Ogólnie o filmach
- kimberly1990
"Czasem słońce, czasem deszcz"
Genialny film! Po raz pierwszy oglądałam go jakieś 2-3 lata temu i tak mi się spodobał, że ściągnęłam. Lubię do niego wracać. Zawsze wzrusza i daje do myślenia, a ponadto cieszy oko
Oczywiście oglądałam, jak leciał na Polsacie 1 stycznia, choć przyznam, że jak zwykle reklamy doprowadzały mnie do szału
"Wygrane marzenia" ("Coyote ugly")
Emitowali to jakoś tak niedawno (kilka miesięcy temu) na Polsacie i wtedy po raz pierwszy obejrzałam. Miły filmik, ale nie zrobił na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia
"Duma i uprzedzenie"
Od dłuższego czasu obiecywałam sobie, żę obejrzę ten film (ściągnęłam już dawno xD) i w końcu w Święta mi się udało
Super! Bardzo dobra rola Keiry Knightley
Polecam ten film w szczególności paniom

Genialny film! Po raz pierwszy oglądałam go jakieś 2-3 lata temu i tak mi się spodobał, że ściągnęłam. Lubię do niego wracać. Zawsze wzrusza i daje do myślenia, a ponadto cieszy oko
"Wygrane marzenia" ("Coyote ugly")
Emitowali to jakoś tak niedawno (kilka miesięcy temu) na Polsacie i wtedy po raz pierwszy obejrzałam. Miły filmik, ale nie zrobił na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia
"Duma i uprzedzenie"
Od dłuższego czasu obiecywałam sobie, żę obejrzę ten film (ściągnęłam już dawno xD) i w końcu w Święta mi się udało
-
Ambrossia Moore
-
Ambrossia Moore
-
Dawidek
- Administrator
Ta informacja najbardziej pasuje do tego tematu.
Wczoraj na antenach TVN CNBC Biznes i TVN24, jednocześnie, podano informację o strajku scenarzystów w USA. Strajkuje około 10 tysięcy osób, nie wiem, czy to wszyscy z branży. Z powodu tego strajku odwołano galę Złotych Globów. Jeśli strajk sie nie zakończy do 23 lutego, to zagrożona jest także tegoroczna ceremonia wręczenia Oscar'ów. Oznacza to, że ten strajk zatacza coraz szersze kręgi i mogą paść wydarzenia światowej rangi.
Wczoraj na antenach TVN CNBC Biznes i TVN24, jednocześnie, podano informację o strajku scenarzystów w USA. Strajkuje około 10 tysięcy osób, nie wiem, czy to wszyscy z branży. Z powodu tego strajku odwołano galę Złotych Globów. Jeśli strajk sie nie zakończy do 23 lutego, to zagrożona jest także tegoroczna ceremonia wręczenia Oscar'ów. Oznacza to, że ten strajk zatacza coraz szersze kręgi i mogą paść wydarzenia światowej rangi.
Strajk nie zatacza coraz szerszych kręgów (tak byłoby, gdyby uczestniczyło w nim coraz więcej osób), co najwyżej może jego skutki są coraz boleśniejsze, choć tego też bym nie powiedział. Bo co jest gorsze dla widza - brak nowych programów w telewizji czy brak gali wręczania nagród. Ponadto - same nagrody będą, nie będzie tylko imprezy. Lista zwycięsców zostanie odczytana na konferencji prasowej.
-
Dawidek
- Administrator
Dzisiaj ponownie w "Bilansie" pojawił się temat strajku. I pojawiły sie nowe informacje. Strajkują prawie wszyscy scenarzyści. Co do gali Oscar'ów, to jeszcze nie jest nic pewnego. Brane są pod uwagę dwa rozwiązania. Pierwsze: to, że gala się odbędzie, ale w okrojonej wersji, druga, to taka, że w ogóle ceremonia rozdania się nie odbędzie. Straty z powodu tego strajku liczone są w miliardach dolarów. Przedstawiono wypowiedź Tom'a Hanks'a, który ma nadzieję, że strajk szybko sie zakończy, i że ma nadzieję, że strony dojdą do porozumienia. Powiedziano, że chodzą plotki, że strony konfliktu w ogóle sie nie spotkały, by negocjować porozumienie. I na koniec prowadzący "Bilans" zadał pytanie, czy widzowie z powodu strajku nie będą mieli możliwości oglądania seriali w polskiej telewizji. To pytanie pozostało bez odpowiedzi.