Stare seriale

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Daleko od szosy jest Boskie! Uwielbiam ten serial. Bronka i Leszek to wspaniała para... Szkoda ,że kiedyś kręcili tak mało odcinków...
A co do starych seriali to pamiętam jak przez mgłę "W labiryncie" - ponoć jeden z najlepszych polskich seriali.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
dominik

Post autor: dominik »

Mi najbardziej podoba się Alternatywy 4, Zmiennicy i Kogel-mogel. :serce:
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Alexander pisze:Daleko od szosy jest Boskie! Uwielbiam ten serial. Bronka i Leszek to wspaniała para... Szkoda ,że kiedyś kręcili tak mało odcinków...
A co do starych seriali to pamiętam jak przez mgłę "W labiryncie" - ponoć jeden z najlepszych polskich seriali.
Serial "W Labiryncie" uważa się za pierwszą, Polską operę mydlaną :mrgreen: Kiedyś widziałem trochę jakiś odcinek, ale ledwo co :roll:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

A pamietacie taki stary serial z Hanna Bieluszko, czyli Renia z MjM? Zapomnialem niestety tytulu. ::kwasny:: Jej bohaterka sie chyba Sarna nazywala.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Post autor: Abec »

Przyznam, że w zasadzie nie znam jej filmografii, ale może Ty to tam znajdziesz ;)
Awatar użytkownika
B@r

Abec pisze:Przyznam, że w zasadzie nie znam jej filmografii, ale może Ty to tam znajdziesz ;)
Zielona milosc! :D

Bohaterowie tego serialu to młodzi ludzie, którzy już osiągnęli pierwszy stopien dojrzałości - maturę, ale naprawdę dopiero stanęli u progu dojrzałości życiowej.
Bohaterkę filmu - Sarnę - poznajemy w chwili, kiedy jej plany na przyszłość nie są jeszcze sprecyzowane. Marzy o szkole muzycznej, ale matka wybrała dla niej medycynę i Sarna musi pracować w szpitalu, aby zdobyć dodatkowe punkty. Dyżury w szpitalu są dla niej udręką. Wolne chwile spędza z przyjaciółmi na plaży. Rodzi się jej pierwsza milość, która przynosi dramat. Sarna i jej przyjaciółka - Iwona, kochają jednego chłopca - Pawła. Sarna skłócona z rodzicami, bezradna wobec rodzącej się miłości, odwołuje się do swojej wyobraźni - tylko "Bursztyn", jej wyimaginowany przyjaciel, potrafi ją zrozumieć. Podczas nocnego dyżuru do szpitala przywożą nieprzytomną Iwonę, która usiłowała popełnić samobójstwo na skutek zawiedzionej miłości do Pawła.

P.S Wchodzilem wczesniej na filmpolski, ale mial jakas przerwe techniczna. ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Niestety nie ogladałem :( Ale z opisu B@ra zapowiada się całkiem nieźle!
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja nie oglądam starszych produkcji. Obejrzałem przez chwilę "Czterech pancernych i psa" - pies najlepszy. A także "Stawkę wiekszą niż życie". Obie produkcje nie zaintrygowały mnie. Wyżej stawiam "Czterdziestolatka" - nie widziałem wszystkich odcinków, ale połowę może widziałem. Oglądałem też jeden odcinek "W labiryncie".
Zastanawiam mnie tylko jedno - czemu TVP co roku powtarza przynajmniej połowę tych wszystkich seriali. Bardziej sensowna byłaby emisja co 5 lat, a nie co roku. Swiadczy to moim zdaniem o tym, że TVP nie ma czym zapełnić ramówki.
Kitty

Post autor: Kitty »

Moim ulubionym "strarym" serialem jest "Daleko od szosy". :) Oglądam go zawsze, gdy jest emitowany i nigdy nie mam dość. Obecnie "Daleko od szosy" mozna oglądać na TVP2 w poniedziałki o 20.10. Poza tym bardzo lubię "Czterdziestolatka", "Zmienników" oraz "Alternatywy 4".
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Ja ze starych seriali uwielbiam Alternatywy 4. Naprawdę ten serial poprawia humor :!: Mogę go oglądać w nieskończoność :)
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
B@r

Mareczek pisze:Niestety nie ogladałem :( Ale z opisu B@ra zapowiada się całkiem nieźle!
O tak! Swietny serial. Rok temu emitowala go TVP Polonia. Polecam!
Zastanawiam mnie tylko jedno - czemu TVP co roku powtarza przynajmniej połowę tych wszystkich seriali. Bardziej sensowna byłaby emisja co 5 lat, a nie co roku. Swiadczy to moim zdaniem o tym, że TVP nie ma czym zapełnić ramówki.
Bo to ponadczasowe klasyki i ludzie wciaz chetnie je ogladaja. :wink:

W labiryncie to byl moj pierwszy polski serial ktorego widzialem wszystkie odcinki! :zeby:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Kiedyś widziałem 3 odcinki serialu "Punkt widzenia" i powiem jedno :arrow: żenada na całej lini :ziewam:

A teraz stare zagraniczne seriale....

1. Święty :serce:
2. James Bond ::krzyw::

Ja poprostu uwielbiam świętego :serce: Ten serial ma to coś co mnie "w nim pociąga" :zeby:
Goku

Post autor: Goku »

Yyy... Nie to żebym się czepiał czy coś, ale James Bond to nie serial ::jezyk::

Ja ze starych seriali zagranicznych lubię chyba tylko sitcomy typu np. Roseanne :) Ale to wcale takie stare nie jest :P
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Niestety polskich seriali wymienionych przez Mareczka nigdy nie widziałem (chyba tylko 1 odc Alternatywy 4 ale mnie nie śmieszył jakoś:)

Co do zagranicznych to zapadły mi w pamięć:
Sticomy:
- "Skrzydła"
- "Marphy Brown"
- "Rosenne"
"Pełna chata"
- "Dzieciaki, kłopoty i my"

Co do obyczajowych to "Pokolenia" chyba są już stare. Poza tym "Sprawy Rossie O'Neill", "Santa Barbara" i jeszcze na niemieckim RTL oglądałem "The Spriengfield Story".

Fajne były też kryminalne:

- "Policjanici z Miami"
-"Gliniarz i prokurator"
"Żar Tropików"

[ Dodano: 2007-07-29, 19:05 ]
Abec pisze:No to o czym dyskutujemy, jak nie o serialach?

No i powstaje pytanie o granice starości. Czy np. pierwszy sezon "Klanu" sprzed dziesięciolecia się tu liczy? I o to, czy chcecie potępić ogólnie stare seriale, czy tylko polskie?
Dobre pytanie o te granice starości:) Dla mnie np "stara" piosenka to taka co ma z 2 miesiące i podobnie jest z filmami i serialami:)
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Chodzi ci o stare sezony The Springfield Story ? Bo w niemczech, tak nazywał się "Guiding Light", a on nie jest stary, skoro nadal leci, ma najwyżej stare sezony i odcinki.
ODPOWIEDZ