Co do trafności doboru telenowel przez "TVN"... bywało z tym różnie. Skupmy się na ostatnich latach. Najpierw wyemitowali "Gorzką zemstę" (teraz powtarzana na TVN7), która okazała się wielkim sukcesem. Potem "Cena marzeń", którą też oglądałem i nawet była całkiem niezła. Niestety później było "Prawo pożądania" - ciekawa fabuła, ale akcja do niczego i mimo, że oglądałem to do końca, to uważam, że telcia okazała się beznadziejna
Było kilku niezłych aktorów, ale chyba tylko Karpan jako antagonista się obronił
"Marinę" sobie od razu odpuściłem, więc się nie wypowiadam na jej temat i skupiłem się na powtórkach "PDG" (na TVN wtedy nie oglądałem zbyt uważnie) i na "Tormencie" 
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.
Administrator
W najbliższą środę na TVN7 pojawi się "Serce z kamienia". Oczywiście powtórka. Zastanawia mnie tylko liczba odcinków. Zarówno "To i owo", jak i "Telemagazyn" podają, że ta meksykańska telenowela ma 205 (!) odcinków. Szczerze mówiąc Televisa mi się nie kojarzy ze zbyt długimi telenowelami. Odnoszę też wrażenie, że ta telcia na TVN miała nieco mniej odcinków, bo bodajże 150.
Chyba w miniony wtorek TV4 (Czwórka) zaczęła emitować argentyńską telenowelę "Sidła miłości". Prawdopodobnie nie będę jej oglądać, może jednak zerknę chociaż na nią, by zobaczyć, jaka ona jest. Słyszeliście o tej produkcji? Jest emitowana w dni powszednie (chyba z wyjątkiem poniedziałku) o godzinie 15.30. Widać, że "Czwórka" też zaczęła inwestować w ten gatunek.
Chyba w miniony wtorek TV4 (Czwórka) zaczęła emitować argentyńską telenowelę "Sidła miłości". Prawdopodobnie nie będę jej oglądać, może jednak zerknę chociaż na nią, by zobaczyć, jaka ona jest. Słyszeliście o tej produkcji? Jest emitowana w dni powszednie (chyba z wyjątkiem poniedziałku) o godzinie 15.30. Widać, że "Czwórka" też zaczęła inwestować w ten gatunek.
Dawidku, "Serce z kamienia" to właśnie ta nowelka "Mujer de madera", którą wałkujemy cały czas z Marisą.
Liczba odcinków się zgadza.
Co do "inwestycji" 4-ki to niestety muszę Cię zmartwić. Jedyną premierą tego kanału jest "Rebelde"(Zbuntowani). "Juanita la soltera" czyli (jak zwykle trafny tytuł "Sidła miłości"
) to nic innego jak telcia, którą jakiś czas temu emitował Polsat. Tylko czekać aż na 4-ce poleci "Serce Laury" albo ta nowela z Oreiro, której tytułu nie pamiętam....
Natomiast, z "Mariną" zbliżamy się już do "etapa cumbre" czyli etapu szczytowego, już po nim "etapa final" i koniec.
Co do "inwestycji" 4-ki to niestety muszę Cię zmartwić. Jedyną premierą tego kanału jest "Rebelde"(Zbuntowani). "Juanita la soltera" czyli (jak zwykle trafny tytuł "Sidła miłości"
Natomiast, z "Mariną" zbliżamy się już do "etapa cumbre" czyli etapu szczytowego, już po nim "etapa final" i koniec.
Z tymi odcinkami to tak jak Ryan mówi, 205
Rzeczywiście trochę dużo, ale telcia wciąga
Podczas pierwszej emisji na TVN to pierwszy odcinek został wyemitowany 02.09.2004 (pamiętliwa data
), a ostatni pod koniec czerwca 2006
Teraz bardzo fajnie są odcineczki Mariny
. Ogólnie, jak już wcześniej pisałam, tela jest bardzo zaskakująca i złożona, co mi się w niej podoba
. Też się zastanawiam, co wyemituje po niej TVN. Najbardziej to bym chciała z Televisy Mundo de fieras, albo Destilando Amor, a z Telemundo Victorię 
Mariso, gdyby wyemitowali "Mundo de fieras" z Edith i Gaby to chyba nie odszedłbym od telewizora, a gdyby juz pokusili się o "Palabra de mujer" z Edith i m.in. Victorkiem Noriega, to tymbardziej wysłałbym chyba podziękowania do TVN.
Sądząc po ramówce i opiniach innych novelko-maniaków, zauważyłem, że Zone Romantica zaczyna zakupywać jakieś dziwaczne telenovele. Ostatnio zainwestowali w kolejny remake "Brzyduli" (to już się robi nudne) - "Pacholo (Pokraka)" i jakiś chilijski szajs pt. "Papi Ricky (Żona dla taty)". Ech, gdyby tak pokusili się o coś z wyższej półki. Gdzie te czasy kiedy Romantica inwestowała w najciekawsze pozycje z Aztecki czy Telemundo.
