"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

To co dzisiaj odwaliła TVP1 było skandaliczne :!: :evil:
Myślałem, że po odejściu tej durnej Raczyńskiej coś się zmieni, ale dalej jest wszystko po staremu. I chyba tak będzie, dopóki ja tam nie wyjdę :twisted: Gdyby to ode mnie zależało, ci wszyscy niekompetentni idioci znaleźliby się na bruku.
Pierwsza sprawa, czy TVP1 musi transmitować te wszystkie zawody?? ::plask wczolo: Na cholerę stworzyli TVP Sport lub TVP Info ::plask wczolo:
Moda na skoki przeminęła wraz z formą Małysza, a te Mistrzostwa Polski to już w ogóle porażka. Niech lepiej ten cały Klimek idzie do szkoły, a nie na skocznie.

Skoki skończyły się kilkanaście minut po 16. Przecież wtedy mógł wystąpić Brzózka i przeprosić za opóźnienie, po czym bezpośrednio daliby MNS ( no tak, ale on pewnie nie był ubrany, umalowany, nie miał napisanego tekstu, więc tak szybko wystąpić nie mógł. I za co ni dostają pieniądze?! ). Musieli dać jeszcze kilkanaście reklam ::plask wczolo:
Jakby chcieli, to spokojnie zdążyliby wyemitować dwa odcinki, ale cóż, oni nie chcieli... I teraz jesteśmy jeden odcinek do tyłu, więc wszystkie streszczenia np. te ze ŚS możemy sobie wsadzić...
Awatar użytkownika
MrPukwa

Post autor: MrPukwa »

Ja też się dzisiaj wkurzyłem strasznie na TVP1. Po prostu już brak słów dla tej stacji! Ale jakby wtedy miały być dwa odcinki Klanu czy Plebani to na pewno by puścili! :evil: Ale oni wola nabić sobie forsy puszczając reklamy. :evil:
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja też byłem wściekły. Te Mistrzostwa Polski są beznadziejnie nudne. Liczyłem na to że nie puszczą reklam i będą 2 odcinki MNS ale "o dziwo" się przeliczyłem.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Brak reklam MNS - mogę znieść :roll:
Lekceważenie MNS - mogę znieść :evil:
Puszczanie reklam kosztem MNS - nie mogę zrozumieć ::kwasny:: ::kwasny:: ::kwasny::

Tym razem TVP 1 przesadziła :x Gdyby chociaż jakaś informacja, czy coś... To był bym zawiedziony, ale to co zrobili teraz przekracza wszelkie możliwości :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Nie rozumiecie, że te reklamy musiały zostać wyemitowane? Reklamodawcy zapłacili stacji za ich emisję w tym dniu i o tej godzinie i TVP NIE miała wyjścia! ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Damians

Nie rozumiemy ::kwasny::
A zapowiedzi, co zobaczmy w TVP1 na święta też musiałby być?? :lol:
A poza tym, tych reklam było znacznie więcej niż byłoby, gdyby były normalnie dwa odcinki. Odcinek skończył się chyba 16.42 zamiast 16.52, wiec siłą rzeczy wyemitowali więcej tych reklam.

A poza tym to jest telewizja publiczna, a nie reklamowa!
Płacę abonament ( czyt. moim rodzice ), więc mam prawo wymagać czegoś więcej, niż reklamy margaryny ::kwasny::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Damians pisze:Nie rozumiemy ::kwasny::
A zapowiedzi, co zobaczmy w TVP1 na święta też musiałby być?? :lol:
A poza tym, tych reklam było znacznie więcej niż byłoby, gdyby były normalnie dwa odcinki. Odcinek skończył się chyba 16.42 zamiast 16.52, wiec siłą rzeczy wyemitowali więcej tych reklam.

