Post autor: Adex-fan Brooke »

GL forever pisze:
Martin - fan Bree pisze:Reasumując, oglądalność spada. Nawet w Polsce. Moda na "Modę na sukces" powoli przemija. Ale trudno się dziwić. Ile lat można oglądać na okrągło Stephanie vs Brooke i Brooke vs Taylor. W tym nie ma już absolutnie nic ciekawego.
Starzy widzowie, wielcy fani, zawsze znajdą coś ciekawego. No, dobra. Stare babcie, bo one są wytrzymałe. Są przypadki, że ktoś ogląda serial wiele lat, a odchodzi od jego oglądania :roll: Stare babcie są najwierniejszą widownią :mrgreen: Bo nawet jak oglądasz serial 25 lat, ale nie jesteś babcią, to możesz odejśc od oglądania serialu ::jezyk:: Był taki jeden post na forum GL, na soapcentral, że ktoś oglądał chyba ten serial 25 lat i już z nim skończył :roll: Więc, żeby byc na prawdę uzależnionym to trzeba nie tylko długo oglądac serial, ale trzeba też byc starym ::jezyk::
Bzdura, babcie wymiekają, a ja jestem wytrzymały :lol: -wróce do tematu za parenaście lat ::rad::
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

W okresie 13-19.08.2007 wg TNS OBOP najchętniej oglądany odcinek miał 2,3 mln widzów, co dało mu 15. ::bojesie:: miejsce w tym tygodniu wśród programów TVP1. Był to odcinek z poniedziałku (13.08).

Post autor: Majkel »

W okresie letnim oglądalność MNS zawsze spada, więc nie ma się czemu dziwić. Serial najlepsze notowania ma na przełomie stycznia i lutego z oczywistych względów, każdy lubi posiedzieć przed tv w zimowe wieczory (a właściwie popołudnia) :wink:

Post autor: GL Forever »

Adex-fan Brooke pisze:
GL forever pisze:
Martin - fan Bree pisze:Reasumując, oglądalność spada. Nawet w Polsce. Moda na "Modę na sukces" powoli przemija. Ale trudno się dziwić. Ile lat można oglądać na okrągło Stephanie vs Brooke i Brooke vs Taylor. W tym nie ma już absolutnie nic ciekawego.
Starzy widzowie, wielcy fani, zawsze znajdą coś ciekawego. No, dobra. Stare babcie, bo one są wytrzymałe. Są przypadki, że ktoś ogląda serial wiele lat, a odchodzi od jego oglądania :roll: Stare babcie są najwierniejszą widownią :mrgreen: Bo nawet jak oglądasz serial 25 lat, ale nie jesteś babcią, to możesz odejśc od oglądania serialu ::jezyk:: Był taki jeden post na forum GL, na soapcentral, że ktoś oglądał chyba ten serial 25 lat i już z nim skończył :roll: Więc, żeby byc na prawdę uzależnionym to trzeba nie tylko długo oglądac serial, ale trzeba też byc starym ::jezyk::
Bzdura, babcie wymiekają, a ja jestem wytrzymały :lol: -wróce do tematu za parenaście lat ::rad::
Babcie nie wymiękają, mówię ci. Niektóre to przyrastają do swoich foteli i oglądają serial już chocby odruchowo.

A co do oglądalności MNS, to jest ona niska :P
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ja zauważyłem, że MnS ostatnio ma dosyć dobre wyniki. Nie chodzi tu o oglądalność, ale o iejsce w rankingu. Ja sobie nie przypominam by serial miał tak dobre notowania, nawet w lecie ubiegłego roku. A teraz prawie co tydzień widzę, że MnS jest w czołówce oglądalności wg AGB Nielsen Research. Może to zasługa słabych wyników innych produkcji i braku premier. Jesienią będzie oczywiście gorzej. Ale jednego jestem prawie pewien, tak dobrych notowań nigdy nie widziałem.
Awatar użytkownika
Ipo
Awatar użytkownika

Post autor: Ipo »

Przed rokiem było jednak lepiej. Na przykład 25 lipca 2006 wg danych firmy AGB Modę oglądało 3 367 370 widzów. W tym roku (w tym samym okresie) MNS oglądało 3 037 139 widzów. Nie jest to jakaś ogromna róznica, ale jest mniej. Wpływ na to może mieć fakt, że serial emitowany jest później. Może w wakacje po południu ludzie wolą spacery od tv.

[ Dodano: 2007-08-27, 14:43 ]
Wg danych firmy AGB w ubiegłym tygodniu wtorkowy odcinek o godz 17:37 oglądało 3 122 411 widzów. Dało to serialowi 10 miejsce w zestawieniu najchętniej oglądanych programów TVP 1.

Post autor: Damians »

Fajnie, że MNS trochę podskoczyła ::rad::
Obrazek
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

W okresie 20-26.08.2007 wg TNS OBOP najchętniej oglądany odcinek miał 2,3 mln widzów, co dało mu 13. miejsce w tym tygodniu wśród programów TVP1. Był to odcinek z wtorku (21.08).

Post autor: PetroPython »

Nie ma co się przejmować oglądalnością MNS, bo jaka by ona nie była, to i tak to zostanie w ramówce, bo wypełnia dziurę programową.
Awatar użytkownika
Ipo
Awatar użytkownika

A jaki problem wcisnąć choćby jakiś stary polski serial w to miejsce? Albo na przykład powtórkę "Klanu" albo "Plebanii". Beda chcieli to zrezygnują.

Post autor: PetroPython »

No bo nowe odcinki Mody zawsze zgromadzą większą oglądalność niż jakieś starocie. Więc lepsze 2 miliony widzów, niż 0 yy coś tam ::rad:: MNS musiałaby spaść naprawdę drastycznie
Awatar użytkownika
Ipo
Awatar użytkownika

Powtarzane co roku w wakacje "Daleko od szosy" gromadzi prawie 3 mln widzów. W tym roku także.

Post autor: Gabra-Sheila »

Myślę, że więcej osób bedzie oglądać MnS, gdy powróci już niedługo na swoją porę, czyli na 16.00 :)

Post autor: Kari :-) »

Gabra-Sheila pisze:Myślę, że więcej osób bedzie oglądać MnS, gdy powróci już niedługo na swoją porę, czyli na 16.00 :)
Niestety, ja w tym czasie mogę być zajęta... Na rękę było mi przesunięcie czasu, ale cóż :cry:

Post autor: Piotrek »

Niestety wolałbym żeby nie zmieniali godziny emisji nadawania MNS, ponieważ w poniedziałki i wtorki kończę później lekcje w szkole i nie zdążę obejrzeć. Cztery odcinki w plecy Chyba teraz o 16.00 będzie ten nowy serial co jest o 15.??. Pewnie chcą sie powoli pozbyć MNS.
ODPOWIEDZ