Eurowizja
Oto wyniki 11. IFP. W półfinale zająłem miejsce 3., a w finale 20 (w nawiasie punkty ode mnie w systemie eurowizyjnym):
1. Proste Ruchy - Sophie Ellis-Bextor ''If You Go'' - 283 (4)
2. Sharkan - Lisa ''Oceano'' - 274
3. Arcadio - Danny Saucedo ''Tokyo'' - 268 (12)
4. Ilaan - Despina Vandi ''I Believe It'' - 226
5. MaTT - Hitomi ''Destiny'' - 213
6. jakobs - The Hush Sound ''Wine Red'' - 182
7. Sakuak - NOX ''Szeretem'' - 182 (7)
8. Karolczu - Sarbel ''Mi Chica'' - 181 (10)
9. Susu - Daniel Levi ''L'envie d'aimer'' - 166
10. ATC - Mariana Popova ''Sometimes'' - 162
11. Carlos - Sunrise Avenue ''Only'' - 157
12. mr-T - Gergana ''Boli'' - 156
13. backteria - Nightwish ''Walkin in the Air'' - 152
14. Rosyjski_Czajnik - Natasza Urbańska, Rafał Drozd, Jakub Szydłowski ''Sen'' - 145 (6)
15. hotek - Medhy Custos & Joyce Ridge ''Cette Nuit'' - 136
16. Błażej - Nanne Grönvall ''Om Du Var Min'' - 133 (8)
17. Maksim - Zveri ''Do skoroi vstrechi'' - 128 (2)
18. kamilb - I Svortum Fotum ''Alsla'' - 121
19. Rafał_Warszawa - Origa ''Diva'' - 121
20. Oleg - Maksim ''Znajesz li ty'' - 113
21. crazyboy - Jénifer ''Donne-moi le temps'' - 107
22. Raven - Shym ''Victoire'' - 103
23. Matju - Annie Villeneuve ''Quand Je Ferme Les Yeux'' - 96 (3)
24. Bzyk - Ruslana ''The same star'' - 85 (1)
25. Sierak - Faudel ''Elles S'envolent'' - 77 (5)
1. Proste Ruchy - Sophie Ellis-Bextor ''If You Go'' - 283 (4)
2. Sharkan - Lisa ''Oceano'' - 274
3. Arcadio - Danny Saucedo ''Tokyo'' - 268 (12)
4. Ilaan - Despina Vandi ''I Believe It'' - 226
5. MaTT - Hitomi ''Destiny'' - 213
6. jakobs - The Hush Sound ''Wine Red'' - 182
7. Sakuak - NOX ''Szeretem'' - 182 (7)
8. Karolczu - Sarbel ''Mi Chica'' - 181 (10)
9. Susu - Daniel Levi ''L'envie d'aimer'' - 166
10. ATC - Mariana Popova ''Sometimes'' - 162
11. Carlos - Sunrise Avenue ''Only'' - 157
12. mr-T - Gergana ''Boli'' - 156
13. backteria - Nightwish ''Walkin in the Air'' - 152
14. Rosyjski_Czajnik - Natasza Urbańska, Rafał Drozd, Jakub Szydłowski ''Sen'' - 145 (6)
15. hotek - Medhy Custos & Joyce Ridge ''Cette Nuit'' - 136
16. Błażej - Nanne Grönvall ''Om Du Var Min'' - 133 (8)
17. Maksim - Zveri ''Do skoroi vstrechi'' - 128 (2)
18. kamilb - I Svortum Fotum ''Alsla'' - 121
19. Rafał_Warszawa - Origa ''Diva'' - 121
20. Oleg - Maksim ''Znajesz li ty'' - 113
21. crazyboy - Jénifer ''Donne-moi le temps'' - 107
22. Raven - Shym ''Victoire'' - 103
23. Matju - Annie Villeneuve ''Quand Je Ferme Les Yeux'' - 96 (3)
24. Bzyk - Ruslana ''The same star'' - 85 (1)
25. Sierak - Faudel ''Elles S'envolent'' - 77 (5)
- Marek Forrester
Kasia Cichopek and Marcin Hakiel will represent Poland in the first edition of the Eurovision Dance Contest to be held in London 1st September. The couple won the Polish edition of Strictly come dancing called Taniec z gwiazdami.
