Post autor: Marisa »

Dulce y Christian :) Dzisiaj kupiłam tą głupią gazetę "Bravo" :P , bo jest tam fajny plakat RBD :D Chociaż brakuje na nim Anny :roll: :)
Ridge: The only life I have, Brooke, I have with you.

Bridge <3 29.10
www.modanasukces.boo.pl/Forum

Post autor: Ambrossia Moore »

Marisa pisze:Dulce y Christian :) Dzisiaj kupiłam tą głupią gazetę "Bravo" :P , bo jest tam fajny plakat RBD :D Chociaż brakuje na nim Anny :roll: :)
To też kupię, choć nie czytuję Bravo. :) A jaki ma format? :P

Post autor: adrian700 »

Nie wiecie może jaka telenowela będzie lecieć po Marinie na TVN ?

Ambrossia Moore pisze: To też kupię, choć nie czytuję Bravo. :) A jaki ma format? :P
To jest mega plakat, format bodajże A1 :wink:
adrian700 pisze:Nie wiecie może jaka telenowela będzie lecieć po Marinie na TVN ?
Jeszcze tego nie wiadomo :wink: .

Bridge <3 29.10

Post autor: Ambrossia Moore »

Marisa pisze:
Ambrossia Moore pisze: To też kupię, choć nie czytuję Bravo. :) A jaki ma format? :P
To jest mega plakat, format bodajże A1 :wink:
Super, że taki duży. :) Kupię sobie najpóźniej we wtorek.

A tak przy okazji to wie ktoś może, w której temporadzie pojawi się Rodrigo :?:
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Bardzo proszę o nie rozgłaszanie poniższej wiadomości na żadnych forach, ale:

Po emisji "Mariny", TVN definitywnie kończy z telenowelami. W tym czasie będzie emisja "Sądu Rodzinnego" i Wesołowskiej.

Post autor: Marek Forrester »

Czyli jedyna stacja emitująca telenowele w naszym kraju (ogólnodostępna) to TV4...?
TVN stawia na własne produkcje, szkoda ,że nie zakupią jakiejś soapki, szkoda też, że nie kontynuują emisji telenowel, są one potrzebne w polskiej tv, są ich fani a teraz żadna z dobrych telewizji nie emituje telenowel... ::kwasny::
Nobody does it better
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Alexander pisze:Czyli jedyna stacja emitująca telenowele w naszym kraju (ogólnodostępna) to TV4...?
TVN stawia na własne produkcje, szkoda ,że nie zakupią jakiejś soapki, szkoda też, że nie kontynuują emisji telenowel, są one potrzebne w polskiej tv, są ich fani a teraz żadna z dobrych telewizji nie emituje telenowel... ::kwasny::
Jedynie Puls i Zone Romantica pozostają..

:shock: To sprawdzone info?!

Bridge <3 29.10
Ryan Lavery
Ryan Lavery

Marisa pisze::shock: To sprawdzone info?!
Niestety tak. Z pierwszej ręki. Ale narazie jest to "owiane tajemnicą", bo TVN wie, że z chwilą jak to ujawni, posypią się petycje i maile. :?

A tak w ogóle to polecam nową telenowelę z Wenezueli RCTV - "La Trepadora" (pl. Bluszcz). W tym tygodniu również Venevision szykuje nowość - "Tormente un Torbellino de Pasiones". (pl. Tornado namiętności)

Post autor: emeralda »

A kto pamieta jak sie skonczyla "Rozowa dama"?
Prosze o info :D:D
Wiem, ze wyszla z wiezienia, ale jak to dalej szlo???
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Emeraldo, widziałem kilka odcinków "Różowej damy", ale tego serialu nie sledziłem. :wink: Zresztą, to już było to tak dawno, że ten serial pamiętam, jak przez mgłę. Leciała ona tylko na TVP Katowice.

"Telemagazyn" zamieścił recenzję nowej telenoweli, którą od ubiegłego tygodnia emituje TV Puls. "Miłość jak czekolada", to o niej mowa "w oryginale "Dame Chocolate" - czy Polacy zawsze muszą po swojemu układać tytuły?). Zacytuję całość:

"W swoim gatunku - telenowela latynoska - to majstersztyk. Jest tu wszystko: nadekspresyjne aktorstwo, któremu towarzyszy głos zza kadru, streszczający myśli bohaterki, sceny rozciągnięte w czasie i skłębione emocje co chwilę szukające ujścia. Główna bohaterka to szlachetna 18-latka Rosita (Genesis Rodriguez), która kocha ludzi i zwierzęta, ma piękne ciało i marzy o miłości. Niestety z powodu brzydkiej twarzy - zęby jak łopaty i nos godny Cyrana de Bergerac'a, tyle, że dwa razy dłuższy - jej marzenia muszą na razie pozostać niezrealizowane. Rosita mieszka wraz z rodziną na przedmieściach Mexico City. Pewnego dnia odwiedza ją dziadek, aby przed śmiercią zdradzić jej sekretny przepis na czekoladę od lat produkowaną w jego fabryce w USA. Na przepis ten, gwarantujący sukces rynkowy polują również bardzo źli ludzie, wśród których znajduje się ujmujący podrywacz. Rosita zakochuje się w nim po uszy. Gwarantuję, że "Miłość jak czekolada" podbije serca wielbicieli gatunku. A dla innych może stanowić nieskomplikowaną rozrywkę - byśmy pękali ze śmiechu, bo Rosita w rozterce fantastycznie przewraca oczami!"

Po takiej recenzji napisanej przez A. Fryczkowską, to nic, tylko zasiąść i zacząć oglądać. :D
Widziałem fragment drugiego odcinka i muszę przyznać, że akcja jest dość wartka. Serial, mimo, że jest produkcji Telemundo, to przypomina mi telenowele koncernu medialnego Televisa. Nie będę jednak chyba oglądać tego serialu.

Recenzja została zamieszczona w nr 17/2008 na stronie 13 "Telemagazynu".

Post autor: Tomala »

Ponieważ przeczytałem spoilery w "Świecie seriali" postanowiłem obejrzeć ostatni odcinek "Mariny". OMG ta cała Veronica obudziła się w grobie :shock: Jeszcze się nie spotkałem w żadnej telenoweli żeby w tak okrutny sposób ukarać ten główny czarny charakter. Nawet w MNS nie dzieją się takie rzeczy.

Post autor: Forrester »

Teraz dość ciekawe końcowe odcinki "La Tormenty", a na Pulsie właśnie po niej będzie emitowany "Zorro" z Christianem Meierem i Marlene Favelą w rolach głównych :wink:
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.

Post autor: Tomala »

Czytałem w "Świecie seriali" że na TV4 będą nowe telenowele. Obie o równie idiotycznych tytułach: "Idiotki nie idą do nieba" i "Lalola" ::plask wczolo: ::loll::
ODPOWIEDZ