Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Już piszę ::rad::

Artur poszedł z Patrykiem na wycieczkę po Wrocławiu. Mieli już wracać do domu, ale Partyk powiedział że chce zobaczyć jeszcze "polskie dziewczyny" i w ten sposób trafili do klubu go-go gdzie tańczyła Marysia. Artur z początku nie zauważył jej tylko Partyk nalegała na popatrzenie na "cool dziwewczyne..." gdy Artur zobaczył Majkę zrobił wielkie oczy i skończył się odcinek. Podszedł do niej i powiedział że jest Marysią Radosz itp, ale ona uciekła a Artura wyprowadzili ochroniarze ::jezyk:: Na drugi dzień do "Pruderii" poszedł Paweł ale też bezskutecznie ::chytry:: Dopiero po kilku dniach Paweł przyszedł z Magdą i zabrali Marysie na komisariat, a potem Majka wróciła już do domu, ale nadal nic nie pamięta :(
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Z powodu awarii odbiornika na Podkarpaciu nie mam Polsatu i jakby mógł ktoś w skrócie opisac co się teraz dzieje?
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

573 - Janusz namawia Patryka do powrotu do Stanów. Rodzina jest nawet gotowa wypłacać mu wysoką rentę. Artur dowiaduje się, że Patryk jest bajecznie bogaty. Darek stawia Zbyszkowi ultimatum. Jeśli dobrowolnie nie odda nocnego klubu w ręce mafii, grozi mu śmierć. Marek panicznie boi się, że Teresa odrzuci jego oświadczyny. Prosi Kingę, by ta wybadała matkę. Marysia spotyka się z Tatianą, śledzi je Paweł.
:D Proszę
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Mareczek

W skrócie:

:arrow: fryzura Artura straszna
:arrow: fryzura Kingi nie najgorsza
:arrow: Paweł z grzywką - masakra
:arrow: pierścionek dla Teresy bardzo ładny
:arrow: rozmowa Marka w "APARCIE" bardzo zabawa
:arrow: Marysia bardzo denerwująca
:arrow: szkoda mi Zbyszka
:arrow: Tatiana najlepsza
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Nowe fryzury Pawła i Artura niezbyt mi sie podobają. Dużo lepiej wyglądali w tych dawnych. Fryzura Kingi ujdzie. Podoba mi się za to fryzura Patryka. Ale z tamtą fryzurą też fajnie wyglądał.
A co do ostatniego odcinka to Zośka i ten Sławek Arturowi niezły numer wykręcili. To co mu zrobili określę jednym słowem: ŚWIŃSTWO! Ale jest też pozytywna strona tego wydarzenia: Zośka znika z serialu! ( :serce: ) Przynajmniej na razie (to nie jest żaden spoiler!). Nie znoszę tej postaci. Strasznie mnie denerwuje.
Pomysł Pawła z tym podsłuchem-kretyństwo ::plask wczolo:. On już ma jakąś obsesję na punkcie Majki. Nie chciałbym być w jego skórze jak się Majka o wszystkim dowie (to też nie jest spoiler!).
Fajnie, że Emasa w końcu pokazali. Bardzo go lubię. Mogliby scenarzyści dać jemu i Kindze jakiś ciekawy wątek, a nie wymyślać coraz to głupsze wątki dla Majki i Pawła. Trzeba dać tym bohaterom trochę spokoju i zająć się innymi np. bezwątkowymi Janem i Anetą, Emasem i Kingą, czy bardzo rzadko pokazywanymi Antonim i Natalią.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Faktycznie Artur ma teraz niespecjalny fryz, chociaż ten poprzedni też wcale rewelacyjny nie był...
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
DeaconFan

Skomentuję ostatnie odcinki PM.
Na Pawła już patrzeć nie mogę. Totalny kretyn. ::plask wczolo: Ma już jakąś obsesję na punkcie Majki. Zakłada podsłuchy w całym mieszkaniu Żukowskich. On naprawdę powinien udać się do psychiatry. Nie chciałbym być w jego skórze, jak pewnie kiedyś Majka się o tych wszystkich kamerach i podsłuchach dowie.
Pojawił się dawno nie widziany Tarski. Myślałem, że scenarzyści już zapomnieli o jego uczuciu do Teresy, ale jednak nie. Pewnie było mu żal, że Teresa nie zaprosiła go na swój ślub. Dobrze jej wszystko wygarnął.
Jedyne co mi się teraz w PM podoba to wątki Bartek/Tatiana i Pawicki/Emilka. Tatiana mogłaby być dla Bartka trochę bardziej uprzejma. I nie wiem co Artur się jej tak czepia. Czy ona już nie może być z żadnym mężczyzną, bo jest prostytutką? A co do Pawickiego i Emilki to oni kompletnie do siebie nie pasują. Mówią dwoma róznymi językami. Ich ewentualny związek nie miał by przyszłości. Wolałbym gdyby Emilka była z Patrykiem. To jest dopiero fajny chłopak.
Ogólnie odcinki średnio ciekawe. Z czterech wątków, które są teraz w serialu (Mikołaj/Teresa, Paweł/Majka, Tatiana/Bartek i Emilka/Pawicki) interesują mnie tylko te dwa ostatnie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Gabra-Sheila