Like other countries, Poland will be represented by a couple consiting of a professional dancer and a VIP: Kasia Cichopek is actually an actress starring in the sitcom M jak Miłość. Furhtermore, almost all participants already chosen for London have competed in their national version of Strictly come dancing, even if the show was not supposed to select the entrants, i.e. in Ireland, Germany, Austria, Portugal, Sweden and the United Kingdom.
"Sitcom M jak miłość"
Swoją drogą fajnie ,że oni jadą! Są szanse!
Like other countries, Poland will be represented by a couple consiting of a professional dancer and a VIP: Kasia Cichopek is actually an actress starring in the sitcom M jak Miłość. Furhtermore, almost all participants already chosen for London have competed in their national version of Strictly come dancing, even if the show was not supposed to select the entrants, i.e. in Ireland, Germany, Austria, Portugal, Sweden and the United Kingdom.
Swoją drogą fajnie ,że oni jadą! Są szanse!
Nobody does it better
Czy ta taneczna Eurowizja bedzie emitowana przez któryś z kanałów TV ?
Zapraszam do czytania:
http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1195
http://www.forummns.pl/viewtopic.php?t=1195
-
Gabra-Sheila
Ja wiem tylko tyle, że będzie to pierwsza edycja Konkursu Tańca Eurowizji zorganizowany przez Europejską Unię Nadawców we współpracy z BBC. Udział w konkursie weźmie 16 państw, każda para wykona dwa tańce: latynoamerykański lub standardowy i freestyle. Kasia z Marcinem mają tańczyć freestyle
Pierwszą i drugą edycję konkursu zorganizuje brytyjska telewizja BBC. Zwycięzca drugiej edycji zorganizuje konkurs w 2009 roku. Wszystkie 16 państw biorących udział w pierwszej edycji konkursu, będzie musiało wziąć udział w konkursie w 2008 roku, gdyż taki regulamin wiąże debiutantów.
Kraje uczestniczące to: Szwajcaria, Rosja, Holandia, Wielka Brytania, Austria, Niemcy, Grecja, Litwa, Hiszpania, Irlandia, Polska, Dania, Portugalia, Ukraina, Szwecja i Finlandia.Konkurs komentować będą Artur Orzech oraz Janusz Józefowicz
Polskie głosy do Londynu przekaże Katarzyna Laskowska, to będzie tak jak na normalnej Eurowizji 
Kraje uczestniczące to: Szwajcaria, Rosja, Holandia, Wielka Brytania, Austria, Niemcy, Grecja, Litwa, Hiszpania, Irlandia, Polska, Dania, Portugalia, Ukraina, Szwecja i Finlandia.Konkurs komentować będą Artur Orzech oraz Janusz Józefowicz
Dzięki Gabra
Co do naszych reprezentantów to jak dla mnie najlepsza para z całego Tańca z Gwiazdami, więc może zajmiemy jakieś przyzoite miejsce , chociaż w 8-ce. No i mam nadzieję , że kraje nie bedą się wymieniały punktami tak jak w Eurowizji.
Ogólnie to w sobotę wybiorę konkurs Eurowizyjny , bo konkurs gorszego składy na konkurs Bursztynoiwego Słowika chyba nie mogło być , jacyć amatorzy
Co do naszych reprezentantów to jak dla mnie najlepsza para z całego Tańca z Gwiazdami, więc może zajmiemy jakieś przyzoite miejsce , chociaż w 8-ce. No i mam nadzieję , że kraje nie bedą się wymieniały punktami tak jak w Eurowizji.
Ogólnie to w sobotę wybiorę konkurs Eurowizyjny , bo konkurs gorszego składy na konkurs Bursztynoiwego Słowika chyba nie mogło być , jacyć amatorzy
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
-
Gabra-Sheila
Nie ma za co
Ciekawe jak Józefowicz będzie komentował
Kasia i Marcin traktują to jak wielką przygodę, czytałam ich wywiad w jednym z programów i dobrze, bo było już takich dużo (na Eurowizji z piosenkami
) co zapowiadali zwycięstwo, a była klapa...;/ Nie ma jakiś znanych tancerzy z innych krajów. 3mam mocno kciuki za naszych reprezentantów, które miejsce by nie zajęli, to ważne by dali z siebie wszystko i było pięknie
Może polonia, która na Wyspach mieszka zagłosuje na naszych