Sądząc po ramówce i opiniach innych novelko-maniaków, zauważyłem, że Zone Romantica zaczyna zakupywać jakieś dziwaczne telenovele. Ostatnio zainwestowali w kolejny remake "Brzyduli" (to już się robi nudne) - "Pacholo (Pokraka)" i jakiś chilijski szajs pt. "Papi Ricky (Żona dla taty)". Ech, gdyby tak pokusili się o coś z wyższej półki. Gdzie te czasy kiedy Romantica inwestowała w najciekawsze pozycje z Aztecki czy Telemundo.
Ryan - wspominałeś wcześniej o "Gata salvaje". Była to ponoć bardzo fajna telenowela, a rok produkcji to 2002... Oprócz nieszczęsnej Faveli i Cimarra grali tam m.in. Carolina Tejera, Juan Alfonso Baptista i Ana Lucia Dominguez. Niestety nie doczekała się ona emisji w Polsce 
Niestety nie doczekała się, Forrester. Kilka lat temu wybuchł pewnego rodzaju spór z tego powodu pomiędzy Romanticą a widzami, bo widzowie domagali się "Gaty.." a Romantica stwierdziła, że nie może jej zakupić, argumentując jakimiś niezrozumiałymi jak dla mnie sprawami emisji na terenie Węgier. Teoretycznie Romki: polska i węgierska mają ten sam program. Jednak jeżeli jakaś telenowela pojawi się na przykład u nas na Polsacie, to już węgierska Romka nie może jej emitować, bo to automatycznie znaczyłoby że i polska Romka musi, a bez sensu ich zdaniem byłoby emitowanie 2 razy tego samego. Nadążasz? Bo ja sam nie wiem jak to wytłumaczyć hehe.. W każdym razie okazało się, że gdzieś na jakimś mało-ważnym kanale węgierskim leciała "Gata salvaje" i stąd obie Romki jej nie zakupiły. Sytuacja zaogniła się rok później za sprawą telenoweli "Perła", która była u nas emitowana w 1999 roku przez RTL 7 (!) a jednak doczekała się emisji na Romantice i polskiej i węgierskiej. Bez sensu. Te ich zasady nie trzymają się kupy i w ogóle nikt chyba nie rozumie systemu z działu programowego Romantiki. Znam sporo osób, które kłóciły się już z naszą Romką w sprawie "Gaty..", ale warszawska jej filia nigdy nam nie pomaga, lecz zasłania się Wielką Brytanią, która odgórnie narzuca to co mamy oglądać na europejskich Romkach. Stąd też mamy częste kicze, kiedy moglibyśmy obejrzeć fajne novelki.
W Gacie jest super obsada. Gra tam też Adamari López.
Jeśli chcesz, to znam superowe forum, które oferuje odcinki z napisami polskimi. 
W Gacie jest super obsada. Gra tam też Adamari López.
Rzeczywiście trudno się w tym tłumaczeniu połapać
Wiem, że odcinki "Gata salvaje" są też dostępne na youtube w częściach
Ja bym sobie jeszcze raz przypomniał "Tajemniczą kobietę", która leciała na TVP1 tak dawno (2000r), ale była bardzo fajna. Niestety próżno w necie szukać jakichkolwiek filmików, nie mówiąc już o odcinkach
Ja bym sobie jeszcze raz przypomniał "Tajemniczą kobietę", która leciała na TVP1 tak dawno (2000r), ale była bardzo fajna. Niestety próżno w necie szukać jakichkolwiek filmików, nie mówiąc już o odcinkach
Już za 15 minut pierwszy odcinek! 
Dzisiejszy odcinek to zamieszony będzie dopiero jutro, gdyż osoba, która wrzuca odcinki, nagrywa powtórki
. Ryan oglądałeś primero capitulo?
Ja widziałam, dziwnie się ogląda Efraina i Marisę w takich przyjaznych stosunkach
. Piedad całkiem fajnie w tych włosach, chociaż wolę ją w sprężynkach. No i pierwsze spotkanie Aidy i Carlosa boskie 
Nie wiem, czy to tak dokładnie jest, bo przecież napisali Zawiera przeboje Rebelde i Salvame więc możliwe, że na tej płytce piosenek jest więcej
Ale pewnie są to przeboje z pierwszego krążka pt. "Rebelde", w sumie dziwne, że wyszczególnili rzadko puszczane Salvame, bardziej nadawałaby się "Una Cancion", albo "Solo quedate en silencio"
. W każdym razie wysłałam eska