Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Damians pisze:Dzisiaj obejrzałem Zakonnice. Jest to taki psychologiczny horror, opowiadający o pewnej zakonnicy i szkole, którą prowadziła, później jej podopieczne stają się dorosłe, a ona ( właściwie jej duch ) je zabija... Bardzo zaskakujące było zakończenie...
Jeżeli ktoś będzie miał możliwość obejrzenie, to polecam :wink:
Też to oglądałam. Jak dla mnie zbyt krwawe.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Oglądałam w końcu całe "Egzorcyzmy Emily Rose". Taki bardziej thriller (zresztą tak jest nazwany) niż wszyscy uważają, że horror. Nie miałam koszmarów i nie budziłam się wystraszona o 3 rano (jak moje koleżanki po tym jak poszły do kina) . Ale film fajny i sama do końca nie wiem czy ta Emily była psyhicznie chora czy nachodziły ją demony :roll: . W każdym razie polecam ;)
Abec

Post autor: Abec »

Niedawno w tym wątku toczyła się spora dyskusja na temat filmu "Katyń". Zapewne więc zainteresuje Was, że przed chwilą zostało ogłoszone, że jest on nominowany do Oscara, najbardziej prestiżowej nagrony filmowej.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Bardzo się cieszę z nominacji Katynia. Ten film naprawdę no to zasługuje. Mam nadzieję, że zdobędzie Oskara ::rad::
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Jak się dowiedziałam to zaczęłam skakać i powiedziałam tacie, że moje marzenie, by polski film był w tej ,,magicznej piątce" się spełniło :zeby: Wciąż nie mogę w to uwierzyć :!: Spodziewałam się, że Akademia nie zrozumie tego filmu tak jak Polak i że napewno nie przejdzie, ale w głębi jednak wierzyłam do końca w tą nominację :mrgreen: Nie mogę się doczekać Gali :serce: Oprócz Katynia mamy 4 szansce na tą wybitną nagrodę :D Za animację ,,Piotruś i wilk", operator Janusz Kamiński oraz animator Maciej Szczerbatowski będą też walczyć o tę nagrodę ::krzyw:: A teraz lecę czytać, którzy aktorzy znaleźli się w nominacjach ;)
Ostatnio zmieniony 2008-01-22, 17:16 przez Gabra-Sheila, łącznie zmieniany 1 raz.
Abec

Post autor: Abec »

Bez przesady, filmy o drugiej wojnie, a nawet o okupacji nie są nieznane czy oryginalne - wszyscy raczej pamiętają choćby "Pianistę".
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Już przeczytałam i Angeliny Jolie nie ma w nominacjach do najlepszej roli pierwszoplanowej kobieciej! ::chytry:: A Cate Blanchet nominowana 2 razy, zarówno w kategorii kobiecej roli pierwszo i drugplanowej. Liczę na jej zwycięstwo w obydwu kategoriach, a jeśli nie w dwóch to za Elizabeth:Złoty Wiek :D George Clooney też nominowany!!! :zeby: :serce: Wciąż pamiętam 06 rok i Oscar za drugoplanową rolę męską w ,,Syrianie". Niestety, to był jedyny Oscar wtedy, a miał kilka nominacji. Teraz jest nominowany za ,,Michaeal Claytona'', ale ma silną konkurencję jak Johny Depp czy Tommy Lee Jones. Ale będzie ciekawie w tym roku ::rad:: A filmy Oscarowe, czyli Pokutę i Aż poleje się krew muszę oglądnąć jeszcze przed Galą. Brawo dla Akademii za trafne nominacje! ::ok::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

A jaka stacja będzie emitowana w tym roku Oskary??
Ponoć TVP straciła już do tego prawa...
Primok

Post autor: Primok »

Damians pisze:A jaka stacja będzie emitowana w tym roku Oskary??
Ponoć TVP straciła już do tego prawa...
Tak - choć nie ma narazie oficjalnych komunikatów co do transmisji uroczystości (jeżeli naprawdę się odbędzie), ale chodziły słuchy, że Canal+ się nią interesował :wink: .
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Słyszeliście już o śmierci Heath'a Ledger'a z "Brockback Mauntain"?

http://www.msnbc.msn.com/id/22788914/?GT1=10755
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Tak to straszne, a jak ludzie będą oglądac jego nowy film to on będzie już w piachu ::kwasny:: .
Awatar użytkownika
Tiril

Lizzy pisze:Tak to straszne, a jak ludzie będą oglądac jego nowy film to on będzie już w piachu ::kwasny:: .
Producenci zacierają ręce bo to świetna promocja
Sad but true
Awatar użytkownika
plaska

Post autor: plaska »

A ja ostatnio obejrzałam Michaela Claytona. Przyznam, że ciężki film i skłania do myślenia tzn nic nie jest podane na tacy. Ale mimo to nietuzinkowy, trzyma w napięciu i jest ciekawy. Polecam również ze względu na chyba najlepszą rolę Georga Clonneya.

Tiril: świetny avatar :)
They're gonna hang me in the morning A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin' And I'll never see the sun
http://www.pat.cba.pl
Awatar użytkownika
Tiril

plaska pisze: Tiril: świetny avatar :)
Dzięki :D Ale to nie avatar jest świetny, tylko mężczyzna na nim :mrgreen: :wink:
Sad but true
Primok

Post autor: Primok »

Tak - choć nie ma narazie oficjalnych komunikatów co do transmisji uroczystości (jeżeli naprawdę się odbędzie), ale chodziły słuchy, że Canal+ się nią interesował .
Potwierdzone - jeśli gala się odbędzie to Canal+ ją pokaże :wink: .
ODPOWIEDZ