Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Harry Potter i Zakon Feniksa - mnie się podobał :D
Wielką zaletą wersji z napisami jest raz: brak dzieciarni na sali :twisted:, dwa: możliwość skorygowania tłumaczenia (czasem było niedokładne, więc znajomość ang się przydała 8) )

Ogromnie podobała mi się postać Luny :D No i Daniel taki dojrzały już :serce:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

katarzynka pisze:Ogromnie podobała mi się postać Luny :D No i Daniel taki dojrzały już :serce:
Mnie też sie podobała postać Luny :zeby: Uważam zresztą, że Belatriks też została ciekawie przedstawiona :wink:
A Daniel... mmm po prostu bosssski :serce: Nie wspomnę już o bliźniakach - Fredzie i George'u :serce: :serce: Ciacha :mrgreen:
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Kim, dobrze że mi przypomniałaś - Belatrix to też genialnie pokazana postać :!: Za to nie podobają mi się postacie Pani Weasley i Syriusza, po prostu czytając książki inaczej ich sobie wyobraziłam i teraz mi aktorzy nie pasują :P
Awatar użytkownika
mysia

Post autor: mysia »

Wczoraj przez przypadek trafilam na film ,,Totalna magia" z Sandrą Bulock i Nicole Kidman i musze powiedzie, że nie żałuję .Film ma wspaniała atmosferę i naprawdę przyjemnie się go ogląda. Z zasady nie lubie filmów fantastycznych ale ten jest wyjątkiem. Czasami warto wieczorem włączyc telewizor :)
"Myśl patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu"
Goku

Post autor: Goku »

Coś o filmach Gore i tym podobnych(do tego co kiedyś tu opsiywał GL ;)) - http://www.film.org.pl/prace/gore.html Ktoś kto to napisał na serio musiał obejrzeć dużo filmów tego typu albo po prostu znać dużo tytułów z portali takich jak filmweb i.t.p. xD
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Goku pisze:Coś o filmach Gore i tym podobnych(do tego co kiedyś tu opsiywał GL ;)) - http://www.film.org.pl/prace/gore.html Ktoś kto to napisał na serio musiał obejrzeć dużo filmów tego typu albo po prostu znać dużo tytułów z portali takich jak filmweb i.t.p. xD
Dzięki za link. Zdaje mi się, że już to kiedyś widziałem, ale raczej nie czytałem wszystkiego :mrgreen: Najwięcej wiedzy o horrorach to dają takie strony jak horror.pl lub dansemacabre.pl :mrgreen: Troma, jako wytwórnia, rządzi ::krzyw:: lubię ich filmy. Toxic Avenger mi się podobał, Barbarzyńska nimfomanka w piekle dinozaurów też. Ale Toxic Avenger podobała mi się najbardziej 4 częśc, pierwsza raczej nie. A 2 i 3 w całości nie widziałem, najwyżej jakieś urywki na youtube.

[ Dodano: 2007-08-01, 14:13 ]
O, kurde. Nie wiedziałem, że kiedyś jedna z naszych nieistniejących stacji, nadawała filmy Tromy :shock: Szkoda, że już nie istnieje :cry:
Awatar użytkownika
gregi

Post autor: gregi »

Skoro mowa o horrorach to ja polecam "horrorek" "Powrót z bagien" - piątek o 22:55 na tvp1.
W drugiej częscie tego filmu wystąpiła Heather Locklear!!! Kiedyś puscili to na jedynce o 4 rano. Niestety nie udało mi się nagrać :(
"...such a lonley little girl in a cold, cold world, there's someone who needs you" Jeanny/Mandaryna
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

gregi pisze:Skoro mowa o horrorach to ja polecam "horrorek" "Powrót z bagien" - piątek o 22:55 na tvp1.
W drugiej częscie tego filmu wystąpiła Heather Locklear!!! Kiedyś puscili to na jedynce o 4 rano. Niestety nie udało mi się nagrać :(
O to super :D Ja mam teraz w domu i pracy taki "sajgon" ,że chętnie w piątek się odstresuje....Kurcze nawet nie mam czasu zajrzeć do programu, przez remont mieszkania :evil:
Gregi jesli to "powrót..." to czy była pierwsza część?? Bo z reguły "Powroty" są kontynuacją poprzednich części.. :P
Goku

Post autor: Goku »

Gregiemu chodziło o film "Potwór z bagien" ;) Po prostu przekręcił tytuł :).
Abec

Post autor: Abec »

Potwór nawet bardziej pasuje do odmóżdzacza ;)
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

A.... :wink: nieważne, ważne żeby był ciekawy i trochę straszny :wink:
GL Forever

Post autor: GL Forever »

O, a ja wolałbym, żeby był ciekawy, kiczowaty i niestraszny. Ekstremy Polska telewizja nam nie puści, więc niech film będzie kiczowaty :mrgreen: Ale ekstremalny też mógłby byc :zeby:
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Kiedy będą "Siostrzyczki" z Goldie Hawn? Bo zapomniałem... I na jakiej stacji? Będe wdzięczny!
Awatar użytkownika
gregi

Goku pisze:Gregiemu chodziło o film "Potwór z bagien" ;) Po prostu przekręcił tytuł :).
Tak, "Potwór z bagien"
Tej częsci nie oglądałem, natomiast druga, czyli "Powrót człowieka z bagien", w dzieciństwie opócz "Batmana" i "Beetlejuice" był moim ulubionym filmem który oglądałem po dziesiątki razy!
Teraz już pewnie nie zrobiłby takiego wrażenia, ale sentyment pozostał.
"...such a lonley little girl in a cold, cold world, there's someone who needs you" Jeanny/Mandaryna
Awatar użytkownika
gregi

black_dragon pisze:A pamiętacie "Rajską plażę" [Paradise Beach]?
Oglądał ktoś??

Obrazek

Grała tam też dziewczyna, która w LOST była najpierw stewardessą, a potem mieszkała z Tamtymi.

P.S. Dziś mi się śniło, że o tym pisałam. ::loll:: ::loll::
Mi też się dziś śniło że pisałem coś na forum, ale nie pamiętam co ::ysz:: :)
ODPOWIEDZ