Domy mody

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cosmo

Post autor: Cosmo »

SallyFanie, ja chcę znów Patsy. :serce:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Myślę, że Clarke mógłby mieć jakieś "ale":P
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Primok

Post autor: Primok »

Sally w przeszłości też już miała likwidować firmę - napewno coś wymyśli - ma przecież przy sobie Clarke'a i Darlę i razem coś wykombinują :zeby: .
Awatar użytkownika
Dragon_Scale

Post autor: Dragon_Scale »

Taka ekipa na pewno da sobie radę , w stosunku do nudnawych Forresterów Spectra ma charyzmę i klasę,co daję jej jka dla mnie przewagę w walce o klienta.Wystarcza nowe pomysły i Eric,Ridge czy inne dziady będa w tyle ::loll::
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Jak Sally miałaby likwidowac Spectre!To nie do pomyslenia!!Mam nadzieję że Antonio zacznie tam pracowac i nada trochę świeżości w firmie. I że Spectra wreszcie przebije Forresterów!!
Awatar użytkownika
Kaska

Post autor: Kaska »

A mnie ciekawi, czemu ten Antonio nie chce pracować u Spectry. Może ich Forresterowie wyprzedzili? :roll: Chociaż wątpię w to, bo oni mają teraz inne problemy na głowie. ::rad::
No i wszystkie moje ulubione postacie się wykończyły: Sheila w więzieniu, Morgan w psychiatryku, a Tayor nie żyje...
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Jak widać siła perswazji Sally jest na tyle duża, że potrafi ona przekonać so siebie wszystkich - nawet jednego z najlepszych projektantów w L.A. :: bow :: ::jezyk::
Mam nadzieję, że Sally teraz odbije się od dna, bezlitośnie wykorzysta złą sytuację rodzinną Forresterów i ponownie wejdzie na sam szczyt ::rad:: ::jezyk::

Swoją drogą, to trochę śmieszne, że ten wywiad pokazali akurat w tym momencie, momencie kiedy Sally już postanowiła zamykać Spectrę... MNSowski zbieg okoliczności ::rad:: ::jezyk::

[ Dodano: 2007-10-26, 17:52 ]
Kilka miesięcy temu Sally zamykała firmę ( zresztą nie po raz pierwszy :P ), później była na szczycie - a teraz znowu chce zamknąć firmę :(

W sumie, to nie ma co się tym martwić, w końcu Sally średnio co roku zamyka firmę, a w ostatnim momencie dzieje się coś nieoczekiwanego i Sally zostaje uratowana :zeby:

Zobaczymy, jak będzie tym razem...
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Chciałbym przypomnieć Stephanie, że główną właścicielką firmy i jej prezesem na dzień dzisiejszy jest Brooke Logan Forrester. To ona tam rządzi i decyduje co dalej będzie z firmą. A Stefa ze swoimi niecnymi planami, dotyczącymi wysłania Brooke za granicę do FC-I niech, mówiąc kolokwialnie spada.

[ Dodano: 2007-08-24, 20:52 ]
Brooke dalej jest właścicielką, a Stefania chciałaby uczynić właścicielem Ridge'a.

Moim zdaniem Eric dobrze zrobił dzieląc rodzinną firmę pomiędzy swoje wszystkie dzieci w tym także pomiędzy dziecko Stafy ::krzyw:: Stefa w ogóle zachowała się bezczelnie, żądając od Erica, aby ten nic nie dał Bridget i Rickowi, ponieważ oni dostaną coś tam od Brooke, a żeby najwięcej dał Ridge'owi. Przepraszam bardzo, ale on w ogóle nie jest Forresterem i w sumie nie powinien nic dostać - a to, że Eric daje coś dziecku Stephanie, to tylko jego dobra wola ( robi to nieświadomie oczywiście :P ).

Nawet jeżeli wszystkie dzieci będą miały po równo, to przecież i tak ktoś tym wszystkim musi zarządzać - wątpię, aby nagle przyjechała Felicja i wtrącała się w sprawy firmy. Tymi udziałami będzie zarządzać Ridge, choć de facto i tak jego głos nie będzie za bardzo się liczył - w końcu o wszystkim decyduje Pani Logan ::rad:: A jak ona odejdzie na emeryturę ( Brooke na emeryturze ::cojest:: :serce: :zeby: ::loll:: ) to i Ridge na nią pójdzie ::jezyk::
Abec

Post autor: Abec »

Nie zarządza się udziałami (tzn. też, ale to co innego znaczy, ale to jest inne zjawisko), tylko firmą. I to robi Zarząd, Walne Zgromadzenie Udziałowców zbiera się raz na rok, wybiera zarząd i uchwala ile z zysku rocznego przelać do kieszeni udziałowców, a ile na potrzeby firmy (zakup maszyn, zatrudnienie nowych pracowników itd.). Nazywa się to podziałem dywidendy ;) Oczywiście bardzo upraszczam, chodzi mi tylko o pokazanie pewnego mechanizmu. Natomiast zarząd na codzień prowadzi sprawy firmy, jego członkami mogą, acz nie muszą być udziałowcy. Zapewne w FC jest szef zarządu (Brooke), jego zastępca do spraw artystycznych (Ridge), no i jeszcze jest jakiś zastępca do spraw finansowych itd. I tak będzie, dopóki właściciele udziałów ich nie odwołają, albo ci właściciele którzy posiadają je (udziały) teraz, albo ci którzy kupią albo w inny sposób (spadek itd.) je w przyszłości.
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Damians pisze:Nawet jeżeli wszystkie dzieci będą miały po równo, to przecież i tak ktoś tym wszystkim musi zarządzać - wątpię, aby nagle przyjechała Felicja i wtrącała się w sprawy firmy.
W realnym życiu w takich wypadkach najczęściej dochodzi właśnie do sporów. Decydują o tym pieniądze, jak porusza się tą kwestię, to nawet najmniej zasługujący na mamonę zaczyna się 'drzeć' o swoje. Ale co innego życie, co innego MNS :zeby:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

WSTYD ::kwasny::
Moja mama zapytała mnie dzisiaj dlaczego Brooke ma 51% udziałów a ja nie wiedziałem ::kwasny::
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Alexander pisze:WSTYD ::kwasny::
Moja mama zapytała mnie dzisiaj dlaczego Brooke ma 51% udziałów a ja nie wiedziałem ::kwasny::
Chyba już teraz wiesz :?:

Jeżeli Eric i Stephani nie mogą się dogadać w sprawie podziału akcji , to lepiej niech jeszcze z tym poczekają . Przecież seniorzy rodu Forrester nie są jeszcze tacy starzy i mogą spokojnie dalej kierować swoimi 49% ::krzyw::
Abec

Udziałami się nie kieruje!!! Po prostu się je ma.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Abec pisze:Udziałami się nie kieruje!!! Po prostu się je ma.
W tym wypadku tak ::krzyw:: Ale jak ktoś ma większość udziałów tak jak Brooke to de facto kieruję firmą .
Abec

Nie, zazwyczaj tak nie jest (w Stanach w 30%).
ODPOWIEDZ