Teleturnieje

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tomala »

Nowe Koło fortuny jest nawet fajne. Tylko prowadzący są niezbyt. Tyniec zachowuje się jak pajac a ta cała Magda jest sztuczna i w tylówce dostrzegłem bardzo rzenującą rzecz: "W roli Magdy Marta Lewandowska". Po co takie zmiany ::plask wczolo: Tym bardziej że Marta brzmi podobnie do Magda.
Mikiks

Post autor: Mikiks »

A ja oglądam kiedy tylko mogę "Koło fortuny". śmieje się z prowadzącego (i jego idiotyzmu) i Magdy, który całą swoją bogatą inteligencje wkłada w mółienie: "pierwszej", "drugiej" i "trzeciej"... :roll: Śmieszni ludzie, śmieszni, bo żałośni =) ale mi sie podoba :P
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Ja lubię Koło Fortuny :) Szybko odgaduję hasełka ::jezyk:: Mama mówi, że w przyszłości napewno tam pojadę, będziecie mnie wypatrywać :P Kiedyś zgadłam dwa hasła wogóle bez liter :zeby: Ale i tak najlepsze jest ,,Jeden z dziesięciu"-zawsze gram to z bratem lub siostrą, dziś na przykład wygrałam 28-18 :: bow :: Pytania są raz łątwe, araz trudne, a prowadzący bardzo mądry ::ok::
Abec

Post autor: Abec »

Dla naszego pokolenia oryginalna polska emisja "Koła..." to jedno z pierwszych wspólnych wspomnień ;) Taki powiew Zachodu, amerykański klimat, wielkie, kolorowe show ;) Ah, dzieciaki urodzone w latach dziewiędzisiątych tego nie zrozumieją ;)

A kto pamięta powstałą w tamtych czasach parodię? ::chytry::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Ja nie pamiętam, ale przypomniał mi się dzięki temu KOC :D :D :D :D
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Właśnie w Milionerach padło pytanie "Kto umie trzasnąć obrotowyi drzwiami i wie ile jest odcików "Mody na sukces"? ::ysz:: (Ja też wiem ile jest odcinków...)
Chodziło o Chucka Norissa...

Swoją drogą zauważyłem ,że nie ma odcinka gdzie nie pada TVNowskie pytanie... A to o prowadzących programy a to o TzG... ::ke::
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Alexander pisze:Właśnie w Milionerach padło pytanie "Kto umie trzasnąć obrotowyi drzwiami i wie ile jest odcików "Mody na sukces"? ::ysz:: (Ja też wiem ile jest odcinków...)
Chodziło o Chucka Norissa...

Swoją drogą zauważyłem ,że nie ma odcinka gdzie nie pada TVNowskie pytanie... A to o prowadzących programy a to o TzG... ::ke::
To mogłeś nawet napisać w temacie Nawiązania :wink:
Co do tvnnowskich pytań jeśli tak jest to zwyczajnie sami się reklamują :zeby:
Widziałem do tej pory tyko raz kawałek nowych Milionerów, dobrze że zmienili te przeskoki między kwotami i łatwiej komuś zdobyć 1000 bo to trochę dołujące już siedzieć na tym krześle po tylu przejściach i nawet gwarantowanej przyzwoitej sumki nie wziąć
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Kitty

Post autor: Kitty »

Uśmiałam się z tego pytania o zatrzaskiwanie drzwi obrotowych i ilość odcinków MnS. ::loll:: Fajne było też pytanie o końcówkę hymnu partii ĘĄ z "Szymon Majewski Show". ::rad:: ::cojest:: ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Milionerów oglądam przeważnie w niedziele, w sobotę nie mam czau ::jezyk:: Mnie podoba się nowa odsłona programu, Hubert jak zwykle dobrze się spisuje.

Tymczasem Polsat szykuje już konkurencje: http://film.wp.pl/id,84534,title,Milionerzy-zagrozeni,type,news,wiadomosc.html?rfbawp=1202583299.887&ticaid=1554c

A ogląda ktoś "Jaka to melodia?" :?: :) Ostatnimi czasy program zrobił się dosyć fajny, śpiewają fajne piosenki, od czasu do czasu jest jakaś gwiazda... Jak mam dużo nauki, to oglądam ::jezyk::
Kitty

Ja oglądam prawie każdy odcinek "Jaka to melodia". :D Program rzeczywiście się rozkręcił, są fajne piosenki, aranżacje, dobrzy tancerze i muzycy. ::ok:: Lubię zwłaszcza chłopaków z grupy „Ego”( też chciałabym tak tańczyć ). Robert fajnie prowadzi. Kiedyś miewał złośliwe uwagi do uczestników, potrafił im dopiec i być cyniczny, ale to się zmieniło. Dlatego bardzo się cieszę, że Robert Janowski otrzymał Telekamerę 2008. To dla mnie miła niespodzianka. :serce: ::rad:: :serce:
Dawidek
Administrator
x 85

Post autor: Dawidek »

Gdy ja usłyszałem i zobaczyłem to pytanie, to aż się zdziwiłem. Ale to trochę i dobrze, bo tio i promocja serialu. :D Czuję, że kiedyś w "Milionerach" pojawi się pytanie dotyczące samej "MnS". :D ::loll::

Nie lubię teleturnieju "Jaka to melodia". Widziałem kilkanaście wydań na przestrzeni wielu lat. Obecnie, jedynym (!) plusem jest scenografia, która jest najlepsza w historii programu.
Największą wadą są utwory, które nie są prezentowane w oryginalnym brzmieniu, bo wykonuje je orkiestra. I okazuje się, że nie rozpoznaję utworów, które znam. ::plask wczolo: Chyba, że organizatorzy chcieli specjalnie utrudnić grę zawodnikom.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Te dowcipy z Chuckiem Norrisem nigdy mnie jakoś nie śmieszyły. Mogliby w tych "Milionerach" wymyślać jakieś mądrzejsze pytania.
"Jaka to melodia?" oglądam sporadycznie. Ale lubię ten program. Fajnie, że od czasu do czasu śpiewają tam różne gwiazdy, nie tylko polskie, ale i zagraniczne. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Kitty

Dawidek pisze:
Największą wadą są utwory, które nie są prezentowane w oryginalnym brzmieniu, bo wykonuje je orkiestra. I okazuje się, że nie rozpoznaję utworów, które znam. ::plask wczolo: Chyba, że organizatorzy chcieli specjalnie utrudnić grę zawodnikom.
Ależ to jest właśnie zaleta. Gdyby utwory były prezentowane w oryginalnym wykonaniu, byłoby dennie. :roll: Wyobraź sobie, jakby je odtwarzali z płyty na przykład - żenada, a w ogóle jak to by wyglądało? ::plask wczolo: A tak, zawsze jakaś atrakcja, ponadto aranże są na wysokim poziomie, wokaliści i zespół mają pole do popisu, a dla widzów, tak myślę, ciekawie pod względem artystycznym jest poznać inne wykonanie tego samego utworu. Czasem wersja z "Jaka to melodia" jest nawet lepsza od oryginału. :zeby: Poza tym, tak jak napisałeś, zmieniona wersja trochę utrudnia zawodnikom zadanie. Chociaż i tak bardzo często uczestnicy zgadują tytuły bez wsłuchiwania się w brzmienie początków utworów. :wink:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

"Jaka to melodia" to jeden z najlepszych teleturniejów polskich. I to właśnie m.in. dzięki prowadzącemu, który bez wątpienia jest najlepszym prowadzącym w tego typu programach.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Kitty

No Robert fajny jest. I całkiem przystojny. :zeby: ::rad::
ODPOWIEDZ