Star Trek

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Abec

Post autor: Abec »

"Rebelia" nie powala, ale dla mnie przebija dowolną mutację GW, "Gładkie jak pupcia androida" przebija wszystkie gadki o Mocy ;)

Zresztą nie widziałeś DS9, więc nie widziałeś niczego :)

[ Dodano: 2006-12-22, 01:10 ]
Kto chce niech - bez ściągania - obejrzy sobie jeden z lepszych (nie, złe słowo, nie lepszych, bardziej interesujących) odcinków ostatniej serii. Jeden z tak zwanych lustrzanych epizodów, czyli co by było, gdyby nasi bohaterowi mieli trochę gorsze charkterki niż te, które mają ;) ::chytry::

Jakość nie powala, ale nietrekerom (primok, właśnie, nie mówi się startrekowiec tylko treker ewentualnie trekkie) radzę potraktować to jako eksperyment.

[ Dodano: 2006-12-22, 01:13 ]
Wiem, nie mówi się primok tylko Primok ;) A oto ten link, bo poprzednio zapomniałem ;)

http://antygon.blogspot.com/2006/12/sta ... iadle.html
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Akcja rogrywa się m.in. w Montanie? :shock: 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

W Montanie nastąpił Pierwszy Kontakt. To znaczy stamtąd wystartował pierwszy statek ziemski mogący przełamać barierę światła a dwie godziny później Wolkanie uznali, że jesteśmy gotowi, by się nam przedstawili. Ale tu masz alternatywną wersję tych wydarzeń, a tej z większości seriali i filmów Zephrain Cochrane wyciągnął wtedy dłoń do Wolkana, niemalże zmusił go by zrobił to samo i powiedział
- Thank you.

:D
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Dzięki za wyjaśnienia. :D
A dużo razy pojawia się później to miasteczko w serialu?

Jak obejrzysz PB to zrozumiesz czemu się tak emocjonuję Montaną. 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Nie pojawia się, natomiast wcześniej w filmie "Star Trek: First Contact" z 1996 r. rozgrywa się w nim większa część akcji ;)
Wujek Fu

Post autor: Wujek Fu »

Abec (kurcze, dla mnie jestes bardziej Baruszem ::loll:: ), mam do ciebie pytanie. Czy wiadomo ci o jakiś kontaktach Borga z Dominium? Pytam sie, bo własnie obejrzałem sobie odcinek ,,Endgame,, i tak jest pokazana mapa sieci tuneli transwarp i niektóre z nich siegają głęboko do kwadrantu Gamma - co sugerowałoby że do takiego spotkania musiało dojść, ale czy w Voy-u kiedykolwiek poruszano ta kwestię?
Abec

Właśnie nigdy nie poruszono, ze wzgledów pozatrekowych. W czasie kręcenia DS9 i VOYa obowiązywała niepisana umowa, że Ronald D. Moore i Michael Piller piszę DS9 a Rick Berman i Brannon Braga przygody Kaśki i nie wchodzą sobie w drogę. VOY to takie przedłużenie TNG (statek, niepowiązane odcinki itd.), a DS9 jest bardziej autonimiczna, to zamknięta historia w ramach ST ;)

Szkoda, fajnie byłoby np. popatrzeć na rozmowę tej przywódczyni Zmiennych i Królowej ;)
Wujek Fu

Z tego co zauwązyłem w Vou-y 2 razy tylko sie pojawia wzmianka o Dominium. Pierwszy raz niebezposrednio kiedy Paris uczy w holodeku pilotowac prom i w czasie symulacji sa atakowani przez mysliwiec Jem`Hadar i drugi raz kiedy Doktorka przesylaja na Ziemie a on ich informuje po powrocie, ze Federacja prowadzi wojna z Dominium. Ale przyznaj sam, watek dajmy na to inwazji Kolektywu na osłabionych wojną z Federacją Dominium byłby świetnym materiałem na film. :mrgreen:
Abec

Jeszcze np. gdy Chekotay czyta B'ellanie listy z domu tuż po nawiązaniu kontaktu w Message in the Buttle i potem gdy B'ellana rysykuje w holodeku życie, nie mogąc dojść do siebie z wiedzą, że prawie wszystkich Maquies wybito. Ale rzeczywiście bardzo rzadko, na zasadzie smaczków dla fanów. To koszt jaki płacimy za to, że dwa seriale były jednocześnie kręcone przez dwie różne ekipy :zmiesz::
Wujek Fu

Własnie, zapomnialem o watku Maquis. Ale jakby te dwa mocarstwa ściac ze soba bo byłaby wojenka na dwie fajerki że hej!. Z jednej strony xenofobiczni Zmienni dazący do dominacji nad ,,stałymi,, a z drugiej bezlitosny,agresywny Kolektyw niszczący i pochłaniajacy wszystko na swojej drodze. :mrgreen: Na kogo bys stawiał?-bo ja uważam że Borg zmiótłby Dominium :mrgreen:
Abec

W ST jest chyba niepisane prawo, które mówi, że zawsze gdy ktoś ma kogoś do reszty zmieść, to pojawia się Q/ Prorocy/ Organianie i temu zapobiegają ;) Takie prawo zachowania równowagi ;) Ale jak nie, to pewnie wygrałby Borg, z tym zastrzeżeniem, że nie wiemy, czy Zmiennych można zmienić na człony ;)
Wujek Fu

Znając Borga gdyby nawet nie mógł zaasymilowac zmiennych to zniszczyłby ich a technologia dominium zawsze by sie mu przydała ::loll::
ODPOWIEDZ