Wow, ostatnie odcinki były bardzo emocjonujące i super!!! Moje problemy z odbiorem to juz przeszłość, fajnie, że mogłam na Was liczyć z opisami :: bow ::
Te odcinki, gdzie Paweł był zasypany trzymały w napięciu i to chyba pierwsze w Polsce takie sceny, by były pokazane jak to jest od tej drugiej strony. Dobrze,że jeszcze przed tym wybuchem Marysia odzyskała pamięć i spędziła z Pawłem noc :serce:
Nie cierpię wątku Teresy i Mikołaja ::kwasny:: Marek jest taki oschły dla Teresy, ona wszystkich oszukuje, a Kinga jeszcze się non stop pyta matkę co się dzieje :x
Awatar użytkownika
DeaconFan

No nareszcie ktoś coś napisał w temacie o jednym z moich ulubionych seriali. Może więc i jak skomentuję ostatnie odcinki.
Zgadzam się. Odcinki z wypadkiem Pawła świetne i bardzo emocjonujące. Bardzo dobrze to wszystko nakręcono. Tylko drażniły mnie trochę te wszystkie modlitwy i ta dziwna muzyka w tle (przypominała mi trochę muzykę z filmu "Pasja"). I jeszcze do tego teraz to zamieszanie w związku z osobą Krystiana. Dziwny wątek. Wydaje mi się, ze on jest jakimś duchem albo aniołem stróżem Pawła. [shadow=black]Wydaje mi się, że wszystko wyjaśni się już w następnym odcinku.[/shadow]
Mnie również wątek Mikołaja i Teresy bardzo denerwuje i do tego jeszcze nudzi. W pełni popieram w tej sytuacji Marka. Sam nie wiedziałbym co w takiej sytuacji zrobić. Bardzo podobało mi się to spotkanie Marka z Mikołajem. Nie dziwię się Markowi, ze w pewnej chwili poniosły go emocje. Ten Mikołaj jest strasznie denerwujący.
Ogólnie ostatnie odcinki na plus. W tym serialu zawsze dzieje się coś ciekawego.
[shadow=black]A i są bardzo ciekawe spoilery odnośnie Przemka.
Być może będzie miał operację, dzięki której będzie mógł odzyskać wzrok. Do tego wątku zostanie wprowadzona nowa postać. Jakaś lekarka, ma ją zagrać Magdalena Górska. Postać ta ma podobno odegrać w tym wątku dużą rolę. Może zakocha się w Przemku? Może być ciekawie...[/shadow]
Kitty

Post autor: Kitty »

Gabra-Sheila pisze:(...)Marek jest taki oschły dla Teresy (...)
Wcale mu sie nie dziwię. Teresa zachowuje się idiotycznie i nieodpowiedzialnie. ::kwasny:: :roll:
Gabra-Sheila

Kitty, ja nie wiedziałam, że Teresa kocha Mikołaja!!! ::bojesie:: Myślałam, że to dla niej przyjaciel... Idiotka. I wczoraj niepotrzebnie poszła do niego do szpitala, dobrze, że jej nie wpuścili. Sceny w Chorwacji boskie :serce: :mrgreen:
Kitty

Post autor: Kitty »

No dla mnie to zadziwiające tak nie potrafić trzymać uczuć na wodzy. ::plask wczolo: Zwłaszcza w dojrzałym wieku.
Gabra, zgadzam się, sceny w Chorwacji cudne. ::ok:: :serce: Nareszcie Marysia i Paweł są razem. :serce: Tak dlugo na to czekałam. :)
Niezłe było zdziwienie Bartka, gdy odkrył u Tatiany erotyczne gadżety. ::chytry:: Czekam na dalszy rozwój wątku. :zeby:
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Mnie rozśmieszyło jak Paweł z Majką nurkowali w morzu i nie rzucili kotwicy. To było bardzo mądre. Ale sceneria piękna
Awatar użytkownika
Mareczek

Sceneria w Chorwacji była rzeczywiście bardzo piękna :serce: Wszystkie sceny Majki i Pawła były fantastyczne :serce: Bardzo się cieszę że nareszcie się pogodzili.

Natomiast zachowanie Teresy odrzuca mnie na kilometr. Bardzo dobrze że zamkneli ją do aresztu. Należało się jej za głupotę, którą ostatnio we wszystkich odcinkach aż z niej tryskała ::ysz:: A scena z tym policjantem, i rozmowa o jej "angielskim" nazwisku była strasznie idiotyczna ::plask wczolo: Wcale nie dziwię się Markowi że traktuje ją tak jak robił to od niedawna. Barawo ::rad:: Poniżajcie Terese do skutku ::chytry:: ::chytry:: ::chytry::
Tomala

Post autor: Tomala »

Zgadzam się z Mareczkiem. Zachowanie Teresy było skandaliczne. Wkońcu dostała za swoje. W tych kajdankach z taką miną przed Markiem wyglądała jak prawdziwy przestępca.
ODPOWIEDZ