A poza tym to jest telewizja publiczna, a nie reklamowa!
Płacę abonament ( czyt. moim rodzice ), więc mam prawo wymagać czegoś więcej, niż reklamy margaryny ::kwasny::
Pierwszy odcinek zaczął się z opóźnieniem, więc TVP wiedziała, że gdyby wyemitowała drugi odcinek, to nie starczy czasu na wyemitowanie reklam które były przewidziane po 2 odcinku, a więc musiała ten czas(kilka minut) jakoś zagospodarować. :wink: Tu chodzi o kasę. Kasa, kasa... wpływy z reklam się liczą. :wink:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Co do reklam - zgadzam się z B@r'em. Reklamodawcy zapłacili za reklamy i powinny one być wyemitowane. Są oczywiście wyjątki, ale nie o nich mowa teraz. TVP jednak popełniła dwa błędy. Po pierwsze, wiedziano, że spóźniają się z programem, to od razu powinni zakończyć transmisję, włączyć blok reklamowy i "MnS". A zamiast skoków dano rozmowę z Małyszem i potem z panem Tajnerem. Nie chcę urazić ani skoczka ani pana Apoloniusza, ale według mnie TVP nie powinna była dawać tych wywiadów, mieli je dać wyłącznie w TVP Sport, tym bardziej, że Jedynka miała opóźnienia, albo to nagrać. W ten sposób stracono około 5 minut. Drugim błędem dziś było to, że zamiast drugiego odcinka serialu dano świąteczne zapowiedzi programowe. Mogli się obejść bez tego i dać drugi odcinek. Gdyby nie zrobiliby tych błędów, to serial byłby emitowany prawie normalnie, a "Teleexpress" spóźniłby się o jakies 5 minut.

I jeszcze jedna rzecz. Reklamy, a zapowiedzi programowe, to są dwie różne rzeczy! Reklamy, to są spoty wykupione i nie można ich po prostu wyrzucić, bo inaczej reklamodawcy mogą narobić problemów. Całkiem inaczej sprawa ma się z zapowiedziami programowymi. Z nich w ekstremalnych sytuacjach można całkowicie zrezygnować. z ich emisji oszczędzając czas antenowy.

Niestety, sytuacja może sie powtórzyć jutro i pojutrze, bo zapowiadane są kolejne transmisje z Zakopanego. Więc nie denerwujcie się aż tak. :D
Abec

Post autor: Abec »

Dawidek pisze:Mogli się obejść bez tego i dać drugi odcinek. Gdyby nie zrobiliby tych błędów, to serial byłby emitowany prawie normalnie, a "Teleexpress" spóźniłby się o jakies 5 minut.
Według powszechnego mniemania Teleekspress jest jednym z ważniejszych programów w TVP1 i opóźnianie go dla MnS nie mogłoby przejść. Lepiej już było grać na czas.
I jeszcze jedna rzecz. Reklamy, a zapowiedzi programowe, to są dwie różne rzeczy! Reklamy, to są spoty wykupione i nie można ich po prostu wyrzucić, bo inaczej reklamodawcy mogą narobić problemów. Całkiem inaczej sprawa ma się z zapowiedziami programowymi. Z nich w ekstremalnych sytuacjach można całkowicie zrezygnować. z ich emisji oszczędzając czas antenowy.
Pewnie właśnie to miał na myśli Damians akcentując różnice między tymi dwoma rzeczami! Więc uświadamianie kogokolwiek co do istnienia tej różnicy jest dziwne!
Awatar użytkownika
Beja

Post autor: Beja »

Dawidek pisze:Niestety, sytuacja może sie powtórzyć jutro i pojutrze, bo zapowiadane są kolejne transmisje z Zakopanego. Więc nie denerwujcie się aż tak. :D
Dziś chyba nie będzie opóźnień w emisji Mody, bo - przynajmniej wg telegazety - nie ma dziś na TVP 1 transmisji skoków, a Moda zaczyna się normalnie, o 16.05.
Awatar użytkownika
Damians

A jutro jak jest??
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

W moim programie jest napisane, że będzie normalnie. Na telemagazynie jest napisane , że wszystko bez zmian. ;p
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Abec, pisałem o tych zapowiedziach, bo mam wrażenie (być może mylne), że nie wszyscy odróżniają reklamy od zapowiedzi programowych. I nie mówiłem tego tylko do Damiansa. :wink:
Pamiętam, że kilka razy już tak było, że "MnS" się spóźnił, co skutkowało nawet 10-cio minutowe spóźnienie "Teleexpresu".

Ja w swoim programie TV mam transmisję z Zakopanego, jutro po godzinie 15. Jeśli pogoda nie spłata figla, to wszystko powinno odbyć się normalnie i "MnS" albo się nie spóźni, albo będą tylko minimalne spóźnienia. Liczę na to, że żadnych niespodzianek już nie będzie.
Awatar użytkownika
Damians

Dawidek pisze: I nie mówiłem tego tylko do Damiansa. :wink:
Dla wyjaśnienia, ja odróżniam te dwie rzeczy. A pytanie z tą buźką - :lol: - było pytaniem retorycznym :wink:
Awatar użytkownika
MrPukwa

Post autor: MrPukwa »

Czyli dzisiaj jest MNS?
ODPOWIEDZ