Telenowele latynoamerykańskie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Kuba wspomniał w innym temacie o telenoweli "W kamiennym kręgu" pamiętam że jako dziecko to oglądałem trochę i lubiłem ::rad:: :lol: a to było jeszcze przed "Dynastią" w polskiej tv ::plask wczolo: czyli chyba w roku 1989? ::kwasny::
Najbardziej kojarzy mi się jakaś blond babka ze szpiczastym nosem, wykręconą w góre spiętą fryzurką -Virginia chyba miała na imię. Pamięta ktoś coś? Lub jakieś dane macie o tym serialu?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
kuba-fan-sheili

Post autor: kuba-fan-sheili »

Kiedy mama powiedziała mi, że dawniej oglądała to, zacząłem szperać po necie. Znalazłem trochę informacji, najważniejsze opisy na wikipedii, wpisując po prostu tytuł serialu. Oryginalny odpowiednik to: Ciranda De Pedra. Opowiesć o jakiejś dziewczynie, która z powodu choroby matki nie mogła u niej dalej mieszkać i przeprowadziła się do ojca. Tam będzie musiała zmagać się z problemami życia codziennego, rywalizować z siostrami i ojcem, którego chyba nie znosi :roll: Tak mi sie przynajmniej wydaje. Ale niestety, nie znalazłem strony, skąd można by pobrać ten chyba 80-odcinkowy serial. :? pozdrawiam :)
Kuba...fan Sheili Carter. Wkurzyłeś Sheilę? Teraz za to słono zapłacisz...
Marisa

Post autor: Marisa »

Po telenoweli La mujer en el espejo Puls ma wyemitować 158 odcinkową produkcję Telemundo "La Viuda de Blanco". Istnieją pogłoski, że w drugie pasmo wejdzie "La Tormenta" również pordukcji Telemundo. LVDB nie za bardzo mnie interesuję, ale na LT bym sobie z chęcią popatrzyła :D
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Marisa pisze: La mujer en el espejo Puls
Oglądam tą telcie od prawie 3 tygodni :) Szkoda , że tak późno się w nią wciągnąłem jak już zmierza do konca
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Marisa

Na www.ultimo.mojeforum.net znajdziesz wszystkie odcinki :) Ja nie mam czasu oglądać "na żywo" więc stamtąd sobie ściągam :wink:

[ Dodano: 2007-08-05, 15:44 ]
Ostatnio zamieścili w ŚS plakat "La Tormenty". Czyżby to wskazywało, że jednak zostanie emitowana :?: Krążą plotki, że na TVN po "ECDD" poleci "Mundo de fieras". Chociaż znając TVN nic z tego nie wyjdzie, to i tak mam cichą nadzieję, bo bym sobie obejrzała :D .

Bridge <3 29.10
Goku

Post autor: Goku »

Słuchał ktoś może na RMF FM "radionowelę" pt. "A jak Amor"?? xDD Można posłuchać na - http://www.rmf.fm/lato2007/?p=amor Tak na serio jest to parodia telenowel xDD Moim zdaniem to jest świetne xDD Polecam!!! xD
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Goku pisze:Słuchał ktoś może na RMF FM "radionowelę" pt. "A jak Amor"?? xDD Można posłuchać na - http://www.rmf.fm/lato2007/?p=amor Tak na serio jest to parodia telenowel xDD Moim zdaniem to jest świetne xDD Polecam!!! xD
Tak! Kocham to! :mrgreen:
"W poprzednim odcinku było rozmawianie, całowanie i... takie tam." ::cojest:: ::loll::
Awatar użytkownika
gregi

Post autor: gregi »

Oglądał ktoś z was taką ciekawą telenowelę "Daniela i przyjaciele"? Może ty Thorne? ::chytry:: :twisted:
"...such a lonley little girl in a cold, cold world, there's someone who needs you" Jeanny/Mandaryna
Awatar użytkownika
Fifi

Post autor: Fifi »

Wie ktoś może jaka tela poleci po "Prawie pożądania"?? :roll:
Marisa

Jutro TVN wyświetli swoją ramówkę na wrzesień, więc się dowiemy :wink:

Bridge <3 29.10
Awatar użytkownika
Fifi

Marisa pisze:Jutro TVN wyświetli swoją ramówkę na wrzesień, więc się dowiemy :wink:
Dzięki za odpowiedź :wink:
Mam nadzieję, że dadzą coś fajnego - najlepiej z Televisy 8)
Goku

Post autor: Goku »

gregi pisze:Oglądał ktoś z was taką ciekawą telenowelę "Daniela i przyjaciele"?
Ja oglądałem, ale to było beznadziejne :P Pamiętam jeszcze jak murzynkę potrącił samochód i umarła xDD A Leticia Calderon, która grała najlepszą postać w serialu umarła jakoś na początku :P Ale lepsze było to niż durne "Luz Clarita" xD...
Marisa

Bo "Prawie pożądania" na TVN zobaczymy "Marinę", telenowelę produkcji Telemundo.

Bridge <3 29.10
Awatar użytkownika
Fifi

Marisa pisze:Bo "Prawie pożądania" na TVN zobaczymy "Marinę", telenowelę produkcji Telemundo.
Kurcze szkoda, ze nie z Televisy ::kwasny:: , ale i tak lepiej niż gdyby puścili jakąś telę z Brazylii ::plask wczolo:

Czytałam, że "Marina" jest oparta na "Marii z przedmieścia", a to jedna z pierwszych tel jaką oglądałam i mam do niej wielki sentyment więc może ta "Marina" nie będzie zła ::ok:: no i była kręcona w Acapulco czyli widoczki też powinny być niezłe :wink:
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Cieszę się, że poleci "Marina". Choć przyznam, że z większą chęcią obejrzałbym "Mundo de Fieras" albo "Ladrón de Corazones". A dziś o 16.00 zaczyna się "La viuda de bianco" - aż 2 odcinki na Pulsie. Wkrótce ma też polecieć "La Tormenta" - a to już hit. :D
ODPOWIEDZ