenie poprzedniej serii scena z Hiro mnie nie zachwyciła to teraz całkiem fajnie się ogląda jego akcje (głównie dzięki Takezo Kensei :mrgreen:) Peter ze swoją amnezją i odkrywaniem mocy na nowo też dość ciekawe, ale reszta dość nudna... Ogląda to ktoś z Was? [/shadow]
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
katarzynka

wiwi, a gdzie i o której nowa seria leci?? Bo w ogóle nie widziałam, żeby była reklamowana ::kwasny::
Abec

Post autor: Abec »

Na NBS, tam gdzie poprzednio.
ODPOWIEDZ